Aranızda kv olan varmı ?

Annemi her gün arıyorum, balayında bile her gün aradım, çünkü niye aramayayım yaşlı başlı kadın bi sesini duymak kalbimi rahatlatıyor. Ha anne olunca çocuğum beni her gün arasın ister miyim ararsa canı sağ olsun aramazsa kıçımı yesin napim, bunu düşünmeyen bi adama trip atamam herhalde
Az kalsın cayi puskurtecektim yanacaktim güzel yorum :)))

Ben rahatsız olurum. Çünkü adamla bir özel hayatımız var sonuçta, ki biz gecedense gündüz vakti birlikte olan insanlarız her gün her gün annesinden telefon gelse mutlaka hiç müsait olmayacağımız bir ana denk gelir. Sonra işin yoksa açıkla neden telefonu açmadığını falan.
Benim eşim annesiyle değil de kız kardeşiyle çok konuşuyor yazışıyor. Önceden çok sorun etmezdim bizi etkilemediği için. Ama bazen bizi etkileyen boyuta geliyor mesela film izleyeceğiz kız kardeşi yazıyor eşim de cevap veriyor derken hep bir bölünme yaşanıyor. Görümcem iyi kızdır bir de sevmeseydim asla katlanamazdım açıkçası. Benim de abilerim var ama her gün paçalarına yapışmıyorum. Burda biz şu kadar çok konuşuruz, bu kadar çok konuşuruz diyen kişilerin kardeşlerinin eşleri eminim ki az da olsa rahatsızdırlar durumdan. Eşin olmadığı bir zamanda yapılıyorsa güzel ama eş varken devam ediyorsa sıkıntı. Mesela eşim haftasonu ben uyurken görümcemle konuşur saatlerce. Rahatsız falan olmam ben yokum çünkü. Ama gün içinde mesajlaşmaları bizim iletişimimizi etkilediği için ister istemez canımı sıkıyor. Balayında bile yazıyordu görümcem bari üç beş gün sabret yani. Sınır ihlali olarak görüyorum

Kendi ailemle aynı apartmanda, aynı katta yaşıyorum. Belki 1 hafta oldu onlara gitmeyeli. Onlar da bize çağırırsak gelirler. Gecen hafta geldiler. Bir daha 1 aydan önce bir vesile olmazse gelmezler. Annemle aram yoktur 5 gün sesi çıkmasa merak etmem, ona özel kapıya gitmem açıkçası. Ama babam sabah işe giderken çocukları öpmek için kapıyı çalar genelde. Aynı apartmanda yaşayınca mıç mıç olmak zorunda değiliz. Ben üniversitede 5 sene şehir dışında okurken bile kimse ile her gün konuşmadım (anne-baba, kardeş, arkadaş vs) kontör dakika sayıyorduk ve haftada 1 bile sıktı benim için. Şimdi konuşmak bedavadan biraz ucuz diye niye dakika başı birbirimizi arayalım ki? Ünidekinden daha hareketli bir hayatim da yokken üstelik :KK70: Her gün konuştuğum tek kişi eşim. O aramazsa ben ararım. Yetişkin insanlarız artık herkesin kendi ailesi var. Anne baba gönlünü hoş etmek de bir yere kadar artık.

sen bunu niye dertlendin ? Sen bu konudan bağımsızsın ne güzel işte.
Senin ittirmenle arayacaksa, zaten sıkıntı. Arada hatırlatıver ya da araması için bahane üret. Politik ol.
Olması gereken olmalı o kadar. Senin derdin değil, olmamalı da.

Annesidir, evlendikten sonra kendini uzak hissedebilir. İlgi bekleyebilir. Benim de oğlum var. Beklentisi gayet normal.

Burada ne var ne karışıyorsunuz anne oğulun ilişkisine diyenler var . Onlarda geleceğin işte bu boş işlerle uğraşacak potansiyel kv.leri.Bu konuda aile ilişkileri nasıl olmalı.Yeni aileye girince nasıl davranılmalı.Nasın kv kp olmalı gibi benzer çok güzel videolar var.Bence boş işe yaramaz video izleyeceklerine faydalı yararlı video izleyip kendilerini geliştirseler keşke.Anneler babalar ellerinizi eteklerinizi çocuklarınızın üzerinden çekin onların birey olmalarına izin verin.Beni her gün arayacaksın diye çalışan çocuğu darlayan bir kvyi bugün burada olumlayan kimse gitsin uzmandan yardım alsın benim önerim.Sağlıklı aile ilişkisi böyle kurulmaz.
Katılıyorum bugün benimde rolüm birinin eşi birinin gelini birinin annesi olmak ama yarın rolüm kayınvalide olduğunda inşallah en doğrusu neyse onu yapan bir kadın olurum . Herkes sizin gibi düşünse keşke

Haftada 1 görüşmek kafi bence de. Ailelerinizle uzak şehirlerde yaşasanız hasret olur, evladının sağlığından endişe edilir veya anne baba hastadır daha sık arayıp sorması beklenebilir ama aynı apartmanda çocuğunun iyi olduğunu biliyorken, annenin de sağlığı yerindeyse her gün aranmayı beklemek abartı, herkesin düşüncesi farklıdır ama bana göre her gün arasın diye beklemek de çok fazla.
Siz çok müdahil olmayın ama eşiniz düşüncenizi sorarsa benim ya da annenin düşüncesine göre değil senin için nasıl rahat edecekse öyle davran dersiniz.
Benim ailem farklı bir şehirde gitmek istediğim zamanda bir gün kal ne olacak deniliyor . Fakat kendilerine gelince iş çok başka . Neyse anlatılacak çok şey var fakat anladım ki sağlıklı düşünmüyor . Allah hidayet versin . Eşime aynen sizin söylediğinizi söyledim . Yuvamda mutlu olayımda kimse beni ilgilendirmiyor .

Kendi ailemle aynı apartmanda, aynı katta yaşıyorum. Belki 1 hafta oldu onlara gitmeyeli. Onlar da bize çağırırsak gelirler. Gecen hafta geldiler. Bir daha 1 aydan önce bir vesile olmazse gelmezler. Annemle aram yoktur 5 gün sesi çıkmasa merak etmem, ona özel kapıya gitmem açıkçası. Ama babam sabah işe giderken çocukları öpmek için kapıyı çalar genelde. Aynı apartmanda yaşayınca mıç mıç olmak zorunda değiliz. Ben üniversitede 5 sene şehir dışında okurken bile kimse ile her gün konuşmadım (anne-baba, kardeş, arkadaş vs) kontör dakika sayıyorduk ve haftada 1 bile sıktı benim için. Şimdi konuşmak bedavadan biraz ucuz diye niye dakika başı birbirimizi arayalım ki? Ünidekinden daha hareketli bir hayatim da yokken üstelik :KK70: Her gün konuştuğum tek kişi eşim. O aramazsa ben ararım. Yetişkin insanlarız artık herkesin kendi ailesi var. Anne baba gönlünü hoş etmek de bir yere kadar artık.
her türlü insan var hepsine saygı duyuyorum allahtan sizinkiler sizi zorlamıyor böyle yapıyorsunuz diye bizde olsa idama götürülmüştük 😄😄

sen bunu niye dertlendin ? Sen bu konudan bağımsızsın ne güzel işte.
Senin ittirmenle arayacaksa, zaten sıkıntı. Arada hatırlatıver ya da araması için bahane üret. Politik ol.
Olması gereken olmalı o kadar. Senin derdin değil, olmamalı da.

Annesidir, evlendikten sonra kendini uzak hissedebilir. İlgi bekleyebilir. Benim de oğlum var. Beklentisi gayet normal.
1. Si buna dertlenmedim eşimin sıkıntısı özellikle bana gelip söylüyorsa benide düşündürür . Bunu burda yaklaşık bir on kişiye daha söyledim . Durup dururken gelin güvey olmuyorum . 2. Si oğlu zaten elinden geleni yapıyor kendi gözlerimle görüyorum hala buna rapmen ilgi ilgi ara yok onu yap yok bunu yap diyorsa orda bir sıkıntı var . Bunu diğer oğullarından istemeyip evli olan benim kocamdan istiyorsa da bir sıkıntı var . Politik düşün diyorsunuz son beş cümleniz politiklilten uzak bir erkek annesi düşüncesi . Benimde oğlum olacak böyle yapmayacağım asla . Yarın öbür gün oğlunuz evlendiğinde önceliği artık siz olmayacaksınız . Yuvası olacak . Zaten her konuda yardım ediyorsa fazlasını istemek ayıptır . Doğuracağız diye de iliğini kemiğini sömürmeyeceğiz bu öocukların

her türlü insan var hepsine saygı duyuyorum allahtan sizinkiler sizi zorlamıyor böyle yapıyorsunuz diye bizde olsa idama götürülmüştük 😄😄
Ben annemin zerre umurunda değilim. Babam da annemin huyunu bildiği için bize hiç baskı yapmaz. Hatta geçen hafta sonu kardeşlerim yemeğe geldi. Bizim ailede anne evinde değil benim evimde toplanılıyor. Annem pek istemez eve kendi çocuğunu bile misafir. Herkesi çağırdık annem gelmedi. 1 Ay olmuştur belki çocuğunu görmeyeli ama çıkıp bana gelip kardeşimi görmedi. Kardeşim de onun kapısına gitmedi. Damatlar başta çok yadırgıyordu ama artık onlar da annem olunca ortamın nasıl buz kestiğini, annemin herkese laf sokup sonra nasıl kavga çıkardığını gördüler. Onlar da aramıyor. Zaten hangi damat kayinvalidesini arar onu bilemiyorum :KK70:
Her neyse her türlü insan var dediğiniz gibi. Kayinvalideniz her gün aranmak isteseydi o düzeni çook önceden kurardı. Burada maksat evlendin değiştin e getirmek. Ki değişe de bilir insan. Evlilik az şey mi, bir merhale.

Benim ailem farklı bir şehirde gitmek istediğim zamanda bir gün kal ne olacak deniliyor . Fakat kendilerine gelince iş çok başka . Neyse anlatılacak çok şey var fakat anladım ki sağlıklı düşünmüyor . Allah hidayet versin . Eşime aynen sizin söylediğinizi söyledim . Yuvamda mutlu olayımda kimse beni ilgilendirmiyor .
Kayınvalideniz hep bana diyen biri demek ki, kendisi anne de sizinki değil mi? Böyle birine haftada 1 görüşme yeterli zira elinizi verseniz kolunuzu kaptıracaksınız belli ki.

Evli, çoluk çocuk, iş sahibi insanların gün içinde 50 tane işle uğraşı oluyor. Annemi arayayım diyorum aklımdayken, hop çocuklarla bir olayda buluyorum kendimi. Boş olduğu için çoğu zaman annem arıyor. Kendi arasın, kendini hatırlarsın madem.

Sizi rahatsız eden kısım evlendikten sonra çok değiştin cümlesi olabilir. Aslında evlendikten sonra çok değişen genelde anne oluyor. Bekar hayatında oğlunu 3 yıl görmese sorun olmayacakken evlenince her gün görme, arama isteği geliyor annelere. Bırakın kendi hallerine. Ben geline ucu dokunan müdahalelere tahammül edemiyorum ama burada sizlik pek bir şey yok. Hatta eksikliğini hiç hissettirmesin ki kimse size bulaşmasın. Erkekler evlendikten sonra aramasa sormasa karısının kabahati oluyor

Katılıyorum bugün benimde rolüm birinin eşi birinin gelini birinin annesi olmak ama yarın rolüm kayınvalide olduğunda inşallah en doğrusu neyse onu yapan bir kadın olurum . Herkes sizin gibi düşünse keşke
Bizim Türk anneleri gerçekten garip.Erkek çocuk sevdasıdır gidiyor.Niye aramadın beni unuttun gelmedin gitmedin.Bu neden.Bana göre özgüvensiz anneler bunu yapıyor.Ortada gerçekten psikolojik bir durum var ve hiç normal değil.Aklı başında düşünen hiç bir insanda buna normal demez.Şu olsa aylarca arayıp sormayan çocuklarda var yok değil.Öyle olsa ailedir aranır.Hak verilir o zaman.Burada paylaşılanlar bunlar değil ki.Her gün görmek istemek her gün aranmak istemek o annenin normal olmadığını gösterir.Buna hayır normal diyen de bir uzmana danışsın bakalım.Benim aklıma bile gelmez az aradın değiştin vb.Gerçekten bakın onlar evlerinde sağlıklı mutlu olsun yeter.

İnşallah benimle günde 5 dakika konuşunca yuvasını yıkacak kadar gerizekalı bir çocuk yetiştirmemişimdir ne diyeyim? Ben kendi annemle her gün telefonda konuşurum,öğle arası evine uğrar beraber kahve içerim,hala evliyim 10 senedir. Niye hemen yuva yıkılıyor anlayamıyorum arkadaşlar bazen sizleri

Ben annemin zerre umurunda değilim. Babam da annemin huyunu bildiği için bize hiç baskı yapmaz. Hatta geçen hafta sonu kardeşlerim yemeğe geldi. Bizim ailede anne evinde değil benim evimde toplanılıyor. Annem pek istemez eve kendi çocuğunu bile misafir. Herkesi çağırdık annem gelmedi. 1 Ay olmuştur belki çocuğunu görmeyeli ama çıkıp bana gelip kardeşimi görmedi. Kardeşim de onun kapısına gitmedi. Damatlar başta çok yadırgıyordu ama artık onlar da annem olunca ortamın nasıl buz kestiğini, annemin herkese laf sokup sonra nasıl kavga çıkardığını gördüler. Onlar da aramıyor. Zaten hangi damat kayinvalidesini arar onu bilemiyorum :KK70:
Her neyse her türlü insan var dediğiniz gibi. Kayinvalideniz her gün aranmak isteseydi o düzeni çook önceden kurardı. Burada maksat evlendin değiştin e getirmek. Ki değişe de bilir insan. Evlilik az şey mi, bir merhale.
😱 yoksa biz kardeş miyiz 🤣 benim aileyi anlattığına yemin edebilirim. Gel sarılayım sana 🫂

Kız çocuklarının her gün anne ile konuşmasıyla erkeğin her gün konuşması bana aynı gelmiyor. Burda "ben annemle her gün konuşuyorum" diyenleri hiç tuhaf karşılamıyorum mesela. Annem yaşıyor olsaydı her gün olmasa da muhtemelen 2-3 günde bir arardım ben de. (Babamı aramayı bazen unutuyorum o beni arıyor)

Evli erkeklerin her gün konuşmalarının iyi hissettirmemesi bence kafamdaki o "kaynana" durumuyla ilgili. Toplumumuzda kız anneleri damadı severler, kızlarının iyi olması için oğlanın gönlünü hoş tut falan derler genelde. Ama erkek anneleri çocuklarını paylaşamıyorlar gelinle. Burda da "evlendikten sonra değiştin" demiş mesela kayınvalide. Bu yüzden ben iyi niyetli görmüyorum bu konudaki kvyi

😱 yoksa biz kardeş miyiz 🤣 benim aileyi anlattığına yemin edebilirim. Gel sarılayım sana 🫂
Derler ya hani yalnız olmadığıma sevindim diye, ben tam tersi üzülüyorum. Keşke bu konuda ben ve kardeşlerim yalnız olsaydık. Sağlıklı anne çocuk ilişkisi içerisinde olmadığımızın farkındayım ama var böyle insanlar işte, yapacak bir şey yok. Bizim için en sağlıklısı bu. Mesela hiç anlaşamadıkları halde her gün araşıp birbirlerinin gününün içine eden, sık görüşüp kavga kıyamet ayrılan ama yine hiç bir şey olmamış gibi görüşmeye devam eden anne-çocuklar da bana tuhaf geliyor. Konu okuyoruz burada sık sık. O konulara "annenizle aranıza mesafe koyun "diye yorum yapanlar bu konuda "annesiyle her gün konuşmayan soğuk bir insandır" iması yapıyor.

Bu arada sarılalım tabii :eğlence:

Herkese merhaba 🫶🏻
Eşim bana bugün annesiyle tartıştığını konununda annesinin onu neden beni herhün aramıyosun diyerek onla kavga ettiğini söyledi . Aynı apartmanda oturuyoruz eşim çalışıyor zaten haftada bir görüşürüz ya biz gider ya davet ederiz . Eşim eve gelir dinlenir vs . Kv kendisine evlendikten sonra çok değiltiğini onu herhün araması gerektiğini onu çok ihmal ettiğini ve arayı soğuttuğunu söylemiş . Gerçekten aranızda bunu yapan ve normal karşılayan insanlar varmı ? Eşime birşey demedim ama kafamı kurcalado bu konuda tavrım ne olsa kestiremiyorum .
Normal bir şey değil.. ben annemle 1 sokak kadar. Mesafede oturuyorum biz randevulaşarak gidip geliyoruz hergün çalışıyoruz hepimiz hemde. Kv anlaşılan çalışmıyor canı sıkılıyor oğluna sarmış kafayı. Ben senin yerinde olsam hayatım ne diyebilirim seninle annen arasında bir durum de çekil kenara . Yorum dahi yapma bu sefer laf götürme getirme olacak onlar düzelir bu Sefer kötü olan sen olursun arada.

Ilerde kaynana olcam nasipse
Oglum beni aramasa niye aramiyon diye darlamam
Cok istiyorsam kendim ararim naparsiniz nedersiniz diye 5 dk konusur kaparim
Isteyse ogle arasina denk getiririm
Aksam evinde dinlenir eder diye aramam o aramadikca
Hep cocuklar arayacak diye birsey de yok
Arayip da oglumu doldurmuyorsam gelinim de aramamdan rahatsiz olmayacaktir
Arada onu da arar hatrini sorarim
Beni niye aramiyorsun demek zorla aratmaktir bir nevi yani ne manasi var

X