arkadaş grubum yok (beybime parti yapacaktım)

neden kaynaşmayacaklarını düşünüyorsunuz?

ben alakasız herkesle kaynaşabilirim mesela,

daha önce düğün, cenzae, parti bişeylere gittiniz mi bu insanlarla kimse kimseyle konuşmadı mı?

(bu kişiler alakasız kimi sizin arkadaşınız kimi eşinizin arkadaşı kimi komşu filan sanırım) ama yani kimsenin mi bi ortamına gitmediniz?

siz kimsenin bişeyine gitmiyorsaız (nişan, d.günü, mevlüt, hacı karşılaması, bekarlığa veda, çeyiz serme, artık meşrebe göre) oranın yerleşik oturanı da değilseniz anca böyle siz çağıracaksınız çağırana gideceksiniz 1-3-5 derken ortamınız olup gider.
Arkadaşlarımı tanıyorum çünkü hiç sosyal değiller. Bir kaçını kaynaştırmaya çalıştım mesela ağızlarını açıp hal hatır bile zor sordular 🤣

Arkadaşlarımı tanıyorum çünkü hiç sosyal değiller. Bir kaçını kaynaştırmaya çalıştım mesela ağızlarını açıp hal hatır bile zor sordular 🤣
sadece sizin arkadaşlarınız mı gelecek?
belki eşinizinkiler daha iyi çıkar :D

ya da eşleri daha konuşkan çıkar, eşli davet olacaksa.

Peki neden ? 🙄 6 ay sonra 1.yaşını kutlayın; çocuğun da ayarlarıyla oynamayın. Çocuk her yarım ve çeyrek zaman da kutlanacak diye bir kanıya varmasın.
6 aylık çocuk neyin kanısına varacak yavvv

sadece mumu üflemeyi öğrenince ha bire mum üflemek istiyorlar
yoksa başka bişeyin farkında değiller, belli bi yaşa kadar olan kutlamaları aileler kendisi için yapıyor

bu kadın evi toplayıp (veya mekan tutup neyse), hazırlığı yapıp, giyinip süslenip o kadar kişiyi kış günü çağırmayı göze alıyorsa başka bir kıstas yok bence burada.

Kaynaşmayan insanlarsa garip olur gercekten gorumcem de bizi cocugunun dogum gunune cagirmisti sitenin bahcesindeki cafe tarzi kapali yeri o gün dogum gunune ayarlamislardi yeme içme pasta vs.
Biz aileden olanlar ve gorumcenin arkadaslari farkli masalarda oturduk yemek yedik kimse de kaynasmadi oyle 😃 arkadaslari arasindaki tanisik olanlar kendi aralarinda takildi biz de oyle yani böyle bir seydi. Alakasiz insanlari bir araya getirmek her zaman eglenceli olmuyor gercekten. 😀

bebeğimin 6.ay partisini yapmak istiyordum ama arkadaş grubum yok. tüm arkadaşlarım birbirinden bağımsız insanlar. 15-20 tane bağımsız insanı bir araya getirip hiç muhabbet dönmeyip absürt bir ortam olmasını göze mi alayım yoksa çekirdek aile olarak anne baba ve bebiş mi kutlayalım?

anı kalsın fotoğrafları olsun istemiştim. çünkü benim çocukken yapmamışlar abim ve kardeşimin var benim yok hep içimde kalmıştı :)

bulunduğumuz şehirde akraba anne baba hiç kimsemiz yok. arkadaşlar var ama onlar da bizim gibi mühendis ve asla sosyal değiller böyle 15-20 gibi gelir ama susarlar çekinirler kimse kaynaşmaya çalışmaz..

üzülüyorum ya niye böyleyiz ki.

16172568181-600x600.jpeg
Hiç arayı kaynatacak biri yok mu? Aşırı sosyal? Bizde 9 sene önce böyle bir organizasyonda bir araya gelmiş alakasız 10 kişiydik. Arkadaşım dedi ki sana güveniyorum sen insanları kaynaştır.
9 senedir en yakın arkadaş gruplarımdan biri. Yıllardır ayrılmadık bir daha 😀 biri o arkadaşımın lise arkadaşı,biri komşusu,biri annesinin arkadaşının kızı.. sıfır alaka 😂😂

Karı koca pasta yemek istiyorlarsa yesinler. Ancak 6.ay kınası, yarım yaş doğum günü kutlaması çok mantıksız ve kavram kargaşası yaratmaya acık bence.
Pasta yedi güldü eğlendi diye cocuk kavram karmaşası yaşamaz. İsterlerse her 6 ayda da her ayda da kutlama yaparlar. Kadın kaynaşma sorunu olur mu diye soruyor, hayatı robot gibi yaşayanlar gelip ruh emici gibi heves kaçırsın diye değil.

Göçmen misiniz? Tanıdığım Balkan göçmenleri 6 aylık olan kız bebeğe bindallı giydirip kına yaktıkları bir şeyden bahsetmişlerdi. Parti dediğiniz şey bu ritüel mi, onu mu yapacaksınız? Şunu da ekleyeyim ben olsam sanırım hem aileleri hem arkadaşları çağırırdım, herkes bir köşede kendini eğlendirir konuşacak birilerini bulur bence.

tuhaf olur mu olur .arkadasin dogum gunu partisine gittik herkes kendi tanidiklariyla sohbet muhabbet etti .kimse kimseyle kaynasmiyor yani boyle ortamlarda

Karı koca pasta yemek istiyorlarsa yesinler. Ancak 6.ay kınası, yarım yaş doğum günü kutlaması çok mantıksız ve kavram kargaşası yaratmaya acık bence.
yahu bu bazı yörelerde bir adet, özellikle izmir tarafı yapıyor bunu yıllardır.
kadın diyor abime yapılmış
demek 30 sene önce de yapılıyormuş

o zaman kimse nişan düğün de yapmasın, sünnet de yapmasın, d.günü de yapmasın, asker eğlencesi de yapmasın, newruz hıdırellez, yılbaşı da kutlamasın?

not: bunların hiçbirini yapmıyorum. ama yapan yapar bana ne?

yahu bu bazı yörelerde bir adet, özellikle izmir tarafı yapıyor bunu yıllardır.
kadın diyor abime yapılmış
demek 30 sene önce de yapılıyormuş

o zaman kimse nişan düğün de yapmasın, sünnet de yapmasın, d.günü de yapmasın, asker eğlencesi de yapmasın, newruz hıdırellez, yılbaşı da kutlamasın?

not: bunların hiçbirini yapmıyorum. ama yapan yapar bana ne?
Half birthday party / Yarım doğum günü ne zamandan beri adetlerimiz arasına girdi ?
Kişiler isterse her yeni doğan günü şenliklerle kutlasın. Ancak bu kutlama vb lerin odak noktası çocuklar olacaksa, çocukların kavram kargaşası yaşamaması için dikkatli olunması gerektiğini düşünüyorum.

Half birthday party / Yarım doğum günü ne zamandan beri adetlerimiz arasına girdi ?
Kişiler isterse her yeni doğan günü şenliklerle kutlasın. Ancak bu kutlama vb lerin odak noktası çocuklar olacaksa, çocukların kavram kargaşası yaşamaması için dikkatli olunması gerektiğini düşünüyorum.
6 ay kınası Balkanlardan gelen bir adet -ha anadoluda duymadım, ama İzmir tarafında göçmenlerde çok eskiden de adetti. ben biliyorum yani gayet yapıyorlardı.

baby shower değil bu yeni adet olmuş olsun. zaten vardı. kaldı ki yeni adetler de adet olup gidiyor. sevgililer günü kaç senedir var türkiyede? şu anda yapmayanı dövüyorlar ama.

kaldı ki d.günlerinde de çocuklar Spiderman Batman (ve benim yaşım itibariyle bilmediğim yeni nesil bi sürü kahraman) yine yabancı konseptler müzikler vs vs ile kutluyor ki zaten d.günlerini...

6 ayda çocuk neyin kavramını neyin kanısını bilecek de kafası karışacak ben inanın hiç anlamadım? 6 ayda değil 1 yaşta kutlanınca çocuk
"hımm evet demek ben yaşımı doldurdum o yüzden bu kadar insan bir araya gelip pasta kesip yiyebilir, ama 6 ay önce yapsalardı çok saçmaydı" mı diyecek?

ha yok hiç bir "batı özentisi" bişey yapmayın çocuklara diyorsanız deidğim gibi o zaman ya ok atıp at bindirecez Türk usulü olacaksa
ya da def çalıp dabke mi oynatacaz Müslüman usulü olacaksa, nedir bu karışmaması gereken kavram?

cidden anlamadım ben?

6 ay kınası Balkanlardan gelen bir adet -ha anadoluda duymadım, ama İzmir tarafında göçmenlerde çok eskiden de adetti. ben biliyorum yani gayet yapıyorlardı.

baby shower değil bu yeni adet olmuş olsun. zaten vardı. kaldı ki yeni adetler de adet olup gidiyor. sevgililer günü kaç senedir var türkiyede? şu anda yapmayanı dövüyorlar ama.

kaldı ki d.günlerinde de çocuklar Spiderman Batman (ve benim yaşım itibariyle bilmediğim yeni nesil bi sürü kahraman) yine yabancı konseptler müzikler vs vs ile kutluyor ki zaten d.günlerini...

6 ayda çocuk neyin kavramını neyin kanısını bilecek de kafası karışacak ben inanın hiç anlamadım? 6 ayda değil 1 yaşta kutlanınca çocuk
"hımm evet demek ben yaşımı doldurdum o yüzden bu kadar insan bir araya gelip pasta kesip yiyebilir, ama 6 ay önce yapsalardı çok saçmaydı" mı diyecek?

ha yok hiç bir "batı özentisi" bişey yapmayın çocuklara diyorsanız deidğim gibi o zaman ya ok atıp at bindirecez Türk usulü olacaksa
ya da def çalıp dabke mi oynatacaz Müslüman usulü olacaksa, nedir bu karışmaması gereken kavram?

cidden anlamadım ben?
Bence kendisi de biliyor 6 aylik bebenin kavram karmaşası falan yaşamayacağını. Yaptığı şey çok belli altında mantıklı bir şey aramaya gerek yok.

Bu olayin balkanlardan geldiğini şuan öğreniyorum balkanlardan gelen biri olarak. 😀 31 yaşimdayim aile ve akrabalarda oyle bir sey görmedim. Cevremde de yaygin degil 6 ay kinasi tek tük ama yapanlar genelde Turkiyenin yerlileriydi.

Uleym gkulata peki bunun mühendislikle ne ilgisi var, sizinkiler andavallıysa diğer müh. fakültesi mezunlarının suçu ne :halay: :halay:

Back