- Konu Sahibi Myfavoritesmile
Ya, ağzınıza sağlık. Tam benim yaşadığım durum ve duygular... Çok güzel ifade etmişsiniz.. Ben de bu hasetlikten bahsediyorum işte.. Sinirimi bozan bu!bende de yazdığınız gibi oluyor, ben şunu anlamıyorum sadece mesela bir obje ben evime almadan önce de bilinen satılan birşey , neden ben evime aldığım an evime gelen biri bunu görüp beğendiğini bile dile getirmeden , lafını etmeden , daha sonra ben onun veya onların evine gittiğimde önceden kendisinde olmayan obje, benim evime geldikten sonra kendinin evinde oluyorsa ve hiçbirşey söylemeyip açıklama yapmıyorsa bu kıskançlık ve hasetten başka birşey değil,
mesela evimde beğendiğinden bahsetseydi ben hediye olarak bile alabilirdim ona yada nereden kaça aldığımı söyler hemen almasını isterdim, etrafımda böyle birçok insan var , belki siz iyi niyetli düşündüğünüz yada kafaya takmak istemedğinizden böyle düşünüyor olabilirsiniz, ama bu drum sürekli tekrarlıyorsa gerçekten can sıkıcı olabiliyor.
konu sahibi de buundan bahsetmek istedi sanırım. Myfavoritesmile
Çok haklısınız, ve yazış üslubunuz çok rahatıcı geldi , teşekkürler.Herşeyin tüketelim diye dayatıldığı bir toplumda özgün olmak bile belli sınırlar içinde mümkün. Sizin bir dergide veya ünlüde gördüğünüzü onlarda sizden görüyor. Zincirin bir halkasıyız hepi topu. Bu kadar dert etmeye değmez. Moda akımları bile belirli periyotlarda kendini tekrarlıyor. Sizin özgünlüğünüz o kadarda özgünlük değildir inanın.
Tabii ki bir moda dehası değilim, bende ordan burdan görüyorum.. Zincirin bir parçası olmak gurur verici ve gerçek. Ama bişeyle başka bir şeyi yakıştırmak, uydurmak , bir stil yaratmak ve bire bir kopyalandığını görmek yorucu..