• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aranızda Lustral kullanan var mı ?

yakın zamanda bıraktım lustrali. doğum sonrası bir türlü çıkamadığım bunalımlarım için kullanmaya başlamıştım
başladıktan sonra neden bu kadar geç başladım diye kızmıştım kendime.
ilk olarak şunu belirtmek isterim. herkeste aynı etkiyi yaratmıyor diğer arkadaşların yazdıklarından anlayacağınız üzere
ben ilk 2 gün yarım doz, sonrasında tek doz aldım.ilk günler mükemmeldi benim için. dünya yansa umurumda değildi. daha önceleri kızgınlığım vücudumda dalga dalga yayılır birkaç sanıyede beynimde patlardı. ilacı kullandığım zamanlarda kızgınlık şöyle kapıdan bir bakıp gidiyordu :)))
yaklaşık 1 ay sonra sanki artık işe yaramıyormuş gibi hissetmeye başladım.tabi bünye de alışıyor ilaca.
bende uykusuzluk ya da aşırı uyku yapmadı.aşırı iştahsızlık yapmıştı ilk ay. bu yüzden 3 kilo vermiştim.
tek yan etkisi aşırı göz kararmasıydı. yalnız cidden kötüydü; yerden bir şey almak için birkaç saniye eğilsem bile ayağa kalktığımda 10 sn kadar gözüm kararıyor hiçbir şey görmüyordum.
bırakırken ise başladığım gibi hızlı davranmadım. ilk 4 gün yarım doz , sonraki 4 gün 2 günde 1, yarım doz şeklinde bıraktım.
bıraktıktan sonraki 1 hafta biraz fazla asabileştim. hatta bırakmakta hata mı yaptım, tekrar mı başlamalıyım diye düşünürken kendimi telkin etmeyi öğrendim ve normale döndüm. şimdi daha iyiyim.
bu ve buna benzer her ilaçtan mucizeler beklemek hayal kırıklığı yaratır bence. illa ilaç kullanılacaksa, bedene verilen desteğin yanısıra ruha da destek vermek gerekiyor :)

sağlıkla kalın

Teşekkür ediyorum güzel ve uzun cevabınız için :)

Peki, sizde unutkanlık yaptı mı ? Ben de biraz unutkanlık var ?

Ben de öyle ilk iki gün değişik bir uyku yaptı. Ama dün ve bugün iyiydim . Uykum gitti. Mide bulantısı arada yapıyor. Bir de ben de iştahsızlık var. Ama daha iyiyim galiba.
Mesela bugün ilacı biraz geç aldım. 1 saat kadar. O bir saat başladım ağlamaya.
Dün babamla tartıştım ve genellikle tartışırken hıçkıra hıçkıra ağlayan ben, hiç ağlamadım.
Bir sona doğru azcık ağladım.
Ağlatmıyor bu ilaç. Gözlerim doluyor , öyle kalıyor :S

merhaba. ben lustral değil ama aynı gruptan başka bir antidepresan kullandım (ssri grubundan, cipralex). uzunca bir süre kullandım. burda bahsedilen yan etkilerle aynı yan etkilere sahipti o da. bir anda bırakmamak lazım gerçekten de, çok feci baş dönmesi, dengesizlik yapar. iştah açmıştı bende ve gece uyuyamıyordum. bu mesajınızı görünce dedim ki, demek ki bu ağlayamama durumu bir tek bende olmamış. antidepresan gerçekten de biraz bastırıyor duyguları. bir de mesela tartışamıyorsunuz eskisi gibi, sinirlenemiyorsunuz. :ssz:

Teşekkür ediyorum güzel ve uzun cevabınız için :)

Peki, sizde unutkanlık yaptı mı ? Ben de biraz unutkanlık var ?

bende de unutkanlık yapmıştı kullandığım antidepresan

merhaba. ben lustral değil ama aynı gruptan başka bir antidepresan kullandım (ssri grubundan, cipralex). uzunca bir süre kullandım. burda bahsedilen yan etkilerle aynı yan etkilere sahipti o da. bir anda bırakmamak lazım gerçekten de, çok feci baş dönmesi, dengesizlik yapar. iştah açmıştı bende ve gece uyuyamıyordum. bu mesajınızı görünce dedim ki, demek ki bu ağlayamama durumu bir tek bende olmamış. antidepresan gerçekten de biraz bastırıyor duyguları. bir de mesela tartışamıyorsunuz eskisi gibi, sinirlenemiyorsunuz. :ssz:

bende de unutkanlık yapmıştı kullandığım antidepresan

Sırf bu unutkanlık yüzünden bırakasım var. Ne bileyim, iş hayatını , okul hayatını etkilemez mi bu ?

bu sabah ilk kullandım
günüm o kadar berbattı ki
gözlerimi açamadım esneyip durdum
ve acayip mide bulantısı vardı
umarım yarın aynı şeyler olmaz

bu sabah ilk kullandım
günüm o kadar berbattı ki
gözlerimi açamadım esneyip durdum
ve acayip mide bulantısı vardı
umarım yarın aynı şeyler olmaz

Benim 3. ve 4 gün güzeldi. İlk iki gün seninki gibiydi canım .

ben iki ayı aşkın kullanındım.anksiyete teşhisim vardı.şikayetim kalp çarpıntısıydı.hiç bir faydası olmadı.100 mg kullandım bir ay.oda işe yaramadı.sonra göztepe ssk da salih selek ona gittim.o bana triodim sınırda imiş.öneden gittiğim birkaç doktor triod değerimi önemsemedi.4.78.bu doktor 4.38 düşmesine rağmen bu şikayetleri doğurur dedi.yani ansiyete ile beraber triod ilaçları verdi.lustralı iptal etti.ve yanlış olduğunu söyledi.birkaç gündür kullanıyorum. çok iyi geldi.adam gibi uyudum.bu doktor doç dr ve anksiyete ile ilgili ödül almış.dahiliye ve acil doktorları işime yaramadı.randevu alacağım doktoru netten araştırıyorum artık.1 ay içinde kısmende olsa bir iyileşme görmezsen kullanma.hafif bir ilaç.

yaklaşık 3-4 yıl kullandım en son günde 100 mg lıktı kullandığım.3 ayda zor bıraktım.yani öyle birden bire bırakmak olmuyor.eğer ki çok gerekli değilse hiç önermiyorum.uyku için fazla bişey diyemem bende öyle bir problem olmadı ama 20 kg kadar bir artısı olmuştu.üstelik ben bu ilacada migren tedavime yardım için başlamıştım.bırakalı bir yıl oldu.kendiliğinden kilo vermeye başladım.bu ilaçlar acayip kilo aldırıyor ve bağımlılık yapıyor arkadaşlar.ne diyeyim kimse keyfinden almıyordur ama çok çok gerekmedikçe ben daha içmem.

lustrale başladım çünkü anksiyete bozukluğu teşhisi aldım. gece uyuyamıyorum uykumu kaçırdı bu ilaç bir de çok esneme yapıyor.

Ben 3 yıl kullandım.
İlacın etkisini anca 15gün sonra görebilirsin.
100mg kullandım süperdi etkisini gösterdiği zamanlar çok iyiydim. Doktora danışmadan bıraktığım için hastalık tekrarladı şuan başka bi hap kullanıyorum. Bu ilaçları önemli olan doğru şekilde bırakabilmektir. Tekrarlamaması için buna çok dikkat edin kızlar.
Ben de yan etkisi olmadı. Ama 3yılda 10 kilo aldım bilmem ilacın etkisi mi yoksa kendi iştahımdan mı:27:

Ben de 3. yılımdayım, doktora gitmeden günlük 50 mg'dan 25 mg'a düşürdüm. Mesajlarda kızların yazdığı yan etkilere çok şaşırdım. Bende hiç öyle şeyler olmadı. Ama inanılmaz bir isteksizlik durumu var 2 yıldır. Sanırım bu Lustral'in etkisi... İlacı da bu yüzden bırakmaya yöneldim. Ne olacak bilmiyorum. Doktorlara hiç güvenim yok, canım sıkkın, ruh halim dalgalı.. öff...

ben yaklaşık 3-4 ay kullandım ve sonuç berbattı uykusuzdum asla yatamıyordum üstüne çok kilo aldım zaten kilo takıntım vardı kendimi daha da kötü hissettim hiçç önermiyorum

Bahsetıgınız antıdepresan kuzenım obsesıf kompulsıf tedavısınde kullanıyor,kuzenımde ıstah ve kılo artısı. Yogun derecede uyku ,ısteksızlık ,bıde asırı dercede ofke patlamsı yasıyor.

bende kullandım ve nurhayalin bahsettiği etkileri birebir yaşadım kafam resmen yastığa yapışmıştı kaldıramıyordum, iyice kendime geldiğimde ise aşırı yemek yemek istiyordum doğal olarakta kilo alıyordum :19:

ben de kullanmıştım..ilk başlarda çok uyku yaptı..50mg..sonra uykusuzluk..sersem gibi dolaşıyordum..sanki olaylar benim dışımda yaşanıyormuş gibiydim..tepkisizdim..kendimi daha da kötü hissettirdi..bıraktım..

ben 8 ekimde başlamıştım. şu an 100 mg kullanıyorum. hala uykusuzluk yapıyor. o nedenle uyku getirici antidepresanlardan kullanıyorum bazen. ayrıca bende iştah yapmadı nedense ve kilo verdim ben. demek ki herkeste etkisi farklı. cipralex kullandığım zamanda ise iştahım açılmıştı o zaman kilo almıştım, lustrale başlayınca kilo verdim :) belki son zamanlarda yaşadığım stresin de etkisi vardır artık bilemeyeceğim tam olarak nedenini....

Önceden kullanmıştım .Sersem gibi yapıyor biraz insanı .
Yarından itibaren başlıyorum ben de :(

Ben 3 yıl kullandım.
İlacın etkisini anca 15gün sonra görebilirsin.
100mg kullandım süperdi etkisini gösterdiği zamanlar çok iyiydim. Doktora danışmadan bıraktığım için hastalık tekrarladı şuan başka bi hap kullanıyorum. Bu ilaçları önemli olan doğru şekilde bırakabilmektir. Tekrarlamaması için buna çok dikkat edin kızlar.
Ben de yan etkisi olmadı. Ama 3yılda 10 kilo aldım bilmem ilacın etkisi mi yoksa kendi iştahımdan mı:27:

benimde son 2 yılda aldığım kilolara bakarsak ilacın etkisi :40:

Back