• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aranızda kullanan var mı?

Yanlış yazmışım :) Bebak acı badem sütü.Eczanede satılıyor.Kaşıntıya birebir tavsiye ederim.

Son düzenleme:
1 Ayva çekirdeğini çay bardağının 3/1 kadar kaynamış suyla 2 gün bekletip jelini uyguluyorum yeni başladım henüz faydası hakkında bilgim yok ama bayağı bir faydası olduğunu söylüyorlar.

Onu ben emzirdiğim zaman yapmayı düşünüyorum göğüs yaralarına iyi geliyor diye duydum. Ama çatlak için hiç duymamıştım inşallah faydası olur :)

yorumları okuyamadım
iki hamileliğimde de lierac çatlak önleyici krem kullandım
hiç çatlağım olmadı

bu arada vücudun çatlamaya müsaitse diz kapaklarının arkası da çok çatlıyor
ne sürersen sür, oraları ihmal etme

Ya bugüne kadar çok aşırı bir kilo alımım olmadığı için,bikere 7 kilo aldım ama çatlak olmadı hiç.
Şimdi tabi durum farklı,cildim iyice gerilecek hiç almadığım kadar kilo alıcam :) haliyle çatlama olur diye düşünüyorum ama en aza indirmeye çalışıyorum işte.. orası hiç aklıma gelmedi:) oraya da süreyim bare :))

Onu ben emzirdiğim zaman yapmayı düşünüyorum göğüs yaralarına iyi geliyor diye duydum. Ama çatlak için hiç duymamıştım inşallah faydası olur :)
Saraçoğlu bu kürün faydası olduğunu savunuyor bana göre yan etkisi olmayan bir yöntem bir de sonucu güzel olursa tadından yenmez. :)

Bitkisel yağlar denedim zeytinyağı badem yağı hindistan cevizi yağı maalesef yine çatladım. Ama en azından çok yoğun değiller diye teselli buluyorum. Çatlayacagı varsa çatlıyor yani. Krem için vazelin kullanmadım ama doktorum kremin bebeğe zarar vermeyecegni söylemişti.

Plasenta içinde nasıl zarar verir ki zaten anca kordondan geçebilir belki... sorarım bidaha ki kontrolümde olmadı.. en doğrusunu o bilir.

Iste yanilmiyorsam bilimsel olarak kanitlanmisti, catlaklara karsi önlem alinamadigi. Yani bu yag sürme olayi kadinlari psikolojik olarak yardim edermis fakat catlaklari önlemezmis.
Bende öyle duymuştum.
Ablam o kadar yag kullandı ve karnı çatlak içinde kaldı.Ben o zamanlar pek cahilmişim.Hiç aklıma bu çatlak olayı falan gelmemişti.Tek düşüncem bebeğimi sağlıklı bir şekilde kuçağıma almayı düşünüyordum:halay:
2 doğum yaptım.Hamileliklerim de hiç bir şey kullanmadım.45 kilo ile hamile kalmıştım. 1 tane bile çatlağım olmadı. Annem 5 dogum yapmış. Karnı genç kız karnı gibidir. 1 tane bile çatlağı yok. Ben şimdilerde 60 kilo oldum herhalde. 3. doğumu yapsam belki karnım çatlar mı acaba? Belki zayıf olarak hamile kalındığı için mi, çatlak oluşmuyor kio_O

Bende öyle duymuştum.
Ablam o kadar yag kullandı ve karnı çatlak içinde kaldı.Ben o zamanlar pek cahilmişim.Hiç aklıma bu çatlak olayı falan gelmemişti.Tek düşüncem bebeğimi sağlıklı bir şekilde kuçağıma almayı düşünüyordum:halay:
2 doğum yaptım.Hamileliklerim de hiç bir şey kullanmadım.45 kilo ile hamile kalmıştım. 1 tane bile çatlağım olmadı. Annem 5 dogum yapmış. Karnı genç kız karnı gibidir. 1 tane bile çatlağı yok. Ben şimdilerde 60 kilo oldum herhalde. 3. doğumu yapsam belki karnım çatlar mı acaba? Belki zayıf olarak hamile kalındığı için mi, çatlak oluşmuyor kio_O

Bende 44 kilo ile hamile kaldım :) anne de de hiç çatlak olmadı. Resmen cildi bebek gibi hala.. genetik de olabilir öyle diyorlar. Ama çatlayacağın varsa çatlarsın orası kesin :) ben zaten kaşıntıyı kesme peşindeyim :))) çatlayacaksa çatlasın napiym içimde bir melek büyüyor :anneadayı::emir_bebek:
Gerçi melek mı canavar mı belli değil :halay:

Iste yanilmiyorsam bilimsel olarak kanitlanmisti, catlaklara karsi önlem alinamadigi. Yani bu yag sürme olayi kadinlari psikolojik olarak yardim edermis fakat catlaklari önlemezmis. Bio oil fena degil ama, onu ben ilk baslarda bebegime bile kullanmistim cildi cok kuru oldugundan dolayi.

Benim icin acikcasi catlaklar sorun degil. 3 küsür kiloluk bebek dünyaya getirdim, karnim gerildikce gerildi. Yani catlaklarimda olsun bi zahmet. Hatta tuhaf sekilde gurur duyuyorum onlarla. Savas yaralari ile gurur duyan bir asker gibi.

Umarim ben yalnis biliyorumdur ve herhangi sürdügün yarin etkisi olur. Ve tabiki evladini sag salim kucagina alirsin insallah.

Bio oil çok güzel gerçekten cilde baya faydasını gördüm. Ama o da zararlıdır kim bilir :) ne faydalı ki şu zamanda :bicak:

Bende ilk 6 ay saf vazelin kullandım sonra doktorumun tavsiyesi üzerine uni beybi nin bebek yağını kullanmaya başladım kaşıntı yapmıyor pek ama tüylenme oldu gibi. Yinede memnunum.

Bende 44 kilo ile hamile kaldım :) anne de de hiç çatlak olmadı. Resmen cildi bebek gibi hala.. genetik de olabilir öyle diyorlar. Ama çatlayacağın varsa çatlarsın orası kesin :) ben zaten kaşıntıyı kesme peşindeyim :))) çatlayacaksa çatlasın napiym içimde bir melek büyüyor :anneadayı::emir_bebek:
Gerçi melek mı canavar mı belli değil :halay:
Melektir O Melek:emir_bebek::KK36:
Boşver kafana takma.Taktıkca daha farklı sıkıntılar çıkıyor. Tek derdin o olsun.RABBİM bebeğini sağlıkla kuçağına almayı nasip etsin. O yeter :KK36:

Bende ilk 6 ay saf vazelin kullandım sonra doktorumun tavsiyesi üzerine uni beybi nin bebek yağını kullanmaya başladım kaşıntı yapmıyor pek ama tüylenme oldu gibi. Yinede memnunum.

Saf vazelin bende kullanıyordum ama zararlıymış o da.. hiç bilmezdim halbuki,bebek cildine de sürülüyor üstelik..

Kızlar azönce ilkkez nane yağı kullandım yanıyorum. Napcam bilmyorm. Yakdı baya bi. Ama şimdi bebek yüzü gbi olmuş. Yakdı derken nane effekti işte sıçaklık soukluk birdengeldi. Konkusuda çok sert zararlı mı suzce

Hayır onu denemedim ama yağlar da pek fayda etmiyor gibi işte..
yine de denerim :) öneri için teşekkürederim :KK68:

Ilk haftalardan itibaren Bebe yağı kullandım tek bir catlagim bile olmadı maşallah diyim kendime. . Vazelin hiç kullanmadım ama

Müne konuyu buraya açıyorum çünkü diğer yerlerde cvp veren olmuyor bir süre konumu taşımazsan sevinirim :anneadayı:

Kızlar 6 aylık hamişim :anneadayı: bugüne kadar hep bio oil ve vazelin kullandım çatlak için. 2 haftadır vazelini bıraktım bir yerde zararlı olduğunu duydum,zeytinyağı,bebek yağı,hindistan cevizi yağı filan sürüyorum ama sanırım vazelin gibi hiç birşey nemlendirmiyor. Vazelin sürdüğümde hiç kaşıntım olmuyordu şimdi sürekli yağ sürsem de yarım saatte bir kaşınmaya başlıyorum.
Aranızla vazelin kullanan var mı çatlak için?
Birçok yerde okudum vazelin iyi geliyor diye ama bikaç yerde de zararlı yazıyordu. Bilen varsa beni aydınlatın lütfen :KK15:
Vazelinin hiç bir zararı yoktur, bebekler için satılanlardan kullandığın sürece bir sorun yaşamazsın. Ek olarak excipial lipo her banyodan sonra tüm vucuda sürülecek.

Back
X