• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadas edinemiyorum. Kendimi cok yalniz hissediyorum

Allah iyi insanlarla karşılaştırsın.Kuranda bir ayet var:"Arkadaş aramayınız" diyor.Çünkü bu da bir nasip meselesi.Eninde sonunda Allah sana iyi arkadaşlar nasip edecektir.Şuan olmaması sende bir sorun olduğu anlamına gelmiyor.Bulunduğun ortamlarda kafa dengin insanlarla karşılaşamıyorsundur.Kafaya takarsan sosyal fobi geliştirirsin.Olunca da tam olur merak etme..

Kendi başımdan geçen bir dönemi anlatayım sana. Yıllarca hep, popüler kişilerin grubuna girmek istedim. İlkokulda, ortaokulda, lisede... Çok fedakarlıklar yaptım, karakterimden hep ödün verdim. Yinede hakettiğmi düşündüğüm değeri göremedim. Hiç bir zaman aralarına almadılar beni. Yoruldum bu durumdan ve geçen sene üniversiteye başladım. Hiç arkadaş edinmedim, kimseye gitmedim, sadece derslerime önem verdim . Ancak duruma bak ki ne zaman arkadaşsız kalmayı kabul ettim, o zaman pek çok arkadaşlık talebi aldım.Çünkü kaybedeceğim birşey yoktu, bu yüzden sadece kendim oldum. Ben insanlara gitmedim, onlar bana geldi. Sadece kendim oldum. Ve lisede patavatsız olarak adlandırılan ben , üniversitede dobra dürüst olarak anıldım . Diyeceğim o ki , arkadaşının olup olmaması çok ta önemli değil bu hayatta inan. Herkes kendi çıkarı peşinde, herkes kendisinin iyi olmasını ister buna sende dahil. İnsanlara güvenme, onlara gitme, bırak onlar gelsin senin yanına. Sen sadece sen ol. İnan bana, arkadaşın olup kendin olmamandansa, kendin ol yanlız kal. Hem yanlızlık o kadar da kötü birşey değiill. Kendinin değerini bil, karakterini önde tut. Dürüst ol, doğru ol, adaletli ol. Daima doğru olduğuna inandığını yap. Kimseden de korkma yanlız kalırım diye, lafını esirgeme ancak saygısız da olma. İnsanlar önce yabancı karşılar , garip biri der ama sonra olduğun gibi kabul eder işte o zaman hem kendine saygın olur, hemde çevrende sana saygı duyan ve hayran kalan insanlar olur. Sözü çok uzattım galiba ancak döktüm hep içimdekileri , çünkü istemiyorum insanların sırf yanlız kalmamaları için başka birisiymiş gibi davranmalarını... Sevgiyle kal...

çok beğendim yazınızı öncelikle. Ben de üniversiteden geldiğim zamandan beri ki yaklaşık 1,5 yıl oluyor. Aynı sorunla muzdaribim. Çeşitli sebeplerden dolayı okul lise ortaokul v.s hiç arkadaş biriktiremedim. Üniv.i dışarıda okudu. Herşey çok iyiydi. şimdi memlekete döndüm. İş yerined yim ve hiç kafa dengi birileri yok bende. Bazen gülerim hatta kendime insan savar mıyım ben diye: )) Ama dediğinizi uygulıycam. Durumumu kabule geçicem ve olduğum gibi davranıcam ;))

Allah iyi insanlarla karşılaştırsın.Kuranda bir ayet var:"Arkadaş aramayınız" diyor.Çünkü bu da bir nasip meselesi.Eninde sonunda Allah sana iyi arkadaşlar nasip edecektir.Şuan olmaması sende bir sorun olduğu anlamına gelmiyor.Bulunduğun ortamlarda kafa dengin insanlarla karşılaşamıyorsundur.Kafaya takarsan sosyal fobi geliştirirsin.Olunca da tam olur merak etme..

Bu üye hangi Ayetten bahsetmiş merak ettim, bilgisi olan varsa paylaşır umarım.

Merhabalar,

Liseden sonra samimi hi. Arkadasim olmadi. İnsanlari surekli ben aramaktan cok yoruldum. Samimiyet kurmaya calisiyorum ama kimsenin beni umursadigi yok.
Bazi kisilerle samimi oluyoruz onlarida cikarci buluyorum. Hep benim evime gelmek istiyorlar hic beni davet etmiyorlar. Yanlis mi dusunuyorum, bilmiyorum.
Disaridan bakilinca ukala oldugumu dusunuyorlar. Bu iznenimi nasil silebilirim?
Moralim bozuluncq arayacak yakinim yok. Neden sogutuyorum insanlari anlamiyorum.

ah canım ya yalnız değilsin işte bak biz varız destek oluyoruz birbirimize !!

Arkadaşlar tüm yazılanları okudum. Ama benim durumum sanki hepinizden vasat geldi bana. Bu istanbulda o kadar yanlızım ki. Bu Koca şehirde sanki bir ben yanlızım gibi. Annem babamdan başka gideceğim kapı bile yok. Ne acı ki Görüştüğüm ne bir arkadaşım var, ne sizin gibi ablam yada kız kardeşim ne de kendime akran kuzenim. Çok şükür Allahıma eşim ve bebeğim var en azından hayatımda ama yine de insan samimi olarak görüştüğü akran istiyor bir çevreye dahil olmak istiyor. Memur çocuguydum bende. Hayatım tam bir düzene alışmışken ordan koparak geçti. Hiç bir yere ait hissedemedim kendimi. Üniversite zaten şehir disindaydi 2 üniversite bitirdim başka şehirlerde. Arkadaşlarımı başka başka şehirlerde bıraktım. Beslediğim büyüttüğüm tüm arkadasliklarim başka başka şehirlerde kayboldu zamanla . Okulu bitirip döndüğümde yapayalnızdım. Daha sonra olmadı bir türlü isterinde mesai saatleri içerisinde arkadaşsındır. Evleneli 5. Yılım oldu. Kapımı çalan komşum olmadı. Bir kaç kez komşu edinmek için kek yapıp komşulara dağıtmak bahanesiyle ancak yüzlerini gördüm ama hiç devamı gelmedi. Hani hep bana geliyorlar diye şikayet edenleri okudum. Hep zorlamayla insanlarla iletişim halindeyim. Artık bu benim kaderim diyorum. Annem gibi.. tüm ailesi başka şehirde olan annem gibi ben de yanlız yasiyacam. Bunu kabullenmesem de çocuğumu da bu yalnızlığın içine sokmak beni kahrediyor.

Merhabalar,

Liseden sonra samimi hi. Arkadasim olmadi. İnsanlari surekli ben aramaktan cok yoruldum. Samimiyet kurmaya calisiyorum ama kimsenin beni umursadigi yok.
Bazi kisilerle samimi oluyoruz onlarida cikarci buluyorum. Hep benim evime gelmek istiyorlar hic beni davet etmiyorlar. Yanlis mi dusunuyorum, bilmiyorum.
Disaridan bakilinca ukala oldugumu dusunuyorlar. Bu iznenimi nasil silebilirim?
Moralim bozuluncq arayacak yakinim yok. Neden sogutuyorum insanlari anlamiyorum.
Hangi şehirde oturuyorsun

Uff bende cok sıkılıyorum bugun ruya gordum yeni eve tasinmisim boyle cevremde komsularim falan varmis icime dert oldu sabahtan beri dusunuyorum kendimi uzmekten baska bisey yapamadim malesef:110:

Back