Hematoloji - Kan bilimi Aranızda FMF (Ailevi Akdeniz Ateşi) olan var mı?

arkadaşım ben fmfliyim ve 30 yaşındayım
kısırlık olmuyo ama ağrılar mahvediyo insanıgeçen sene tüpbebek tedavisi yaptık sperm eksikliğivardı eşimde benim de ...kullanmayışım beni mahvetti.şimdiki aklım olsa ... biran bırakmam.dr bırak demişti yanılmış
sonuç hamile değilim ve bidaha tüpbebek yapma şansımız yok belkide asla çocuğumuz olmayacak ama eşimle birbirimizi çok seviyoruz Allah herkese sağlık sıhhat versin inş en önemlisi bu

Son düzenleyen: Moderatör:
canım yok öyle bişi.
ben 6 yıldır ilacı kullanıorum ve adetlerim 8 gün boyunca aşırı kanamalı oluyo.
senin regl olayının ilaçla ilgisi yok.,
bana inan. çünkü bu işin profösörüne gittim ben. konferanslara katıldım. hastalığı çok ağır yaşadım.
sen günde 3 defa ilacını al.

kesinnlikle işe yarayacağını düşünüyorum bu formülün,çünkü şu bilimsel bir gerçekki C vitamini demirin emilimini artıtıyor..dolayısıyla ikisinin birarada alınması gerekiyor..ama bunun içinde aynı zamanda şöyle bir yanılgı da var,pekmezde sandığımızdan daha az demir varmış,mesela maydonoz da bile daha çok varmış...CADIARZU

yalnız bu formül güzel olmasına güzel de başka etkileri yokmu,yani gece yatmadan önce içilmesi kilo aldırabilir diye düşünüyorum..acaba ara öğün gibi yapılsa daha iyi olmaz mı:uhm:

arkadaşım yengem dede demir eksikliğihad safhada dr ona ilacı yatmadan önce iç kilo almazzsın demiş
kan şurubu varya
kaydirigubbakcemilegamyoncuiremsu:enbuyukkk:

Arkadaşlar merhaba,ben de fmf hastasıyım ve 12 yaşımdan beri yani yaklaşık 15 senedir ilaç kullanıyorum,7 aylık hamileyim,benim de edindiğim bilgilere göre hamilelikte bir sakıncası yok,yalnız ilaç 1 aydır erzurum da yok,piyasadan toplatıldığına dair bir duyum aldım içeriğindeki bir maddeden dolayı (hammaddesinden) sizin bir bilginiz var mı?

esra ben tüp bebek tedavsi için bırakmayı düşünüyorum günde 2 defa alıyorum.kadın doğ.uz.dr. etkiler dedi. bende 6 aydan beri atak geçirmedim çok şükür.

esra ben tüp bebek tedavsi için bırakmayı düşünüyorum günde 2 defa alıyorum.kadın doğ.uz.dr. etkiler dedi. bende 6 aydan beri atak geçirmedim çok şükür.

bu ilaç günde 3 defa alınmalı. her doktor bilmio bunu. burdan telefon numarası verilebiliyomu acaba? beni ararsan anlatırım detaylı. hamileliğim boyunca 4 doktora gittim ben.

Tüm üyelere ....Özel mesajlaşabilirsiniz .Bu bölümlerde telefon, msn, vermek yasaktır

esracım özel den msn adresi ni yazsan ordan görüşebiliriz inan çok duacın olurum,prof ali gül varmışl onunla görüştünmü ben radevu alamıyorum çok yoğunmuş...

esracım özel den msn adresi ni yazsan ordan görüşebiliriz inan çok duacın olurum,prof ali gül varmışl onunla görüştünmü ben radevu alamıyorum çok yoğunmuş...

özelden nası yazıcam bilmiorum onu. Burdan yasak galiba telefon msn vermek ?

filiz öncelikle çok geçmiş olsun
geçen yıl ben de FMF şüphesiyle bir sürü testten geçtim
en son Genetik testi yapıldı ve FMF olmadığım anlaşıldı
benimkisi gaz sancısıydı ben biliyordum ama doktorlara anlatamamıştım
stres ve üşütünce veya ani hava değişikliklerinde feci karın ağrım oluyor
ve gaz çıkaramıyorum
kusmaya başlıyorum,en son da serum takılınca biraz rahatlıyorum
belirtiler FMF gibi,
neyse çok şükür bende o hastalık yokmuş ama eğer FMF olsaydım sürekli kullanılması gerek ilacı
(adını tam hatırlamıyorum ko ile başlıyodu) hamilelik düşündüğüm dönemde farklı bir ilaç verileceğini ve doğuma hatta emzirme süresi bitene kadar da o ilacı kullanmam gerektiğini söylemişti dr.
istersen bu konuyu bir araştır
sağlıklı günler

arkadaşım
benim hiç çocuğm olmayacak.geçen sene bizim tüp bebek denememiz vardı ve başarılı olamadık.artıık benim için bi önemi yk.ama size tavsiyem ilacı kullanmayı (genel)asla bırakmayın teşekkür ederim sana

arkadaşlar merhaba ben uzn zamandan sonra yeniden üyelik aldım ve ilk kez yazıyorum.Ama dışardan yazdıklarınızı genelde takip ediyorum.
28 yaşındayım ve şu anda 5aylık hamileyim.ayrıca 5 yıldır FMF hastasıyım.ancak gördüğüm kadarıyla aramızda fmf hastası olmasına rağmen bu hastalık hakkında pek te bilgisi olmayan arkadaşlarda var.heleki ilk sayfalarda okuduklarıma çok şaşırdım.bi arkdaşımız hamile kalmadan önce ilacı bırakmış dr tavsiyesi üzerine..bu çok saçma hangi mantıkla ilacı bırak diyebiliyo dr anlayamadım.

ben temmuz 2007 de evlendim dogum kontrol hapı kullandım haziran 2008 de ilacı bıraktım ve agustosta hamile kaldım.dedigim gibi fmf hastasıyım ve sigara içiyorum ve dogum kontrol hapı kullandım.
o kadar çok kulaktan dolma şeyler varki insan sinir oluyor.bana çok dediler hem dogum kontrol hapı hem sigara hem fmf lisin çocugun olmaz bilmem ne, neler neler.. artı yeterince saglıksız ve düzensiz beslenen biri olarak hamile kalabildim hiç ugraşmadan..
burda bazı arkdaşlar sormuşlar fmf in hamile kalmaya engeli varmı
hayır ASLA YOK arkadaşlar...ben hastalıgımı ögrendigim ilk günden beri devamlı takip eden ve çok fazla araştıran biriyim.
bazı dr lar banada söylediler belki bebegin olmayabilir falan filan...ama hiç kafam takmadım
yada bebegim olsada sakat olurmuş felan ilaç kullanıyorum diye...
hiç alakası yok aksine hamileyken ilacı bırakmamamız gerekiyor.azaltmak bile dogru değil.günde tam 3 tane almamız gerekiyor.
ben kontrollerimi yaptırıyorum şu an bebegim gayet saglıklı bende ilacımı hiç ama hiç aksatmadım 5 senedi aksatmadım hamilelegim boyuncada hep kullandım.

zaten bizim için fmf hakkında bilgi alabilecegimiz bir site var.burda fazlasıyla bilgi alabiliriz.doktor telefonlarından hastanelere kadar her şey yazıyor.

herkese ataksız günler diliyorum arkadaşlar..

annem de fmf hastası ve çok şükür 3 çocuğu var böyle kulaktan dolma şeylere inanmayın arkadaşlar...

ilaç bazı eczanelerde bulunmuyor, sanırım bürokratik nedenlerden dolayı. ama etken maddesinden olduğunu sanmıyorum çünkü çiğdem bitkisinden elde ediliyor. eşime 25 yıl önce teşhis konmuş, o günden beri kolşisin kullanıyor, erkeklerde yan etkisi sperm sayısını düşürmesi biliyosunuz, 3 yıl korunmamamıza rağmen hamile kalamadım, tüp bebeğe karar verdik, hastane araştırırken hamile olduğumu öğrendim. şimdi gün sayıyoruz 3 haftam kaldı. bu arada o 3 yıl içinde eşime lenfoma teşhisi kondu, kemoterapi ve radyoterapi tedavisi aldı ve kanseri yendi çok şükür. fmf korkulacak bir hastalık değil, ilacınında hamilelik sırasında kullanılmasında bir sakınca yok.

benim eşimde fmf hastası bizimde çok şükür şimdilik sağlıklı bir yavrumuz var umarım ilerdede sorunu olmaz fmf'ten yana.. arkadaşlar nişantaşında ahmet gül hoca bu işte bir numara muayene ücreti biraz fazla 300tl gerçi size bir tüyo vereyim kan tahlil sonuçlarınız,crp ve karaciğeer enzimlerinizde bir sorununuz yoksa ilaç sayınızı 4'e yükseltip yolluyor.. 30 kilo üstü her kişi 4 tane alması gerekirmiş.. eşim normalde 2 alıyordu oda bağdat caddesinin çok meşhur doktorunun iddiası sayesinde atakları haftada 1 bulmaya başlamıştı son 2 senedir çoook çekti canımın içi gerçi doğduğundan beri çekiyor... ama sağolsun sadece dozaj hatası yaptığımızı anladık eğer sizde böyleyseniz dediğim tahlillerinizi yaptırın ona göre karar verin.. belki birinize yararım dokunur.. sormak istediğiniz bişi varsa doktor yada herhangi bişi için mesaj atabilirsiniz.. ALLAH hepinizin acılarını alsın inşallah..

mrb arkadaşlar
TEKHECE sitemim sana ama öncelikle bebeğini analı babalı büyüt .uzun ömürlü olsun
benim hiç bebeğim olmayacak ben senden 1yıl önce evlendim
Allaha şükret ki sana aratmamış .ben evliliğimde ilk adet olduğumdan beri sıkıntı çektim
kayınvalidem hiç unutmam herkese toplantısında adet olduğumu söledi.neyse doktora gittik vs....
şimdi düşünebiliyorum.uygulayabiliyorum o yazdıklarımda çaresizdim.ne yapacağımı bilemez haldeydim ve anladım ki bizim tek kurtuluşumuz ilacı aksatmadan kullanmak .ömür boyu okursan sevinirim canım

Herkese gecmis olsun , ben 34 yasındayim ve 13 yasindan beri FMF ailevi akdeniz atesi rahatsızlıgı ile yasiyorum. 2 senedir her ay surekli olmaya basladı. kesinlikle yerli ilacı kullanmayın. eczaneler fransadan aynı ilacı getiriyor. gunde 2 tane almanız lazım. inanın her ulkenin ilacını denedim. atak eger cok guclu geliyorsa hastanede dolantin yapırmanız lazım . Bana 3 gun aralıksız veriyorlar. unutmayın hicbir agrı kesici kesmez buyuzden bosuna ilac vermesinler agrı basladıktan sonra. Ancak atak oldugunda 2 doz kortizon u denerseniz agrı daha hafif geciyor. ilk defa gecen hafta atak daha az agrılı gecti bende cunku.paylasmak istedim.

Bendeki F.M.F. çok küçük yaşımdan beridir var çeşitlşeri çok sadece bir hapı var colchicum diye günde 4 defa içiyorum ve ayni olay kızkardeşimde de var o da 3 tane içiyor günde bize bu F.M.F'i Hülya Dede diye bir doktorumuz vardı ve halen daha var o buldu aşırı derecede vücutta gaz birikiyor biz de gazlı yiyecekler yememeye çalışıyoruz ama F.M.F. bir hastalık değil bunu da bilin evlenmenize ve çocuk sahibi olmanıza da mani değil bulaşıcı da değil bir avuç kiraz (tabi mevsiminde ) 7-8 tane yiyebilirsiniz :KK70:

Merhaba arkadaşlar bende bu illeti 10 yıldır çekiyorum daha 2 gün önce bu atak yine oldu ama bende şiddetli ateş yok. Sadece gaz var. Ne kadar acile gittiysemde gaz olduğu görüldü . Hemograma baktılar , idrar tetkiki akciger grafisi :KK43: ama hepsindede koca koca yuvarlak yuvarlak gaz.
1 gün sonra herşey normale dönüyo . şimdide fmf den şüphelendiler içinizde doktor olan varmı ? Ne yapmam gerek . Az da olsa üşütmem ile oluyo . Ama ateş kusma yok . Halsizlik var . Okadar. 2 büklüm oluyorum . 1 gün yatıryorum evde. Hiç bişiy yemek istemiyo içim. Yardımlarınnızı rica edeim.

Bende 7 aylık hamıleyım ve kolŞısını gÜnde 3 defa aldım bebeĞımın 3lÜ testıde gayet temız Çıktı ayrıca kolŞısın adetlerımıde azaltmamıŞtı hıÇ ama eskısı kadar aĞrılı ve sıkıntılı adet dÖnemlerı yaŞamıyorum Çok faydasını gÖrdÜm yakŞık 2 yıldır kullanıyorum hıÇ atak geÇırmedım Çok ŞÜkÜr

X