alfabeciğim, sanırım aynı anda başlıyoruz.... hayırlısı olur inşallah hepimiz için.
yumurta toplama işleminde hiçbir şeye ihtiyacın olmuyor, sadece ameliyathanede ayakların üüşümesin diye kısa beyaz çorap almanı tavsiye ederim. izin veriyorlar...
canım, hayırlısı olsun, dualarımız seninle.... puyffcim sen de beyaz kısa çorap al yanına, ameliyathanede ayakların üşümesin, izin veriyorlar, bana da hemşireler söylemişti....
""""" canım arkadasım dileklerin için teşekkürler , çorap tavsiyende iyi oldu ilkinde idrar yollarımı usuttum bu yüzden şimdi çanta hazırlayacağım koyayım içerisine :))))))
pufyciğim, ilgini çekebilir, bu yazıda tedavide 1 hafta yeterli diyor., biliyorsundur belki ama yine de bilgi olarak göndeiyorum,
diğerlerini de okursun.
bilgi yazısıdır::
Kısa teadvi biçemlerinde ise seçilen tedavi türüne göre adetin 1 veya 3. günü tedaviye başlanır. Yumurtalıkları yetersiz olarak görülen kadınlarda veya ileri yaş anne adaylarında mikrodoz veya aromataz inhibitörleri tercih edilebilir. Kısa tedavi biçeminde adetim 3 gününde yumurtlamayı uyarıcı ilaçlar uygulanmaya başlanır. Mikrodoz veya Aromataz inhibitörü kullanıldığında tedaviye adetin 1. günü başlanır. Aromataz inhibitörleri ağızdan tablet şeklinde uygulanır. Tedavinin 6. gününde veya yumurta 14 mm boyutuna ulaştığında yumurtanın yağlanmasını engelleyen cilt altı uygulanan ikinci bir ilaç tedaviye eklenir. Bu tedavi yaklaşık 1 hafta ila 10 gün kadar sürer, yumurtalar yeterli olguluğa ulaştıkları zaman çatlatılır ve çatlatma işleminde 36 saat sonra da toplama işlemi yapılır.
Embriyo Gelişimi
Döllenen yumurtaların bölünerek embriyo haline geldiği gözlendikten sonra transfer işlemi gerçekleştirilir. Embriyo nakli genellikle 3. gün yani 72. saate yapılır. 5. Gün veya blastokist transferinin 3. gün transferine başarı oranı bakımından bir üstünlüğü yoktur. İkinci gün yapılan transferlerde de başarı oranı aynıdır. Blastokist nakli için embriyo sayısı ve kalitesinin yüksek olması gerekir. Embriyonun co-cultur yapılması da başarıyı etkilemez. Transfer günü embriyoların durumuna ve tedavinin gidişine göre belirlenir. Embriyolar yeterince fazla ise ve sağlıklı durumdalarsa dondurulabilir. Dondurma işlemi 2. günden itibaren yapılabilir. Ülkemizde embriyoların yasal olarak saklanma süresi 5 yıldır. Dondurma işlemi eşlerin ikisinin de rızası ile yapılır.
Embryo Transferi
Transfer işlemi ağrılı değildir; anestezi gerektirmez. Aç karına gelmeye gerek yoktur. Progesteron içeren ilaçların kullanımına devam ederek, telefonda öğrenilen saatte merkeze başvurmalısınız. İşlem bittikten sonra en az iki saat merkezde dinlendikten sonra uzman hekiminizin önerilerini dinleyip klinikten ayrılabilirsiniz. Eğer uzak mesafede yaşıyorsanız en azından transferin yapıldığı günün gecesini klinikte geçirmenizi veya yakın bir otelde iki gün konaklamanızı tavsiye ediyoruz. Transferi izleyen 48 saat yatma veya uzun oturma şeklinde istirahat etmenizi öneriyoruz. Sırt üstü, sağ veya sol yanınıza dönerek yatabilirsiniz. Daha sonra, ağır işler ve stresten kaçınarak günlük yaşamınıza dönebilirsiniz. Yıkanma gereksiniminizi de transferden iki gün sonrasından itibaren, duş şeklinde ve ılık su ile, fazla uzun kalmadan tamamlamanızı tercih ediyoruz. Cinsel perhize gebelik testinin sonucunu alıncaya kadar devam etmenizi öneriyoruz.
"""""" aliscigim okudum canım sagol her bilgi lazım oluyor bu yolda ben bu aralar o kadar karistimki bir faydam bile yok kendime, ellerine saglık araştırmaların üşümeyin gönderdiğin için.....
puffycım Allah razı olsun ,okudugun yasin kabul olsun ınsallah..
sen hangı merkezdesın?
"""" duan için sagol canım nasipse bu aksamda okuyacağım yarın sabah yumurta toplama var.
Ben memorial Şişli'de tedavi görüyorum
Canım, kist vardı benim de, dr cyclo progynova veri, onu kullanıyorum. Adet olunca gideceğim, bakacaklar , kist kaybolmamışsa içi boşaltılacak. Şimdi fibrokistik meme için dr açıkıyorum.
ARKADAŞLAR, dua edin bişey çıkmasın.
"""" dualarımız her zaman senine hayırlı haberler...
ınsallah hersey ıstedıgın gıbı olur,benım gecmemıstı kıst ama bırsey olmaz baslayabılırız dedı.
yanında bırseye gerek yok dedı.
hayırlısı ınsallah ıyı gecer...
"""""" canım sanada hayırlı olsun dileğin bir an önce gerçekleşir inşallah...
Kızlar, sağda 1 solda 1 kist çıktı sadece. Dr endişelenecek bir durum yok, her kadında mevcut içi su dolu yapılar dedi. Geçen yıl bir sür kist vardı 2 memede de, hayıt, civan perçemi, aslan pençesi içiyorum ya, o mu fayda etti acaba,geçmiş neredeyse hepsi. Çok mutlu oldum.
""""" guzel haberlerin için tebrikler inşallah bir an önce başlarsın tedaviye hadi bana yetişin artık yalnız kaldım :))))