Aranızda gebe olupta guatr rahatsızlığı ve propycil kullanan var mıdır?

verdahamra

Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2013
27
2
6
Ankara
Selam arkadaşlar ben 9 haftalık hamileyim ve bende şiddetli mide bulantısı ve kusma şikayetiyle 3 gün süreyle hastanede yattm serum tedavisi yapıldı ve tahlillerimde guatr da sorun çıktı dr. bana propycil verdi ve bir haftaya kadar kullanıp tekrar kan tahlilleri istedi. dün reçetesini okudum gebeliğin ilk üç ayında kulllanılmaması gerekiyor diye yazıyor acaba aranızda guatr olupta gebeliği sürecisinde kullanan var mıdır?

Selam arkadaşlar ben 9 haftalık hamileyim ve bende şiddetli mide bulantısı ve kusma şikayetiyle 3 gün süreyle hastanede yattm serum tedavisi yapıldı ve tahlillerimde guatr da sorun çıktı dr. bana propycil verdi ve bir haftaya kadar kullanıp tekrar kan tahlilleri istedi. dün reçetesini okudum gebeliğin ilk üç ayında kulllanılmaması gerekiyor diye yazıyor acaba aranızda guatr olupta gebeliği sürecisinde kullanan var mıdır?

canım ben guatr hastası değilim ama ikiz gebelik olduğu için tsh da problem yaşadım ilk zamanlar düşürmek için ilaç kullnadım sonraa çok düştü bu seferde çıkması için propcil kullandım .ben de kafaya çok taktım bebeklerime zararı olur mu diye ama kaç doktora sorduysam hepsi de kullanmam gerektiğini söyledi...

bende de guatr hastalığı var (haşhimato).değerlerim düşük çıkıyor ama doktorum ilaç kullanmamı,kullanmazsam zararı olacağını söylüyor.hatta düzenli bir şekilde endokrine de sonuçlarımı gösteriyorum.onlarda aynı şeyi söylüyorlar.başka çare yok doktorlara güvenip kullanıyoruz bakalım.Allaha sığınmaktan başka ne geliyo elimizden.

cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar...dün başladım ilaca günde 3 defa kullanmam gerekiyor ama bana o kadar ağır geliyor ki tadı zehir gibi mide bulantlarımı daha da çok tetikliyor..benim tsh değerim düşük 0.040 çıktı hafif olduğunu söyledi dr. benim ablamda da aynı benim durumumda olmuştu ve dr. hemen uzman bir dahileye gitmesini söyledi ama ne gitti ne de ilaç kullandı ama 4 ayından sonra rahatsızlığı kendiliğinden geçti bana kullanma diyor çünkü gebeliğin ilk aylarından bide bulantılardan dolayı hormonlar yükseliyor ve guatr olması normal mide bulantıları geçtiği gibi guatr da kendiliğinden geçiyormuş ama ben 1 hafta kullanıp kan değerlerimi tekrar ölçmeye gideceğim hepinize geçmiş olsun

Back
X