Aşılama ARALIK 2014'te Aşılama ve Tüp bebek yaptıracak bütün arkadaşlar...Evvel Allah, Bismillah...

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

infertilite nedeniniz...

• yumurtlama tembelliği

OY: 22 13,1%
  • endometriozis

OY: 12 7,1%
  • tüplerde tıkanıklık

OY: 10 6,0%
  • rahim problemleri

OY: 5 3,0%
  • kadının yaşı

OY: 6 3,6%
  • pko

OY: 36 21,4%
  • bozuk sperm şekli ve hareketi

OY: 33 19,6%
  • sperm sayısı azlığı

OY: 27 16,1%
  • varikosel

OY: 8 4,8%
  • testosteron eksikliği

OY: 0 0,0%
  • sperm kanalı tıkanıklığı

OY: 0 0,0%
  • sebepsiz infertilite

OY: 54 32,1%
  • viskozite

OY: 1 0,6%

• Ankete Katılan
    168
bu dernekten bende bahsetmiştim Çider.Ben oraya üye olarak yaptırdım.Acıbademlerde geçiyor.Ben bursa acıbademde yaptırdım.Tam 1000 TL indirim olmuyor dediğin gibi.Benimki yaklaşık 800 tl gibi oluyor.Acıbademe göre de değişiyor olabilir.Dondurma içinde 1130 TL verdim.Onda Çider indirim yok dediler.
Ben yaptırdığımda 5200 TL idi.1130TL de dondurma 220 TL de ilk muayene bu şekilde toplamda;6550 oluyor.
Ben indirimle 4400 TL tüp bebek,1130 TL dondurma verdim.İlk muayene ücretsiz oldu.5530 TL oldu
bu dondurma işlemi nedir arkadaşlar gidince direk işlem yapılmayacak mı neden donduruyorlar ki?

Bilgiler için sağol canım, ben de bir araştırayım en iyisi, form doldurdum bakalım cevap bekliyorum zaten. Bizim hala dondurulmuşlar duruyor mesela, geçen denemede olmadığı için 2. deneme önümüzdeki ay dondurulmuşlardan olacak, geçenki de öyleydi ama negatif oldu malesef sonuç. Bu defa dondurulmuşlardan transfer yapılması için 2000 tl ödeyecekmişiz 2. denememizde. Şimdi ben de başka yerlerde ne kadar acaba onu araştırıyorum, bilen varsa yardımcı olabilir arkadaşlar.
Sanırım sorun burada çözüldü gibi.Ben donma çözme transfer için 1130 TL vermiştim.5200 TL (Ben 4400 TL verdim) dışında sadece 1130 TL ücret var bu dondurma,çözme ve transfer ücreti.Sen transfer için 2000 TL ödeyeceksin.Bu durumda sadece donma için ücret vermiyorsun.Her dondurulmuşu transfer için 2000 TLvericeksin.
Ben donmuşlarım için senelik 1130 TL vericem başka transfr için ücret vermicem.
İnşallah bu denemen son denemen olur ve bebişine kavuşursun

bu dondurma işlemi nedir arkadaşlar gidince direk işlem yapılmayacak mı neden donduruyorlar ki?
Canım normalde her merkez direk dondurulmuşlarla işlem yapmıyor.Mesela benimkinin dondurulma sebebi bende pko var ve çok yumurta toplandı.Normalde yumurta toplama işleminden sonra 3.4.5. gün transfer yapıyorlar.Genelde 3.yada 5.gün yapyorlar ancak benden çok yumurta toplandığı için bünyem direk taze transfere uygun değildi.Bir ay dondurup vücudumun dinlendirilmesi sonrasındaki süreçte transfer uygun görüldü o sebepten donduruldu.Ama 6-7yumurta toplanamlardan 3.yada5.günü transfer yapılıyor yani herkese dondurulmuş yapılmıyor.

Canım normalde her merkez direk dondurulmuşlarla işlem yapmıyor.Mesela benimkinin dondurulma sebebi bende pko var ve çok yumurta toplandı.Normalde yumurta toplama işleminden sonra 3.4.5. gün transfer yapıyorlar.Genelde 3.yada 5.gün yapyorlar ancak benden çok yumurta toplandığı için bünyem direk taze transfere uygun değildi.Bir ay dondurup vücudumun dinlendirilmesi sonrasındaki süreçte transfer uygun görüldü o sebepten donduruldu.Ama 6-7yumurta toplanamlardan 3.yada5.günü transfer yapılıyor yani herkese dondurulmuş yapılmıyor.
hım tabi bu dondurulma işlemi içinde ayrıca para alıyorlar tabi dimi

hım tabi bu dondurulma işlemi içinde ayrıca para alıyorlar tabi dimi
Merkezlere göre değişiyor mu bilmiyorum canım ama mesela ben 1130 TL verdim.Bunun içinde dondurma+çözme+transfer var.
hkom hkom ise doktoru direk donduruyormuş ve ilk dondurulmuş transferini ücretsiz yapıyormuş.İkinci ve sonrakiler için yani ek donmuşları var ise bunları transfer için 2000 TL alıyormuş.

Merkezlere göre değişiyor mu bilmiyorum canım ama mesela ben 1130 TL verdim.Bunun içinde dondurma+çözme+transfer var.
hkom hkom ise doktoru direk donduruyormuş ve ilk dondurulmuş transferini ücretsiz yapıyormuş.İkinci ve sonrakiler için yani ek donmuşları var ise bunları transfer için 2000 TL alıyormuş.
ya dondurulmuş olunca peki tutmama oranı daha çok olmazmı. nebileyim dondurulmuş çözülmüş bi yumurta tutarmı. hiç bilgim yok konuyla alakalı bi garip geliyor. direk yapsınlar işte

ya dondurulmuş olunca peki tutmama oranı daha çok olmazmı. nebileyim dondurulmuş çözülmüş bi yumurta tutarmı. hiç bilgim yok konuyla alakalı bi garip geliyor. direk yapsınlar işte
yok canım yani ismi duyulan iyi merkezlerde donmuş transferide taze transfer kadar başarılı oluyor.Ben donmuş transfer ile hamile kaldım

Anladım canım ama benim indirimsiz daha ucuza geldi onu diyorum acaba bursa ve istanbul arasındaki farklılık mı? Yoksa dondurmayı ayrı ödeyince birşey farketmiyor mu? Anlayamadım şimdi.

dondurma ile ilgili bir şey diyemiycem ama arkadaşımı görür görmez sorucam

hanımlar ben bu yumurtaları napıyım yaa. büyümediler gitti. daha da büyümezlerse follluğa oturcam yaa :KK14:
Canım korkma bak aynısını yaşadım bu ay 1 sene aralıksız yumoş takibi yaptık 12. Günü muhakalk 20 mm olan yumoşlar olurdu bu ay aralık 21 regli oldum 2 ocakda yani 12. Günüm yumurta kontrolü vardı 9 mm dedi şoke oldum git bekle 10 ocakda gel dedi 13mm olmuş Allahım napcam derken
2. aşılamamın yapıldığı 13 ocakda 27 mm oldu ve sadece günde 2 fincan adaçayı 2 incir ve 3 öğün bal çörek otu tarçın karışımıyla oldu korkma büyürler naz yapıyorlar :KK66:

Canım korkma bak aynısını yaşadım bu ay 1 sene aralıksız yumoş takibi yaptık 12. Günü muhakalk 20 mm olan yumoşlar olurdu bu ay aralık 21 regli oldum 2 ocakda yani 12. Günüm yumurta kontrolü vardı 9 mm dedi şoke oldum git bekle 10 ocakda gel dedi 13mm olmuş Allahım napcam derken
2. aşılamamın yapıldığı 13 ocakda 27 mm oldu ve sadece günde 2 fincan adaçayı 2 incir ve 3 öğün bal çörek otu tarçın karışımıyla oldu korkma büyürler naz yapıyorlar :KK66:

bi an korktum acaba bu adaçayı mı engel oluyo dedim ama tüm suç fsh ile e2 değerlerimin. inşallah benimki de dana gibi olmasa da büyürler :-)

Nasıl yani canım yıllık 1300 tl ödedin o yıl içinde yapılacak olan tüm transferler, kaç defa olursa olsun transfere hiç ücret ödemeyecek misin? Süpermiş, öyleyse ben doktorumla konuşayım bizim neden öyle acaba.Emin misin, eğer emin isen doktoruma diyeceğim arkadaşım böyle yaptırdı diye.

Arkadaşım çok güzel cevaplamış, aynı oranda hatta daha yüksek oranda gebelik elde ediliyormuş dondurulmuş embriyolarla. Hatta dondurulmuşlar ile hamile kalırsan erken düşük riski taze embriyo transferine göre daha az oluyormuş bir de bebek daha normal kiloda doğuyormuş. Yani taze embriyo transferi ile hamile kalındığında bebek daha erken doğduğu için kilosuda az oluyormuş. Benim doktorumun açıklaması böyle.

Nasıl yani canım yıllık 1300 tl ödedin o yıl içinde yapılacak olan tüm transferler, kaç defa olursa olsun transfere hiç ücret ödemeyecek misin? Süpermiş, öyleyse ben doktorumla konuşayım bizim neden öyle acaba.Emin misin, eğer emin isen doktoruma diyeceğim arkadaşım böyle yaptırdı diye.
Canım şöyle anlatıyım şimdi 6 yumurta donduruldu benim.Bunlar grup olarak donduruluyor.İki grup 3erli donduruldu.İlk transfer için ilk grup açıldı yani 3 embriyo çözüldü çünkü o şekilde grup olarak dondurulmuştu.o üç embriyodan iyi olan bir yada iki tane transfer oluyor.bana bir adet transfer oldu.Geriye kalan 2 adet için doktora tekrar dondurulcak mı dedim dondurulsa bile verim alamıyoruz bu yüzden dondurulmuyor dedi.Bu sebeple onlar gitmiş oluyor.Bunun için 1130 TL verdim yani bir mantıkla düşününce dondurulup çözülürken bu parayı veriyorum.Şimdi kalan 3 embriyo bir grup olarak donmaya devam ediyor.2014 ekimde donduruldu.2015 ekimde sorucaklar devam etsin mi donmaya evet dersem 1130 tl vericem.bir yıl daha uzatmış olcaz.o bir grup sonuç olarak bir transferlik oluyor.O yıl içinde yapılacak tüm transferler ücretsiz olmuyor.Zaten o kadar fazla yumurtada çıkmıyor dondurulcak çünkü bunlar maliyetli işler bu sebeple tek tek dondurma yapmıyolar grup olarak donduruyolar.

Allah razi olsun benim guzel yurekli arkadaslarim, Rabb'im her zaman boyle haberleri duyunca mutlu olan insanlarla karsilastirsin beni, nazardan cok korkuyorum cunku, Allah'a emanet insallah. Bebisle uyanmak garip, yani sanki gce ruya gormusum gibi, ben kendmi herhalde ben hic hamile haberi alamicam veremicem diye dusunuyordum ama Rabb'im vaktini kararliyor sadece biz o vakti bilmiyor ve bekliyoruz. Kizlar haberi aldigimda evdeydim, dr aradi aglayatak telefonu kapattim ve anneme sarildim ziplayarak annem dur otur sakin ol sicrama dedi, oturdum koltuga, abdestliydim ve basimda ortu vardi dua ediodum sonuc cikana kadar ve dedim ki ilk lafim Allah'im sen bu haberi bekleyen butun kardeslerime bu duyguyu tatmayi nasip et, kimseye aratma herkes hemen kavussun evladina diye aglaya aglaya dua ettim sonra kendime sevindim inanin bana bu gercek hatta annem, ahh kizim daha kendine sevinmeden ayni seyi din kardeslerin icin istiyorsun Rabb'im duyar da melekler amin demez mi saniyorsun dedi. Inanin bana her daim duamdasiniz.
canım benim Allah razı olsun,şimdi senin duan daha bi kabul olur,hepimiz nasipleniriz inşallah,nazara bende inanırım,bol bol felak ve nas surelerini oku özellikle ilk 3 ay...

marpesa marpesa cım şimdi bursa acıbadem tüp bebek merkezi ile görüştüm. Şehir dışındayım diyince fiyat bilgisi verdiler.Tüp bebek işlemi 5000-6000 tl arasında olur. Fakat dondurmak isterseniz 1195 tl ödersiniz, bu yıllık ücrettir, fakat sadece dondurma ücretidir, yani yıl içinde soraki aylarda tekrar dondurulmuşlardan transfer isterseniz 1195 tl daha ödemeniz gerekir her transfer için dediler. Yani bursada da 1.transferden sonraki transferlerde ücret alınıyormuş, ama bizim 2000, orada 1195 tl imiş. Bu farkıda soracağım acıbademin merkezine şimdi uaşabilirsem, acaba her merkezde farklı fiyat mı var diye. Yine yazarım ilgilenen arkadaşlar olursa, sen artık çok ilgilenmeyebilirsin malum. :anneadayı::nazar: hamilesin nasılsa.

Canım şöyle anlatıyım şimdi 6 yumurta donduruldu benim.Bunlar grup olarak donduruluyor.İki grup 3erli donduruldu.İlk transfer için ilk grup açıldı yani 3 embriyo çözüldü çünkü o şekilde grup olarak dondurulmuştu.o üç embriyodan iyi olan bir yada iki tane transfer oluyor.bana bir adet transfer oldu.Geriye kalan 2 adet için doktora tekrar dondurulcak mı dedim dondurulsa bile verim alamıyoruz bu yüzden dondurulmuyor dedi.Bu sebeple onlar gitmiş oluyor.Bunun için 1130 TL verdim yani bir mantıkla düşününce dondurulup çözülürken bu parayı veriyorum.Şimdi kalan 3 embriyo bir grup olarak donmaya devam ediyor.2014 ekimde donduruldu.2015 ekimde sorucaklar devam etsin mi donmaya evet dersem 1130 tl vericem.bir yıl daha uzatmış olcaz.o bir grup sonuç olarak bir transferlik oluyor.O yıl içinde yapılacak tüm transferler ücretsiz olmuyor.Zaten o kadar fazla yumurtada çıkmıyor dondurulcak çünkü bunlar maliyetli işler bu sebeple tek tek dondurma yapmıyolar grup olarak donduruyolar.
Anladım canım, ben yazarken sende cevap yazmışsın kusura bakma şimdi gördüm. Benimde var dondurulmuşlarım ama 4 grup yani toplamda 9 tane. yani istersem daha bu yıl içinde 4 defa daha transfer yapabilirim. Tabi ki çözerken bozulmazlarsa. Onun için sana sormuştum. Ben 4 defa 2000 ödesem 8000 eder. Zaten durumlar malum, kredi çekip bu tedaviye başladık. Dolayısıyla öyleyse ben de faydalanmak isterim yani kusura bakma sana çok soru sordum ama, durum bu yani canım. Hakkını helal et.

X