Aralık - Ocak Transfer olacaklar

Alıp alıp yurt dışına çıkıyor embriyolar. Hepsi de nasıl kötü çıkıyor anlamıyorum. Belki kullanıyolar bozuk diye rapor çıkarıyolar yurt dışında. 10 tane embriyodan 1 tanesi sağlam olur mu ya. Bilemiyorum yani. Belki ilaç sanayiinde kullanıyolar belki kozmetik
Belki başkalarına kullanıyolar. Yurt dışında olmasi kafami kurcaliyor. Ha bide yüzde 90 garantili. 11 kromozoma bakiliyormuş.
Bende düşündüm biliyormusun normal hamile kalsak bozuk olanı vücut zaten atıyormuş. Aynı pgt olup düşük oluncada açıklama demekki sorun varmış embriyoda oluyormuş. Millet onca para verip pgt yaptırıyor hamile kalınca yine ikili test üçlü test yaptırmasi lazımmış ee ne anladık bu işten

Bende düşündüm biliyormusun normal hamile kalsak bozuk olanı vücut zaten atıyormuş. Aynı pgt olup düşük oluncada açıklama demekki sorun varmış embriyoda oluyormuş. Millet onca para verip pgt yaptırıyor hamile kalınca yine ikili test üçlü test yaptırmasi lazımmış ee ne anladık bu işten
Evet down sendromu bile olabilir yani. Yine yaptırıyosun o testlerin hepsini. 11 kromozomda neye bakıyosunuz? Bir embriyo 46 kromozomdan oluşuyor. Düşün 47 down sendromlu ya, onu bile algılayamıyorlar pgt ile saçmalık.

Evet sanki normal yolla olanlara bakiyolar mi? Ya işte ama bizde çocuk olmuyor ya, kadın faktöründe yumurta kalitesiz oluyo. Erkek faktöründe sperm kalitesiz oluyo. Dna'sı bozuk herhalde. Dr baştan bana pgt yapabiliriz isterseniz dedi. Ben de yüzde yüz mü dedim 90 dedi. Yaşım da 35. 40 ve üzeri için öneriyoruz dedi. Istemedim. O zaman kromozomlara bakalım bize ışık tutar dedi. Öyle yaptık. Eşime kalsa yaptıralim dedi. Embriyomu götürüp ne yapacakları belli değil, bide dünyanın parasını mı sayayım? Yok artık.
Kromozomlardan bi nebzede olsa biseyler anlasilabiliyor yani azda olsa ? Bazen para tuzagi oldugunu dusunmuyor degilim. Her adimimiz malesef ki para. Nasil imreniyorum dogal yolla kalanlara. Maddi manevi bitiyoruz. Sonra olacakmi olmayacakmi korkulari sariyor. Allah yardimcimiz olsun cok zor bi surec garantisi yok.

Evet down sendromu bile olabilir yani. Yine yaptırıyosun o testlerin hepsini. 11 kromozomda neye bakıyosunuz? Bir embriyo 46 kromozomdan oluşuyor. Düşün 47 down sendromlu ya, onu bile algılayamıyorlar pgt ile saçmalık.
Bendende istediler çok arastirdim ve yaptırmadım. Yaptırsam içimiz yüzde yüz rahatta olmayacaksa ne gerek var onca para dökmeye

Kromozomlardan bi nebzede olsa biseyler anlasilabiliyor yani azda olsa ? Bazen para tuzagi oldugunu dusunmuyor degilim. Her adimimiz malesef ki para. Nasil imreniyorum dogal yolla kalanlara. Maddi manevi bitiyoruz. Sonra olacakmi olmayacakmi korkulari sariyor. Allah yardimcimiz olsun cok zor bi surec garantisi yok.
Malesef öyle canım. Beni en çok kendimi dünya kadar para verip iğnelerle zehirlemek rahatsız ediyor 😑 dişimi sıkıp bekliyorum bakalım

Bendende istediler çok arastirdim ve yaptırmadım. Yaptırsam içimiz yüzde yüz rahatta olmayacaksa ne gerek var onca para dökmeye
Hiç ya hepsi hikaye boşversene
Ben baştan öyle sanıyodum. Kalıtsal hastalığı bile olmayanı seçiyolar diye. Tansiyon şeker falan yani. Nerdeee 😅😅😅😅

Yazdım görmedin canim ya niye isyediler senden bunları şimdi? Hamgi tahlilin düşük çıkmış?
Valla eski dr um bakmamis smdi yeni olan dr transfer sonrasi takibimi yapiyor o istedi yurtdisindayim bide bu sikinti var onlar istiyor ben ev doktorumla gorusup ceviriyorum turkceden birsuru sacmalik yarin ultrasonum var eger bir sikinti olursa bu pihtilasmadan olabilir umarim olmaz.. yoksa bende sikayetci olucam bukadar ihmal edilmez.. sadece pgt ye yoneldi eski dr bu dusuklerin sebebine tam bakilmadi yalandan bir hsg cektiler.. bu hafife alinacak bir durum dgl cunku pihtilasma bide alfa talasemi tasiyiciligimiz yuzunden kansizim ekstradan bu var kan demek bebek demek 🤣 bebisimi gormeye gidiyorum yarin duanizi eksik etmeyin emi 🥺

protein S 43 cikmis 65 - 150 arasi normal
Antitrombine 3 75 cikmis 80 - 120 arasi normal

tekrar kan aldilar bu ve baska degerlerim icin
Bilmiyorum nolucak diger testlerin sonucu da daha cikmadi uzun surermis

Pıhtılı bade 😅 ya eşinin pıhtısına bakmadılar herhalde. Kromozoma mı baktılar yani dna'sına. Biz ona baktırdık pgt'de yaptırmadık. Allah biliyor ya hiç güvenmiyorum ona.
Pgt yaptirandan tekrar nipt ve amniyosentez testi oneriyorlar zaten doktorlar guya garanti olsun diye ve bunda hastanin lab i da onemli ama yine hicbirsey guvenli dgl ki Takdiri ilahi❤️

Valla eski dr um bakmamis smdi yeni olan dr transfer sonrasi takibimi yapiyor o istedi yurtdisindayim bide bu sikinti var onlar istiyor ben ev doktorumla gorusup ceviriyorum turkceden birsuru sacmalik yarin ultrasonum var eger bir sikinti olursa bu pihtilasmadan olabilir umarim olmaz.. yoksa bende sikayetci olucam bukadar ihmal edilmez.. sadece pgt ye yoneldi eski dr bu dusuklerin sebebine tam bakilmadi yalandan bir hsg cektiler.. bu hafife alinacak bir durum dgl cunku pihtilasma bide alfa talasemi tasiyiciligimiz yuzunden kansizim ekstradan bu var kan demek bebek demek 🤣 bebisimi gormeye gidiyorum yarin duanizi eksik etmeyin emi 🥺

protein S 43 cikmis 65 - 150 arasi normal
Antitrombine 3 75 cikmis 80 - 120 arasi normal

tekrar kan aldilar bu ve baska degerlerim icin
Bilmiyorum nolucak diger testlerin sonucu da daha cikmadi uzun surermis
Antitrombin 3,75 mi ? senin kan sulandırıcı başlaman lazım. Keşke daha önce baksalarmış. Yüzde 99 düşüklerinin sebebi bu canım.

Antitrombin 3,75 mi ? senin kan sulandırıcı başlaman lazım. Keşke daha önce baksalarmış. Yüzde 99 düşüklerinin sebebi bu canım.
Sanirim buda var evet birde esimin kromozomlarinda bozuklukta cikti.. ve bugun icimde cok acayip garip bir his var belirtilerim azaldi diye hissediyorum.. olmicak herhalde hic gidesim yok ultrasona smdi uyuyamadimda.. Allahim buyuksun tr saati 11:30 dan sonra yazarim sizlere...🥀🥀🥀

Sanirim buda var evet birde esimin kromozomlarinda bozuklukta cikti.. ve bugun icimde cok acayip garip bir his var belirtilerim azaldi diye hissediyorum.. olmicak herhalde hic gidesim yok ultrasona smdi uyuyamadimda.. Allahim buyuksun tr saati 11:30 dan sonra yazarim sizlere...🥀🥀🥀
Umutsuzluğa kapılma hiç bir belirti yaşamayıp pozitifi gören çok kişi var böyle düşünme lütfen hayırlısıyla güzel haberler ver bizede inşallah pozitif ol dualarım seninle 🤲♥️♥️

Kizlar dayanamadım bu sabah erken gebelikle normal test yaptım yani normal testtekini ben mi zorla görüyorum bilemedim ama var sanki 🙄

Eklentiler

• IMG_20201218_064046.jpg
    IMG_20201218_064046.jpg
    222,4 KB · Görüntüleme: 35
  • IMG_20201218_064008.jpg
    IMG_20201218_064008.jpg
    137,2 KB · Görüntüleme: 35
  • IMG_20201218_063929.jpg
    IMG_20201218_063929.jpg
    182 KB · Görüntüleme: 39
  • IMG_20201218_063922.jpg
    IMG_20201218_063922.jpg