• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama ARALIK 2014'te Aşılama ve Tüp bebek yaptıracak bütün arkadaşlar...Evvel Allah, Bismillah...

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

infertilite nedeniniz...

• yumurtlama tembelliği

OY: 22 13,1%
  • endometriozis

OY: 12 7,1%
  • tüplerde tıkanıklık

OY: 10 6,0%
  • rahim problemleri

OY: 5 3,0%
  • kadının yaşı

OY: 6 3,6%
  • pko

OY: 36 21,4%
  • bozuk sperm şekli ve hareketi

OY: 33 19,6%
  • sperm sayısı azlığı

OY: 27 16,1%
  • varikosel

OY: 8 4,8%
  • testosteron eksikliği

OY: 0 0,0%
  • sperm kanalı tıkanıklığı

OY: 0 0,0%
  • sebepsiz infertilite

OY: 54 32,1%
  • viskozite

OY: 1 0,6%

• Ankete Katılan
    168
canım, benim doktorum senin rahim kalınlığın iyi kullanmana gerek yok deseydi tamam derdim soru işaretleri olmazdı kafamda.. ama hemşireleri doktor hiç bi hastamıza önermiyo progestanı dedi. o yüzden kafam karıştı. bende rahmi kalınlaştırıp tutunmayı az da olsa sağlarsa diye kullansammı diyodum ama senin yorumundan sonrada kararsız kaldım..
Kullanma canım benim bak biri Türkiye biri arabistan nerden nereye ama bilgi bir derler ya doğru birdir diye düşün kimi arkadaşın ihtiyacı vardır gerek gören dr verir senin hemşireler gerek gormuyo desede senin dr unda böyle bi fiziksel sorunu gidermek için bi tedavi keşfetmiştir onu uygulaar ama verilmediyse gerek yok bazı dr bi zararı olmadıği için kimi hastaya sırf psikolojik olarak buna takılmasın rahat olalım diye bile yazıyomus

HAYIRLI olsn canm benm ilk aşılamam olucak nasıldı aşılama agrı acı varmı kaç yumurtan vardı? benm tek yumurta bu yüzden umudum çok az ama en iyisini mevlam bilir

canım adet sancısı bile daha fazla inan.. acımadı dr sürekli konuştu zaten güldürdü 2 yumurta vardı ikiz olur mu dedim duymazdan geldi :) sakın ümitsiz olma benim ikinci aşılamam bu ilkinde tek yumurtam vardı ilaç da vermedi aşılama sonrası için ama tuttu.. tüplerim tembel diye dış gebelik oldu ama tuttu yani sonuçta hayırlı haberi birlikte alırız inşaallah

Olmadıııııı kızlar çok üzgünüm :((( şuan çok kötüyüm 0,9 Çıktııı çok kötüydüm olmadı yaaaaa

Olmadıııııı kızlar çok üzgünüm :KK43:(( şuan çok kötüyüm 0,9 Çıktııı çok kötüydüm olmadı yaaaaa
Üzülme demiyecek kadar seni anlıyorum canım belki yarın aynı şeyleri bende yaşayacam ama lütfen umutsuzluğa kapılma çünkü Rabbimin sınavıdır yaşadığımız bak kimisinin bebek aklına bile gelmiyor yada istemiyor niye çünkü Rabbim çok büyük kimseye mükafatını vermeyeceği şeyi istetmez kaldıramayacağı yükü yüklemez bize vermeyecek olsa bu kapıyı gösterip çaldırmazdı bir gün o kapıları üstümüze açacak insallah teslimiyet şart

Kizlar ben geldim.5.gun embriyosu olarak bir adet embriyo transfer edildi.emanetimi akdim geldim.evdeyim.kendi dr um ve tupbebek merkezinin profuyla beraber transfer gerceklestirildi.embriyolog elimde siringayla iceriye adimi soyleyerek geldi bende geldimi dedim geldi kuzucuk dedi oan icimi acyip bi sevinc kapladi.sanki dogum yapmisimda cocumu yanima getiriyolarmis gibi:)bir hemsire sadece elimi tuttu benle konusti surekli .bisuru hemsire vardi basimda.hepside cok iyiydi novartin hemsirelerine hayran kaldim.yumurta toplama islemimdede izlenimim cok iidii zaten.sonra dr um hadi canim bismillahirahmanirrahim diyoruz ve ultrasona bakiyoruz dedi.karanlik bi tumelin icinden bembeyaz sey akti gittii sanki bian once dogal ortamina gitmek istiyormus gibi:)cok dduygulandim transfer oncesi agladim dr um aglarsan yapmam bak dedi kendini hazir hissetmiyosan yapmayalim dedi yok yok dedim hemen toparlandim duygulandim sadece dedim.kalan dirt embriyom donduruldu.
Canimm hadi hayirli olsun.insaallah kolaycacik bu kuzucuk tutar :)

DAHA ÖNCEKİ yumurta takiplerimde çatlatma iğnesinden 36 saat sonra ilişki öneriyordu doktorum ama bu ay ilk aşılamam bugun çatlatma iğnemi oldum yarın aşılamam 36 saat geçmemiş oluyor aranızda çatlatma iğnesinden 36 saat den önce aşılama yaptıran varmı
Mrb canım listeye baktım dikkatimi çekti yarın birlikte aşılama yaptırıp gün saycaz ben dün saat 19 da çatlatma iğnemi yaptırdım yarın saat 11 de yaparız dedi doktorum 40 saat sonra oluyor bende 36 saat sonra yapar sanıyordum , hakkımızda hayırlısı olsun :)

Kızlar şu progesteron hapına konusu aranizda çok geçtiği için değinmek istedim rahim duvarı ince olan arkadaslara verilen bi ilaç aslında ama dilimiZe öyle yer etmişki sanki aşılamadan sonra olmaSsa olmazlar arasındaymış gibi bakin ben çok ünlü bir profda tedavi görüyorum mesela bana kullandirmadi ama diğer arkadaşıma verdi hatta haziranda kendiliğinden oluşan ve dışa düşen gebeliğimde Arabistan da dr ların ilk sorduğu tutunma için herhangi bi ilaç kullandınızmı çünkü bu tarz ilaçlar yalnış tutunmalara neden olabiliyor dediler yani lütfen ne ka az ilaç o ka az kimyasal gebelikler ilaç verilmeyen arkadaşlar dr larını zorlamasın hatta bazıları dr dışı kullanıyor bunları ne olur yapmayalım ve kullanmayan arkadaşlar kendimizi eksik hissetmeyelim no panik kızlarrrrr teyyyy tey tey. ..
haklisin canim. Ben gecen ay klomenle dnemistm.ardindan progestan vermisti doktor.ama ben kullanamadim deli gibi bas donmesi yapti,dr birakabilirsin dedi.bu ay da asilama oldum yine prog.verdi bukez gece al yatmadan ddi.bas donmesi yapmasin diye ay 2 gece aldim.yuzum goz cewrem sanki guneste yanmisim gbi hassas dokunamiyorum agriyo.hemen biraktim.yani ben bu ilaçla anlaşamadim..

Olmadıııııı kızlar çok üzgünüm :KK43:(( şuan çok kötüyüm 0,9 Çıktııı çok kötüydüm olmadı yaaaaa
Canım kıyamam üzülme .. Demek ki bu ay zamanı değilmiş,Allah öyle istiyor.. Sıkma canını umudunu yitirme ..üzüntü sana Zararlı , inşallah gelecek bebişlerimize mutlu bir vücutla karşılamalıyız ..

Canım kıyamam üzülme .. Demek ki bu ay zamanı değilmiş,Allah öyle istiyor.. Sıkma canını umudunu yitirme ..üzüntü sana Zararlı , inşallah gelecek bebişlerimize mutlu bir vücutla karşılamalıyız ..
Çok üzüldüm coook yaaa Allak bullak oldum okadar ümitlenmedigm halde şuan çok mutsuzum biraz ara vereyim diyorum çok bunaldım yoruldum artık :(

Arkadaslar ben gebelik testi icin kani Aile hekimliginde verdim. Bu Testler icin güvenilir adresmi sectim? Yoksa hastaneyemi gitmeliydim?
Endişelenmen için sebep yok,aile hekimliğinde alınan kanına halk sağ. lab. da(ben de Halk sağ. lab.da çalışıyorum) bakarlar.Kan analiz cihazlarının her gün kontrolleri yapılır,sonuçların en güvenilir şekilde olması için yapılan kontrolleri biyokimya uzman hekimleri takip eder.bu konuda halk sağ. lab. larına güvenebilirsin. Hatta tüm arkadaşlara da kan testlerini aile hekimliklerine giderek yaptırmalarını tavsiye ederim,hastanelerde zaman kaybetmemiş olursunuz.Her aile hekimi ile çalışan bir ebeniz var, ebenize rica ederseniz sonuç çıkar çıkmaz sonucunuzu öğrenebilirsiniz.
Sonucunu hemen yaz herkes merak içinde sizlerden gelecek pozitif haberlerini bekliyor hayırlısıyla + ları göreceğiz Allahın izniyle.

Arkadaslar Merhaba ben de tüp bebek tedavisinde transferden sonra 8.gunumdeyim doktorum 14.gun çağırdı beni sabirsizlikla son günlerinin geçmesini bekliyoruz ara ara baş ağrısı, kasikta batma,bel ağrısı,arada ateş basmasi iyinin habercisi mi bilmem ama inşallah öyledir allah hepimizin bu çabalarını boşa çıkarmasın

Çok üzüldüm coook yaaa Allak bullak oldum okadar ümitlenmedigm halde şuan çok mutsuzum biraz ara vereyim diyorum çok bunaldım yoruldum artık :KK43:
Topla arkadaşım kendini biliyorum çok zor bir durum Allah sana sağlık versin ki gücünü en kısa sürede toplayıp bebeğin için çaba sarfedebilesin.Demek ki bu sefer kısmet değilmiş.Çocuğunu ne zaman kucağına alacağını yüce rabbim bilir yiyecek ekmeği içecek suyu ne zaman kısmetse o zaman olur.Sen yeter ki umudunu kaybetme.''kullarım istesin ben vereyim ''dememiş mi yaradan.Zamanı geldiğinde rabbim verir elbet,inancını yitirme dua et.ablam senelerce tedavi oldu tedaviyi bıraktı, ama Allahım ona 15 sene sonra bir evlat verdi.Ben 4 düşükten sonra oğlumu kucağıma aldım.zor bir hamilelik geçirirken hastanede 20. haftada büyük bir kanama geçirdim.2 gün ultrasona almadılar(bebeğimin öldüğünü düşündüklerinden beni daha fazla üzmek istemediler sanırım düşmesini beklediler).daha sonra doktor bana aynen şöyle dedi''böyle bir kanamadan sonra biz bebeği kesinlikle kaybettiğimizi düşünmüştük bu bebeğin yiyeceği ekmeği var''O bebek allahım uzun sağlıklı ömürler versin 8 yaşına girdi.Zamanı bekle .Rabbim isteyen herkese evlat kokusunu koklamayı nasip etsin.

Teşekkür ederim Arkadaşlarım destekleriniz için dualarınız için çok teşekkür ederm Allah Razı olsun..benim bu ay da negatif oldu ..inş sizin melekleriniz sizinlediiirrr

Topla arkadaşım kendini biliyorum çok zor bir durum Allah sana sağlık versin ki gücünü en kısa sürede toplayıp bebeğin için çaba sarfedebilesin.Demek ki bu sefer kısmet değilmiş.Çocuğunu ne zaman kucağına alacağını yüce rabbim bilir yiyecek ekmeği içecek suyu ne zaman kısmetse o zaman olur.Sen yeter ki umudunu kaybetme.''kullarım istesin ben vereyim ''dememiş mi yaradan.Zamanı geldiğinde rabbim verir elbet,inancını yitirme dua et.ablam senelerce tedavi oldu tedaviyi bıraktı, ama Allahım ona 15 sene sonra bir evlat verdi.Ben 4 düşükten sonra oğlumu kucağıma aldım.zor bir hamilelik geçirirken hastanede 20. haftada büyük bir kanama geçirdim.2 gün ultrasona almadılar(bebeğimin öldüğünü düşündüklerinden beni daha fazla üzmek istemediler sanırım düşmesini beklediler).daha sonra doktor bana aynen şöyle dedi''böyle bir kanamadan sonra biz bebeği kesinlikle kaybettiğimizi düşünmüştük bu bebeğin yiyeceği ekmeği var''O bebek allahım uzun sağlıklı ömürler versin 8 yaşına girdi.Zamanı bekle .Rabbim isteyen herkese evlat kokusunu koklamayı nasip etsin.
Allah Razı olsun teşekkür ederim cnm inşallah :( vardır Rabbimin bi bildiği,

Arkadaslar Merhaba ben de tüp bebek tedavisinde transferden sonra 8.gunumdeyim doktorum 14.gun çağırdı beni sabirsizlikla son günlerinin geçmesini bekliyoruz ara ara baş ağrısı, kasikta batma,bel ağrısı,arada ateş basmasi iyinin habercisi mi bilmem ama inşallah öyledir allah hepimizin bu çabalarını boşa çıkarmasın
Aminn inşallah bebişlerimiz bizimledir:(

Kızlarrrr Ben Geldimmmm...
Bu sabah Yumurtalarım toplandı çok şükür...
16 adet yumurta toplandı (maaşallah)
Şimdi heyecanlar yarın gelecek telefonu bekliyorum :rolleyes: kaç tanesi olgun çıkacak? kaçı döllenecek?
Tranfer 3.gün mü 5.gün mü olacak?
Canım insallah yarın hayırlı telefonu alırsın. Bende tüp bebek tedavisine başlamıştım bu yumurta toplama işlemi ağrılı felanmı ben braz korkuyorum sen ne yaşadın?

Back