Aralık Ayına Kadar Fit!

dandini2017

71........69.9 obez_olmak_istemiyorum
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2017
579
2.130
44
Merhaba sevgili günlük :)
5. Eylül Salı günü diyete 73.1 kilo ile (73.8 kilo yeni tartıda) diyete başladım.
2. Aralık'ta kardeşimin düğünü var. O günün sabahına kadar 10 kilo vermeyi istiyorum. Hatta abiye elbisemi bile küçük alacağım...
37 yaşındayım. Son 1 ayda bayram ve yaz tatili derken 5 kilo aldım. Bunları hızlıca verip daha da üzerine vermem lazım. Evlenince kilo aldım. Balıketli olmak dışında bir isteğim yok. Sağlıksız bir zayıflık istemiyorum. 60 'lı kilolar bana yetiyor, gayet mutlu ediyor.
Ama diyet yapmakta sıkıntım var, çok kalori aldığım oluyor. Dışarda arkadaşlarımlayken veya eşimleyken 'hayır' demekte zorlanıyorum. Tatlı ve hamurişini seviyorum :KK43:
Spora da çok kafa yormuyorum galiba. Bunları düzeltmem lazım. Çoğu Türk kadını gibi insülin direncim de var.
Motivasyonumu yakalayabilmek istiyorum. Geçen hafta internette diyet listesi ararken bu siteyi bulup kaydoldum.
Beni okuyan olursa katılım yapıp destek olabilirsiniz...Şimdiden sağ olun :)

5.Eylülde annemin tartısında 73.1 kiloydum. Kendi tartım yanımda değildi. Bu sabah kendi tartıma kavuşunca 72 kilo çıktım. Öteki tartıya göre +700 gram.
Kendi tartımla devam edeceğim.

Kısaca kilo bildirimlerim;
5.Eylül: 73.8
11.Eylül: 72.0

1 haftada 1.8 kilo...Güzel bence. Ama son 1 ay içinde 5 kilo aldığım için bunların hızlı gitmesi lazım zaten. Cuma sabahı 200 gr daha eksideydim. Hafta sonum kötü geçti :KK43:

Teşekkür ederim. İnsan hızlı kilo vermeyi hayal ediyor :KK43: Yanlış olsa da...
evet maalesef.. ve diyetin ilk zamanları ödemler gidiyor çok çok kilo veriliyor sanıyor insan.. devamında da azalınca moral bozukluğu olup bırakıyor diyeti.. en büyük hata bu.. asla vazgeçmemek lazım.. kilo gidiyor çünkü dikkat edince..

100 gr az geliyor belki bize ama elimize 100 gr yağ alıp baksak aslında ne kadar çok vermişiz anlayabiliriz.. hiçbir gramı küçümsememek lazım

evet maalesef.. ve diyetin ilk zamanları ödemler gidiyor çok çok kilo veriliyor sanıyor insan.. devamında da azalınca moral bozukluğu olup bırakıyor diyeti.. en büyük hata bu.. asla vazgeçmemek lazım.. kilo gidiyor çünkü dikkat edince..

100 gr az geliyor belki bize ama elimize 100 gr yağ alıp baksak aslında ne kadar çok vermişiz anlayabiliriz.. hiçbir gramı küçümsememek lazım
Evet haklısın. İlk hafta iyi vedim ama kaçırdım da gerçi. Kaçırmamak çok zor :KK43:

Merhaba günlüğüm.
Sabah kahvaltıdan sonra evden çıktım. Dışarda çok işim vardı. Yarın da öğlene kadar devam edecek işler var. Dışardayken ayran içiyim dedim ama içemedim. Sonuçta bu saate kadar aç kalmış oldum :KK43: Açlıktan canım gözlemeler, tatlılar...her şeyi istiyor şimdi de :KK43:
Kendime hakim olmam lazım...

Eveeeet sonunda akşamki yeme içme işini atlattım. Şekerim o kadar düşmüş ki, yeni kendime gelebildim. Önce ağzıma 2 incir attım, şekerim tavan yaptı. Yanlış bir şey yaptım ama bugün hep dışarda olunca mecbur kaldım.

Kahvaltı: 1 haşlanmış yumurta, 1 kelek, 1 kk beyaz peynir, 2 dilim ekmek

Akşam: 1 kase yoğurt, 2 küçük incir

1 lt su
30 dakika yürüyüş yaptım. İç bacak açma~kapatma hareketi yapıcam daha. Ama şimdi çok yorgunum, hatta uykum geldi.
Diyet yapmakta zorlanıyorum...

Bugün doğru düzgün bir şey yemeyerek ağır saçmaladım. Farkındayım. Ama dışarda yiyip içecek kalorisiz bir şey yoktu. Salata vs yemek için de oturacak zamanım yoktu.
Ama son 1 saattir acayip açım. Eşim yanımda lokma tatlısı yedi :KK43: Tabiki ben tadına bile bakmadım.
Tadına bakma gibi bir terimim yok benim zaten. Ya bir tabak yerim ya hiç yememem lazım... Yoksa durduramıyorum kendimi. Bu yüzden de kilomu korumakta zorlanıyorum...

Selamlar...
40'ar tane bacak egzersizi yaptım. Bacaklarım ağrıdı yaparken. İç bacaklarımda dalgalı bir görüntü var. Bacaklarım da kalın, basenlerim de.
Keşke diyete başlayacağım gün ölçüm yapsaydım...
Benim en büyük sıkıntım, ne kadar istesem de spora vakit ayırmamak...

Merhaba günlük.
Hayat bazeı günler zor ve yorucu geçiyor. 2 gübdür dışarıdaki işlerimi bitirmeye çalışıyorum. Bu haftalık bitti ama dışardayken diyete uymak zor. Ya kaçamak oluyor yada açlık...
Hemen oracıkta bir bakkaldan çikolata, bisküvi, meyve suyu vs almak an meselesi aslında...
Ama yapmadım.
Genelde de sabah tartılınca birkaç gram verdiysem o gün daha çok kaçamak yapıyorum, sanki kilo verişimi kutlar gibi :KK43:
Bu sabah tartıyla barışıktım. Ne de olsa fazla gösterse de yıllardır benim tartım :)

Merhaba günlük.
Hayat bazeı günler zor ve yorucu geçiyor. 2 gübdür dışarıdaki işlerimi bitirmeye çalışıyorum. Bu haftalık bitti ama dışardayken diyete uymak zor. Ya kaçamak oluyor yada açlık...
Hemen oracıkta bir bakkaldan çikolata, bisküvi, meyve suyu vs almak an meselesi aslında...
Ama yapmadım.
Genelde de sabah tartılınca birkaç gram verdiysem o gün daha çok kaçamak yapıyorum, sanki kilo verişimi kutlar gibi :KK43:
Bu sabah tartıyla barışıktım. Ne de olsa fazla gösterse de yıllardır benim tartım :)

canım çantana bir muz koy veya kuruyemiş. wasa sandviçler de çok güzel, kalorisi düşük ve çok katkı yok içinde. bunların yanına da bi büfeden ayran, süt, soda gibi şeyler alırsın böyle durumlarda.

canım çantana bir muz koy veya kuruyemiş. wasa sandviçler de çok güzel, kalorisi düşük ve çok katkı yok içinde. bunların yanına da bi büfeden ayran, süt, soda gibi şeyler alırsın böyle durumlarda.
A çok teşekkür ederim. Wasa sandeviçi ilk defa duydum. Bakıyım migrosa.

gratis'te de var hatta genelde 2 alana 1 bedava şeklinde oluyor. beyaz peynirlisi (mavi paket) ve otlu peynirlisi (yeşil paket) dışındakiler sağlıklı değil. şekerli ya da beyaz undan yapılmış olanlar. afiyet olsun :)
Teşekkür ederim. Gratiste öyle şeyler de oluyor demek ki...
Bu aralar grissini yiyorum bir de, gerçi o da karbonhidrat ama...

Bugünkğ menüm kaçamaksız. Şu anda çok mutluyum. Ama light kola içtim :KK43:
Yarın hastaneye gidicem, tahliller için randevu aldım.

Kahvaltı: 2 dilim ekmek arasına peynir ve hindi füme olan sandeviç

Öğlen: 1.5 kase yoğurt, 1 armut, 1 yeşil elma, 1 şeftali doğradım içine

Akşam:Ton balıklı ve lor peynirli yağsız kıvırcık salata (ton da yağsız olanındandı ve kesinlikle tavsiye etmiyorum, suda olanının tadı çok kötüymüş bence, diyet yapıyorum diye bu kadar da damak tadından yoksun beslenmek olmuyor :KK43: ), 1.5 kase yoğurt, grissini

1 litre su
30 dakika yürüyüş
100 tane kol hareketi

Diyet yapmaya ve kilo vermeye kafayı takınca insan veriyor. Ama bir sefer bozunca tekrar toplamak zor oluyor.
Motivasyonu hiç kaybetmemek lazım. Bu süreç içinde nasıl motivasyonumu kaybetmeyip 10 kilo vereceğimi bilmiyorum açıkçası.

Ayrıca geçen gün 2 tane kot aldım. İkisi de 44 beden ama birisi 42 olsaymış keşke. Fişini attığım için değiştiremiycem ama bu bana şunları gösterdi diyelim:
1. Denemeden fişini çöpe atma
2. Hangi beden olduğuna bu kadar emin olma
Yani ben nasılsa anca 44 olur diye düşünerek kendime güvensizlik yapmışım aslında...

Neyse, keşke bir küçük beden alsaydım demek, keşke bir büyük beden alsaymışım demekten çok daha güzel :)

Hayatımda hiç 34 beden olmadım. Bir kere 36 beden kapri almıştım ama biraz likralıydı. Yani hayalimde bile 36 yok.
38 beden olsam ve 60 kilo olsam çok sevinirim aslında ama hedefim 73.8 ile başladığım için 63.8 kilo şimdi. Ütopik kiloların bu yaşımdan sonra kurmuyorum. Ama eskiden çok ince olma hayalim vardı gençken :KK70:

Canım tatlı yemek istiyor. Evde yok gerçi ama. İnsanın canı tatlı isteyince her şeyi yapar uydurur. Ekmek üstüne reçel bulur en kötü onu yer...
Bir gece irmik helvası yapmıştım mesela kalkıp :KK43:
Ama yemiycem...

Kahvaltı: 1 avuç beyaz leblebi, 1/2 fincan kahve, 1 şeftali (hastanedeydim)

Öğlen: 2 yumurta, 1 yk zeytinyağı, 2 yk lor peynirini tavada pişirdim, 2 dilim ekmek, 1 kk beyaz peynir, 5 tane zeytin

Ara: 1 sb tarçınlı süt, 1 adet yeşil elma

Akşam: Limonlu yağsız havuç salatası

Ara: Şekersiz çay, birkaç tane çubuk kraker

Spor: 60 step, 1 saat yürüyüş

Su: 1 litre

Bugünüm böyle geçti. Hastane mastane derken 3.gün oldu ben hala düzgğn yemek veya kahvaltı yapamamışım. Güya sağlıklı besleneceğim...
Yarın evdeyim iyi ki :)
Su içmek de bir sıkıntı, hele ki dışarda aklıma bile gelmedi...

X