- 4 Ocak 2018
- 6.321
- 23.279
- Konu Sahibi blondeaddict
- #1.101
Kesinlikle
Biraz inceleyeyim olmadı yarın hemen başlarım. Pazartesi diye diye yalan ettim her şeyi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kesinlikle
Kesinlikle. Ben 81 62 lere düşmüştüm aralıklı oruçla.fakat adının bu olduğunu bilmiyordum.İnanılmaz kilolar verdim. Hatta ideal kilomun çok altına indim ilk yaptığımda. İkinci yaptığımda fena değildi fakat o protein beslenme şeklinin vücutta verdiği zarar neler zamanla göreceğiz.
Çok süper kilolar verdik ama bizim yeme alışkanlığımıza asla uygun değildi...
Yarı n yarinBiraz inceleyeyim olmadı yarın hemen başlarım. Pazartesi diye diye yalan ettim her şeyi.
Hiç bir beslenme programına P A Z A R T E S İ günü başlamayın.
Sigarayı P A Z A R T E S İ günü bırakmayın.
Eğer P A Z A R T E S İ başlangıç günü ise S A L I günü bitişidir.
Hiiiiiççç umutsuz olma arkadaşım ben bu aralar şöyle 38 beden bi pantolon alıp mümkünse ölmeden giyeceğim günleri düşünerek gazlanmak niyetindeyimUmarım ben de verebilirim, çünkü yaşım 24 olmasına rağmen eskisi gibi hızlı kilo veremiyorum. Ben 98.6 kiloyum boyum da kısa, kilo vermezsem hasta olucam diye korkuyorum artık...
Ben bir ara denedim ama çoookkk sıkıcı geldiİfle beraber kalori sayıyor musunuz kızlar
Öğlen 12 ila akşam 20 arası yemek yemek gibi kesin çizgiler yok aralıklı oruçta... Saatleri tamamiyle kendi düzeninize göre ayarlıyorsunuz ancak açlık süresini ne kadar uzun tutarsanız insülin seviyesinin düşmesiyle birlikte vücudumuzda otofaji denilen olay gerçekleşiyor ve bir o kadar faydalı bir hal alıyor. İlk başlayan insanlar için 16 saat açlık ve 8 saat yeme süresi öneriliyor fakat bu herkes böyle başlamalı anlamı taşımıyor şahsen ben ilk başladığımda 16-8 şeklinde başladım fakat aç dururken zinde hissettiğim için 1 hafta içerisinde 23-1 yapmaya başladım yani tek öğün yiyip o öğünde herşeyden yiyip daha da yemiyordum çünkü böyle rahat hissediyordum kendimi... Neler yiyeceğiniz konusunda diğer bir çok diyet gibi spesifik şeyler barındırmıyor Aralıklı oruç, çünkü burda asıl olay yediklerimizden ziyade, aç kalınan sürede vücudun otofaji gerçekleştirmesine olanak sağlamak tabii yeme kotası veya kırmızı listeli yiyecekler yok diye Allah ne verdiyse abanmak gerekmiyor. Aç kaldığınız sürede vücuda kalorili gıda almak yasak çünkü otofajiyi bozuyor bu durum... Kendim neler yapmıştım onları söyleyeyim akşam max. 18 gibi yemeğimi yiyordum ve herşeyden yiyordum o vakitler kilo verme gayem olduğu için Ketojenik diyetide harmanlamıştım ve ekmek, şeker, tuz hayatımdan çıkmıştı bu 3 kalem haricinde genelde herşeyi bolca tükettim 44 günde 15 kilo gibi bir rakam vermiştim tabii ben o sıralar epey kilo aldığım için çoktan çok gitmiştir. Yıllardır da düzenimi bozmadım akşam 18 gibi yemek yemeyi kesiyorum ertesi gün 18 gibi yiyorum. Tabii zor olucaksa sizlere aç kalınan süreye kısaltabilirsiniz ancak min. 14-16 saat aç kalmak gerekiyor ki otofaji denilen olay gerçekleşsin.
Çok güzsl anlamışsınız. En kısa sürede başlayacağım. Yağ oranım çok fazlaÖğlen 12 ila akşam 20 arası yemek yemek gibi kesin çizgiler yok aralıklı oruçta... Saatleri tamamiyle kendi düzeninize göre ayarlıyorsunuz ancak açlık süresini ne kadar uzun tutarsanız insülin seviyesinin düşmesiyle birlikte vücudumuzda otofaji denilen olay gerçekleşiyor ve bir o kadar faydalı bir hal alıyor. İlk başlayan insanlar için 16 saat açlık ve 8 saat yeme süresi öneriliyor fakat bu herkes böyle başlamalı anlamı taşımıyor şahsen ben ilk başladığımda 16-8 şeklinde başladım fakat aç dururken zinde hissettiğim için 1 hafta içerisinde 23-1 yapmaya başladım yani tek öğün yiyip o öğünde herşeyden yiyip daha da yemiyordum çünkü böyle rahat hissediyordum kendimi... Neler yiyeceğiniz konusunda diğer bir çok diyet gibi spesifik şeyler barındırmıyor Aralıklı oruç, çünkü burda asıl olay yediklerimizden ziyade, aç kalınan sürede vücudun otofaji gerçekleştirmesine olanak sağlamak tabii yeme kotası veya kırmızı listeli yiyecekler yok diye Allah ne verdiyse abanmak gerekmiyor. Aç kaldığınız sürede vücuda kalorili gıda almak yasak çünkü otofajiyi bozuyor bu durum... Kendim neler yapmıştım onları söyleyeyim akşam max. 18 gibi yemeğimi yiyordum ve herşeyden yiyordum o vakitler kilo verme gayem olduğu için Ketojenik diyetide harmanlamıştım ve ekmek, şeker, tuz hayatımdan çıkmıştı bu 3 kalem haricinde genelde herşeyi bolca tükettim 44 günde 15 kilo gibi bir rakam vermiştim tabii ben o sıralar epey kilo aldığım için çoktan çok gitmiştir. Yıllardır da düzenimi bozmadım akşam 18 gibi yemek yemeyi kesiyorum ertesi gün 18 gibi yiyorum. Tabii zor olucaksa sizlere aç kalınan süreye kısaltabilirsiniz ancak min. 14-16 saat aç kalmak gerekiyor ki otofaji denilen olay gerçekleşsin.
Hiiiiiççç umutsuz olma arkadaşım ben bu aralar şöyle 38 beden bi pantolon alıp mümkünse ölmeden giyeceğim günleri düşünerek gazlanmak niyetindeyim
Tesekkür ederim cevabin icin. Ben evlenmeden önce if seklinde besleniyordum cok da mutluydum. 55 kiloydum. Simdi 85Cevap verildi mi goremedim bir anda hic olmadigi kadar mesaj geldi buraya :) sen de o zaman sabah kahvaltisi ogle yemegi seklinde yapar, orucuna baslarsin ertesi gun kahvalti saatine kadar. Cay, bitki caylari, sade kahve (sekersiz tabii ki), maden suyu ve su tuketebilirsin. fakat sut, ayran vs gibi seyleri sadece serbest zaman diliminde tuketebilirsin.
Merhaba süperMerhaba, konuyu yeni gördüm tamamını okuma fırsatım olmadı ancak kendi deneyimimi yazmak istedim.
Yaklaşık üç haftadır if yapıyorum (16-8), bu hafta hariç (final haftam olduğu için vakit ayırmam zor oldu) her gün leslie 3 mil yapıyorum.
boyum : 173 başlangıç kilom:67,8 güncel kilom:65,2
Vücudumu ölçmedim ama belirgin bir değişim olduğunu söylemeliyim. Kıyafetlerimden anlaşılıyor. Regl dönemime geldiği için fazla kilo kaybım olmadı ama zaten amacım daha sağlıklı olabilmek, hayatımdan stres sebepli gereksiz atıştırma yapma alışkanlığımı çıkarmaktı. Bunu başardığımı söylemeliyim. Günde en az 2,5 litre su içmeye gayret ediyorum bazen daha fazla oluyor. Beslenme düzenimi takip etmek için simple diye bir uygulama kullanıyorum şimdilik.
aklıma gelenler bunlar. Aklıma geldikçe güncellemeye devam edeceğim :)
Bu arada April Han’ın kol, bacak, karın videolarını ara ara yapıyorum. Finallerim bittiğinde her gün leslie+ bu videolardan birisi ile devam edeceğim.
Patates kızartması mı ? Yoooo görmedim benSabah 10.00
1 tavada yumurta,,,2 dilim peynir,,, domates salatalık 4 çatal patates kızartması
Ara
3 kaşık yoğurt kürü,,,5 erik
Akşam 17.30
Bol yeşil salata,,, ızgara tavk göğsü üzerine,,,3 kaşık et sote
Ara
Türk kahvesi
Su 3 litre
Tabi kiBen de katılabilir miyim?
İnanın siz de o yolu katedersiniz, yeter ki ilk başta bi sabır gösterinTam da iki gündür kendimle savasirken gelen bildirim
Aslında bu yöntem çok ilgimi çekiyor ama bir türlü totomun keyfini bırakıp da başlamak nasip olmadı..
İki gündür de abur cubur kestim 2 litreden fazla suyumu içmeye çalışıyorum ekmeği menülerden çıkardım daha çok protein tüketmeye çalışıyorum inşallah devam edebilirim bunu da denemek istiyorum aslında ama hiç bişey yememek psikolojisi kötü etkiliyor beni ama siz çok güzel yol katetmissiniz blondeaddict
Mutlaka verirsiniz vücuda zaman tanıyın buralarda olun paylaşımları görün, beklerizBen de pazartesiden beri yapıyorum bunu. Bildirim gelmesi isabet oldu gerçekten ama kilo verebileceğine inanmıyorum çünkü 1 buçuk ay denemiştim karantina sürecinde, şimdiki kadar katı yapmamıştım ama hiç kilo verememistim. O yüzden motivasyonum ve inancım düşük, moralim bozuk
İki çocuğa yetişen buna mi yetişemeyecek Bende de 2 var, burada bir çok arkadaşta daYa aslında bu tam ben ama iki çocukla nasıl yapabilirim bilmiyorum
Ne güzel denk gelmişBende dün diyetisyene gittim tam da bu diyeti istedim aralıklı oruç ve bugün başladım ...günde 2 saatte spor yapıyorum haftaya perşembe randevum var bakalım 1 haftada kaç kilo verecem.. 67.100 ile başladım bu serüvene...
haydi hayırlısı doğru kararBen de katılsam çok iyi olur.
Abur cubur ve paketli gıda alışkanlığım hiç yok ancak pandemi döneminde evde, hareketsiz kalmak ve sokağa çıkma yasaklarında yiyip içerek vakit geçirmek kilo almama neden oldu.
Evde baskül yok, gerçi basküle gerek de yok.
Büyüyen göbeğim aldığım kilonun ispatı.
58 kg benim için iyi, 55 ideal şu anda tahminen 64-65 varım.
Yarın başlıyorum ben de.
Gazam mübarek olsun.
İnanılmaz sonuç tebrikler peki koruyor musunuz. Sonraki beslenme düzeninde değişiklik yaptınız mi?Ben daha öncede yapmıştım bu diyeti 72.5 dan 57 ye düşmüştüm 3 ayda yani ısrarla devam edilince sporda yapınca kesin kilo gidiyor..
20 4 sistemi de mi de var o nasıl?Ben 16/8 yapmayı düşünüyorum
Sonra 20/4e geçicem
Peki bu yeme süresince kaç kalori almalıyım kalori sayıyorum da
Yok ben kendim böyle yapıcam20 4 sistemi de mi de var o nasıl?
Ve nezaman geçilir?