Bebek Beslenmesi arı mama

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

gulce2008

zeynep
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2008
895
4
arkadaslar aksamları mılupanın sutlu pırınclı muhallebısını verıyorum kızıma ama kayınvalıdem tutturdu arımama ver dıye eskıden onunla buyuyormus bebekler oyle dedıya aksamda esım alıp gelmıs seker ılavelı dıye korkuyorum vermeye sız denedınızmı ne yapmalıyım.

evet bizler onunla büyümüşüz ama bende şekerli diye güvenemedim ama doktorum bana muhallebinin içine biraz şeker atabilirsin demişti. ben yinede yapmadım pimpirikliyim biraz. Kayınvalidenle beraber mi oturuyorsun. Eğer kırıcı olmayayım diyosan kayınvalidenin yanında biraz vermeye çalış ilk kaşıkta almazsa kızım sevmedi diye dökersin lülülülülülü
hiç yedirmek istemiyorsan doktorlar kesinlikle vermiyorlar internnette okudum dersin yalan da deil. arı mama diye arat pediatri portalında arı mamayı tavsiye etmediklerini göreceksin. biz küçükken inek sütü de 1 yaşın altındakilere yasak değildi ama şimdi yasak. süprizzzzz

Mama/kutu öz. ,,, Kcal/ 100 g ,,,,, Protein 100mg ,,,, Kcal/100mg,,, Protein g100ml FiyatTL
Anne Sütü (ort.) - ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, - ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,74,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, 1.0 Ücretsiz* Ücretsiz*
inek sütü (ort)500 ml - ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, - ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,70 ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,3.2
Aptamil 1 300 g 497 ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,12.2 ,,,,,,,,,,,,,,,,,, 74 ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,1.8
Aptamil 2 300 g 481,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, 13.3 ,,,,,,,,,,,,,,,,,75,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,2.1
Guigoz 1 450 g 498,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,12.5,,,,,,,,,,,,,,,,,,67,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, 1.8
Guigoz 2 450 g 462,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,18.3,,,,,,,,,,,,,,,,,67 ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,2.6
Hero 1 300 g 518 ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,11.6,,,,,,,,,,,,,,,,, 67 ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,1.5
Milumil 1 300 g 497,,,,,,,,,,,,,,,,,,,12.2,,,,,,,.,,,,,,,,,,74 ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,1.8
Nan 1 450 g 509,,,,,,,,,,,,,,,,,,,11.4,,,,,,,,,.,,,,,,,, 67 ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, 1.5
Nutrillon 1 300 g 499,,,,,,,,,,,,,,,,,,,12.8 ,,,,,,,,,..,,,,,,,,67 ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, 1.4
Arı Mama 300 g 365 ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,0.6,,,,,,,,,,...,,,,,,,35,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, 0.9
,,,,,
canım o eskidenmiş. arı mamanın içinde basit şeker dediğimiz şekerden var. ve tavsiye etmiyorum. düşük gelirli aileler daha çok kullanıyor. fiyat olarak biraz daha uygun diye. aman kesinlikle kullanma demiyorum ama piyasada onca mama varken bence durumun müsaitse onlardan al derim.a.s.

Son düzenleme:
benim yeğenime milupanın mamaları dokunmuş tabi biz farkına varamadık
her öğün veriyorduk.. sonradan milupayı kesip arı mama vermeye başladı annem yani babanesi düseldi
tabi şuan 2 yaşını 2 ay geçti artık süt , yumurta , sebze çorbaları , şehriye çorbası , meyve püreleri yiyebiliyo ve en çok bunları seviyo :)))

dokunmuş derken alerji gibi mi dokunmuş. bizde milupa yediriyoruz yiyor ama yaramıyor heralde kilo alamıyor.. acaba yeğeninede öyle mi oldu arı mamayı verince kilo aldımı birazcık

Valla bizimki de milupayla öyle aman aman kilo almadı,bi de mama şişiriyor filan diyorlar,anne sütüyle de 800 gr alıyordu aptamille de 800 almış,bi geçen ay 1 kilo almıştı.

dokunmuş derken alerji gibi mi dokunmuş. bizde milupa yediriyoruz yiyor ama yaramıyor heralde kilo alamıyor.. acaba yeğeninede öyle mi oldu arı mamayı verince kilo aldımı birazcık

evet cnm hiç kilo alamadı yeğenim ve belli aralıklarla isal oluyordu..
tabi bu herkesde böle olucak diye birşey yok. bünye meselesi
bebklerin bi çoğu milupayla büyüyo..

o zamanlar şöle bişeydi yeğenim ama şimdi büyüdü tatlı bi cadı oldu:))) oyyyy canımın parçası o benim

SİLDİM....

Son düzenleme:

evet arkadasım ya mılupa verıyorum bencede yaramadı hem gece tahıllarından verıyorum fazla tok da tutmuyo acaba mamdamı sorun her bebege yaramaya bılır en ıyısı dıye alıyorum ama

evet arkadasım ya mılupa verıyorum bencede yaramadı hem gece tahıllarından verıyorum fazla tok da tutmuyo acaba mamdamı sorun her bebege yaramaya bılır en ıyısı dıye alıyorum ama

aslında buraya yazana kadar yaramayacağı hiç aklıma gelmemişti. çünkü son bikaç gün hariç verdiğimi güzelce yemesine rağmen ayda 300-500 gr. arası alıyor. Bende en iyisi diye milupanın herbir ürününü alıyorum. Ne yapsak acaba CADIARZU

aslında buraya yazana kadar yaramayacağı hiç aklıma gelmemişti. çünkü son bikaç gün hariç verdiğimi güzelce yemesine rağmen ayda 300-500 gr. arası alıyor. Bende en iyisi diye milupanın herbir ürününü alıyorum. Ne yapsak acaba CADIARZU

aynen bende aklıma gelmemıstı hıc en ıyısı ya o ıhtımalı vermıyoruz ama bu aksam mılupanın ırmıklı ballısını verdım cocuk kusmaktan helak oldu benımkıde ayda 300 500alıyo yapıcaz valla arkadasım ahhh bır buyuseler

Bizimkide aşağı yukarı doğduğundan beri milupa aptamil alıyor ama öyle aman aman bir kilo alması yok birde mama şişirir diyorlar yok öyle birşey..Şimdi ek gıdalara başladık bakalım bu ay nasıl kilo alacak merak ediyorum

bizim doktorumuz hero bebelac ve milupa hepsinden değiştire değiştire vermem gerktiğini belirtti mesela bir dönem kahvaltıda hero yiyoruz öğlen milupa kavanoz meyve yiyoruz bebelac sebze yiyoruz sonra milupa aptamilden hazırlanmış ev yoğurdu yiyoruz .................. felan yani gün içerisinde o günki psikolojimize göre karma bir menü oluşturuyoruz bizim doktorumuz sebze içerisinde azıcık tuz vermeyi kabul ediyor fakat sofra şekerinin böbrekleri için çok zararlı olduğunu belirtiyorama başta bizde güzel kilo alıyorduk ama bu ayki kontrolümüzde 400 gram aldığımızı duyunca şok oldum biz zaten erken doğduk 2 kilo bişidi doğduğunda diğer bebeklere baktığınız zaman bize fark atıyo dok 3 yaşına kadar aradaki farkın kapanacanı bi endişemiz olmasına gerek olmadını belirtti hadi siz tek çeşit mama veriyosunuz ben hepsini veriyorum yetmiyomuş gibi arada pirinç unu da veriyorum alerjik değilse eğer her bebek dönemsel durmalar yaşıyor bu durmalarda 5. aydan itibaren başlıyor bence şeker içerikli mama vermeyin bebeğinize ben sadece brokolinin içene tırnak ucumla tuz atuyorum ki sebzelerden sadece brokoliyi yemiyoruz ama o da harbideb berbat kokuyo yani haklı kızımcım.....

bizim doktorumuz hero bebelac ve milupa hepsinden değiştire değiştire vermem gerktiğini belirtti mesela bir dönem kahvaltıda hero yiyoruz öğlen milupa kavanoz meyve yiyoruz bebelac sebze yiyoruz sonra milupa aptamilden hazırlanmış ev yoğurdu yiyoruz .................. felan yani gün içerisinde o günki psikolojimize göre karma bir menü oluşturuyoruz bizim doktorumuz sebze içerisinde azıcık tuz vermeyi kabul ediyor fakat sofra şekerinin böbrekleri için çok zararlı olduğunu belirtiyorama başta bizde güzel kilo alıyorduk ama bu ayki kontrolümüzde 400 gram aldığımızı duyunca şok oldum biz zaten erken doğduk 2 kilo bişidi doğduğunda diğer bebeklere baktığınız zaman bize fark atıyo dok 3 yaşına kadar aradaki farkın kapanacanı bi endişemiz olmasına gerek olmadını belirtti hadi siz tek çeşit mama veriyosunuz ben hepsini veriyorum yetmiyomuş gibi arada pirinç unu da veriyorum alerjik değilse eğer her bebek dönemsel durmalar yaşıyor bu durmalarda 5. aydan itibaren başlıyor bence şeker içerikli mama vermeyin bebeğinize ben sadece brokolinin içene tırnak ucumla tuz atuyorum ki sebzelerden sadece brokoliyi yemiyoruz ama o da harbideb berbat kokuyo yani haklı kızımcım.....

evet ilk başta bende karışık markalarla besliyordum. bebelac kaşık mamalarını kızım sevmedi, hero baby de tuhaf bi koku vardı ben tiksindim. doktorların hepsi ayrı bişey söylüyor zaten anlamdım bu işi ben. bizimki de azıcık şeker verdi tuz yok dedi.. arı mama yinede benim içime sinmiyor.

kızlar siz arı mamadan bahsedene kadar bilmiyordum. dün markette gördüm ilk defa.bana pek kaliteli gibi gelmedi.hani iyi mamalar varken neden arı mama? ben hastayken oğluma babası baktı.ve milupa almıştı.güzel gibi geldi ama siz bilirsiniz yinede tabi

kızlar siz arı mamadan bahsedene kadar bilmiyordum. dün markette gördüm ilk defa.bana pek kaliteli gibi gelmedi.hani iyi mamalar varken neden arı mama? ben hastayken oğluma babası baktı.ve milupa almıştı.güzel gibi geldi ama siz bilirsiniz yinede tabi

bu arı mama muhallebi gibi yapılıyor zaten ek gıdaya geçince. bi çeşit pirinçunu.. bebeklerin içtiği formül mamalardan değil. Bunu da belirtelimde bilmeyenlerin aklında yanlış birşey kalmasın ..

aptamil bizede yaramadı isal yaptı hemde kilo almadı ben şimdi bebelac kullanıyorum çokta memnunum fiyatıta çok uygun bilginize gerçi bebişler için canımız fedakaydirigubbakcemile2

valla 2 kez aldım,içime sinmedi,vermedim kızıma.hakkaten kabı da kalitesiz duruyor,kokusu da bi tuhaf.

hipp mama organikmiş ve şeker içermiyormuş daha mama kullanmıyoruz ama duymuştum. önceden eczanelerde varmış sadece şimdi büyük marketlerde var gördüm. Almanya da çok kullanılan bi markaymış.

X