Arbutin serum cildime alerji yaptı geçer mi ?

melisss234

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2024
16
2
24
Daha öncede kullanmıştım çok iyi geliyordu cildime ama ilk defa alerji yaptı yüzüm kaşınıyor sivilce ve kızarıklıklar çıktı izi kalır mı diye korkuyorum bide beyaz tenliyim şuan çok kötü görünüyor geçer mi bu ya da ne zaman geçer delirmek üzereyim

Eskiden kullandığınız ürün mü durduk yere alerji yaptı? Eğer yeni bir ürün kullandıysanız sorun arbutin değil de içerikteki başka bir madde de olabilir diye düşündüm. Çıkan sivilcelere dokunmayın, cildinize aktif içerik sürmeyin. Düzenli temizleyin ve nemlendirin. Cilt bariyerinizi onaracak ürünlerden yardım alabilirsiniz

1 yıldır kullandığım ürün alerji yaptı şuan hala kaşıntı ve kızarıklıklar var satış yetkilisine bildirdim kullan ama miktarı azalt dedi napacagımı şaşırdım sözde bu serum cilt tenimi aydınlatıp sivilcelerimi götürüyordu şimdi ise yüzüm berbat

O zaman ürünü kullanım sıklığınız ya da ek kullandığınız ürünler varsa cilt bariyerinizi bozup cildinizi hassas hale getirmiş olabilir. Hangi ürünü kullanıyorsunuz?

Bana kalırsa bir süre bu ürünü ve cilt bariyerine zarar verebilecek herhangi bir ürünü kullanmayı bırakın. Cildinizi dinlendirin. Bu süreçte cilt bariyeri onarıcı ürünlerden faydalanın.

Düzenli olarak temizleyip cilt onaran
bir nemlendirici ile nemlendirin. Tavsiyem bunun dışında başka bir ürün kullanmamanız şimdilik.

Cildiniz düzeldiğinde, kızarıklık ve sivilceler tamamen geçtiğinde ürünü yüzünüzün bir kısmına uygulayıp ne tepki verdiğini deneyin. Eğer tepki vermiyorsa kullanabilirsiniz tekrar.

Ha bir de hassas ciltler için üretilen yüz yıkama jellerinden kullanın bence. Cildin kendini onarmasını da destekler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…