• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama ARALIK 2014'te Aşılama ve Tüp bebek yaptıracak bütün arkadaşlar...Evvel Allah, Bismillah...

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

infertilite nedeniniz...

• yumurtlama tembelliği

OY: 22 13,1%
  • endometriozis

OY: 12 7,1%
  • tüplerde tıkanıklık

OY: 10 6,0%
  • rahim problemleri

OY: 5 3,0%
  • kadının yaşı

OY: 6 3,6%
  • pko

OY: 36 21,4%
  • bozuk sperm şekli ve hareketi

OY: 33 19,6%
  • sperm sayısı azlığı

OY: 27 16,1%
  • varikosel

OY: 8 4,8%
  • testosteron eksikliği

OY: 0 0,0%
  • sperm kanalı tıkanıklığı

OY: 0 0,0%
  • sebepsiz infertilite

OY: 54 32,1%
  • viskozite

OY: 1 0,6%

• Ankete Katılan
    168
bugün adetim devam ediyordu evet hatta pazartesi günü aşılamanın yapılcağı günde adetimin 10. günü olmuş olcak.ya yanlış bişeymi yapıyor yoksa bu doktor bana ya :mad: :KK43:
Senin problemin neydi canım, kistin mi vardı neden o kadar uzun sürüyor adetin? Normalde hep mi böyle oluyor. Yani pek alışıkldık birşey değil bu senden duyduğumuz adetliyken aşılama . Ama mutlaka doktorunun bildiği vardır, zaten normal bir şekilde yumurtan da büyümüşse heralde problem yoktur. İçini ferah tut ama yanlış anlamazsan sana bir tavsiyem var. Doktorun seni muayene ederken aklına gelen soruları veya o an onun söylediklerinden anlam veremediğin ne varsa ona sor ne demek istediniz diye. Yani tüm ayrıntıları merak ettiklerini sana açıklamalı doktorun, bu en doğal hakkındır. Hem böyle yanlış mı oluyor ki acaba diye endişelenmezsin. Açıklamasıyla için daha rahat olur.

Kızlar merhaba,
Biliyorsunuz ilk kan testim 158,3 tü. Bugün ikinci kan testim 377 çıktı... Bir korkum kalmadı artık, bundan sonrası hayırlısı inşallaahhhh. Dualarım sizinle.
Çok sevindim canım, darısı bizlere inşallah. Hadi hayırlısıyla sağlıkla bebeğini kucağına aldığını da okuruz inşallah bu sayfadan :)

Senin problemin neydi canım, kistin mi vardı neden o kadar uzun sürüyor adetin? Normalde hep mi böyle oluyor. Yani pek alışıkldık birşey değil bu senden duyduğumuz adetliyken aşılama . Ama mutlaka doktorunun bildiği vardır, zaten normal bir şekilde yumurtan da büyümüşse heralde problem yoktur. İçini ferah tut ama yanlış anlamazsan sana bir tavsiyem var. Doktorun seni muayene ederken aklına gelen soruları veya o an onun söylediklerinden anlam veremediğin ne varsa ona sor ne demek istediniz diye. Yani tüm ayrıntıları merak ettiklerini sana açıklamalı doktorun, bu en doğal hakkındır. Hem böyle yanlış mı oluyor ki acaba diye endişelenmezsin. Açıklamasıyla için daha rahat olur.
ya okadar kalabalıkki muayene olurken içerisi soru sordurtmuyolar desem yeridir:( adetim aslında normalde 7 -8 gün sürer benim sorun zaten bende değil eşimden kaynaklıydı ama bi kaç aydır adetlerim düzensizleşmişti evet ya çok geç oluyordum yada olmuyordum.bu ay oldum işte bugün 7. günüm .doktor muayane esnasında 13mm diye birşeyler söyledi.pazartesi aşılamasını yapalım dedi.yani pazartesi günü adetimin 10. günü olmuş olcak.adetin 14. günü aşılama yapılır diye okumuştum ben ama :(

inciri şuan yeme ilk zamanlar yemeliydin dokor zaten yumurtanın suankı durumuna gçre hesap etmıstır her gun 2 ml arttıgını dusunerek yarın aksama catlatma ıgnesnın vurulacagı boyutu hesap etmıstır hayırlı olsn sımdıden 2015de kucagn bebişle dolsn:D

aaaa günde 2 mm mi büyüyo ben 1 mm sanıyodummm :KK57:

ya okadar kalabalıkki muayene olurken içerisi soru sordurtmuyolar desem yeridir:KK43: adetim aslında normalde 7 -8 gün sürer benim sorun zaten bende değil eşimden kaynaklıydı ama bi kaç aydır adetlerim düzensizleşmişti evet ya çok geç oluyordum yada olmuyordum.bu ay oldum işte bugün 7. günüm .doktor muayane esnasında 13mm diye birşeyler söyledi.pazartesi aşılamasını yapalım dedi.yani pazartesi günü adetimin 10. günü olmuş olcak.adetin 14. günü aşılama yapılır diye okumuştum ben ama :KK43:
Yani 14. gün diye bir kesin zaman verilemez, kişiden kişiye yumurta büyüklüğüne göre değişebilir aşılamanın zamanı, mesela yumurtan büyümemiş olsaydı biraz daha kullan ilacını tekrar kontrole gel diyebilirdi. Zaten senin adetin de 7-8 günde bitiyorsa yakında biter, akıntın olmaz pazartesiyede. Ama o gün gittiğinde aşılamadan önce hala kan şeklinde akıntın olursa bunu mutlaka doktorunla paylaş. Onun dışında herşey normal, merak edip kendini strese sokma. Biliyorsun ki bizim en büyük düşmenımız stres. Sen iyi ol ki yumurtan iyi büyüsün, sağlıklı olsun. Sonra spermle buluşsun ve sana tutunsun. İnşallah her aşama güzel geçer ve hamile olursun. Allah yardımcımız olsun.Ama sen zorlukla da olsa doktoruna merak ettiklerini araya sıkıştırıp sormaya çalış.:KK66:

Yani 14. gün diye bir kesin zaman verilemez, kişiden kişiye yumurta büyüklüğüne göre değişebilir aşılamanın zamanı, mesela yumurtan büyümemiş olsaydı biraz daha kullan ilacını tekrar kontrole gel diyebilirdi. Zaten senin adetin de 7-8 günde bitiyorsa yakında biter, akıntın olmaz pazartesiyede. Ama o gün gittiğinde aşılamadan önce hala kan şeklinde akıntın olursa bunu mutlaka doktorunla paylaş. Onun dışında herşey normal, merak edip kendini strese sokma. Biliyorsun ki bizim en büyük düşmenımız stres. Sen iyi ol ki yumurtan iyi büyüsün, sağlıklı olsun. Sonra spermle buluşsun ve sana tutunsun. İnşallah her aşama güzel geçer ve hamile olursun. Allah yardımcımız olsun.Ama sen zorlukla da olsa doktoruna merak ettiklerini araya sıkıştırıp sormaya çalış.:KK66:
çok çok teşekkür ederim biraz olsun içim ferahladı valla :)pazar gününe kadar adetim devam ederse zaten pazartesi hemen sölerim doktora.13 mm büyür belki pazartesiye kadar dimi?birde bu çatlatma iğnesini vur dedi oda diğeri gibi vuruluyor dimi.

çok çok teşekkür ederim biraz olsun içim ferahladı valla :)pazar gününe kadar adetim devam ederse zaten pazartesi hemen sölerim doktora.13 mm büyür belki pazartesiye kadar dimi?birde bu çatlatma iğnesini vur dedi oda diğeri gibi vuruluyor dimi.
Tabi zaten büyüyecek, günde 1 bardak kadar, çok olmamak şartıyla adaçayı içebilirsin, yumurtanın büyümesine yardımcı olacaktır. O gün gittiğinde zaten doktorun yumurtanın çatlayıp çatlamadığını görecektir ultrasonda. Hadi bakalım tedavin hayırlı olsun şimdiden . O da aynı vuruluyor ayrıca.

Tabi zaten büyüyecek, günde 1 bardak kadar, çok olmamak şartıyla adaçayı içebilirsin, yumurtanın büyümesine yardımcı olacaktır. O gün gittiğinde zaten doktorun yumurtanın çatlayıp çatlamadığını görecektir ultrasonda. Hadi bakalım tedavin hayırlı olsun şimdiden . O da aynı vuruluyor ayrıca.
ama onda üzerinde doz ayarı yok kalemdeki gibi çevireceğimiz onu sonuna kadarmı bastırcaz dimi yanlış bişi yapmıyım da ovitrelle adı ilacın

ama onda üzerinde doz ayarı yok kalemdeki gibi çevireceğimiz onu sonuna kadarmı bastırcaz dimi yanlış bişi yapmıyım da ovitrelle adı ilacın
onun içini açıp baktın mı canım onun iğnesi de kısa diğerleri gibi değil mi? Zaten o tek doz ayarlanmış hazır bir şekildedir kutunun içinde.Yani açıp vuracaksın. Ama diğer iğnelerde normalde canın yanmıyor, ama onu yaparken birazcık yanma olabilir, ilaçtan kaynaklı sakın endişelenme. İğneyi sonuna kadar batır, ilacı enjekte et, 10a kadar say ve iğneyi çıkart. Aynı yani zor değil.

onun içini açıp baktın mı canım onun iğnesi de kısa diğerleri gibi değil mi? Zaten o tek doz ayarlanmış hazır bir şekildedir kutunun içinde.Yani açıp vuracaksın. Ama diğer iğnelerde normalde canın yanmıyor, ama onu yaparken birazcık yanma olabilir, ilaçtan kaynaklı sakın endişelenme. İğneyi sonuna kadar batır, ilacı enjekte et, 10a kadar say ve iğneyi çıkart. Aynı yani zor değil.
tamam ;) çok teşekkür ederimmmmmm

kızlar ovitrelle iğnesi nasıl yapılır birde fiyatı hakkında bilgisi olan var mı. SGK karşılıyor mu bu ilacı..

aaaa günde 2 mm mi büyüyo ben 1 mm sanıyodummm :KK57:
bana 2ml demişti doktorm ve yumurtamın geliştiği her ayda öyle oldu zaten beklenilen boyu 20ml bem doktorumun en uygun gördüğü yumurta boyutu bana hep 18ml iken yarın çatlatma iğneni vur demiştir cnm bünyeden bünyeye degısıyorsa bılemem hem her gun 1ml buyuse 14 gunde bı yumurta 20ml olabılırmı

kızlar ben çok korkuyorum ya o_O biz kimseye söylemiyelim bu aşılama olayını demiştik ama eşimin ailesi ve benim aileme bi şekilde söylemek zorunda kaldık ve şimdi kaynanam ve kayınpederim kendilerini çok kaptırmış durumdalar bana hamile gibi davranıyolar,benim görümcemde tüp bebek yaptırmıştı ilkinde tuttu,şimdi onlarda benimkisinide tutucak sanıyolar eğer tutmassa hasta olursam ben nasıl söyliycem diye kara kara düşünüyorum offf ya keşke hiç kimsey demeseydikk:KK42:

bana 2ml demişti doktorm ve yumurtamın geliştiği her ayda öyle oldu zaten beklenilen boyu 20ml bem doktorumun en uygun gördüğü yumurta boyutu bana hep 18ml iken yarın çatlatma iğneni vur demiştir cnm bünyeden bünyeye degısıyorsa bılemem hem her gun 1ml buyuse 14 gunde bı yumurta 20ml olabılırmı

net bi bilgim yok ki. ben de 1 mm i buradan duymuştum. sevindim şimdi 2 mm e

benim 13 mm olmuş yumurtam ufak ozaman dimi :(

ben hiç kendm vurmadm ovitrellayı hep hastanelern acılınde vurdurdm zaten hangı hastanede yazıldıysa acili ücretsiz oluyo git acilde vurdur derim benm çatlatma ıgnesi cnımı cok yakar bi o cok canımı yaktı bırde düşük yaparken progesteron iğnesi canımı cok yakmıştı ovtrella karnından vurdugun yumurta geliştirici gibi değil ben olsam hastaneye gıderdım

göbekten yapılıyor cnm ben geçen hafta aldım 68 tl sgk karşılamıyor

teşekkür ederim canım.bana yazacak doktorum bugün de daha önce kullanmadım bilmiyorum o yüzden.göbek derken tam olarak neresinden üstünden yanından farkeder mi.kendim yapabilir miyim.yoksa acile falan gitsem mi acaba?

Back