• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Arkadalar yardm, 8 Yandaki kzm Obez mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
yengecburcum sanirim ortama girmekten kaciyor arkadaslarinin ona kilolu oldugunu hatirlatmasindan cekiniyor,siz ve akrabalariniz ozellikle annanne babanneler tombisim diye sevip yanaklarini falan slklstiriyorlarsa bu tur hareketlerde bulunmayin ,benimkilerden biliyorum cocugu mincik mincik yapiyorlar .
aslinda hata bizde basliyor biz bunu farkettik ben neye duskunsem oglumda ona alisti benim gibi meyva sebzeci ayni zamanda fast food asitli icecekler ve cipsleri seviyor ,benim cikolatayla aram iyi degil onunda iyi degil,kucukken bilmiyorlarki colayi hamburgeri hazir meyva suyunu cipsi hepsine biz alistiriyoruz,su ile arasi nasil biz son uc aydir eve su disinda icecek almiyoruz bazen ben kendime alsamda gizliyorum oglum gormeden iciyorum :) o da mecburen su icmeye basladi ve simdi diyorki dunyanin en guzel icecegi su ,bu da babasinin lafi :)) baba sudan baska birsey icmiyor ona da asiladi keske ben de oglum kadar su icebilsem

dogru oldugunu düşünmüyorum
anne yüregi diyorsunuz annlıyoruz ama birazda dur demek lazım kızınız saglık praoblemi yaşasa anne yüregi sızlamazmı lütfen onu düşünürken bunuda düşünün
benim yiyenim 8 yaşındayken 20 kiloydu boyuda normal hatta uzun sayılırdı

kardeşim 9 yaşında 2000 mayıs doğumlu kilosu 20 bizimki de çok mu az ne:(((

dogru oldugunu düşünmüyorum
anne yüregi diyorsunuz annlıyoruz ama birazda dur demek lazım kızınız saglık praoblemi yaşasa anne yüregi sızlamazmı lütfen onu düşünürken bunuda düşünün
benim yiyenim 8 yaşındayken 20 kiloydu boyuda normal hatta uzun sayılırdı

teşekkür ederim samimi tavsiyenden dolayı canım.
elimden geleni yapmaya çalışıcam.
her çocuk aynı diil işte bende isterdeim uzun ve ince olmasını kızımın,
inş. ilerde düzelcektir.

yengecburcum sanirim ortama girmekten kaciyor arkadaslarinin ona kilolu oldugunu hatirlatmasindan cekiniyor,siz ve akrabalariniz ozellikle annanne babanneler tombisim diye sevip yanaklarini falan slklstiriyorlarsa bu tur hareketlerde bulunmayin ,benimkilerden biliyorum cocugu mincik mincik yapiyorlar .
aslinda hata bizde basliyor biz bunu farkettik ben neye duskunsem oglumda ona alisti benim gibi meyva sebzeci ayni zamanda fast food asitli icecekler ve cipsleri seviyor ,benim cikolatayla aram iyi degil onunda iyi degil,kucukken bilmiyorlarki colayi hamburgeri hazir meyva suyunu cipsi hepsine biz alistiriyoruz,su ile arasi nasil biz son uc aydir eve su disinda icecek almiyoruz bazen ben kendime alsamda gizliyorum oglum gormeden iciyorum :) o da mecburen su icmeye basladi ve simdi diyorki dunyanin en guzel icecegi su ,bu da babasinin lafi :)) baba sudan baska birsey icmiyor ona da asiladi keske ben de oglum kadar su icebilsem

cnm aile olarak hepimiz bu konudaki hassasiyetine saygı duyuyor ve dikkat ediyoruz.
ama çevre iyi niyet sevgi adı altında kırabiliyor.
senin oğlun tek çocuk olmasının avantajınıda yaşıyor örnek olarak sizi alıyor.
ama kızım daha çok ablasını daha çok örnek alıyor,ama tabi ablası yediğini yakabiliyor şanslı yani.
su konusunda ise inanılmaz su içer o konuda sıkıntımız yok kolayı günde 1 bardak dışında vermiyorum 1 bardakta süt içer.
ama babamız pek iyi örnek diil çünki oda sebze düşmanı ete çok düşkündür. benneyaptımki

Benim kizimda 2001 li boyu 1,33 kilosuda 38 ama kilolu durmuyo hatta bu aralar verdi benim kizim cok yemiyor cok haraket yapiyor yapi olarak iri benim kizim yasitlarindanda iri duruyo ama kücük kizim zayif derken onda basladi kilo sorunu 4 yasinda 27 kilo cok kilo aliyo istahi cok acik ne bulsa yiyor aslinda romatizmasi var o yüzden ilac kullandi bence ondan sonra kilo yapti doktorlara bakarsan ondan degil diyo ama bende sasdim ne yapcam

cnm. inanki onuda yaptık bizim yanında olmadığımız hiçbirşey onu mutlu etmiyor.
sanırım asosyal bir çocuğum var aslında bir pedegoglada görüşmek yardım almasını sağlamak istiyorum ama acaba onu kötü etkilermi ?
onun psikoljisi için her ince ayrıntıyı düşünüyoruz ama olan bize oluyor :uhm:

birlik te spor yapsanız olmazmı hep sizinle mutlu olur sizde onunla beraber yüzün koşun her sabah yürüyüş yapın ailce onuda mutlu edersiniz hem sizi örnek alır ozaman oda yapmak ister

canım bence önce bi pedegola konuşun derim.kesinlikle faydasını görürüsünüz.ordan sizi diyetisyene yönlendirirler.öyle ağır bi diyet listesi vereceklerini zannetmiyorum.kilolu insanların metebolizmaları yavaş çalışır.diyetisyen onu bulamanıza yardım edebilir.pedegoğa gitmekten korkmayın.onlar size çocuğunuza nasl yardımcı olabileceğinizin yolunu gösterirler...

Benim kizimda 2001 li boyu 1,33 kilosuda 38 ama kilolu durmuyo hatta bu aralar verdi benim kizim cok yemiyor cok haraket yapiyor yapi olarak iri benim kizim yasitlarindanda iri duruyo ama kücük kizim zayif derken onda basladi kilo sorunu 4 yasinda 27 kilo cok kilo aliyo istahi cok acik ne bulsa yiyor aslinda romatizmasi var o yüzden ilac kullandi bence ondan sonra kilo yapti doktorlara bakarsan ondan degil diyo ama bende sasdim ne yapcam

cnm. benim çok geçmişolsun, 4 yaşında ve romatizması var çok üzüldüm.
bende 12 yaşından beri romatizma hastasıyım bilirim ağrısını Allah şifa versin.
kilosu içinse sanırım oda bizim kızın yolunda, Allah yardımcımız olsun dermansız dert vermesin cnm. :Saruboceq:

cnm aile olarak hepimiz bu konudaki hassasiyetine saygı duyuyor ve dikkat ediyoruz.
ama çevre iyi niyet sevgi adı altında kırabiliyor.
senin oğlun tek çocuk olmasının avantajınıda yaşıyor örnek olarak sizi alıyor.
ama kızım daha çok ablasını daha çok örnek alıyor,ama tabi ablası yediğini yakabiliyor şanslı yani.
su konusunda ise inanılmaz su içer o konuda sıkıntımız yok kolayı günde 1 bardak dışında vermiyorum 1 bardakta süt içer.
ama babamız pek iyi örnek diil çünki oda sebze düşmanı ete çok düşkündür. benneyaptımki

su icmesi cok guzel canim ,sanirim once esininin beslenme seklini degistirmek gerekiyor o da zor ya benimki de etci sebze ile hic arasi yok degistiremedim gitti :1no2:

su icmesi cok guzel canim ,sanirim once esininin beslenme seklini degistirmek gerekiyor o da zor ya benimki de etci sebze ile hic arasi yok degistiremedim gitti :1no2:

erkeklerin çoğu sağlıksız besleniyor cnm.ya ,
çocuk diillerki eğitelim benim eşimde kolestrol yükseldiği halde dinlemiyor beni,
mucadelemiz çocuklarımız için olsun bari inş. başarırız..

bence bi diyetin yanında bide motive edecek bi doktor olmalı..belki bi psilokog falan ondaki bu yeme isteğinin neden geldiğini bularak ve bu yönde onu azaltmaya çalışarak çözebilir..bide spora gönder bence ama zevk alacağı bi spor olsun..

Diyetisyenden yardim al onun sevdigi yemekleri nasil yagiz kalorisiz yapabilecegini sana mutlaka ögretecekler canim. Ve kesinlikle spor yapmasi gerekiyor yaz aylarinda mesela yüzmek cok faydali.

Benim kizim ne kadarda yese hep boyuna veriyor benimkide cok zayif geliyor bana lakin doktora danisdim boyu uzun oldugu icin göstermiyor kilosunu diyor.

Annelik zor is ya:sm_confused:

evet burcucum ben gördüm kızını obez değil çünkü çok obez insan ve çocuk gördüm ama eğer çok yiyiyorsa obeziteye aday olabilir bencede pedegog ve diyetisyen ikilisi en iyi fikirlerden bide buna spor eklersen bi sorun kalmaz bence ama okdarda can sıkılacak bir sorun değil diyete sokarsın olur biter yerim ben onu ya

büyük kızım son zamanlarda haftada 1 kilo almaya başlamıştı.artık sürekli acıktığını söylüyodu.baktım olmuyo,gazetede ve tv de şişmanlıkla ilgili olan şeyleri gösterdim ona.şimdi yine yeme isteği var ama kendini frenliyo.2 kilo verdik ve çok sevindik.bence internetten şişmanlık ve yaptığı şeyler hakkında bilgiler oku,göster.inan faydası oluyo

merhaba arkadaşım yazdıklarını okuyunca halamın kızı aklıma geldi benim büyük kızımla halamın kızının arasında 1 ay var küçüklükten beri tombiş bir bebkti bebkken hoştu tabi benim kızda normal bebk kilosunda ortalardaydı benim kızıma halam hep zayıf çelimsiz böyle hastalıklı falan gibi bakardı kendi kızının yanında e yıllar geçti şimdi kızlarımız 12 yaşındalar benim kızım binlerce kez maşallah tam bir genç kız endamında ama halamın kızı kübracım 60 liko 1.43 boyu var yemek yemesini engelleyemiyorlar spordu falan filandı gitmek istemiyor hiç arkadaşı yok mesela çünkü yaşıtlarının giydiği hiç bir şey ona olmuyor yetişkin reyonundan ürünler almak zorunda ki bir çoçuk için çok zor bedenine göre ne istediği pantolon etek bula biliyor nede switt tşört şimdi benim kızıma imrenerek bakıyor halam okulda durumuda çok kötü asosyal çünkü içine kapandı kimsenin onu begenmediğini düşünüyor demek istediğim lütfen kızına bunları yaşatma erken müdahale her zaman iydir ilerde genç kız olacagını düşün ve ana yüregi dayanamıyorum demişsin ya ama bir anne çoçuğunun saglıgını iyliğini ister saglık problemlerinden bahsetmeye gerek bile yok ayrıca küçük çoçuklara diyetisyenler degil gastroentoroloji(sindirim sistemi hastalıkları) bakıyor ve uygun diyetler aylık kontroller yapıyorlar kübracım şimdi doktora gidiyor 5 aydır gidiyor ve sadece 3kilo verebildi kızına bunu yapma bir dost bir arkadaş olarak tavsiyelerim sana çünki kübra beni çok üzüyor mantıklı olanı yap arkadaşım hoşçakal

slm.arkadaşlar tavsiyelerinize ihtiyacım var.
2001 nisan doğumlu kızım, 1.26 boyunda ve 38 kilo.
ne olduysa 1 buçuk sene önceki bademcik ameliyatından sonra oldu.
bu zaman içersinde tam 16 kilo aldı.önceleri hoşumuza giden iştahı açıldı diye,
sevindiren bu durum şimdi onuda bizide çok üzüyor.
çevremdekiler bir dr. yardımı almamız gerektiğini söylüyor.
ama düşünüyorum ben yeter kızım yedin dedğimde ağlıyan çocuk,
dr. elimize liste verip yolladığında uyacakmı ?
siz ne dersiniz ne yapmalıyım?
okuldada çok içine kapandı arkadaşları dalga geçiyormuş.
hatta gitmek bile istemediği zamanlar oluyor.
bana ne diyor biliyormusunuz anne nolur beni hiç kimse tontiş,dombili gibi sözlerle sevmesin böyle sevgimi olur üzüleceğimi düşünemiyorlarmı ...

canım benim oğlumla geçirdiğim ve de geçirmekte olduğumuz aynı şeyler....

işte bizim hikayemiz.....mesaj 79

http://www.kadinlarkulubu.com/fanat...istahsiz-cocuklari-olan-anneler-kulubu-4.html

Back