Aralıklı Oruç İle Beraber Zayıflayalım Mı?

12 sarma değil 20 bile yerdim ben bi oturuşta hiç acımazdım ya 🙈
Bu yoğurtlu tarifi yarın ben de deneyeyim 😍

Ay daha ne yapacaksın menü de spor da süper 👏🏆
Bülent Ersoy deyimi ile “fevkaladenin fevkinde “ 🤣🤣🤣🤣

Canım hersey yolunda inşallah çözülecek bir yerde senin kilolar, gayet iyi gidiyorsun zaten zaten spor da var
Dondurma İçin gün içinde meyve (şeker hakkı) yok, yoğurt da sadece bir öğün yemişsin o sebeple dondurma Sorun değil gibi ama sürekli olmayacaktır di mi 🙈

Rica ederim😊
Çorbaları pilavları dolmaları kısır çiğ köfte mercimekli köfte gibi şeylerin hep ekmek hakkımızdan gittiğini unutmayalım.
Tercih edeceksek en masumu çorba bence 👍
Cnm ben orasını anlayamadım.. neden çorba ekmek yerine geçiyor.. mesela mercimek çorbası acayip lifli ve proteinli kaloriside az.. tarhana ve şehriye bir şekilde karbonhidratlı hani onu azda olsa anlayabiliyorumda 😂 yani çorba sıvı bişi.. çorba ekmek yerine geçiyorsa vay halime eskiden ekmeğe ekmek doğrayıp yiyormuşummmmmm 😯

Cnm ben orasını anlayamadım.. neden çorba ekmek yerine geçiyor.. mesela mercimek çorbası acayip lifli ve proteinli kaloriside az.. tarhana ve şehriye bir şekilde karbonhidratlı hani onu azda olsa anlayabiliyorumda 😂 yani çorba sıvı bişi.. çorba ekmek yerine geçiyorsa vay halime eskiden ekmeğe ekmek doğrayıp yiyormuşummmmmm 😯

Kendi bilgilerime göre şöyle izah edeyim; un kavurularak yapıldığından çorba ekmek yerine geçiyor. Elbette oturup kebap yemek kadar kalorilü değil ama diyetisyenler bu şekilde değiştiriyor genelde.Yani mercimek çorbasında bile karbonhidrat var ☺️

Kendi bilgilerime göre şöyle izah edeyim; un kavurularak yapıldığından çorba ekmek yerine geçiyor. Elbette oturup kebap yemek kadar kalorilü değil ama diyetisyenler bu şekilde değiştiriyor genelde.Yani mercimek çorbasında bile karbonhidrat var ☺
Un katmıyorum zaten ve gerekliyse patateste katmam sorun deil.. ay pazarlık ediyorum resmen 😂😂😂 o zaman olurmu? Olmaz dersen bize özgü son soru.. hiçmi olmaz 😂😂😂
Demekki sebze çorbası yapıp içicez :)

Iyi akşamlar,
uzun zamandir burayi takip ediyorum .
benim sorunum beynim ,yani bir türlü kendimi kilo vermeye ikna edemiyorum .
yapmam gerekiyor fakat çok iradesiz oldum lüzümsüz görünüyor bana .
Birde calişiyorum ve hem kendime ve aileme yemek yapamam ,zaten benimkiler çok yemek seciyorlar arti karbonhidratcilar etle beraber.
sabah 8 /19 çalişiyorum ,iki saatlik öğlen tatilim var ,eve geliyorum kolay yemeklerden hazirliyorum (ailem icin)kendime zaman kalmiyor ve bende ne bulursam yiyorum .
Akşam spor icin yorgun oluyorum haftada 3 kere 6km yürüş yapabiliyorum .
Ben 47 yaşinda 1,70 boy kilom 92.
kesinlikle vermem gerekiyor ,
kendimi nasil motive edebilirim ve nasil menüleri ayarliya bilirim .
teşekürler

Un katmıyorum zaten ve gerekliyse patateste katmam sorun deil.. ay pazarlık ediyorum resmen 😂😂😂 o zaman olurmu? Olmaz dersen bize özgü son soru.. hiçmi olmaz 😂😂😂

Valla 20 kilo fazlam var bu pazarlık konusuna ben girmiyim hiç bana uyan zararlı çıkar 😂😂😂 Sebze çorbası olur bence, tarhana da olur hatta bol tavuklu tavuk suyuna çorba en iyisi olur.

Iyi akşamlar,
Birde calişiyorum ve hem kendime ve aileme yemek yapamam ,zaten benimkiler çok yemek seciyorlar arti karbonhidratcilar etle beraber.
sabah 8 /19 çalişiyorum ,iki saatlik öğlen tatilim var ,eve geliyorum kolay yemeklerden hazirliyorum (ailem icin)kendime zaman kalmiyor ve bende ne bulursam yiyorum .
teşekürler

Yaşım 41 ama aynı bahaneleri yaşıyorum sizinle. İki sene önce azmettim 15 kilo verdim, işten gelip hızlıca bir şeyler yesek bile protein ağırlıklı seçerdim. Ton balıklı makarna, omlet vs. gibi. Bizim sığındığımız işin bahanesi aslında. Ama benim de bu ara hiç motivasyonum yok, corona dönemi beni bitirdi. Buralarda geziyorum motive olmak için.

Iyi akşamlar,
teşekürler
Merhaba , öncelikle hoş geldiniz.. umarım en yakın zamanda hem kendinizi iyi hissetmek için hem daha sağlıklı olmak için o motivasyonu bulur en uygun kiloya düşersiniz..
Belki başlarda zor olur ama pratik şeyler yapsanız başlarda kendinize? Mesela ben ismini bilmiyorum ama kıvırcık ve acı bir marul türü var , ona kaynamış yumurta ekleyip yemeyi çok seviyorum.. marulun kalorisi yok denecek kadr az, yumurtada protein olarak gerekli.. mesela bi gece yatmadan sebze çorbası yapın, öğle arası siyah ekmekle tüketin.. hiç vaktim olmadığında yulaf, biraz hindistan cevizi , biraz ceviz yada fındık ekleyip yağsız sütle tüketiyorum.. hem çok tok tutuyor hemde yararları say say bitmez.. yani evet makarna haşlayıp yemek kolay ama sebze kavurup yemekte kolay.. sadece başlarda biraz zorlanıyorsunuz.. inAnın bunu gece 2.3 te kendine çerez yerine makarna yapıp tv karşısında yiyen ben söylüyorum :)

Valla 20 kilo fazlam var bu pazarlık konusuna ben girmiyim hiç bana uyan zararlı çıkar 😂😂😂 Sebze çorbası olur bence, tarhana da olur hatta bol tavuklu tavuk suyuna çorba en iyisi olur.
Doktora göre 20 kilo bana göre 15 kilo fazlam var(dı)😂😂 bende senden arka kalmıyormuşum ya..( 5.300 gitti )önce toplam 15 gitsinde sonra doktora uyarım belki 😂
Geçenlerde lahAna çorbası yaptım , vallahi tadı süperdi.. ( tabi brokoli lahana brüksel lahanası yiyenler sever)
hem hiç kabızlık falan yaşamıyorsunuz

İyi geceler herkese
Bir yazdım bir daha gelemedim, çalışınca hem iş hem ev zor oluyor haliyle, telefonu elime alamıyorum hiç. Bugünkü menümü yazayım ve artık düzenli menü paylaşmaya başlayım en iyisi yoksa eski kiloma geri dönmem an meselesi 🙄
30 haziran menüsü;
Sabah: 2 kayısı, 1 yumurta, zeytin, peynir, maydonoz, domates, salatalık, çay

Akşam: kıymalı şehriye çorbası, kuru fasulye, yeşil salata
Spor yapamadım ona bir program ayarlamam gerek, su normalde de çok içerim, ama ölçmeyi unuttum, bundan sonra onuda ölçülü yazabilirim umarım ☺

Günaydın kızlar 😍😍
Herkese harika bir gün diliyorum

18/6
Kahvaltı oncesı kahve
12.30 13.00
1 adet yumurta 3 kasık z. Yaglı barbunya bıraz peynır salatalık sekersiz cay
15.00 turk kahvesı
18.30 19.00
1 parca tavuk 3 kasık bulgur ve yogurt
Oglen 80 dk yuruyus
Afiyet olsun canım gayet güzel 👏
Ay bende bugün barbunya mu yapsam 😋
Canım ekmek grubu olmasının sebebi karbonhidrat yükü.Mercimek 100 gr da 9 gr protein, 20 gr karbonhidrat var yani ağırlığı karbonhidrat. Un kat yada katma ağırlıklı olarak tüm çorbalar karbonhidrat ağırlıklı yiyeceklerden yapılıyor, ondan basitçe ekmek ile eşleştiriyor besin değişim listelerinde.
Ve hayır, sadece sebze çorbası içme mercimek vs çok faydalı unsuz gayet rahat bir öğünde 1 kepçe tüket. Yani karbonhidrat hakkını seni tok tutan lifli bir şeyden almış olursun boş ekmekten değil 😉
Iyi akşamlar,
teşekürler
Merhaba canım hoşgeldin 🥰
Ufak değişikliklerle başla bir süre bence yük gelmeyen şeylerle. Kendine ayrı pişirmene gerek yok ki evdekiler et ve karbonhidrat yiyormuş sen eti tercih et, az tüket karbonhidrat, yanında salata ye. Salata yapacak vaktin yoksa söğüş domates salatalık biber vs tüket. Hiç bir şey yoksa 2 yumurta herseye yeter 😊
Onlara yemek yaparken düdüklüde kendine bakliyat pişir az az. Aslında istersen yapabilirsin ve o istek yaptıkça artacak biliyorum o bezginlik hissini
Motive olmak İçin buralarda ol menü paylaş bizle belki katılmak istersin sonradan 🥰
Yaşım 41 ama aynı bahaneleri yaşıyorum sizinle. İki sene önce azmettim 15 kilo verdim, işten gelip hızlıca bir şeyler yesek bile protein ağırlıklı seçerdim. Ton balıklı makarna, omlet vs. gibi. Bizim sığındığımız işin bahanesi aslında. Ama benim de bu ara hiç motivasyonum yok, corona dönemi beni bitirdi. Buralarda geziyorum motive olmak için.
Merhaba 🥰
Ne güzel vermişsiniz önceden 👏
Ve yine yapabilirsiniz korona dönemi milat olsun bence ilerlemeye yönelik. Bu illletten güçlü çıkalım. Her zaman bekleriz gelin beraber yapalım 👍🤩
İyi geceler herkese
Bir yazdım bir daha gelemedim, çalışınca hem iş hem ev zor oluyor haliyle, telefonu elime alamıyorum hiç. Bugünkü menümü yazayım ve artık düzenli menü paylaşmaya başlayım en iyisi yoksa eski kiloma geri dönmem an meselesi 🙄
30 haziran menüsü;
Sabah: 2 kayısı, 1 yumurta, zeytin, peynir, maydonoz, domates, salatalık, çay

Akşam: kıymalı şehriye çorbası, kuru fasulye, yeşil salata
Spor yapamadım ona bir program ayarlamam gerek, su normalde de çok içerim, ama ölçmeyi unuttum, bundan sonra onuda ölçülü yazabilirim umarım ☺
Merhaba menü güzel yoğurt yada ayran da olabilirdi ilave evet istikrarlı yazınca insan görüyor gün içinde ne yapıp yapmadığını
Suya çok çok önem verelim oruç kısmında en önemli şey o 👍
hayırlı geceler
12 .30
2 yumurta
çok az peynir
6zeytin
domates salatalik
2dilim esmer ekmek
saat 17.30
1 tabak tavuklu yeşil fasulye
1tabak salata

2.5 lt su 45 dakika tempolu yürüyüş
Gayet güzel canım afiyet olsun
Sporun da var 👏🥰
Günaydın kızlar

Su ile güne başlayalım

Isteyen sade isteyen sirkeli isteyen limonlu isteyen nane yapraklı isteyen salatalikli içsin

Icin de :)
Günaydın canım ben su ve Türk kahvesi ile açılışı yaptım 🥰
Günaydın
Sirkeli su yum hazır bol eksili gün olsun inşallah
Günaydın şifa olsun, tıkır tıkır gitsin kilolar 🥳🤩

Son düzenleme:
Günaydın kızlar 😍😍
Herkese harika bir gün diliyorum

Merhaba menü güzel yoğurt yada ayran da olabilirdi ilave evet istikrarlı yazınca insan görüyor gün içinde ne yapıp yapmadığını
Suya çok çok önem verelim oruç kısmında en önemli şey o 👍

Günaydın 😍
Yoğurt aklıma gelmedi 🙄 bak şimdi yazınca farkettim. Halbuki daha önce if yaptığımda mutlaka menüde olurdu, tekrar eski düzenimi oturtup unutmamam lazım, birkaç günümü alacak artık o da..
Su normalde 2 - 2,5 lt içerim zaten her zaman, hatta yaz olursa 3ü buluyor,siz ne kadar içiyorsunuz?
Günaydın su ve kahve ile güne başlamak bağırsaklarıda çalıştırıyor hanımlar bilginiz olsun🙂
Evet, çok faydası oluyor.
Ben mutlaka 1 bardak ılık su ve sonrasında mevsimine göre kuru ya da taze 1 2 adet erik,kayısı gibi bağırsak çalıştırıcı meyveler de yiyorum.

Merhaba , öncelikle hoş geldiniz.. umarım en yakın zamanda hem kendinizi iyi hissetmek için hem daha sağlıklı olmak için o motivasyonu bulur en uygun kiloya düşersiniz..
Belki başlarda zor olur ama pratik şeyler yapsanız başlarda kendinize? Mesela ben ismini bilmiyorum ama kıvırcık ve acı bir marul türü var , ona kaynamış yumurta ekleyip yemeyi çok seviyorum.. marulun kalorisi yok denecek kadr az, yumurtada protein olarak gerekli.. mesela bi gece yatmadan sebze çorbası yapın, öğle arası siyah ekmekle tüketin.. hiç vaktim olmadığında yulaf, biraz hindistan cevizi , biraz ceviz yada fındık ekleyip yağsız sütle tüketiyorum.. hem çok tok tutuyor hemde yararları say say bitmez.. yani evet makarna haşlayıp yemek kolay ama sebze kavurup yemekte kolay.. sadece başlarda biraz zorlanıyorsunuz.. inAnın bunu gece 2.3 te kendine çerez yerine makarna yapıp tv karşısında yiyen ben söylüyorum :)
günaydin..çok teşekür ederim .
Haklisiniz ,aslinda bir nevi bahane benimkiler.
Galiba ben tembelleştim ,hayattan yoruldum,
kendim için kiko vermem için nedenini bulamadim.
sağlik dersiniz ,evet ,Allaha şükür sağlikliyim .
moda derseniz ,çok önemli değil benim için ,cünkü zaten ev iß arasi gidip geliyorum ..
bilmiyorum benim ki ruh yorgunluğundan oluyor .
Eşime sinirlendim mesela çok futuruzca yiyorum ,birde öğlen arasi tekrar işe giderken sanki ac kalakmişim diye extra yiyorum

Günaydın 😍
Yoğurt aklıma gelmedi 🙄 bak şimdi yazınca farkettim. Halbuki daha önce if yaptığımda mutlaka menüde olurdu, tekrar eski düzenimi oturtup unutmamam lazım, birkaç günümü alacak artık o da..
Su normalde 2 - 2,5 lt içerim zaten her zaman, hatta yaz olursa 3ü buluyor,siz ne kadar içiyorsunuz?

Evet, çok faydası oluyor.
Ben mutlaka 1 bardak ılık su ve sonrasında mevsimine göre kuru ya da taze 1 2 adet erik,kayısı gibi bağırsak çalıştırıcı meyveler de yiyorum.
Benim Sadece su 3 litre civarı günlük
Oturur düzen zamanla yoğurt çok yardımcı bize, hem protein hem tok tutar
Oruç fazında iken sabah erik kayısı yemiyorsun değil mi ?

günaydin..çok teşekür ederim .
Haklisiniz ,aslinda bir nevi bahane benimkiler.
Galiba ben tembelleştim ,hayattan yoruldum,
kendim için kiko vermem için nedenini bulamadim.
sağlik dersiniz ,evet ,Allaha şükür sağlikliyim .
moda derseniz ,çok önemli değil benim için ,cünkü zaten ev iß arasi gidip geliyorum ..
bilmiyorum benim ki ruh yorgunluğundan oluyor .
Eşime sinirlendim mesela çok futuruzca yiyorum ,birde öğlen arasi tekrar işe giderken sanki ac kalakmişim diye extra yiyorum
Kilo vermek için nedeniniz var aslında, belki adı koyamıyorsunuz ama bu konuyu gündeminizde tutuyorsunuz. Demek ki bu bir sorun , adını koymayı boşverin sadece ufak değişikliklerle başlayın. En önemlisi içten içe vermelisin diyen ses var.

O sinirlenip yemeleri insanlara Kızıp hıncımı yemekten almayı bende çok yaptım sonra baktım olan bana oluyor, herkes eski tas eski hamam 🤪
Size şifa oruçları ve açlık ile ilgili bilgileri araştırmanızı öneririm aç kalınca bir şey olmayacak hepimiz yıllarca buna inandık, açlık şifa vucüdüma tamirat izni vereceğim diyin.

Benim Sadece su 3 litre civarı günlük
Oturur düzen zamanla yoğurt çok yardımcı bize, hem protein hem tok tutar
Oruç fazında iken sabah erik kayısı yemiyorsun değil mi ?
Yoğurt kürünü düzenli yapıp onunda çok faydasını görmüştüm zamanında da işte oturtmak gerek.
Hayır, meyveyi kahvaltıya başlamadan hemen önce yiyorum.

X