Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Smearde rahim ağzındaki hücrelerdeki değişikliğe bakılır.Rahim agzi kanserine yol açan hpv adlı bir virüs var.Genelde cinsel yolla bulaşır.Rahimdeki hücrelerin değişimi yani kansere dönüşme suresi yıllar içinde olur.Hucre değişiminde sınıflama yapılır.Cin 1 cin 2 cin 3 gibi cin 1 kendiliğinden düzelir çoğunlukla.En kuvvetli hucre değişimini çin 3 gösterirki bu bile henüz kanser değildir.Kansere dönüşebilecek derecede hucre değişimi olmuş demektir.Zaten ileri asama rahim kanseri ultrasyon da çok net görülür ve çoğunlukla metaztsz yapmıştır.Baska yerlerde yayılmıştır yani.Smear gözle görülemeyecek derecede hücreleri tesbit için kullanılır bu çok çok erken evre olur en kötü ihtimal ve yüzde yüz tedavisi vardır.Miyom tarzı birşey varsa yada enfeksiyon vs en kötü ihtimal rahmini alırlar.Miyomda iyi huylu bir hastalık.Annende ilerlemiş hiçbirşey olduğunu hiç sanmıyorum.En azından bundan emin ol lutfenMerhaba. Ben o kadar cok okudum, arastirdim ki kafam basmiyor artik. Simdi bu smear testi "kanser olabilir" gibi bir sonuc mu veriyor yoksa direkt "kanser var" gibi bir sonuc mu cikiyor anlamadim??!
Sana guveniyorum, artik okumayi ve arastirmayi birakiyorum. Gerisini Allah'a birakip 22 marti bekliyorum. Cok sagol arkadasim. Allah senden razi olsun.Smearde rahim ağzındaki hücrelerdeki değişikliğe bakılır.Rahim agzi kanserine yok açan hpv adlı bir virüs var.Genelde cinsel yolla bulaşır.Rahimdeki hücrelerin değişimi yani kansere dönüşme suresi yıllar içinde olur.Hucre değişiminde sınıflama yapılır.Cin 1 cin 2 cin 3 gibi cin 1 kendiliğinden düzelir çoğunlukla.En kuvvetli hucre değişimini çin 3 gösterirki bu bile henüz kanser değildir.Kansere dönüşebilecek derecede hucre değişimi olmuş demektir.Zaten ileri asama rahim kanseri ultrasyon da çok net görülür ve çoğunlukla metaztsz yapmıştır.Baska yerlerde yayılmıştır yani.Smear gözle görülemeyecek derecede hücreleri tesbit için kullanılır bu çok çok erken evre olur en kötü ihtimal ve yüzde yüz tedavisi vardır.Miyom tarzı birşey varsa yada enfeksiyon vs en kötü ihtimal rahmini alırlar.Miyomda iyi huylu bir hastalık.Annende ilerlemiş hiçbirşey olduğunu hiç sanmıyorum.En azından bundan emin ol lutfen
Canım benim rica ederim.Istedigin zaman yaz ama lütfen kendini uzme bilgim olmasa asla yazmadım zaten.Insallah herşey cok iyi olucak göreceksin.Kafana takilan birşey olursa yaz lütfen sadece üzülme.Elimden geldiğince yardımcı olurumSana guveniyorum, artik okumayi ve arastirmayi birakiyorum. Gerisini Allah'a birakip 22 marti bekliyorum. Cok sagol arkadasim. Allah senden razi olsun.
Cok tesekkurler. İyiki varsin.Canım benim rica ederim.Istedigin zaman yaz ama lütfen kendini uzme bilgim olmasa asla yazmadım zaten.Insallah herşey cok iyi olucak göreceksin.Kafana takilan birşey olursa yaz lütfen sadece üzülme.Elimden geldiğince yardımcı olurum![]()
Rica ederim canım her şey iyi olacak.Inan ve rahatça uyu.Kendinde göreceksin :) Insallah iyigecelerCok tesekkurler. İyiki varsin.
İyi gecelerRica ederim canım her şey iyi olacak.Inan ve rahatça uyu.Kendinde göreceksin :) Insallah iyigeceler![]()
1 haftada çıkması gerek neden çıkmamış acabaKızlar merhabalar. Smear testini şişli etfal hastanesinde yaptim. Ama bir hafta geçti hala sonuç yok. Sonucu kaç gün sonra çıkar,bilgisi olan var mi?
Smearde rahim ağzındaki hücrelerdeki değişikliğe bakılır.Rahim agzi kanserine yol açan hpv adlı bir virüs var.Genelde cinsel yolla bulaşır.Rahimdeki hücrelerin değişimi yani kansere dönüşme suresi yıllar içinde olur.Hucre değişiminde sınıflama yapılır.Cin 1 cin 2 cin 3 gibi cin 1 kendiliğinden düzelir çoğunlukla.En kuvvetli hucre değişimini çin 3 gösterirki bu bile henüz kanser değildir.Kansere dönüşebilecek derecede hucre değişimi olmuş demektir.Zaten ileri asama rahim kanseri ultrasyon da çok net görülür ve çoğunlukla metaztsz yapmıştır.Baska yerlerde yayılmıştır yani.Smear gözle görülemeyecek derecede hücreleri tesbit için kullanılır bu çok çok erken evre olur en kötü ihtimal ve yüzde yüz tedavisi vardır.Miyom tarzı birşey varsa yada enfeksiyon vs en kötü ihtimal rahmini alırlar.Miyomda iyi huylu bir hastalık.Annende ilerlemiş hiçbirşey olduğunu hiç sanmıyorum.En azından bundan emin ol lutfen[/QUOTE
Merhaba 1 yıl önce yapılan HPV ve smear testi sonucu negatif ise hpv 5 yılda yapılmali diye biliyorum bunlar negatifken yine de rahim kanseri olma ihtimali var mı biliyor musunuz
Merhaba 1 yıl önce yapılan HPV ve smear testi sonucu negatif ise hpv 5 yılda yapılmali diye biliyorum bunlar negatifken yine de rahim kanseri olma ihtimali var mı biliyor musunuz[Smearde rahim ağzındaki hücrelerdeki değişikliğe bakılır.Rahim agzi kanserine yol açan hpv adlı bir virüs var.Genelde cinsel yolla bulaşır.Rahimdeki hücrelerin değişimi yani kansere dönüşme suresi yıllar içinde olur.Hucre değişiminde sınıflama yapılır.Cin 1 cin 2 cin 3 gibi cin 1 kendiliğinden düzelir çoğunlukla.En kuvvetli hucre değişimini çin 3 gösterirki bu bile henüz kanser değildir.Kansere dönüşebilecek derecede hucre değişimi olmuş demektir.Zaten ileri asama rahim kanseri ultrasyon da çok net görülür ve çoğunlukla metaztsz yapmıştır.Baska yerlerde yayılmıştır yani.Smear gözle görülemeyecek derecede hücreleri tesbit için kullanılır bu çok çok erken evre olur en kötü ihtimal ve yüzde yüz tedavisi vardır.Miyom tarzı birşey varsa yada enfeksiyon vs en kötü ihtimal rahmini alırlar.Miyomda iyi huylu bir hastalık.Annende ilerlemiş hiçbirşey olduğunu hiç sanmıyorum.En azından bundan emin ol lutfen
Negatifte olsan sadece smear aldirman lazim yilda bir defaMerhaba 1 yıl önce yapılan HPV ve smear testi sonucu negatif ise hpv 5 yılda yapılmali diye biliyorum bunlar negatifken yine de rahim kanseri olma ihtimali var mı biliyor musunuz[
Smear ve kultur testi aile hekiminde (saglik ocaginda) yapiliyor mu? Bilgisi olan var mi acaba?