- 14 Kasım 2010
- 590
- 0
Kadın Hastalıkları ve Doğum / Kürtaj
öncelikle şimdiden yardımınıza teşekkür ederim.eşim 6.5 haftalık hamile ve idrar yollarındaki bir sorun nedeniyle doktora gittik.doktor da bize buscopan ve azosilin isimli iki tane ilaç yazdı.fakat azosilin isimli ilacın açıklamalarını okurken gebelerde herhangi bir zarar verip vermediği bilinmiyormuş.sizce eşim bu ilacı kullanmalımı yoksa başka bir ilaç mı kullanmalı.
Sonraki soru
23.12.2006 tarihinde sorulmuştur.
Üyeye mesaj gönder Şikayet Et
Prof. Dr. Uçar ASENA Kadın Hastalıkları ve Doğum
Cevap : Azosilinin gebelikte kullanımı ile ilgili bilinen ciddi bir yan etkiye rastlanmamış.Ancak yine de eğer çok gerekli değilse kullanılmamalı. Çünki gebeliğin ilk 12 haftasında hiç bir ilaç tamamı ile zararsızdır diyemiyoruz.
sağol canım teşekkür ederim bende araştırdım ama kesin bişey demiyorlar hiç bu hastalıkta ilaç içmeden geçmiyorki tuvalete gitmeye korkuyorum valla ama ilacı içtim şimdi döllenme olduysa bile daha tüplerdedir rahime yerleşmemiştir yada belki daha olmamıştır bile her ay ya hamileysem deyip hiçbişey içmeden geçirememki aksinede her ay mutlaka bi hastalık geçiriyorum nolcak benim halim böyle bilmem nasılsın deececim en son testte yapmıştın negatifti ama 10 gün geçmişti ve adette olmamıştın canım doktora gittinmi?