Aranızda internet üzerinden tanışıp/tanıştırılıp evlenen var mı?

Sorum gayet açık :KK8: İnternet üzerinden tanışıp/tanıştırılıp evlenen ya da evlilik yolunda ilerleyenlerin hikayelerini merak ediyorum. Kendisi yaşayan veya etrafında varolan örnekleri verenler olursa sevinirim. Bir dert değil ama nedense biraz takıldım bu duruma.

Şu sıralar benzeri bir durum yaşıyorum. Bir arkadaşım aracılığıyla başka bir sebep için tanıştırıldık fakat olayın boyutu değişmeye başladı. Aramızdaki mesafe epey var ve inşallah en kısa zamanda yüzyüze görüşeceğiz. o_O

İnternet aracılığıyla başlayan arkadaşlıklara, aşklara hiçbir zaman olumsuz bakmadım. Yeterki insan temkinli olsun, özenli davransın. Bu olayı herhangi bir mekanda, bir ortamda tanışmak gibi düşündüm hep. Bu şekilde başlayıp yıllardır süregelen arkadaşlıklarım var :21: Fakat bu durum başka...

Mesleklerimiz aynı onunla. o 26 yaşında (2 gün sonra 27 olacak), ben de 24 yaşındayım. O hukuk okuyor, 2 sene sonra mezun olacak. Ben de hukuk kazanmak için çabalıyorum 2 senedir. Bu sene kazanacağım inşallah. Telefonda bile konu anlatıyor bana :KK53: Geleceğe dair planladığımız her şey aynı diyebilirim. Henüz çok yakından tanımasamda iyi biri olduğunu düşünüyorum. Yüzyüze görüştüğümüzde ondan hoşlanırsam ki hoşlanacağımı düşünüyorum o zaman hakkında araştırma yaptıracağım. Yakın çevremde kimse bilmiyor diyebilirim. 3 hafta falan oldu tanışalı. Anlatma gereği duymadım kimseye.

Aslında konu açıp açmamayı çok düşündüm ama bu konuda beni taşlayacağınız bir durum yok. Ölüyorum bitiyorum, evleneceğim demiyorum :KK53: Sadece her açıdan olumlu bakıyorum. Merak ettiğim şey ise benzer şeyler yaşayanlardan fikir edinmek ya da tanışma hikayelerini dinlemek.. Olur mu olmaz mı diye sormuyorum. Buna görüştüğümüzde ben karar vereceğim.

Atladığım noktalar olabilir, her şeyi sorabilirsiniz. Şimdiden yorum yapan herkese teşekkür ederim. :KK37: Ellerinize, yüreğinize sağlık :KK66:
Dedign gibiyse gayet yakisiyorsunuz yolunuz acik ben internettn tanisip vleeye karsi biri degilim cok yakin bi arkadasimda sizin gibi tanismis 4 senedir konusuyolr aralarndada baya mesafe var ama hergun daha cok baglandilr birbirlerne simdide nisan yapcklr Allah kismet ederse:) karsi oldugum tek sey internette evli erkeklerle konusup gorusen bayanlar tanimDigi erkklrle arkadasiz diye biliyolr hemde karisina yani bana arayip senn kocn benim dert ortagim dedilr :KK43:

Uzun süre - aylarca gibi- sadece net üzerinde görüşüp gerçekte görüşmemek, uzak mesafelerde olmamak önemli bana kalırsa. Yoksa olur neden olmasın, hayatımız internet.

Biz mırc da oyun kanalları vardı orada tanıştık, zekamla tavladım :KK70:
1yıl arkadaşlık 3yıl sevgili 6.5 senelik evlilik 1 çocuk daha ne olsun :KK70:
Mirc :KK53: Allahıımmm neydi bir zamanlar yahu :KK53::KK53::KK53::KK53::KK53: Mutluluğunuz daim olsun.

biz de face sayesinde tanıştık 5 sene olacak tanışalı.. evleneli de yaklaşık 3 sene
beni arkadaş olarak eklediğinde ben onu tanıdığımı sanıp kabul ettim, ama aslında tanıdığımı sandığım insan değilmiş :KK45:
ama benim okuduğum lisede o ortaokul okumuş zamanında o nedenle çok ortak arkadaş vardı
sonra bana ilk kez msj yazdı faceten biz tanışmıyoruz sanırım diye öyle başladık konuşmaya
ama aslında o benim profil fotomu görüp çok hoşlanmış ve sonunda istek yollamaya karar vermiş
ben de önyargılıydım ama az çok iş güç sahibi düzgün biri olarak görünüyordu
arkadaşlarımın da gazıyla sonunda görüşmeyi kabul ettim ve aşık oldum :KK37: ilk buluşmada da sen benim evleneceğim kız olcaksın demişti bana çok güzel bir ortamdı hey gidi.. aklıma geldikçe hala kelebekler uçar midemde.. daha sonra düğün şarkımız yaptığım bir şarkıda göz göze bakışıp durduk.. ben o an inandım onun samimiyetine işte..

arkadaşlarım hep amaan bi görüşürsün hoşlanmazsan bi daha görüşmezsin demişlerdi ve haklıydılar da
az çok nasıl biri olduğu anlaşılır o nedenle bir şans verilebilir bence

hee bu arada avukatım ben de.. müstakbel meslektaşım diyeyim sana.. inşallah gönlünce olur her şey
Çok tatlısınız :KK68: Film gibi hikayeniz :KK200: Onunla meslektaş sayılırsınız. Bende meslektaşınız olmaya talibim :KK53:

Konuyu üstün körümü okudum o zamn ya. Eger memursan kariyer icin hukuk okuyorsan durum cok ii. Illa biri tanistiracak diye bi durum yok :) nette de saglikli bi ortam yakaladiysan ve konustugun kadariyla iyi biri ise görüş olursa olur olmazsa nasip degl dersin
Evet çoğu kişi dikkatli okumamış, o yüzden sizin gibi yorum yapanlar oldu :KK53: İyi birine benziyor ama emin olamam tabiki. Görüştüğümüzde bu iş olur dersem araştıracağım kendisini :KK24:

Biz netten konuşuyorduk ama çok tesadüfi şekilde karşılaşmış olduk. Beni tanıdı yanıma geldi. 4 yıllık arkadaşlığımz sonucunda 9 aylık evliyiz. Mutluyum iyiki tanımışım :KK15:
İyiki'leri duydukça, okudukça evliliğe olan inancım oluşmaya başlıyor. Etrafımda kimi dinlesem evlendiğine pişman, hep olumsuz konuşuyorlar. O yüzden evliliğe pekte sıcak bakmayanlardanım. :63:

Yaklaşık 10 yıl oldu tanışalı :)
Bi site aracılığıyla tanıştık hatta ben ekledim kendisini =))
5 yıl kadar arkadaş olarak görüştük , sonra o bana ilk görüşte aşık olmuş , bende ona aşık oldum =))
Sevgili olduk sonra .
Aramızda 3 saat var .
Her istediğimizde görüşemiyoruz tabi ama bence bununda heyecanı çok güzel :)
Hala heyecanlanıyoruz mesela .
Eğer gerçek aşk varsa mesafeler , nerde nasıl tanıştığın önemli değil :KK200:
Baharda da nişanımız var bi aksilik çıkmazsa :KK68:
5 yıl arkadaşlıktan sonra :KK57: Bu sürede hiç görüşmediniz mi? Hayatınızda kimse olmadı mı?

Ben tanistim, gorustum 4 yil normal bir arkadaslik sonucunda 6 aydir evliyim iyiki tanimisim iyiki sevmisim onun icin sehir bile degistirdim. Rabbim herkese benim eşim gibi eş nasip etsin inşallah. Ama iyi analiz etmek lazim bunuda sen yüzyüze gorusmelerinde artik kendince algilarsin hakkinda hayirlisi olsun.
"Rabbim herkese benim eşim gibi eş nasip etsin" dediğinize göre zerre pişmanlık yok sizde de :KK51: Hep mutlu olun inşallah :KK200:

Biz de internetten tanışıp nişanlandık.
Nasıl oldu? Yani ne kadar süre yüzyüze görüşmediniz? Nasıl emin oldunuz? Görüştükten sonra mı sevdiğinizi fark ettiniz? Ne zamandır berabersiniz? Mahallenin dedikoducu kadınları gibi hissettim kendimi :KK53:

Sanaldan ya da bizzat yüz yüze tanışarak fark etmeksizin evliliği asla düşünmedim.

O sorumluluk her zaman uzaktı bana, kendi evime, hayatıma, çevreme ve aileme kimseyi dahil etmek istemiyordum.

Yakın bir zamana kadar böyleydi bu.

Nette tanışalı beş yıl, onunla bir ömür geçirmeye karar vereli ise çok kısa bir zaman oldu.

Dünyanın en temiz kalbine, en mükemmel karakterine sahip olduğuna inandığım beş yıl...

Bir yıl önceki ben bu kararımı nasıl eleştirirdi, yok netten tanışmışım, yok hayatımı birleştirmeyi düşünmüşüm.

Şimdi bunların hiçbir önemi yok, hayat boyu her nefeste yanında olmak istediğim adam beşinci kez ölümcül bir hastalıkla mücadele ediyor.

Doğru insanı nerede bulursanız oradan devam edin hayallerinize.

Beklentileri, kural ve kaideleri abartmayın.

Kendi kararlarını anayasa kabul eden biriyken Allahın takdiri karşısında çaresizce bekliyorum.

Şu an dalga geçtiğim ve kısıtlayıcı bulduğum pembe panjurlu yuvada olmak isterdim sevdiğim adamla.

Yalnız başıma dua etmekten fazlasını yapabilmeyi isterdim.

Konuyu dağıttım belki ama ister sanalda ister günlük hayatında gönlüne göre birini bulmuşların ilişkilerini analiz etmeyi abartarak birbirilerini bunaltmamalarının, hayat şansı verilmişken kırmadan kırılmadan mutlu olmalarının önemini hatırlatmak istedim.

Yazınızı okurken duygulandım, gözlerimin dolduğunu fark ettim. Ne demek istediğinizi çok iyi anlıyorum. Sevdiğiniz adamın ne gibi bir hastalığı var bilmiyorum ama inşallah Rabbim şifasını verir ve sizde bir ömür boyu mutlu olursunuz... Değerli yazınız için tekrar teşekkür ederim. :KK200:

Evlenmedik ama 5.5senedir beraberiz. Aramızda 8 saat var.
Bizimde 8 saat var ve mesafe ciddi anlamda korkutuyor beni. o_O Henüz görüşmedik ama o bu ilişkinin başlayacağından, hatta evlilikle noktalanacağından o kadar emin ki.. Seneye düğün yapabileceğimizi falan söylüyor. Mesafeyi kafana takma diyor. Bilemiyorum.. o_O

Eşimi ablası söyledi, o ara yurtdısındaydı görev icabı, 1 ay sonra Türkiye ye döndü. Farklı şehirlerdeydik ilk işi yanima grlmek oldu. 1 ay kadar internetten yazıştık, fotolari gördük, sonra yüzyüze tanıstık. Aranızda aracilık eden biri varsa olabilir öteki türlü ben güvenmem. Hukukta okusa herkese güven olmuyor. 28 yaşında hukuktan mezun olmakta bir garip, dikkat et derim..
Neden 28 yaşında mezun olmak garip oluyor inanın anlamıyorum takıldığınız bu noktayı :KK53::KK53: Çevremde o kadar çok insan var ki 30lu 40lı yaşlarında hukuk okuyup mezun olan. Bende onlardan biri olmak için çabalıyorum. İkimizde memuruz zaten. Hukuk okuduktan sonra hakim/savcı olmak istiyoruz. Tek idealimiz bu mesleki anlamda. O okulu kazandı geçen sene, sıra bende..:nazar:

Bende internetten tanistim ve evlendim... Hemde oyle komik basladiki... Chat sitesinin birinde geyik yapip dalga geciyodum... Hatta yanimda annemde vardi :KK70: Hepsi duz adamlar. Direk konuya giriyolar bende geyik yapip guluyordum... Derken biri yazmaya basladi bunlardan farkliydi duygulu gorunuyordu 10 dk bir bi sarki yolluyordu konusmalari samimi ve ictendi... Derken sohbeti cok hosuma gitti... o zamanlar msn var msn konusmaya devam ettik:KK60: 4 ay falan devam etti... Ama bende ayni senin gibi ayiplarlarmi aman yanlismi dusunurler deyip hic ciddi bisey dusunemedim... Derken gozu kararttik bulusmaya karar verdik o zamanlar lise sondaydim... Bulusmaya kardesimle gittim :21:acayip tuhaf bi duygu oldu... Internettekinden daha eglenceli daha duzgun daha duygulu konusuyor... Çekicide biri... Ama ilk gun bi hata yapti.... Benim esimde memur o zaman... saat 10 gibiydi kardesim esim ben yürürken bir yunus polisi cevirdi bizi. malesef biz kadinlarin cantalarinda kedi enigini kaybetse bulamaz:KK70:ara ara bi turlu cikmadi, esimde kendi gorev kimligini gosterdi bi yumusatti ortaligi o sacma yunusda bizim icin "gec devrem onlarda esantiyon gecsin" demezmi...acayip sinir oldum.. Ben tabi ne eşantiyonu yaa benim kimligim var bakicaksin diye cirkeflik yapiyorum:KK34:keyfim bozuldu eve donduk... 1 ay falan hic yazmadim cokta pisman oldum gorustugume ama bigun durakta rast geldi kacamadimda...bahane buldum yemedi gittik cay icmeye... Adam bi ole bi bole kizdim kizdim ama konustukca yumusadim pamuk oldum... Derken baristim... Biz bu sekilde 2008in son zamanlarinda tanismistik 2013e kadar yari kavgali yari eglenceli yari küs yari barisik devam ettik.. Bu arada 2010da şarka gitti iste o zaman cok ama cok zordu.. Urfadaydi gitsen gidilmez dursan durulmaz... O zaman biseyden cok ciddi kavga ettik ben oyleki "bidaha arama,yanima gelme,sesini duyurma" dedim. 1 ay konusmadim. 1 ay sonra karsimda gorunce yelkenler suya indi tabi.... Boyle kavgali barisik devam ettik. yaninda olup giderse cok zor geliyo insana ama hep uzaktaydida gelip gittimi farkli olur...2011de nisanlandik sarktaydi hala... 2013te bitti dugunumuz oldu. Cok mutluyuz sukur....

X