Merhaba arkadaşlar...
Benimde ciltle alakalı sorunlarım hep oldu. 24 yaşını dolduracağım şu günlerde hala sivilce sıkıntısı inanılmaz mutsuz ediyordu beni. Üstelik benim sivilcem normal sivilceler gibi de değil... Sadece alnımda, isilik dökmüş gibi yada mecazi bi şekilde anlatacak olursak ; bulgur taneleri dökülmüş gibi pütür pütür görünümlü.. Sırf bunun için kullanmadığım ürünler kalmadı, avon, oriflame, yada doktor tavsiyesi ile bir sürü merhem... Aynı zamanda roccatuane diye ağır yan etkileri olan, ilaç dahi kullandım. 2 aylık bi tedavinin sonunda cildim gerçekten çok güzel olmuştu ki, bi kaç ay sonra yeniden aynı şekil olmaya başladı alnım... Biliyosunuz alnınız pürüzlü olunca ne kaşınız düzgün duruyor nede mesela ben kapalı bi bayanım ve yüzümüz genelde ön planda, bu sebeple nede eşarplar yakışıyor. Bu bakımdan çok mutsuzdum... 3 günden beri arapkızını kullanmaya başladım. Mavi kutulu olanı.. Henüz bişey söylemek için çok erken biliyorum fakat belkide psikolojiktir, yüzümü düzelmeye doğru yol alıyo gibi hissetmeye başladım. Zaman içerisinde sizlerle değişimleri paylaşacağım. Gündüz sabah kalktığımda sürüyorum, akşam saat 18:00 gibi, yani yatsı namazından sonra yüzümü yıkıyorum. Fakat sebamet denilen bi sabunla yıkıyorum. Benim cildim karma. Bu yüzden ph dengesini gerçekten korumam gerekiyor aksi durumda yağlı bi cilt olmamasına rağmen, yağlı gibide gözükebiliyor. Bu bakımdan hem günlük yüz temizliği bakımından hemde böyle gözenekleri kapatıcı, yoğun kremlerin ardından kesinlikle sebamed sabunu öneririm. Çünkü bu arap kızı cidden çok yoğun ve gözenekleri kapatması da muhtemel... Fakat arkadaşlar şu anda özel günümde olduğum için bu şekilde yapıyorum. Normalde gece yatarken sürüyorum sabah namazına kalktığımda sebamed sabunla yıkıyorum. ve inanın bana, öyle güzel bi dinimiz var ki, her vakit namaz için aldığımız abdest sebebiyle, yüzümüzü yıkamamızda, gece sürmüş olduğumu yoğun kremin, akabinde sabunla yıkanmasından sonra, gün içindede yüzümüzün sürekli devirdayim şeklinde temizlenmesi ve cildimizinde rahatlamasına sebep oluyor. Bu yüzden cilt sorunu olan arkadaşlarıma en büyük önerimde, gün içinde mümkün olduğunca yüzlerini bol su ile yıkamalarıdır..
Ve en büyük tedavi, cildimiz ve diğer rahatsızlıklarımız için "dua"... Dualarımızı eksik etmeyelim, inşallah Rabbimiz de akabinde tedavimizi neticelendirecektir..
Sağlıklı günler diliyorum...