Doğuma Hazırlık aras isminin ilahiyat anlamı

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

gncgr

Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2013
1
0
6
35
Eskişehir
selam kızlar. bebeğimize aras ismini koymayı düşünüyoruz. bi kaç yerde ilahiyat anlamının cennette şifa veren nehir ismi olduğu yazıyor. bu konuyla ilgili bilginiz varmı? bide yanına ikinci isim önerebilirseniz sevinirim :)

selam kızlar. bebeğimize aras ismini koymayı düşünüyoruz. bi kaç yerde ilahiyat anlamının cennette şifa veren nehir ismi olduğu yazıyor. bu konuyla ilgili bilginiz varmı? bide yanına ikinci isim önerebilirseniz sevinirim :)

canım bende okudum.çok güzel anlamları varmış.
bilmiyordum ama iyi ki bu isme karar vermişim...

Benimde oğlumun ismi ARAS. ama aras isminin bu anlamını bilmiyordum sizden öğrendim meğer ne kadarda güzel bi isim seçmişiz.bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız işalah

Benimde oğlumun ismi ARAS. ama aras isminin bu anlamını bilmiyordum sizden öğrendim meğer ne kadarda güzel bi isim seçmişiz.bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız işalah
Benim de oğluş henüz doğmadı 2 haftaya gelecek inşallah
Hem suyu şifa veren hem de cennete akan 4 nehirden biriymiş
şans talih baht anlamı da var

nerede yazıyor bu anlamları türk dil kurumu sözlüğünde farklı çünkü

Ben aras ın anlmı dye aratınca -7-8 sitede buldum
tdk DA Kİ ANAMLARIDA YAZIYO AT KILI YÜN SAHİP ÇIKILAN MAL GİBİ.
AA BU ANLAMLARIDA ÇOK YERDE BULDUM VE ÇOK HOŞUMA GİTTi..=)

Bizim de babamız oğluna Aras ismini koymayı çok istiyor. Şimdi anlamını ögrenince benim de biraz daha içime sindi. Güzelmiş :)) yanına bir isim daha eklemek istiyorum ben ama ne yakışır sizce?

Söylediğiniz Tevratta geçer Cenneteki 4 ırmağa karşılık onları dünyada temsil eden 4 ırmaktan biridir Aras ama Tevratta geçen ismi Aras değildir Aras o ırmağa Türklerin koyduğu bir isimdir yahudi kaynaklarında ismi Gihon ırmağı olarak geçer.

Söylediğiniz Tevratta geçer Cenneteki 4 ırmağa karşılık onları dünyada temsil eden 4 ırmaktan biridir Aras ama Tevratta geçen ismi Aras değildir Aras o ırmağa Türklerin koyduğu bir isimdir yahudi kaynaklarında ismi Gihon ırmağı olarak geçer.
bu cümleden hiç bir şey anlamadım.virgül nokta koyarak anlatırsanız beki anlayabilirim?
zahmet olmazsa?

ilahiyatta geçme mevzusu Tevratta geçer Aras nehri.Cenneteki 4 ırmağa karşılık onları dünyada temsil eden 4 ırmaktan biridir Aras. Ama nehirin Tevratta geçen ismi Aras değildir. Aras o ırmağa Türklerin koyduğu bir isimdir.Yahudi kaynaklarında Aras nehrinin ismi Gihon ırmağı olarak geçer.(Tabii bazı ilahiyatçılar Gihon ırmağına Nil veya Dicle nehri diyenlerde vardır.)

Back
X