Arkadas adina sevinmek gerekirken uzulmek?

WomanAndProud

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2013
1.075
258
123
26
Merhabalar.
derdim mimarlik. 2.sinif ogrenicisiyim bu seneye cok iyi basliycam cok calisicam diye soz verdim kendime. Ama klasik olarak vazgecenlerden degilim gercekten de calistim. Juriden (proje dersinin sonavina juri diyoruz) sonra herkes yatarken bile ben calistim.

2 proje var herkes birini secip onu yapiyor. Benim projem hocanin zorlamasiyla olmus biseydi, benim isteklerimi dinlemeden sak diye biseyler ortaya cikarmisti. Ve herkesinki de ayniydi hemen hemen. O yuzden juriden sonra degistirme karari aldim. Yaptigim seyi hocaya gosterdim yon ve akil versin diye olmazsa eskisinden devam ederdim, hoca gorur gormez bundan iyi seyler cikar falan dedi onun ustunden devam ettik ama her hafta bir sorun cikiyordu ve ben ilerleyemiyordum. Beni azarliyordu hep gormeniz lazim ama.

Bugun gittim hocanim istediginin aynisini yapmistim, acaba bu sefer ne bulup da kizicak derken benim cizdigimle senin yaptigin ayni degil dedi. Sok gecirdim resmen nasil ayni degil ya bildigin aynisiydi, kenarinda 0.000001 mmlik bir kose oldugu icin yine azar yedim. Proje teslimine 2 ay kalmis bana bu form cozulmez artik bunu yapamazsin falan dedi. (Basta soyleseydin? Sonucta bilen kisi sensin yani) Hocalarin dedikleriyle aglamam normalde ama gozlerim doldu resmen, durumumdan cok hocanin bana cikisina. Iyice panige girdim.

Cozum uretmeye calistik sonra, hoca benim basta demeye calisip da dinletemedigim seylere ortaya atmaya basladi. Ben bunlari demistim diyince guldu, sinirlerim iyice bozuldu. En son benim soyleyip de hocanin guldugu bir sistem uzerinden gittik ve sorun cozuldu cok sukur.

Ama soyle bir durum var, o yaptigimiz evet cok guzel oldu ama hocaya ait bisey oldu temel fikir bana ait sadece. Bu moralimi bozuyor acikcasi.

Bir de yakin bir arkadasima istersen diger projeye de basla demis. Buna normal bir gun olss sevinirdim arkadasim adina ama bugun olanlarin ustune iyice moral bozuklugu oldu. Benim amacim siradan degil iyi bir ogrenci olmakti cunku, benim projem bir tarafa gidemeyen hoca tarafindan bastan yapilandirilan bisey oldu, arkadasim ikinci projeye baslama teklifi aldi.

Kesinlikle kiskanmadim, icimden fesat dusunceler gecmiyor sadece kendi durumuma uzuluyorum :(

Kendimi yetersiz hissediyorum

Çok emek vermişsin bir türlü sonuç alamamışsın
üzülmen çok normal...
arkadaşın da emek etmiş o başarılı olmuş...
ister istemez kıyaslama yapmışsın onca çabalarken neden kendinin de başarı elde edemediğine
durum bence onun başarısını kıskanmak değil
kendi çabalarının karşılığını bulmaması

Çok emek vermişsin bir türlü sonuç alamamışsın
üzülmen çok normal...
arkadaşın da emek etmiş o başarılı olmuş...
ister istemez kıyaslama yapmışsın onca çabalarken neden kendinin de başarı elde edemediğine
durum bence onun başarısını kıskanmak değil
kendi çabalarının karşılığını bulmaması
Evet cok guzel ozetlemissiniz tesekkur ederim.
aslinda bu konuda kendime guveniyordum ama su an moralim 0. Ders calismam gerekirken konstantre olamiyorum bir turlu. Hedefime hic ulasamayacagimi dusunmeye basladim

hayır bölümünüz zor
bir arkadaşım sabahlara kadar çizim yapmıştı
hoca ise çizimi beğenmediği gibi bir de çöpe attı....
emek etmeye devam edin..birileri başarılı olmuşsa siz de olabilirsiniz
diğerlerinden kötü olduğunuzu düşünüp kendinize haksızlık etmeyin
ve bir daha deneyin
denerseniz belki kaybedersiniz belki kaybetmezsiniz
ama denemezseniz kesin kaybedersiniz

hayır bölümünüz zor
bir arkadaşım sabahlara kadar çizim yapmıştı
hoca ise çizimi beğenmediği gibi bir de çöpe attı....
emek etmeye devam edin..birileri başarılı olmuşsa siz de olabilirsiniz
diğerlerinden kötü olduğunuzu düşünüp kendinize haksızlık etmeyin
ve bir daha deneyin
denerseniz belki kaybedersiniz belki kaybetmezsiniz
ama denemezseniz kesin kaybedersiniz
Yureklendirici yorumunuz icin tesekkur ederim. Ama nasil baslarsa oyle gider gibi bir dusunce var kafamda malesef. Hep boyle gidecekmisim gibi hissediyorum.

Sinifta bazilari o kadar hirsli ki sabahlara kadar ders calisiyorlar herkesin projesine bakip kendilerininkimi en iyi yapmak icin ugrasiyorlar. Boyle bir ortamda kotu hissetmemek elde degil

Öğretmenin seni gözüne kestirmiş canım. Yanlış anlama yani ilişki vs anlamında değil, senin sınırlarını zorluyor bu şekilde baskı altında neler yapabileceğini ve okul sonrası bir proje çalışmasında yönlendirmelere açık olup olmadığını tartmış kendince... Bu şekilde devam et ve çok çalış bir ihtimal okul sonrası sana iş teklifi ile gelebilir...

Hocan biraz psikopat bence.

Benim master danismanim da benzer bir maldi. Tez taslagi gonderdim, begenmedigi cumleleri cizip kendi olmasini istedigi sekilde yazmis. Sonra duzelttim, onun begendigi cumleleri yazdim, tekrar gonderdim. Herif yine cizmis ?!!! hem de kendi cumlelerinin ustlerini ??!?*, bir once kendi yazdigi cumleyi begenmemis ? Motorumu yaktirmisti bana.

Ortada tez, proje vs varsa hocanin dengesizi, garibi hic mi hic cekilmiyor. Sen yetersiz degilsin, hocan cins. Bos yere moralini bozmus, eee ne verdiyse yapmissin iste.

Son düzenleme:
bakın siz de diyorsunuz herkes çalışıyor diye
demek ki daha çok çabalamak gerek
biraz alanınızla ilgili araştırmalar yapmalısınız.
bir haftamın bir ödev için kütüphanede geçtiğini bilirim
o da sabah girip çıktığımda kütüphanenin kapanma saatiydi
neredeyse kütüphanede yatacaktım bir hafta
emek etmezseniz böyle gider
kendinizi demoralize etmeyin

Öğretmenin seni gözüne kestirmiş canım. Yanlış anlama yani ilişki vs anlamında değil, senin sınırlarını zorluyor bu şekilde baskı altında neler yapabileceğini ve okul sonrası bir proje çalışmasında yönlendirmelere açık olup olmadığını tartmış kendince... Bu şekilde devam et ve çok çalış bir ihtimal okul sonrası sana iş teklifi ile gelebilir...
Herkese yumusak bi tek bana seet davrandi bugun, normalde herkes nasibimini alirdi ama bugun kozacagi seylere bile kizmadi bana gelince seytan kesildi. Ben dediginiz gibi bisey oldugunu dusunmuhorum keske olsa, iletisim problemimiz var adamla. Konusamiyor ne dedigini anlamiyoruz beni de dinlemiyor istedigimi anlatamiyorum

Hocan biraz psikopat bence.

Benim master danismanim da benzer bir maldi. Tez taslagi gonderdim, begenmedigi cumleleri cizip kendi olmasini istedigi sekilde yazmis. Sonra duzelttim, onun begendigi cumleleri yazdim, tekrar gonderdim. Herif yine cizmis ?!!! hem de kendi cumlelerinin ustlerini ??!?*, bir once kendi yazdigi cumleyi begenmemis ? Motorumu yaktirmisti bana.

Ortada tez, proje vs varsa hocanin dengesizi, garibi hic mi hic cekilmiyor. Sen yetersiz degilsin, hocan cins. Bos yere moralini bozmus, eee ne verdiyse yapmissin iste.
Ay evlerden irak. Gecen yilki hocam geldi aklima o daha da psikopatti, istedigini yapariz kendinizden hicbisey katmiuorsunuz dedigimi yapip geliyorsunuz derdi kendimden bisey katinca da gazeteci gibi lafi ordan buldan almissin ben sana boyle mi dedim derdi.

bakın siz de diyorsunuz herkes çalışıyor diye
demek ki daha çok çabalamak gerek
biraz alanınızla ilgili araştırmalar yapmalısınız.
bir haftamın bir ödev için kütüphanede geçtiğini bilirim
o da sabah girip çıktığımda kütüphanenin kapanma saatiydi
neredeyse kütüphanede yatacaktım bir hafta
emek etmezseniz böyle gider
kendinizi demoralize etmeyin
haklisiniz daha cok calismam gerek demek ki. Ama soyle soyleyeyim girmedigim site bakmadigim ornek kalmadi. Kutuphanede elime aldigim kitaplardakk orneklerin yarisindan coguna bakmks oluyordum. Bizim sorunumuz hocanin bana yanlis yon vermesi ve vakit kaybettirmesi. Bu proje cozulemez diye ilk getirdigimde soylesw bu sekilde olmazdik

Back