- 21 Şubat 2014
- 968
- 287
@EmmaAutumn
Merhabalar, ilginize çok teşekkür ederim. Her şey yolunda ve iyi gidiyor bir sıkıntı yok:)
11-12 günlük bir ara vermiştim IF'e. (yurt dışında, senelik izindeydim) Dün başladım tekrar. Açıkçası çok önceden planladığım bir düzen bozma idi. Vücudu bir şaşırtmak ve psikolojiyi de aynen bir şaşırtmak istiyordum bu yurt dışı seyahatinden de faydalanarak. Öyle de oldu ama inanır mısınız bilmem IFi çok özledim. Mide-bağırsak sistemime ve ruh halimi çok iyi geliyor IF yapmak. Bu 11 günde bunu çok daha iyi anladım. Bu arada 2 kilo da almış olarak döndüm ama problem değil. Gerçekten tam anlamı ile serbest takıldım çünkü. Bazen sebepsiz bile geliyorlar kilolar malum. Bu sefer gelmek hakları idi :)
Sizin sisteminiz de gayet güzel görünüyor. Juice fast denen de bir yaklaşım var biliyorsunuzdur belki. Ben de şu aldığım 2 kiloyu attıktan sonra belki ona dönerim. Yazın insanın canı katı şeyler yemek zaten istemiyor. Sadece tek öğün az miktar (300-400 kal) katı beslenip 4 saatlik bir aralıkta da sebze suları, kefir, ayran, az biraz meyve suyu, belki duru çorbalar vs. tarzı yeni bir düzene geçmeyi düşünüyorum. Bu da aşağı yukarı bayramdan sonrasına denk gelir sanırım ve bir sonraki bayrama dek devam ettirebilirim diye umuyorum. Yani 2 bayram arası juice fastin bir versiyonuna geçiş yapacağım. Gelişmeleri yine buradan da blogumdan da bildiririm :)
Size de çok çok kolay gelsin. Zaten bilinçlisiniz ama aman diyeyim bol sıvı alımını ihmal etmeyin. Sıvılarımızı ve proteinimizi yeterli seviyede aldıktan sonra gerisi zaten çorap söküğü gibi geliyor, taşlar yerine oturuyor.
çok teşekkür ederim, hiç üşenmeden uzun uzun yazmışsınız
benim asıl problemim çok fazla acıkmak.
özellikle sabah kahvaltı yaparsam tüm gün boyunca "acaba şimdi ne yesem?" modunda oluyorum, kafam hep yemeklerde oluyor.
bunca denemenin sonunda gündüz yemezsem, sadece akşam vakti bir öğün yersem sürekli aç hissetme durumundan kurtulduğumu fark ettim.
insanlar "akşama kadar bir şey yemezsem birden yemeklere saldırıyorum" derler ya, bende durum tam aksi.
akşama doğru iştahım tamamen azalıyor ve kendimi kontrol edebiliyorum.
blogunuzu bilmiyordum, dün gece öğrendikten sonra uzun uzun okumaya başladım :)
son gönderilerden itibaren yavaş yavaş geçmişe doğru okumaya çalışıyorum hepsini.
çok güzel şeyler paylaşmışsınız, benim için çok değerli paylaşımlar
uzun açlık sürelerinde, tıpkı intermittent fastingde olduğu gibi, yağ yakımı daha üst düzeyde oluyormuş.
ayrıca hücrelerin insülin duyarlılığı da arttığı için insülin direncini de tedavi ediyor bir şekilde, ben çok sevdim bu yöntemi
juice fast i de 2 kere denedim ama bana pek yaramadı, su orucu ya da intermittent fasting daha güzel sonuçlar veriyor benim için, gerçekten hiç zorlanmıyorum
Son düzenleme: