öncelikle en baştan anlatırsam daha yararlı olur .
bende gebeliğe engel bir sorun yok eşimde kısmi bir hareketlilik sorunu vardı 7 aydır proxedplus kulanıyorduk doktor aşılamayı önerdi .aşılamayı reglimin 2.günü giderek bir hap vardı 4 gün onu kullanmam ile başladı 8.gün iğne vuruldum 2 gün sonra aşılama için yani 28 kasımda hastneye gittik eşimden alınan spermler yıkanma işlemine tabi tututuldu dah sonra beni muayene masasına alıp işleme başladılar ultrason eşliğinde her anı bana gösterdiler işlem çok afif kataterin takılmasıyla azıcık bi ağrı çekiyorsunuz ama biliyorünusunuz ki bu yolda her şeye katlanılır işlem 15-20 dak sürdü sonra beni aynı muayene masasında 20 dak doktor dinlendirdi ertesi gün için iliişki önerdi gün boyunca herhangi bir aktivite yapmadım eşimle yemeğimizi yedik bu konu hakkında hiç konuşmadan eve geldik ilk idrarırımı işlem bittikten 4saat sonra yaptım ben hiçbirşey gelmedi .yattım dinlendim
AŞILAMAAN SONRA:
2.gün her hangi bir ağrı sızı olmadı doktor tavsiyesi ile ilkişkiye girildi.bol bol su içtim ve yattım .
3.gün normal hayatıma döndüm hatta evde falan süpürge yaptım eşim kızsada:))
4.gün 5.gün 6.gün 7.gün belirti yok normal hayatımı yaşadım kafama takmadım düzenli beslendim sütümü yoğurdumu ve tabiki folik asidimi içtim ağrı kesici kesinlikle yasak çok ağrılı bişeyiniz olursa sadece parol veya minoset iznini verdi doktor çünkü 20 lik dişimi bu esnalarda çektirdim
ve 8.gün bende belirtiler başladı kasıklarımda batma ama çok şiddetli adet olucakmışım gibi ama daha çok erkendi adetime 12 gün vardı ve bukadar gün önceden belirti olmazdı fazla üzerinde durmadım
9.gün ağrılar arttı kabızlık başladı bel ağrısı eklendi özellikle belimin sol tarafı çok ağrıyordu uzun süre ayakta duramıyordum .göğüslerde şiş ağrı yok
10.gün batma ağrıları hafif hafif devam etti bel ağısı arttı ama bu seferde değişik ilk kez başıma gelen birşeyler olmaya başladı uykum geliyordu yorgun hissediyordum kendimi diş çekimime bağladım ama gece bir türlü uyuyamıyordum (not:hala sabahaa karşı uyanıp uyuyamıyorum normalmiş)ve bir boşluk hissi hani sakinleştirici almış gii yüreğim arada hop ediyordu
11.gün o boşluk hissi arttı yaw olmaz ama ben hamilemiyim ki acaba diye arkadaşımı aradım bu belirtiler bende vardı test yap dedi du bakalım dedim bilirsiniz o testleri yapıpta tek çizgi görmek kan testi yaptırıpta negatifi görmekten bıkmıştım artık 13.günü beklicektim
12.gün kasık ağrılarımın yanında göğüslerde dolgunluk başladı reglime 4 gün kalmıştı umudu kestim ondandır dedim
13.gün sabahın köründe uyandım gittim beta hcg yaptırdım hemşire kolumu öküz gibi deldi ama olsun nasıl olsa negatif sonucu görcektim en azından daha ümitlenmezdim sonucu elime aldım beta 123
önce inanamadım doktorumu hemşire arkadaşlarımı aradıom hamile olduğumu söylediler ben hala şok yaw bi yanlışlık olmasın ben regli olucam ağrım var dedim güldüler normal olduğunu sölediler yarın allahın izniyle 15.gün testi tekrar edip 123 ün 2 katı olmuşmu ona bakılıcak en hala rüyada gibiyim hep yatıyorum zaten kasık ve bel ağrım devam ediyor üstüne bide göğüslerimdeki hassasiyet arttı sütyeni çıkarmak zorunda kaldım
evet arkadaşlar aşılama sonrası başımdan geçenler allah herkesingönlüne göre versin sabretsin kimseyi kafaya takmasın kimse sizin ne kadar üzüldüğünüzü bilemezkendi anneniz bile siz allaha sığının eşinizle arayı güzel tutun bebeklerinizde size tutunsun sağlıkla kalın...