Aralıklı Oruç İle Beraber Zayıflayalım Mı?

Bu arada mesajları okudum menüyü unutmayayım 😂
24/6 18/6
13.30: 2 kibrit kutusu peynir, 8 siyah zeytin domates salatalık biber çay
16: 1/4 simit ayran
17.45 Fırında kabak mücver, salata
Kahve, çay, yeşil çay, maden suyu ve su içtim
7 kilometre yürüdüm Yarın normal tartı günüm
Pazartesi de tekrar tartılacağım

Bu arada mesajları okudum menüyü unutmayayım 😂
24/6 18/6
13.30: 2 kibrit kutusu peynir, 8 siyah zeytin domates salatalık biber çay
16: 1/4 simit ayran
17.45 Fırında kabak mücver, salata
Kahve, çay, yeşil çay, maden suyu ve su içtim
7 kilometre yürüdüm Yarın normal tartı günüm
Pazartesi de tekrar tartılacağım
Ayyyy merakla bekliyorum bizi çok motive edecek😘😘😘

Sabah 11.00
2 haşlanmış yumurta,,2 dilim peynir,,,, domates salatalık roka

Ara yarım mısır

Akşam 17.30
Yemeğin etinden 5 çatal et,,,1 dilim ekmek

Su 3 litre
2 kahve

afiyet olsun 👏

Afiyet olsun karnıyarık kızartma değilse gayet iyi
Bu arada bayılırım karnıyarığa 😂
Canım saat olarak vücudun girdiği yağ yakma fazı genelde 16 veya 18 saatte ortaya çıkıyor.
ben şahsen sadece kendime verdiğim söze göre ilerliyorum yani 18 dediysem bir gece önce 17. saatte açmıyorum ama 19. Saatte açtığım olabiliyor
Açlığı uzatmanın faydası var zararı yok oruç takibi diye bir program var indir istersen telefona her saat ne oluyor yazıyor orada
Erken acmiyorum uzuyor benim de aclik surem, ayni saatler olmuyor. Yani her gun 12:00-18:00 seklinde olmuyor yani. Aralara ozellikle dikkat ediyorum olabildigince uzatiyorum ama saatler degisebiliyor. Bende de iki tane program var:) ekran goruntusu attigin degil bendekiler.

Erken acmiyorum uzuyor benim de aclik surem, ayni saatler olmuyor. Yani her gun 12:00-18:00 seklinde olmuyor yani. Aralara ozellikle dikkat ediyorum olabildigince uzatiyorum ama saatler degisebiliyor. Bende de iki tane program var:) ekran goruntusu attigin degil bendekiler.
Uzasın bence hiç sorun değil mesela bugün benim de öyle oldu 12 civarı yerine 13.30 oldu ama kapanışı yine akşam 6 yı geçirmiyorum ( saat 12 de açmışım gibi )

Son düzenleme:
Yaglardan bence cok kacmayin. Ben zeytinyagi tereyagi kullaniyorum. If ve keto diyeti birlikte yapanlar var. ben tam anlamiyla keto yapmiyorum ama saglikli yag aliminin yag yakimindaki rolu ile ilgili biseyler okumustum. Tost yaparsam tereyagi suruyorum uzerine. Yumurta tavada cekerse canim ki haslanmis yumurta severim normalde tereyagli yapiyorum ama abartmadan ekmek tuketmek gerek yaninda. Abartmamak kosulu ile tabii ki mayonez bile serbest. Ev yapimi olmasi tavsiyeleri ama ben hazir kullaniyorum. Zeytinyagi zaten malum. Iki gundur yogurt&mayonez soslu salatalar yapiyorum. Oglen isyerindeki normal yagli yemekleri yesem bile aksam mutlaka salata yiyorum. Yemek yemiyorum. En kalorili salata dedigimiz salata bile 300-400 kaloriyi gecmiyor. Bu hafta her gun 200-300 gr eksiliyorum ki ekstra spor yapmiyorum. Kisa calisma suresindeydim bu hafta tam zamanliya dondum is yerinde. Sporu oturtamadim henuz. Gozum yerse haftasonunu oructa gecirmek istiyorum. Sabahlari da sokak yuruyusu yapmak istiyorum. Normalde evde kosu bandinda yapiyorum yaptigimda. Uygulayabilirsem sonucu merak ediyorum:)

Saatlerin cok dakik olmasi gerekiyor mu? Biliyor musunuz? Benim bazen 16, bazen 17, bazen 18 oluyor hatta 23 saat acligim bile oldu. Her gun ayni saate denk getiremiyorum. Sorun mudur bu acaba?
canım o sıkıntı bende de oluyor.. bazen yetiştiremiyorum yemeğimi saatime.. biraz gecikme oluyor.. sabahta ona göre ötelemeye çalışıyorum. tam dakik olamıyorum ama napim...
Gunaayydıınnn 🤗🤗🤗 -0.300 daha😃74.6 kg. Bu hafta hic yaramazlik yapmadan bakacagim 1 haftada max kac veriyorum.
süpersin...:super:
Yaglardan bence cok kacmayin. Ben zeytinyagi tereyagi kullaniyorum. If ve keto diyeti birlikte yapanlar var. ben tam anlamiyla keto yapmiyorum ama saglikli yag aliminin yag yakimindaki rolu ile ilgili biseyler okumustum. Tost yaparsam tereyagi suruyorum uzerine. Yumurta tavada cekerse canim ki haslanmis yumurta severim normalde tereyagli yapiyorum ama abartmadan ekmek tuketmek gerek yaninda. Abartmamak kosulu ile tabii ki mayonez bile serbest. Ev yapimi olmasi tavsiyeleri ama ben hazir kullaniyorum. Zeytinyagi zaten malum. Iki gundur yogurt&mayonez soslu salatalar yapiyorum. Oglen isyerindeki normal yagli yemekleri yesem bile aksam mutlaka salata yiyorum. Yemek yemiyorum. En kalorili salata dedigimiz salata bile 300-400 kaloriyi gecmiyor. Bu hafta her gun 200-300 gr eksiliyorum ki ekstra spor yapmiyorum. Kisa calisma suresindeydim bu hafta tam zamanliya dondum is yerinde. Sporu oturtamadim henuz. Gozum yerse haftasonunu oructa gecirmek istiyorum. Sabahlari da sokak yuruyusu yapmak istiyorum. Normalde evde kosu bandinda yapiyorum yaptigimda. Uygulayabilirsem sonucu merak ediyorum:)
bu konuda bende aynı düşünüyorum. yağ olmazsa vücut kalori harcayamaz zaten.. tereyağ ve zeytinyağ sağlıklı yağlar diye biliyorum. bende elimden geldiğince bunları kullanıyorum. çok aşırı olmamak şartıyla tabi..:KK66:
önemli olanın akşam yemeği olduğunu düşünüyorum ayrıca.. mesela önceden en ağır yemekleri akşam yemeğinde yiyorduk. şimdi onu bıraktık mesela eşimle.. akşam mümkün olduğunca hafif ve sulu yiyeceklere yöneliyoruz.. eşim biraz daha serbest takılıyor bana göre gerçi ama olsun..
ben en son 18.30-19.00 gibi yemek işini bitirmiş oluyorum..ve sabah çok rahat kalkıyorum. bu da yüzümde bir tebessüm oluşturmaya yetiyor yani.. :KK39: ha birde regli döneminde olduğum için tartılmıyorum şuan.. normalde tartı günüm cuma ama belki ptesiye kadar tartılmam.. gerçek sonucu görmek için ptesi daha doğru bir gün gibi geliyor bana.. :)

herkese günaydınnn....:KK68:

24.06 menüm: 16/8
sabah 10.00 : tam buğday ekmeği ile yağsız kaşarlı tost + çay
öğlen 12.30 : peynirli 2 yumurtalı omlet + birkaç dilim karpuz
akşam 19.00 : 1 kase domates çorbası+ azcık patates soganlı tavuk göğüs
ama akşam çayına kuzenler gelmişti.. küçük bir dilim sütlü tatlı yedim.. :KK61: birkaç dilim karpuz ve 3-4 adette kiraz yedim...:mad:

canım o sıkıntı bende de oluyor.. bazen yetiştiremiyorum yemeğimi saatime.. biraz gecikme oluyor.. sabahta ona göre ötelemeye çalışıyorum. tam dakik olamıyorum ama napim...
süpersin...:super:

bu konuda bende aynı düşünüyorum. yağ olmazsa vücut kalori harcayamaz zaten.. tereyağ ve zeytinyağ sağlıklı yağlar diye biliyorum. bende elimden geldiğince bunları kullanıyorum. çok aşırı olmamak şartıyla tabi..:KK66:
önemli olanın akşam yemeği olduğunu düşünüyorum ayrıca.. mesela önceden en ağır yemekleri akşam yemeğinde yiyorduk. şimdi onu bıraktık mesela eşimle.. akşam mümkün olduğunca hafif ve sulu yiyeceklere yöneliyoruz.. eşim biraz daha serbest takılıyor bana göre gerçi ama olsun..
ben en son 18.30-19.00 gibi yemek işini bitirmiş oluyorum..ve sabah çok rahat kalkıyorum. bu da yüzümde bir tebessüm oluşturmaya yetiyor yani.. :KK39: ha birde regli döneminde olduğum için tartılmıyorum şuan.. normalde tartı günüm cuma ama belki ptesiye kadar tartılmam.. gerçek sonucu görmek için ptesi daha doğru bir gün gibi geliyor bana.. :)
Kesinlikle aksam yemegi cok muhim. Agir yemekler yiyince uykunun kalitesi bile dusuyormus. Ben oyle hissettim yani :) Ben sadece salata yiyorum. Ton balikli, tavuk, peynirli, yumurtali degisik soslu salatalar yapiyorum. kendimi astim salata konusunda. Inanilmaz hafif hissediyorum aksam yataga yatinca rahatsiz hissetmiyorum eskisi gibi ve sabah cok iyi hissederek uyaniyorum.

Günaydınnn. 😍
Dün çok yoğun bir gündü bildirim yapamadım. Dün tek öğün beslendim ama sağlıksız oldu. Bugün telafi edeceğim inşallah.
14 haziran çarşamba bildirim

07.00 sabah 19.000 adım tempolu yürüyüş
14.00 ilk öğün komşu çağırdı. 1 kase kısır 1 pugaça 1 ıslak kek yedim.
16.00 kahve
2 litre su

Dün bundan ibaretti hamur işi yesemde sabah -600 gr ile uyandım. Iyiki aralıklı oruç var şimdiye kadar yapmadığım için çok üzgünüm. Boşa gitti 2 yılım. Inşallah bu yıl fit bir bayan olucam 😍
Yarın sabah kilo bildirimi yaparım.

X