Aralıklı Oruç İle Beraber Zayıflayalım Mı?

Saglikli yaglari kesmeyin, kesmeyin.. atistirma yapmayi kesin. 16-8 yapsaniz dahi o 8 saatin icinde ogunler arasinda uzun zaman birakin. Nasilsa serbest saatimdeyim deyip surekli biseyler atistirirsak gitmez kilolar. Ben en gec aksam 19:00 da yemek isini bitiriyorum. Ilk ogunumde 12:30 da. O arada tek lokma dahi yemiyorum. Bir tane kuruyemis bile ki canim da istemiyor artik zaten. Ilk gunler evet zormus gibi geciyor cunku surekli mideye cop kovasiymis gibi biseyler atmaya alistirdik. Ama emin olun geciyor. Sonra 16-18-20-24 saat bile nasil gecmis anlamiyorsunuz ve aclik hissetmiyorsunuz. Cogumuz susuzlukla acligi karistiriyoruz emin olun. Bol su, bitki cayi, arada sade kahve tuketin. Bir derin nefes alin mesela. Midem ezilir gibi olunca yapiyorum ben ve bir anda o his kayboluyor. Kendinizi daha dinc hissediyorsunuz. Ben boyle beslenmeye basladigimdan beri acaip dincim, huzurluyum, sabahlari yataktan ziplayarak cikiyorum ki surunurdum onceden. Kilo vermeseniz bile inanin hayat kaliteniz inanilmaz yukseliyor. Ben if+keto+karatay karisimi besleniyorum. Her gun en az 200-300 gr eksi cikiyorum. Ki sporu da oturtamadim henuz. Tansiyonunuz dusmuyor, ayilip bayilmiyorsunuz emin olabilirsiniz. Hatta bi yerde okumustum acliktan basimiz agriyor deriz ya ben hep derdim sahsen. O acliktan degil susuzluktanmis mesela. Evet dogru duzgun su icmezdim. Migrenim var benim. Ayda 1-2 paket agri kesici tuketiyordum icmedigim gun olmazdi. Tam anlamiyla gecen haftadan beri dogru duzgun uyguluyorum ama ondan oncesinde de yarim yamalak yapiyordum. Hic migren atagim olmadi bu surecte. Aclik deyince herkes urperiyor, gozu korkuyor. Bunu kendinize verdiginiz bir armagan gibi dusunun. Vucudunuzu dinliyorsunuz o surecte, kendini tamir etmesine musaade ediyorsunuz. Bunca zamandir vucudumuza tek yaptirdigimiz is sindirim. O kadar bozduk ki onu bile beceremez oldu artik. Mental olarak kendinizi buna hazirlamadan kesinlikle baslamayin tabii ki. Bunu hizli kilo vereyim diye de yapmayin. Bunu yasam sekli olarak benimseyecek sekilde baslayin. Ben hayatimin sonuna kadar bu sekilde yasayabilirim. Hic olmadigim kadar iyi hissediyorum kendimi. Hepinizin bunu hissetmesini gercekten cok isterim. Bu anlatilamaz, yasayarak gorulecek bisey.
Çok güzel anlatmışsınız 🖒🖒

Beni en çok etkileyen şekerdi şekere ağzımı sürmezsem herşey yolunda gidiyor... kuru meyve de dahil hiç bir şekerli ürün tüketmemiştim.. böylece şeker dalgalanması yaşamadım ve acıkmayı da azaltmış oldum..
Evet ilk 10 gün biraz zorluyor ama azmedince şekeri vucud unutunca gerisi geliyor...
Sabah aç karnına yaptığım sporunda çok faydasını görmüştüm açıkcası...🖒🖒
Hıımm evet şeker zaten herşeyin başı☹️☹️☹️
Ben p90x3 yapıyorum, aç karna yapabilir miyim hiç emin değilim🙄

25haziran perşembe bildirimi
07.00 sabah 12.000 adım tempolu yürüyüş
12.15 ilk öğün 4 köfte salata ayran
17.30 1 kase karpuz

Başka birşey yemeyecektim ama çık acıktım. 1 kase patlamış mısır yedim. 😭

2 litre su
690 ip atladım
1 litre daha su içerim bitiririm günü

Bildirim geldi. Katilmayi cok isterim ama ben boyle seylere tam uyamiyorum. Elimden geldigince yaparim zaten diyetteyim. Ama tam uyum saglayacagimi soyleyemem. Ogun de bildirim geldi mesela borek yapimi ile ilgili. Dayanamadim kostum mutfaga😀😀

Bence bir şans vermelisin tekrardan. Bu grup sayesinde motive olabilirsin. Akşam bildirim yapıp gün içinde neler yediğini yazarsan yorum yaparız destek oluruz. 1 hafta denemeni öneririm. Bende insülün direnci var, tsh yüksekliği var ona rağmen 1 haftada 1.5 kg gitti

Çok teşekkür ederim. Pazartesiden beri yine de yapıyorum bi umut. Yarından itibaren de bildirim yapmaya başlarim. Desteğinize ihtiyacım var :)

Ve geçmiş olsun. Benim ailemde de insülin direnci var, dikkat etmezsem ben de olabilirim. Çok menem bi rahatsızlık

Hıımm evet şeker zaten herşeyin başı☹️☹️☹️
Ben p90x3 yapıyorum, aç karna yapabilir miyim hiç emin değilim🙄
Sabah tok uyanıyoruz bi başlarsan alışkanlık oluyor.. hiç öyle fenalık falan geçirmiyorsun ben zevkle yapıyorum.. birde aç karnına yapılan spor daha çok yağ yakıyormuş osman müftüoğlu öyle söylüyor 🖒🖒

Bu arada yuruyus yapamayan ama evde spor yapmak isteyen arkadaslar varsa ben instagramda birini takip ediyorum. Canli spor yapiyorum. Cok faydasini gordum. Isteyen olursa o kisinin adini veririm. Vermem dogru mu bilemedigimden yazmadim. Haftada uc gun aksam canli instagramdan spor var. Yaklasik 40 dakika.Diger iki gun de odev veriliyor yapmak isteyenlere. Istemeyen o gunler dinleniyor.

İfle beraber kalori sayıyor musunuz kızlar
ben hiç kalorı saymıyorum ke
Bayağı iyi vermişsin canım nelere dikkat ettin daha detaylı anlatırsan sevinirim🥰

Hoşgeldin tatlım😘😘😘
Aralarda kahve soda filan serbest diğer ayrıntıları tam bilmiyorum

Tamamen işaret🤣🤣🤣

Huhuhuhuuuuuuuu gazla çok iyi çalışırım🤪🤪🤪
Al benden de o kadar🤣🤣🤣

Bildirim geldi, onun üzerine geldim bu konuya. İyi ki de gelmişim. Konuyu açan arkadaşın azmine hayran kaldım 😊 Ben de zayıflamak istiyorum. Nereden başlamam, ne yapmam gerekiyor? Yardımcı olursanız çok sevinirim 😊
Yememeye baslayarak basliyoruz :) 1. sayfada konuyu acan arkadasimiz cok guzel anlatmis. Once orayi oku istersen sonra aklina takilan olursa yardimci olalim.

X