• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aranızda Lustral kullanan var mı ?

Merhaba arkadaslar.Ben de Lustralı dogumdan 6 ay sonra 1-2 ay kullanmıstım ve o zamanlarda 4 kılo almıstım bır ıkı ay ıcınde.Bırakmıstım.
4 ocakta sınır krızı gecırdım ve anksıyete teshısı koydu doktor ben de anlamıs degılım su an bu teshısı yalnız doktor bana bıraz sakınlesmen ve daha rahat uyuyabılmen ıcın sana lustral specıal 100 mg verıyorum dedı.Kullanıyorum ve daha sakınım ve kafama hıcbırseyı takmıyorum o yonden cok ıyıyım,psıkolojım duzeldı yalnız en buyuk sorunum ve benım en cok taktıgım sey KILO ! Kılo takıntım var ve bırkac ayda 11 kıloya yakın kılo vermısken bu ılaca basladıgımdan berı 5 kılo aldım ve moralım cok bozuluyor bu duruma.Bu ılacı nasıl bırakmam gerekır arkadaslar.Bu gıdısle kılo takıntım yuzunden moralım alt ust olacak :S

bende panik atak var bir süre kullandım kendi tedavimi kendim yaptım ilaç kullanmamak için kötü şeyler düşünürsem o gece mutlaka hastalanıyorum nefesim daralıyor,çok sancım oluyor 2 tane üst üste içsem faydasız,hergünde kullanmak bağımlılık yapar diye içmyyorum uzun bir süredir de rahatsızlanmadım ama bu aralar yine gerginim yakın bir zamanda bekliyorum

bende sinava hazirlanirken gecen sene anksiyete oldum bir gece bir uyandim her yanim zangir zangir titriyor ve ates icindeyim acile kaldirdilar sonra dr hic birseyin yok dedi dayim dr oldugu icin sansliyim genelde atak gecirenler bir sure ne oldugunu bilmez ve dr dr gezer ben inat ettim ve bes alti ataktan sonra dayamayip psikiyatira gittim :))psikiyatir bana lustral ve kalp ritmi icin bir ilac verdi ilk gun aksami ictim uykusuzluk yapti sabaha kadar kendi kendime agladim durdum guldum kalktim gezdim aklimi kaybetme noktasindayken annem uyandi ne oldu bu saate uyanmazsin sen dedi bende hic yatmadim ki dedim ve aglamaya basladim aklimi son anda kaybetmekten kurtardim diye bilirim o geceyi hala unutamam hayatimin en kotu aniydi atak gecirmeye razi olarak o gun bu gun bir daha agzima surmedim ataklarim dort aydir yok geldiginde aninda komik bir film veya dizi izliyorum beynimi dagitip ataktan korkmadigimi kendime inandiriyorum ilactan daha cok ise yariyor tavsiye ederim yoksa ne kadar korkarsan atak bir o kadar digerinden siddetli geliyor umarim hepimiz bu yasadiklarimizdan sonsuza kadar kurtuluruz :)))

Ben de 2 sene boyunca kullandım, bırakalı da 2 seneyi geçti. Çok memnun kaldım ben, çok şükür diyorum hep.

Ben zaten psikolojisi bozuk acılı ruh halimle çok durgun, ruh gibi olduğum için Lustral kullanmaya başlayınca canlandım ve aktifleştim. İlk zamanlarda sindirim sistemimi aşırı derecede hızlandırdı ve çok yemek yemeye başladım. Ama ne yersem yiyeyim hemen sindiriyordum bu yüzden kilo almadım, aksine verdim. Ama sonra hayatım düzene girince, neşem mutluluğum arttıkça kilo da almaya başladım. 4 yılda 10 kilo aldım ama memnunum çünkü üzüntüden bir deri bir kemik kalmıştım o zamanlar.

Doktor bu ilacı verirken "odaklanmanı artıracak, acıları geri plana atıp şimdiki zamana odaklanacaksın, derin düşüncelere dalmayacaksın daha enerjik olacaksın" demişti ve aynen de öyle oldu. Klasik antidepresanlar gibi ağırlığa değil; pervasızlığa ve çok net düşünmeme yol açtı. Acılı ve derin düşünceler zihnimin gerisinde kalıyordu. O zamanlar üniversitedeydim, derslerime daha rahat çalışmaya başladım ve notlarım iyileşti.

Yan etki olarak mide bulantıları ve baş dönmesi yaptı sık sık ama pek rahatsız etmedi beni çünkü yararı zararından fazlaydı. Uyku yapmadı.

Ama şöyle bir yan etkisi oldu ki, acı çektiğim zamanları unuttum. Yani hafızam tahrip oldu sanırım. O yıllara dair fotoğraflar olmasa hemen hemen hiçbirşey hatırlamıyorum diyebilirim. Hatırladıklarım da sisli, dumanlı. Şu an da olayları ve nesneleri hafızamda tutmakta zorlanıyorum yani hafızam bir miktar hasar gördü. Tabii bunun suçlusu ilaç mı yoksa yaşadığım ağır psikolojik çöküntü mi o da ayrı mesele.

Sevgiler.

NOT: Bir ara sabah - akşam düzenlemesi yapmıştım ama nasıldı hatırlamıyorum. Sanırım gündüz içtiğimde midem bulanıyordu ben de gece almaya başlamıştım. Ya da tam tersi:37: Dedim ya unuttum o dönemki şeyleri :)

Son düzenleme:
Ama şöyle bir yan etkisi oldu ki, acı çektiğim zamanları unuttum. Yani hafızam tahrip oldu sanırım. O yıllara dair fotoğraflar olmasa hemen hemen hiçbirşey hatırlamıyorum diyebilirim. Hatırladıklarım da sisli, dumanlı. Şu an da olayları ve nesneleri hafızamda tutmakta zorlanıyorum yani hafızam bir miktar hasar gördü. Tabii bunun suçlusu ilaç mı yoksa yaşadığım ağır psikolojik çöküntü mi o da ayrı mesele.

Sevgiler.

NOT: Bir ara sabah - akşam düzenlemesi yapmıştım ama nasıldı hatırlamıyorum. Sanırım gündüz içtiğimde midem bulanıyordu ben de gece almaya başlamıştım. Ya da tam tersi:37: Dedim ya unuttum o dönemki şeyleri :)[/QUOTE]

Bende kullandim bu ilaci uyku nedir unutmustum Kac gun uyumadan ise gittigimi biliyorum oyle bi enerjin vardi ama dusunculerimde pek etki yapmadi
ilk kullandigim ilaclar bana cok uyku yapiyordu salak gibi oluyodum Doktor Lustral vermisti o yuzden

Tam olarak yasadiklarimi cok Guzel ozetlemeissin ilaclara hic kullanmamis olmayi isterdim:(
Simdi hic biseyi aklimda tutamiyorum ama gereksiz bir suru detayi hatirliyorum
Aglayamiyorum
Allah yardimcimiz Olsun

Sevgiler.

NOT: Bir ara sabah - akşam düzenlemesi yapmıştım ama nasıldı hatırlamıyorum. Sanırım gündüz içtiğimde midem bulanıyordu ben de gece almaya başlamıştım. Ya da tam tersi:37: Dedim ya unuttum o dönemki şeyleri :)

Bende kullandim bu ilaci uyku nedir unutmustum Kac gun uyumadan ise gittigimi biliyorum oyle bi enerjin vardi ama dusunculerimde pek etki yapmadi
ilk kullandigim ilaclar bana cok uyku yapiyordu salak gibi oluyodum Doktor Lustral vermisti o yuzden

Tam olarak yasadiklarimi cok Guzel ozetlemeissin ilaclara hic kullanmamis olmayi isterdim:(
Simdi hic biseyi aklimda tutamiyorum ama gereksiz bir suru detayi hatirliyorum
Aglayamiyorum
Allah yardimcimiz Olsun[/QUOTE]

Bende de panik atak var. Doktor lustral yarım iç 3 hafta sonra tekrar görüşelim dedi.
Dün ilk defa yarım içtim ve bana hiç yaramadı.baş dönmesi mide bulantısı gece 3 4 defa uykudan kalktım kendimi camdan atasım geldi
tavsiye etmiyorum en güzeli insanın kendini dinlemeyip kafasını dağıtması...

Merhaba, antidepresanlar ağrı kesiciler gibi bir anda etki etmez, belli bir süre geçmesi gerekiyor. Aynı zamanda kullanıma ilk başladığınızda birtakım yan etkilerle karşılaşmanız da çok normal. İlacı bırakmakta bu kadar aceleci davranmamanızı; en azından bir sonraki randevunuza kadar doktorunuzun söylediği şekilde kullanmanızı tavsiye ederim.

Yarından itibaren kullanmaya başlayacağım ilk 4 gün 25 mg sonra 50 mg olarak. Yanında atarax verdi doktor bide uyku ve iştah problemi olursa ihtiyaç anında kullanırsın diye. Zaten iştahım yok, uyku problemim var çok fazla sersemleştirmez umarım :/ Korka korka başlayacağım...

Kısa bir süre kullanmıştım. Hiçbir şeyi kafaya takmıyor insan, sürekli bir sırıtma durumu vardı bende:) Kimisini şişmanlatıyormuş, benim yeme bozukluğumu giderdi, çikolata ve karbonhidrat krizlerimi aldı benden. Aşırı gevşemeden dolayı baya uykum geliyordu, esneye esneye yürüyordum.

şu anda kullanıyorum fakat 2 sene önce de doktor kararıyla kullanıp kendi kafama göre bırakmıştım. bende yan etki olarak çok esneme ve sinir yapmıştı sakinleştirmek yerine. onun dışında aşırı dışa dönük olmuş, rahat, hiçbir şeyi kafaya takmayan birine dönüşmüştüm. ben seviyorum Lustral'i. Şu an tekrardan ve yeni başladığım için şu anki etkilerini söyleyemiyorum tabi.

ben kullandım ama hiçbir yanetkisi görmedim ben lustral ı çok sevmiştim. Kafamaki tüm kötü üşünceler o kadar berraklaştı ki bi ilaç bu kadar nasıl etkili anlamadım

Bundan 6 yıl önce kullandım.doktorum bana uyku durumuna göre al demişti,uykumu kacrdigi için sabahları alıyordum gecede mışıl mışıl uyuyordum,birde bende acayip iştah yaptı..polyanna gibi geziyordum resmen,o dönem eşimle tanıştım bende moral tabii tavan yaptı,sonra kafama göre bıraktım.Ben bir sorun yaşamadım ama herkes böyle yapmamalı kesinlikle doktor kontrolünde bırakın

Bahsetıgınız antıdepresan kuzenım obsesıf kompulsıf tedavısınde kullanıyor,kuzenımde ıstah ve kılo artısı. Yogun derecede uyku ,ısteksızlık ,bıde asırı dercede ofke patlamsı yasıyor.
benim de eski erkek arkadasımda aynı şeyler vardı. acayip aşırı sinirli. agzına geleni söyelen biri günde iki adet içiyor ve ilaçlarını almadığında bana sarmamak için bugun görüşmeyelim bile diyordu yani o derece mallaştırıyor insanı. ben de içmek istiyorum. takmamak için gergin gergin gezmemek için işe yarıyor mu bu yönde arkadaşlar ?

Ben de 3 aydır kullanıyorum doktorum dozu arttırdı 100 mg kullanmaya başladım bir haftadır ben kötü bi etkisini görmedim depresyon tedavisi için kullanıyorum gayet sakinim öfkelenme yok mantıklı düşünerek hareket ediyorsunuz bazen ufak şeylerden mutlu olup gülüyorum falan ağlama hiç yok sinur en alt seviyelerde bazen işte bu kadar yani 😂

Geçen yıl yaşadığım çok kötü bir olaydan sonra uzun süren anksiyete ve depresyon sonucu psikiyatr gittim ve başladım.Açıkcası 1 ay sonra tüm kötü düşüncelerim gitmiş,sakinleşmiş ve kendime gelmiştim.Hala devam ediyorum bir iki ay sonra bırakmaya başlıycaz dedi doktorum.Ben çok memnun kaldım ,umarım bırakırkende sorun yaşamam.Bu tarz ilaçları kafamıza göre alıp bırakmamalıyız.İnsanları anlayamıyorum örneğin kanser olsanız bu ilaç bana iyi gelmiyor diye kafanıza göre ilaçalarınızı bırakıp yolunuza devam edebilirmisiniz?Doktor kontrolünde ilaçla ilgili yaşadığınız herşeyi anlatarak devam etmelisiniz.Psikolojik rahatsızlık bütün hastalıklarınnen kötüsü bence.Güvendiğiniz bir doktorunuz varsa sözünden çıkmayın derim

ben de kullanıyorum 20 gün oldu başlayalı.. ilaç etkisini tam olarak 3 hafta sonra gösterirmiş zaten, ben şuan için çok memnunum.. aşırı bir yan etkisini de görmedim, ilk günler biraz mide bulantısı ve uyku yapmıştı ama bi şikayetim olmadı

50 mg içiyorum bu arada, hayata karşı daha fazla gülebildiğimi farkediyorum yavaş yavaş :)
Yaninda baska ilacta kullanmismiydiniz

Geçen yıl yaşadığım çok kötü bir olaydan sonra uzun süren anksiyete ve depresyon sonucu psikiyatr gittim ve başladım.Açıkcası 1 ay sonra tüm kötü düşüncelerim gitmiş,sakinleşmiş ve kendime gelmiştim.Hala devam ediyorum bir iki ay sonra bırakmaya başlıycaz dedi doktorum.Ben çok memnun kaldım ,umarım bırakırkende sorun yaşamam.Bu tarz ilaçları kafamıza göre alıp bırakmamalıyız.İnsanları anlayamıyorum örneğin kanser olsanız bu ilaç bana iyi gelmiyor diye kafanıza göre ilaçalarınızı bırakıp yolunuza devam edebilirmisiniz?Doktor kontrolünde ilaçla ilgili yaşadığınız herşeyi anlatarak devam etmelisiniz.Psikolojik rahatsızlık bütün hastalıklarınnen kötüsü bence.Güvendiğiniz bir doktorunuz varsa sözünden çıkmayın derim
Baskanilacta kullanmismiydiniz

Baskanilacta kullanmismiydiniz
doktora ilk başvurduğumda uyku uyayamıyordum ve anksiyetem çok fazlaydı.uyuyabilmem için destek amaçlı bir ilaç yazmıştı ama onu 2 hafta içinde bıraktım, gerek kalmadığı için.şimdi lustralın dozunu azaltıyoruz yavaş yavaş.Yaşadığınız rahatsızlığa göre farklı destek ilaçlar vermiş olabilir doktor,sonuçta hepimizin rahatsızlığı farklı.

Back