kızlar bide bişi sorucam 3ve 4 te dersaneye gittinizmi yoksa kendi başınızamı hallettiniz
kızlar bide bişi sorucam 3ve 4 te dersaneye gittinizmi yoksa kendi başınızamı hallettiniz
kızlar ben dersaneye gittim.. uzatmadan bitirdim.. ama gitmeyen arkdaşlar var.
ben de yardımcı olabilirm bilgin olsun. başarılar
kizlar bisey sorucam bende lisede dil bolumundeydim ing. ve alm. gorduk hep aof ing. ogretmenligini istedimama olmadi evlendim bu sene oss ve yds ye giricem. fakat duydumki 4 yillik fakultenin ilk 2 yilini eskisehire gidip okumam gerekoyomus son 2 senesi aciktanmis....
dogrumu?
eger oyleyse benim is yatar evimi tasiyip nasil gidicemki?
bilgilendirirseniz sevinirim
evet canım 2 sene örgün devam mecburiyeti var.3 ve 4tede açıktan okuyosun.önceden bazı illerde vardı.bu açıköğretim ing öğr.sonra kapatıldı.ordaki öğrencilerde eskişehre gönderildi yani kapatılan illerdekiler.şimdi nerelerde var bilmiyorum.ben eskişehirde okudum 2 yılı.belki bulunduğun ilde hala vardır.bi araştır bari canım.
Ya kusura bakma bunu gercekten incitmek vs icin soylemiyorum ama madem 2. dili ogrenmek ve hatta ogretmek yolundasin, Turkce'de dahi anlamindaki "de"nin ve soru eklerinin de ayri yazilmasi gerektigini atlamaman gerekir. Biz kendi gramerimizi bilmezsek ikinci bir dili nasil ogrenip bir de ogretebiliriz ki?
Tekrar soyluyorum lutfen kirilma, alinma. Gercekten bunun icin soylemedim. Goruyorum ki bu sitede grameri cok yanlis kullanan arkadaslar var ve ogretmen olacak bir arkadasin da bu hatayi yapmasi uzuntu verici. Sanirim dalginligina geldi...
Ingilizce speaking icin de bir arkadasin yazdigi gibi sarkilarin disinda bence internetten dizi cekip izlemek, filmlerin, yabanci dizilerin orjinallerini dinlemek de ise yariyor. Kulak aliskanligi oluyor ve kelimeler beynine yerlesiyor, konusma icin de faydasi oluyor.
Basarilar...
Türkçe'yi doğru konuşup yazmalıyız orası doğrudur,katılıyorum fakat sadece yazım kurallarını ya da noktalama işaretlerinden ibaret olduğunuda düşünmüyorum.Kendimde tam olarak doğru kullanmıyorum fakat yazdığınız yorumda Türkçelerini sıklıkla kullanılırken yabancı kökenli kelimeleri kullanmanız dikkatimi çekti.Amacım aynı sizinki gibi kesinlikle karşılık vermek ya da incitmek değildir ama Gramer yerine dilbilgisi ,orjinal yerine özgün kelimesini kullanmak daha hoş olmazmıydı?( mi ayrı yazılıyor olabilir )
Saygılar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?