Detox Listesi: (3 GÜN)
1.Gün: -Sabah aç karnına 0.5 lt Ilık su+ 1yk. sirke (ananas, alıç, elma yada biberiye olabilir)
Kahvaltı: (8.00-14:00 saatleri arasında -1 yk. zeytinyağında önce yarım çay kaşığı zerdeçal ve az karabiber karıştırıp bol yeşillikler ekliyoruz biraz soteleyip üzerine 2 adet çırpılmış yumurta ekleyin.
-Yanında salatalık, yeşil biber veya 1 yk. lor peynir yiyebilirsiniz.
- 5 adet zeytin
Ara: Sade kahve yada yeşil çay ve salatalık
Akşam: ( İlk öğününüzle arasında 6-8 saat olmalı. Yani eğer kahvaltıyı 11.00'de yaptıysanız 17.00-19.00'da yenmeli.)
-120 gr ızgara tavuk
YADA -Diet ton balıklı salata
YADA -4 köfte
(Bunların yanında 1 kase yağsız limonlu salata yiyebilirsiniz.)
****** 2. Gün: -Sabah aç karnına 0.5 lt Ilık su+ 1yk. sirke (ananas, alıç, elma yada biberiye olabilir)
-Sade kahve + 2 kuru kayısı
Öğle: (12.00-15.00) - 1 Çorba kasesi makarna yada greçka
- Salata ( 1yk. zeytinyağı ve 1 limon sıkılmış) + salatanıza sumak ekleyebilirseniz harika!
Akşam: (18.00-20.00) - Öğlenin aynısı
YADA
- Salata+1 kase keten tohumu eklenmiş yoğurt
3. Gün: -Sabah aç karnına 0.5 lt Ilık su+ 1yk. sirke (ananas, alıç, elma yada biberiye olabilir)
Kahvaltı: (08.00-12.00) -1 su bardağı kefir YADA ev yoğurdu
-İçine 1 yk. dondurulmuş vişne veya 4 çilek veya 8 frambuaz ekleyip blenderla bızzttlatıp içiyoruz.
(İçine tarçın,chia ve 1tk. keten tohumu koyabiliriz.) Öğle: (12.00-15.00) -4 yk. zeytinyağlı bamya
YADA
-4 yk. kabak yemeği
- Yanında yarım kase yoğurtla yapılmış cacık ve içine pulbiber+nane ekleyelim.
Akşam: (18.00-20.00) - Öğlenin aynısı
YADA
- 1 haşlanmış yumurta+2 salatalıkla yapılmış yarım kase cacık
Kızlar bu benim diyetisyenim bana verdiği detox listesiydi, benim buna ek olarak yaptıklarım;
-Sabahları mutlaka 1tk. çörek otu yağı içiyorum,
-Probiyotik hap kullanıyorum;
-Günde 2 fincan yeşil çay mutlaka,
-30-40dk. (en az yürüyüş),
-Haftada 2 gün pilates,
-En geç 23.00'te uyku,
-Günde 3lt. (en az) su,
-Meditasyon
Bence bu listeyle başlayalım, hem arınmış oluruz hemde daha ciddi bir başlangıç olur yeni ayımıza :)