- 13 Mart 2015
- 4.189
- 7.695
- 158
sağolun..
Zaten teşhis konulsa bile o raporu almayacağım.
Benim derdim biran önce eğitim alması.
Ben başaramıyorum gün içinde yaptığımız etkinlik oyun müzik vs. Bir turlu öğretemiyorum hiç birşey.
Bu düşüncelere sahip olmamı sağlayan aile büyükleri oldu. Bana kalsa ben bu kadar takıntılı olmayacaktim.
Bu arada 38+2 kontrol günümde amniyon sıvısı bitmesi sonucu acil sezeryana alındım ben. Kontrol için gittik ve ertesi gün sezeryan oldum yani. 36+0 â uyumlu doğdu kızım. Hem 36 haftalık uyumlu olusu hem hipertiroidi nin etkisi ile bu gelişim geriliği eklenince .. Keske sadece bunlar olsa diyorum. Eğitim ile yaşıtlarını yakalar ilerde.
Başın sağ olsun. Anneciğinin mekanı cennet olsun inşallah. Evladına gelince de önce sakin ol biraz. Otizm teşhisi 3 yaşından önce konmaz. 3 yaş öncesi için de şüphesi var denir. Gelişimi yavaş olabilir, belki işitme problemi vardır, bu da olabilir. Elini açınca vermesi ama isteyince vermemesi falan bir acaba oluşturdu bende. Ekonomik durumun iyi ise çocuğunun ayına uygun gelişim seti aşabilirsin bence. Böylelikle kafanı da daha rahat toparlar, oradaki etkinlikler yapabilirsin. Hatta imkanın varsa 16 aylık alma da 13 aylıktan falan başla.
Ayrıca unutma her çocuğun gelişimi kendine özeldir.