• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaş kıskançlığı-taklitçiler bir yere kadar!!!

bende de yazdığınız gibi oluyor, ben şunu anlamıyorum sadece mesela bir obje ben evime almadan önce de bilinen satılan birşey , neden ben evime aldığım an evime gelen biri bunu görüp beğendiğini bile dile getirmeden , lafını etmeden , daha sonra ben onun veya onların evine gittiğimde önceden kendisinde olmayan obje, benim evime geldikten sonra kendinin evinde oluyorsa ve hiçbirşey söylemeyip açıklama yapmıyorsa bu kıskançlık ve hasetten başka birşey değil,

mesela evimde beğendiğinden bahsetseydi ben hediye olarak bile alabilirdim ona yada nereden kaça aldığımı söyler hemen almasını isterdim, etrafımda böyle birçok insan var , belki siz iyi niyetli düşündüğünüz yada kafaya takmak istemedğinizden böyle düşünüyor olabilirsiniz, ama bu drum sürekli tekrarlıyorsa gerçekten can sıkıcı olabiliyor.

konu sahibi de buundan bahsetmek istedi sanırım. Myfavoritesmile Myfavoritesmile
Ya, ağzınıza sağlık. Tam benim yaşadığım durum ve duygular... Çok güzel ifade etmişsiniz.. Ben de bu hasetlikten bahsediyorum işte.. Sinirimi bozan bu!
Herşeyin tüketelim diye dayatıldığı bir toplumda özgün olmak bile belli sınırlar içinde mümkün. Sizin bir dergide veya ünlüde gördüğünüzü onlarda sizden görüyor. Zincirin bir halkasıyız hepi topu. Bu kadar dert etmeye değmez. Moda akımları bile belirli periyotlarda kendini tekrarlıyor. Sizin özgünlüğünüz o kadarda özgünlük değildir inanın.
Çok haklısınız, ve yazış üslubunuz çok rahatıcı geldi , teşekkürler.
Tabii ki bir moda dehası değilim, bende ordan burdan görüyorum.. Zincirin bir parçası olmak gurur verici ve gerçek. Ama bişeyle başka bir şeyi yakıştırmak, uydurmak , bir stil yaratmak ve bire bir kopyalandığını görmek yorucu..

ufff k.bakmayin ama bu ne ego yaa!!sanki dunyada bi siz oyle giyiniyorsunuz kendiniz diyosunuz modayi takip ederim cevremi takip ederim.cevrenizi takip ettiginize gore demekki sizde onlardan gorup yapiyosunuz.birakin beni taklit ediyorlar sacmaligini ya o fikir sizin akliniza gelmisse onunda aklina gelmistir bu kadar abartmayin herseyi

Ya, ağzınıza sağlık. Tam benim yaşadığım durum ve duygular... Çok güzel ifade etmişsiniz.. Ben de bu hasetlikten bahsediyorum işte.. Sinirimi bozan bu!

Tabii ki bir moda dehası değilim, bende ordan burdan görüyorum.. Zincirin bir parçası olmak gurur verici ve gerçek. Ama bişeyle başka bir şeyi yakıştırmak, uydurmak , bir stil yaratmak ve bire bir kopyalandığını görmek yorucu..
kendinizi ozgunum diye kandirmayin ne ozgunu!! cevremi takip ediyorum diyen biri nasi ozgun oluyor

Evet sıkıntı büyük... Derdiniz dağlar kadar anlıyoruz !!!

Arkadaşlarımla topluca alşverişe giderim. Bir seferinde 4 kız aynı montu aldık. Hemde aynı yurt odasında kaldığımız halde, herkesin vücut tipi farklı, yüzü farklı, aurası farklı. Takılmayın böyle küçük şeylere.
Şu an bu sıkıntım olduğu için paylaştım. Tabii ki çok büyük bir sorun değil. Ama bu hayatımda daha büyük sorunlar yaşamadığım anlamına gelmiyor. Belkide bu şekilde paylaşarak rahatlamakta çalışıyorum. Sonuçta burası bir paylaşım platformu. Siz 4 arkadaş aynı montu almışsınız, kendi tercihiniz. Zaten bir yere gitsek 3-4-5 kişi aynı şeyi beğensek (yani benimle beraber beğendiklerini söyleseler) sorun olmaz.. Güle eylene arkadaşlarımla birşeyler beğenip giymekten gocunmam. Benim sorunum, orda beğenmemiş gibi yapıpsonradan bir benzerini, aklında hiç yokken alan tipler..

Ordan burdan gorerek ve binlerce insanın alış veriş yaptığı mağazalardan giyinerek bir stil yaratamazsınız.Bir kombin oluşturmak sizi bir tasarımcı yada stilist yapmaz.
Kendinize özel çizimler yapar özel bir terzide diktirirsiniz anlarım.
Ama sizin sıradan bir mağazadan aldığınız kıyafetin aynısı başkasında olması hepimizin şu an türkçe yazarken kullandığı harflerin aynı olması kadar doğal.

Taklit degil de fikir vermis oluyorsun etrafina ne guzel...annemin kiz arkadasinin kizi var sana halka kupe cok yakisiyor derdi bana (kendisi taki kullanmaz bileklik haric) bir gun carsida gordum kulaginda koca koca halka kupeler cok da yakismisti ...yani taki kullanmayan insana fikir vermis oldum...ve zaten bizde cogunlukla biryerlerden bakarak fikir edinip bize gore uyarlariz...
Senin etrafinda bu surekli oluyorsa sevin idölsun bebegim:KK53:

bazılarına göre iyi niyetli bir davranış değilmiş miş !
ama olsun bak siz ne kadar güzel anladınız

Hiç özgün değilim, taklit edilecek bir zevkim de yok ancak genelde yakın arkadaşlarım hep çok zevk sahibi insanlar oldu. Taklit edildiklerini de gördüm. Yani burada “zaten herkes modayı takip ediyor, sen de farklı giyinmiyorsundur” diyen arkadaşlar biraz yanılıyor. Böyle bir şey var ve bazı insanlar için sinir bozucu.

Konu sahibi eğer insanlar aldığın kazağı giyip senin gibi gözükebiliyorsa tarz sahibi değilsin, bunu bil. Benim bahsettiğim arkadaşlarım gider bir mağazadan bir parça bulur, onu çok güzel uydurup öyle giyer ki, ne güzel parçaymış dersin. İşte buna özenip gidip o parçayı alanlar oluyor ama hiçbir zaman aslı gibi güzel durmuyor.

Bence stilinin üstünde biraz daha çalış, aynı şeyi alarak insanlar taklit edemesin sadece benzeyebilsin. Eğer sosyal medyada da takipçin var influencer olmaya çalışabilirsin. Türkçesi ne bilmiyorum, çok kişi tarafından tarzın ve stilin takip edilebilir. Eğer böyle bir etkin varsa.

Şikayet etme, durumu fırsata çevirmeye çalış. :)
Yani evet onlarda tabiki bende durduğu gibi durmuyor( şimdi bunun içinde ego patlaması ovvvvv falan yazacak birileri, ama gerçek) Taklit ve stil sahibi olmadıkları ortaya çıkıyor aslında... Ama sadece kıyafet değil ki, yaptırdığım mutfağı aynı tarzda- hatta ara fayansını bire bir yaptıran çok yakın arkadaşım var.
kızıma koymayı istediğimi bildiği halde dünyada isim kalmamış gibi benden önce kız doğurdu diye bu ismi utanmadan koyan arkadaşım var...

Di mi? 5 senelik bir birikmişlik patlamış yalnız. O ünlemler, o naif öfke ile klavyeye basılı tutularak höykünülmüş soru işaretleri beni benden aldı:

Yankısı buraya geldi :KK70:
Hayır, 2013 te üye olup, şifremi kaybetmiştim.. Bunca yıl aklıma gelmedi. Sonra Google da rastlayınca, böyle şeyleri hemcinslerimle paylaşmak iyi olabilir diye düşündüm... Ama bazıları sadece eğlenmek için kullanıyor burayı sanırım, bunları görünce,pek bişey kaybetmemişim 5 sene girmeyerek, diyorum!?!!!!!!!!

Hayır, 2013 te üye olup, şifremi kaybetmiştim.. Bunca yıl aklıma gelmedi. Sonra Google da rastlayınca, böyle şeyleri hemcinslerimle paylaşmak iyi olabilir diye düşündüm... Ama bazıları sadece eğlenmek için kullanıyor burayı sanırım, bunları görünce,pek bişey kaybetmemişim 5 sene girmeyerek, diyorum!?!!!!!!!!
Biz cok sey kaybetmisiz bence ;)
Durduk yere beni taklit ediyorlar,fayansimin aynisini yaptirmislar,emegimi caliyor hirsizlar diyen uyelere cok bilimsel yaklasamiyoruz haliyle

Biz cok sey kaybetmisiz bence :KK66:
Durduk yere beni taklit ediyorlar,fayansimin aynisini yaptirmislar,emegimi caliyor hirsizlar diyen uyelere cok bilimsel yaklasamiyoruz haliyle
Ayyyyy, kıyamam. Senin bilimselliğini sevsinler. Atomu parçalıyordun, alıkoydum.. :KK45:
Bişey sorucam, hangi sayfada olduğunun farkındasın değil mi???:KK70::KK70:

Aynı dertten muzdaribim konu sahibi :KK43:
Aldığım çamaşır deterjanı markasından 3 komşumda kullanıyor inanabiliyormusun :/
Halbuki sadece benim beyazlarım göz alıcı olmalıydı :KK43:
Allah sabır versin kardeş..ne büyük bir acı bu kolay kolay kimse anlayamaz..ne diyelim lanet olsun üreticilere.Herkese ayrı özel marka bile yapamıyorlar beceriksizler,sonra gelsin taklitçi arkadaşlar..yazık

Ünleme koptum ya pardon :D :D :D

Ben de birisinde görüp çok beğendiğim bir şeyi yaparım ama öncesinde söylerim, çok güzel olmuş, çok beğendim vs. Bazı kişiler beğendiğini söylemeyi bırak bi de beğenmemiş gibi burun kıvırırlar. Aylar sonra aynı şeyi kendileri uygularlar. Çok kafaya takılacak bir.şey değil anlık sinir bozucu bir durum sadece. İnsanların ne kadar samimiyetsiz olduklarını gösteriyor o kadar.

Back