• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

arkadalar gnne 4veya 5 gn olanlar hadi beraber sayalm belirtilerimiz neler

merb kizlar 7 aydir evliyim ama bebek yok. sizce bu sure cok mu

hosgeldin canım :1hug: cok degil canım heleki bizimle kıyaslarsan hicte fazla degil :1hug: doktorlar bir yıl korunmadan hamile kalınmıyorsa problem olabilir diyormus :1hug: sen yumurtlama gununu falan kacırıyorsundur ondan olmuyotrdur belkide bebişin :1hug:

meraba arkadaşlar bende 2 yıldır bebek istiyorum olmuyo pko luyum 7 gün önce çatlatma iğnesi yapıldı şimdi belimde ve kasıklarımda ağrı var böyle birşey yaşayan var mı acaba???

meraba arkadaşlar bende 2 yıldır bebek istiyorum olmuyo pko luyum 7 gün önce çatlatma iğnesi yapıldı şimdi belimde ve kasıklarımda ağrı var böyle birşey yaşayan var mı acaba???

hoş geldin kaydirigubbakcemile2aramıza çatlama iğnesi yapar canım yumurtaların çatlıyorya ondan ağrı oluyor bende çok vuruldum o iğneyi

hosgeldin canım :1hug: cok degil canım heleki bizimle kıyaslarsan hicte fazla degil :1hug: doktorlar bir yıl korunmadan hamile kalınmıyorsa problem olabilir diyormus :1hug: sen yumurtlama gununu falan kacırıyorsundur ondan olmuyotrdur belkide bebişin :1hug:

cnm bana doktor atesh olc demisti. ama anlamiyorum. o kac olmali yani hangi gosterici hamileliktir?

cnm simdi ne kadar sure evlisin?

sağol canım benim ya amin inşallah allah herkesin askerini ailesine eşine kavuştursun nişanlı o kızada acıyorum
allah tüm askerleimizi ailelerine kavuştursun inşallah..:Saruboceq:
Nagişim Allah kavuştursun
Allah güle güle gidip gelmeyi nasip etsin :Saruboceq:
aminnnnn:Saruboceq:
merb kizlar 7 aydir evliyim ama bebek yok. sizce bu sure cok mu
hiç korunmadıysan bu süre zarfında bir doktora gidip tüm testlerini yaptır güzelim.

hosgeldin canım :1hug: gecenlerde ninik arkadasımız yaptırmıstı sonrasında epey bir rahatsızlık hissetmişti canım

dün arkadaslarımız farketmiş tutarsız konuşmalarını. ayy iyi ki fark edildi de silindiler.

evet ya hamile hem hemde başkasının bebeğinide taşıyacakmış
birde salakkötükedihüsodün birgün önce hamile olduğunu öğreniyor 9 aylıkmış hiç farketmemiş:oklava:

canım inş. haniş kalısın bu ay..:Saruboceq:
evet canım acemi daha şimdi bindi gitti devre kaybı gidiyor 4gün içinde gideceği belli oldu yanına gidemedim malesef
canım gönüller bir nasılsa çok üzülme olur mu canım:teselli:..allah tez zamanda kavuştursun..:Saruboceq:

oooooooo kimler gelmiş ablam gelmiş kaçak nereye gitmiştin senyerimseniben

kocisim evde canım onun icin arada gelip gidiyorum Şeniz:1hug:

cnm bana doktor atesh olc demisti. ama anlamiyorum. o kac olmali yani hangi gosterici hamileliktir?

bak canım :1hug: istersen forumda ateş ölcümü diye bir konu var buraya bak yerimseniben

http://www.kadinlarkulubu.com/gebeli...e-yontemi.html (Ateş ölçme yöntemi)

Vücut Isısı Takibi

Bir adet dönemi (siklus) ortalama 28 gündür.Bir siklusta ovulasyon ortalama olarak beklenen adetten 14 gün önce görülür. Eger adet dönemi daha uzun veya kisa ise ovulasyon günleri degisicektir.Örnegin siklus 35 gün ise (35-14=21) 21.gün,eger siklus 25 (25-14=11) gün ise 11. gün yumurtlama günüdür.

BBT takip etmekle ovulasyonun olup olmadigini ve ovulasyon gününü kestirmek mümkündür.BBT takibi iliski gününü tahmin için de kullanilabilir. BBT ile siklusun 13. günü yumurtlama oldugu tespit edilmisse bir sonraki siklusta adetin 12. günü en ideal iliski zamanidir.
Düzenli yumurtlamasi olan bir kadinda 28 günlük bir siklusun ilk 14 gününde vücut isisi (BBT) 36-37 derece civarindadir. Ovulasyondan (yumurtlamadan) kisa bir süre sonra BBT 37 derecenin üstüne çikar.

Vücut isisi (BBT) yükseldiginde gebe kalmak için genellikle zaman geçmistir. Cinsel birlesme BBT yükselmeden önceki 5 gün içinde olmalidir.Ovulasyon (yumurtlama) sonrasi luteal faz denilen siklusunun 2. yarisi baslar. Bu dönemde hormonlarin etkisiyle BBT 37 derecenin üstünde kalir.Sonraki adetinin ilk gününden itibaren BBT düser.Eger gebelik olursa BBT düsmez ve doguma kadar 37 derecenin üstünde kalmaya devam eder.

Vücutu Isisi (Bazal Body Temperature) Takip Tablosu
Bazal Body Temperature’u takip etmenin en iyi yolu bir BBT tablosu elde etmektir.Bunu doktorunuzdan aldiginiz bilgilerle kendiniz yapabilir , hazir basili tablolar kullanabilir veya sayfamizdan bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Dogru bir BBT takibini yapmak için asagidaki adimlari takip ediniz.

Bir vücut termometrosi aliniz.
Yataginizin basucundaki etajerin çekmecesine tablo,termometre ve kalemi koyunuz
Termometreyi (civali ise) civasiz ucundan tutup sallayarak 36 derecenin altina düsürünüz
Sabah uyandiginizda hiçbir sey yapmadan termometreyi dil altina yerlestirerek atesinizi ölçüp dikkatle okuduktan sonra BBT tablosunda o günkü tarihin karsisina okudugunuz degeri kaydediniz.
Yumurtlamadan sonra adet kanamasinina kadar ortalama 1 derecelik vücut isisi artisi normal bir yumurtlama dönemi oldugunu gösterir. Yumurtlama olmayan adet dönemlerinde isi artisi gözlenmez.Mutlak bir gösterge degildir. BBT takibi ile evde, kendi kendine, yumurtlama düzeni ile ilgili kabaca bir bilgi edinilebilir.

benimle de konusun lutfen kizlar burda yeniyim ve cok kotuyum
güzelim sen ne öğrenmek istiyorsan sor..tüm arkadaşlar elimizden geldiği ve yaşadığımız tecrübeler nezninde seni aydınlatmaya..bildiklerimizi paylaşmaya çalışırız.:1hug:

hııııııııııııııım tamam kociş varsa o başka yanında otur onlar bizim herşeyimiz ya onlara bakalım hele buaralar daha çok bakalım işimiz görülene kadar cicim cicim diyelim dimiamakaydirigubbakcemile5alkisalkisalkis

Back