- 5 Kasım 2009
- 1.431
- 1.892
Yok canım erken gebelik testi bir ihtimal regl den 7 gün önceye kadar sonuç verebiliyor.. Her ikisinin de sabah ilk idrarla yapılması daha iyi oluyor.Arkadaşlar size bişey söylemek istiyorum . Geçen ay dayanamayıp erkenden gebelik testi almıştım bulunsun diye . Alırken eczacı erken gebelik testi mi normal test mi diye sordu . Bende erken gebelik gerçekten erken sonuç veriyor mu farkı ne dedim . Normalde erkenden yapılıyor diye düşünüyordum . Eczacı bana dedi ki. Böyle bi yanlış algı var . Erken gebelik testini günün her saatinde yapabiliyorsun doğru sonuç için . Diğer standart testi de sabah ilk idrarla yapman gerekiyor dedi . Bende normal test almıştım .
Ama şöyle bir şey de var, döllenme den 5-10 gün arasında embriyo rahme yerleşiyor. Rahme yerleştikten 2 gün sonra idrar da çıkabiliyor.
Bu da yumurtlamadan 7-12 gün sonrası idrar testleri doğruluk gösteriyor. Yani istediğin kadar erken gebelik testi yap bazen regl tarihine 2 gün kalasıya kadar negatif verebilir. Bence en mantıklısı regl günü yapacağın normal test.. Hem o kadar para verip emin olmamak var hem erken öğrenip regl bekleme kimyasal olma ihtimali değerler stresi var.