• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama ARALIK 2014'te Aşılama ve Tüp bebek yaptıracak bütün arkadaşlar...Evvel Allah, Bismillah...

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

infertilite nedeniniz...

• yumurtlama tembelliği

OY: 22 13,1%
  • endometriozis

OY: 12 7,1%
  • tüplerde tıkanıklık

OY: 10 6,0%
  • rahim problemleri

OY: 5 3,0%
  • kadının yaşı

OY: 6 3,6%
  • pko

OY: 36 21,4%
  • bozuk sperm şekli ve hareketi

OY: 33 19,6%
  • sperm sayısı azlığı

OY: 27 16,1%
  • varikosel

OY: 8 4,8%
  • testosteron eksikliği

OY: 0 0,0%
  • sperm kanalı tıkanıklığı

OY: 0 0,0%
  • sebepsiz infertilite

OY: 54 32,1%
  • viskozite

OY: 1 0,6%

• Ankete Katılan
    168
Ben de 1 başarısız aşilama geçirdim hem vakit hem para kaybını yaşamamak için direk tüp bebeğe geçtim bu arada 10.günüm arada kasikta kramp ağrı oluyor geçiyor acayip bir uyku hali ve ateş basmasi yaşıyorum cumartesi test yaptıracaz günler geçmiyor artık :)
Pozitif gibi duruyor ama hadi hayırlısı canım benim.tebrik ederim şimdiden,Allah umutlarını boşa çıkarmadın inşallah:KK15:

canım hadi hayırlısı inşallah :) güzel haberler ver bize yarın :)

kızlar yanımda olduğunuz ve değerli yorumlarınız için çok tşk ederim. eşim su an kpss sürecinde aynı zamanda yds ye de gidiyor yani işten ayrılsa başka bi yere girse hem bu maaşı alamaz tanıdık diye adam bonkör davranmıştı hem de girdiği yere en fazla 9 aylığına girmiş olacak onu da yapmak istemio. dua için tşkler canım, biliyorum inşirah suresi her derde deva ama eşim ne kötüdür ki bu depresyonda namazlarını da ihmal eder oldu. hiç bişey yapmak gelmio içinden hiç :KK43: keske yapsa. sölicem bu aksam. bazen namazlarını hatyırlatınca bile kızıo beni takip etme die :KK43: neyseki aksam eve gelince en azından yatsıyı ihmal etmio. Rabb'im gülsün inşallah yüzümüze. @chinarose canım özür dilerim kaçtı yaşın?

hadi hayırlı olsun tatlım düzenledim listede.

aramızda hamileler var ama isterlerse hemen yapabilirler diye söyleyeyim ben bi kase puding de götürdüm az önce :)

shhhh öle diyip ümitsizliğe kapılmak yokkkkk :)
geçtiii benimm canım artık tatlı istemiyooo :KK75: kovaladımm :KK25:

kızlar çok tşk ederim yanımda oldugunuz için. eşimin işiyle alakalı çok ciddi sorunları var :KK43: gururuna dokunacak kaldıramayacağı şeyler yasıyor. buna ragmen hepsini göğüslemeye çalışıyor geçinebilmemiz için çalışması lazım. ben zaten işten çıkarıldım :KK43: hala da iş bulamadım :KK43: eşim işten ayrılıp evdeki eşyaları bi depoya koyup ailesinde yaşayabileceğimizi söylüo ama ben o kaynanamla yapamam bunum çok ii bilio. işten ayrılamıo ayrılsa olmıcak çalıışsa huzuru yok çok arada dün gece hastanedeydik. eşimin tansiyonu 7 ye 4 e düştü. sonra gecenin köründe 20 ye 15e çıktı. adamın beti benzi atık. sürekli sinirli. kırıcı da davranıo. bi yandan benim tedavim başlıo. bu sabah onu istemeye istemeye istemediği işine o haldeyken gönderdim. bi de oturdum ağladım arkasından :KK43: annem de bebek huzurlu ortamda gelir dio napıcaz bilmiyorum. devası Allah'tan.
tatlım herkesin bir imtihanı var. bebek sıkıntısı çeksekte Allaha şükürler olsun sağlık problemlerimiz yok. bebek düşünemeyecek kadar hasta da olabilirdik Allah korusun. neler çekenler var. kolay değil yaşadığın ama geçecektir, bu bir imtihan. İnşaallah kolaylıkla atlatmayı nasip etsin Rabbim. akıl vermke gibi olmasın nolur yanlış anlama beni hem annenin dediği gibi hem de tedavilerinde bir sürü para gerektirmesinden dolayı bebek istemini acaba ertelesen mi biraz. bu arada kafanı dağıtırdın belki bir işe girerdin. şimdi tedavi başlayınca iş bulsan bile çalışman çok zor olur. bunu ne kadar istediğini istediğimizi çok iyi biliyorum ama hani bir tavsiye... ben böyle düşündüm ama belki de yanlış düşünüyorumdur canım..

Olsun canım benim,bozma moralini,kan testini görmeden ne sevin ne de üzül.yorma kendini hiç.sabretmekte fayda var.benim transfer olduğu halde 9.gün idrarda çıkmadı mesela:KK70:
yaa? ben de aşılamamın yarın 9. günü idrar testi yapmaya karar vermiştim. çıkmaz mı hiç ihtimal yokmu :(

Benim aşılamada 700 liraya yakın tuttu rapor çıkmadıgı için bende tutmazsa ertesi ay tekrar aşılama yaptırıyım diyordum ama eşimde bekleyelim yaza kadar olmazsa direk tüp bebek yaptıralım diyo, hergün iğne yaptırmaktan bacagıma agrı girmişti son günlerde, eşimde aşılamada hem tutma oranı düşük hemde kendini çok yıpratıyosun diyo, aşılamam inşallah tutarda gerek kalmaz tutmazsada heralde bende direk tüp bebek yaptırcam :)
Bnde iki kez asilama denemis ve negatif almis biri olarak size katiliyorum..ama su varki insan ilk zamanlarda cok bilgi sahibi olmuyo ve bicok seyi yasayarak tecrube ediyo:KK43: bnmde smdiki aklim olsa asilama denemezdim..doktorlar olur dedigi icin asilamayi bicok kisi deniyo..bnde simdi tup bbk surecindeym test gunumu bekliyorum..Allah hepimizin yuzunu guldursun insAllah
Eşi toplam 2 milyon sperme sahip olduğu halde aşılamaya yönlendiren dr lar var.bi kere başarılı bir aşılama için yıkama işlemi sonrası en az 5 milyon hareketli sperme ihtiyaç var,bunun daha aşağısı resmen umut tacirliği.insanları nasıl söğüşleriz diye bakıyorlar.afedersiniz nasıl olsa bi kere düştü bu benim kucağıma diyor bazı dr lar.iyi araştırın,boş vaadlere kanmayın arkadaşlar.verilerinizi bilin,dr u sıkıştırmaktan korkmayın.işi bu,cvp vermek zorunda.eşşek ölüsü kadar para kazanıyolar bir ayda,servet resmen.en yakın bilenlerdenim çünkü tüp bebekte muhasebeciydim ben.@cadiprensesss eşine katılıyorum,yazık kendine bencede.@melikesena aynen öyle,yıkama öncesi %0,yıkama sonrası % 15 hareketi olan hastaya bile 5 kez aşılama denetebiliyolar düşünün.canım inşallah bu sondur seninde ve pozitifi alır eline halay çekersin:KK73:

yaa? ben de aşılamamın yarın 9. günü idrar testi yapmaya karar vermiştim. çıkmaz mı hiç ihtimal yokmu :KK43:
İhtimal yok diymem ama çok düşük bir ihtimal.kanda bile 12. Günde yükseliyo hcg,daha öncesinde idrarda çıkması zor.bence yapma,gereksiz hayal kırıklığı oluyor sonra

Canım daha önce yazmıştım ama listeye beni eklemeyi unutmuşsun galiba. .

Canim affet beni lutfen bu ara epey daginigim kafa olarak, ozel mesajla tum bilgilerini yazabilir misin? Konu icine tazildiginda atlayabiliyorum :( ilk firsatta duzenleyip telafi edicem.

tatlım herkesin bir imtihanı var. bebek sıkıntısı çeksekte Allaha şükürler olsun sağlık problemlerimiz yok. bebek düşünemeyecek kadar hasta da olabilirdik Allah korusun. neler çekenler var. kolay değil yaşadığın ama geçecektir, bu bir imtihan. İnşaallah kolaylıkla atlatmayı nasip etsin Rabbim. akıl vermke gibi olmasın nolur yanlış anlama beni hem annenin dediği gibi hem de tedavilerinde bir sürü para gerektirmesinden dolayı bebek istemini acaba ertelesen mi biraz. bu arada kafanı dağıtırdın belki bir işe girerdin. şimdi tedavi başlayınca iş bulsan bile çalışman çok zor olur. bunu ne kadar istediğini istediğimizi çok iyi biliyorum ama hani bir tavsiye... ben böyle düşündüm ama belki de yanlış düşünüyorumdur canım..

Degerli dusuncelerin icin tsk ederim; lakin tup bebek masraflarini babamlar karsilayacaklar. Defalarca bekleyelim az daha dememe ragmen biz torun istiyruz sen karisma diye (ne kadar istedigimizi bildikleri icin soz soylememiE firsat vermeden) kapattilar konuyu bu ay bu tedavi olacak diye. Rabb'im nasip ederse adetimin ikinci gunu gidicem dr uma. Hepimizin hakkinda hayirlisi insallah.

Kizlar bugun toz pembe lekelenmem oldu ama sokulmedi. Bu gece yatmadan sokulurse yarin yine 2. Gun oluyor mu? Bi de sokulmesi icin ne yapabilirim? Cts pzr sehir disinda olucaz o yuzden yarin gitmem gerekiyor da :(

Kızlar işinize karışmak,akıl vermek gibi olmasın ama paylaşmada edemeyeceğim.daha önce 2 yıl tüp bebek kliniğinde de çalışmış olmamın ve tüp bebekle gebe kalmış olmamın verdiği tecrübeye verin bu samimiyetimi lütfen:KK15: aşılama deneyen arkadaşlar özellikle takip ediyorum.henüz ilk aşılamasında gebe kalana rastlamadım,mutlaka vardır ama nadir olsa gerek.herkes en az bi kaç kez deniyor.benim en yakın arkadaşımda dr unun verdiği gaz ve ümitle tam 5 kez aşılama denedi.ve her bir aşılama 2.500tl civarı.binlerce lirası heba olmakla birlikte psikolojikmen açılan yaraların tarifi bile yok.demem o ki,eğer gerçekten bilisel verileriniz yeterliyse,dr'nuz gerçekten samimiyetle güven veriyorsa bir kez denene bilir ama ondan fazlası bana göre maddi manevi ziyanlık.ben çok üzülüyorum buradaki arkadaşlara,her ay bıkmadan usanmadan deneyenler var.yazık günah size...inanın bi ablamız,bi kardeşimiz olarak içtenlikle söylüyorum bunlar.2 aşılama için edeceğiniz masrafı tek microenjeksiyon için yapın,aşılamaya göre %70 daha yüksek oranla bebişinizi kucaklayın.hamdolsun ben ilk denememde gebe kaldım.Rabbim olmayan herkese de versin.ama samimiyetle ifade edeyim çok üzülüyorum şu aşılama yollarında heba olanlara.içlerinde olduğum için de biliyorum ki ne yazık bu işlere para kapısı olarak bakan tüccar zihniyetli onlarca dr var etrafta.nacizane bir kardeşiniz olarak fikrimdi bu.selamlar:KK39:
Bence bu paylaşım herkes için çok faydalı olmuş, yani herkes kalbinden gelen neyse ona inanıyor. Ama mantıklı düşünmek gerekirse benim doktorum da aynısını söylemişti. Aşılama istersen deneriz ama bence en mantıklısı tüp bebek demişti. Sizlere hak veriyorum kızlar, çünkü ben de bir defa aşılama denemek istedim. Ama keşke ona harcayacağım parayla bir an önce tüp bebeğe geçseydim diyorum. Bu ay kısmetse tüp bebek olacak. Tabi ki hastanın hikayesi çok önemli, ama en azından benim gibi endometriozis olanlar falan aşılama yerine hemen tüp bebeğe geçebilirler diye düşünüyorum. 4-5 kere aşılama yerine 1tüp denemek daha mantıklı olma ihtimali yüksek. Ben de yaşadığım için biliyorum olmayan her ay insanın ömründen ümir gidiyor, giden para bir yana insan çok yıpranıyor. En önemlisi de bu zaten. Doktorumun dediği gibi amaç ilk denemede başarıya ulaşmak olmalı. :)Çok konuştum Allh yardımcımız olsun hepimizin.

Kizlar bugun toz pembe lekelenmem oldu ama sokulmedi. Bu gece yatmadan sokulurse yarin yine 2. Gun oluyor mu? Bi de sokulmesi icin ne yapabilirim? Cts pzr sehir disinda olucaz o yuzden yarin gitmem gerekiyor da :KK43:
olur o kadar farketmez, kkontrolünü yapar doktorun, sonra ilaca onun dediği gün başlarsın canım. Benim de öyle oluyor bazen çünkü

Bence bu paylaşım herkes için çok faydalı olmuş, yani herkes kalbinden gelen neyse ona inanıyor. Ama mantıklı düşünmek gerekirse benim doktorum da aynısını söylemişti. Aşılama istersen deneriz ama bence en mantıklısı tüp bebek demişti. Sizlere hak veriyorum kızlar, çünkü ben de bir defa aşılama denemek istedim. Ama keşke ona harcayacağım parayla bir an önce tüp bebeğe geçseydim diyorum. Bu ay kısmetse tüp bebek olacak. Tabi ki hastanın hikayesi çok önemli, ama en azından benim gibi endometriozis olanlar falan aşılama yerine hemen tüp bebeğe geçebilirler diye düşünüyorum. 4-5 kere aşılama yerine 1tüp denemek daha mantıklı olma ihtimali yüksek. Ben de yaşadığım için biliyorum olmayan her ay insanın ömründen ümir gidiyor, giden para bir yana insan çok yıpranıyor. En önemlisi de bu zaten. Doktorumun dediği gibi amaç ilk denemede başarıya ulaşmak olmalı. :)Çok konuştum Allh yardımcımız olsun hepimizin.
Aynen katılıyorum sana.güzel bir örnekleme oldu gerçekten.

olur o kadar farketmez, kkontrolünü yapar doktorun, sonra ilaca onun dediği gün başlarsın canım. Benim de öyle oluyor bazen çünkü

Ay insallah bjran evvel sokulse de yarin artik gitsem ne tahlili yapilacaksa yaptirsam su tedaviyi baslatsam insallahhh

Canim affet beni lutfen bu ara epey daginigim kafa olarak, ozel mesajla tum bilgilerini yazabilir misin? Konu icine tazildiginda atlayabiliyorum :KK43: ilk firsatta duzenleyip telafi edicem.

Degerli dusuncelerin icin tsk ederim; lakin tup bebek masraflarini babamlar karsilayacaklar. Defalarca bekleyelim az daha dememe ragmen biz torun istiyruz sen karisma diye (ne kadar istedigimizi bildikleri icin soz soylememiE firsat vermeden) kapattilar konuyu bu ay bu tedavi olacak diye. Rabb'im nasip ederse adetimin ikinci gunu gidicem dr uma. Hepimizin hakkinda hayirlisi insallah.
hayırlısı inşaallah canım. kızmadın dimi bana sen öyle sıkıntını paylaşınca düşündüm acaba şöyle mi olsa diye bi fikir vermeye çalıştım.umarım canını sıkmamışımdır. ilk denemede inşaallah hemen bebişini kucaklarsın tatlım.

Ben de 1 başarısız aşilama geçirdim hem vakit hem para kaybını yaşamamak için direk tüp bebeğe geçtim bu arada 10.günüm arada kasikta kramp ağrı oluyor geçiyor acayip bir uyku hali ve ateş basmasi yaşıyorum cumartesi test yaptıracaz günler geçmiyor artık :)

Senin ateş basmanı yirimmmm... En taze anne adayı... Dört gözle bekliyorum senin müjdeli haberini... :KK19:

Kizlar bugun toz pembe lekelenmem oldu ama sokulmedi. Bu gece yatmadan sokulurse yarin yine 2. Gun oluyor mu? Bi de sokulmesi icin ne yapabilirim? Cts pzr sehir disinda olucaz o yuzden yarin gitmem gerekiyor da :KK43:

Evet canım bu gece sökülürsen yarını ikinci gün sayabilirsin... Eğer leke devam ederse Cumartesiyi ikinci kabul etmen gerekiyor diye biliyorum ben :KK22:

hayırlısı inşaallah canım. kızmadın dimi bana sen öyle sıkıntını paylaşınca düşündüm acaba şöyle mi olsa diye bi fikir vermeye çalıştım.umarım canını sıkmamışımdır. ilk denemede inşaallah hemen bebişini kucaklarsın tatlım.

Aminn canim insallah hepimiz icin ayni dilekler olsun. Hic kizar miyim burda herkesin yorumu ziyadesiyle onemli benim icin, hele ki derdimi okumaya zaman ayrmis, derdimle dertlenmis, benim icin yureginden care bile gecirmis birine neden nicin kizayim. Sadece o fikir isime gelmio tahmin edersin :KK66:

Senin ateş basmanı yirimmmm... En taze anne adayı... Dört gözle bekliyorum senin müjdeli haberini... :KK19:
İnşallah şekerim yaaaa son 1 gün heyecandan ölecem bu arada bu dönem ananas tüketmelisin bol bol transfer sonrasi da dahil

Evet canım bu gece sökülürsen yarını ikinci gün sayabilirsin... Eğer leke devam ederse Cumartesiyi ikinci kabul etmen gerekiyor diye biliyorum ben :KK22:

Back