arada kaldım lütfen yardım edin ne yapacağımı şaşırdım artık :((

ceciles

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2011
33
0
96
Ankara
Kizlaarr ilk keZ konu açıyorummm çok zor durumdayımm fikirlerinize ihtiyacım var... 2 yıldır birlikte olduğum erkek arkadaşım var 1,5 yıl önce ailelerimizi tantanistirmistik yani onun ailesi bize geldi biz de gidecektik onlara ama ablamin nişan ha oldu ha olacak derken aradan 3 ay geçmişti neyse o dönem erkek arkadaşım bunu gururuna yediremedi ve benden ayrıldı daha sonra bi dargın bir barışık devam ettik bu sebepten dolayı.. iki hafta önce bana yüzük aldı ve evlilik teklifi etti. Kabul ettim. Anneme ve babama açtım konyu istemeye gelecekler dedim annem o işler hemen olmaz bi kere daha Gelsinler hemen isteme olmaz dedi erkek arkadaşım bunu kabul etmiyor ailesii de biz zaten tanışmaya geldik ne diye gelicez demiş hoş erkek arkadaşım da gelmem diyo geleneklerden anlamıyorum sizce erkek arkadaşım mı haklı annem mi kimi ikna etmeliyim ? Bu arada henüz anneme ailesinin öyle dediğini soyleyemedim erkek arkadaşım bu sebepten konuşmuyor benle yardım edinnnn lütfen akıl verinn..

anneniz hemen isteme olup aileyi tanımadan sizi vermek istemiyor,
erkek arkadasınız da kac kez gelecek deneme tahtası gibi oldu diyordur...
(bu arada onceden ayrılması cok gereksiz onu soyleyeyim)
bence siz orta yolu bulun, beraber iki aile yemege cıkın.
orada oturulur kaynasılır. pesine eve davet etmeler olur derken 1-2 gorusme sonrası da kız isteme olur.

hem kız evi naz evi derler... erkek arkadasınız herseye esip gürlemesin oyle.
onun bu tutumundan ailesinin haberi bile olmayabilir...

Ben şahsen erkek arkadaşınızı haklı gördüm. Niye bir daha gelsin ki ? Gelsinler , isteme olsun. Ondan sonra yüzük takılınca zaten daha fazla görüşülür.

Onlar size geldiğinde sizinkilerinde onlara gitmesi lazımdı gidilmese de telefonda falan görüşülebilirdi bilmiyorum görüşüldü mü bence sen sizinkileri ikna et direk istemeye gelsinler çünkü yine onların gelmesi lazım size sevgilinde tavrını koymuş ortaya, iş sana düşüyor canım

Şimdi öncelikle bu tarz işlerde prosedür nedir ne değildir anlamam pek. Gelenekçi bir insan mısınız değil misiniz onu da bilemem. Ama burada birbirini seven iki insan evlenmek istiyor. Ailelerde tanışmış. Ama iş yokuşa mı sürülüyor? E tamam istemeye gelsinler bence direkt. Yani bana sorarsan olması gereken bu. Öyle gelenek de gelenek diye ölen bir insan değilim. Hatta önemsemem. O yüzden bu tarz şeylere pek takılmam. Anneniz neden bir kez daha gelsinler demiş onu anlamadım. Kendisine sordunuz mu hiç? Bunun gelenekle ilgisi yok. Bence kız evi naz evi olayını yaşatmak istiyor anneniz. Önemli olan sizin nasıl istediğiniz. Siz nasıl olsun istiyorsunuz? Bence ailenizi ikna edin.

Son düzenleme:
Ailen ''verdik'' dediğin de hemen ertesi gün , nikah kıyılacağını düşünüyor herhalde..

Sonuçta söz olur, nişan olur vs..
Ne niyetle evinize geldiklerini zaten biliyor ailen, daha fazla bahane öne sürüp bu olayı ertelemenin lüzumu ne ?

Gelsin erkek tarafının ailesi.. Konuşulsun bir orta yol bulunsun, söz tarihi belirlensin veya o gün hemen takılsın . Artık naparsınız bilemiyorum ..
Ondan sonra gelmeler gitmeler olur , daha iyi tanırlar birbirlerini..

Çok ön yargılı buldum ailenizi..

Ablam da nişanlandi bir kere eve geldiler çocuk askere gitti geldi nişan oldu daha oncesinden merhabalari vardı mesela onları yemeğe davet ettiler erkek arkadaşımın ailesini çaya sorduğumda onlar tanidikti rahattik yemekte rahat edemeyiz tanimiyoruz bir de (bir saatlik mesafe var ama )farklı sehiren geliyolardi dedi annem. .. arada mezhep farkı var hiç ayrım yapmayiz diyen ailem korkularimiz var bu konuda diyolar o aileyi yeterince tanimadilar ama öyle düşünüyorlar ... en büyük neden mezhep sanırım ..

Hiç gorusulmedi gitmediler de bu konuda aileme çok kızıyorum zaten

Zaten tanışıyorlarsa uzatmanın ne anlamı var
Getir şuracıkta kıyalım nikahı

Ben şahsen erkek arkadaşınızı haklı gördüm. Niye bir daha gelsin ki ? Gelsinler , isteme olsun. Ondan sonra yüzük takılınca zaten daha fazla görüşülür.

Ablam da nişanlandi bir kere eve geldiler çocuk askere gitti geldi nişan oldu daha oncesinden merhabalari vardı mesela onları yemeğe davet ettiler erkek arkadaşımın ailesini çaya sorduğumda onlar tanidikti rahattik yemekte rahat edemeyiz tanimiyoruz bir de (bir saatlik mesafe var ama )farklı sehiren geliyolardi dedi annem. .. arada mezhep farkı var hiç ayrım yapmayiz diyen ailem korkularimiz var bu konuda diyolar o aileyi yeterince tanimadilar ama öyle düşünüyorlar ... en büyük neden mezhep sanırım ..

Mezhep ayrımları hala var mı ya?
Eğer öyleyse ben çok şanslıyım, sevgilimle bende farklı mezheplerdeniz çünkü. Ama bizde önemsizdir böyle şeyler.
Zaten önemli olsa da ben istedikten sonra kimseye laf düşmez. Başka bir gezegenden değil sonuçta, sadece mezhebi farklı.
Yahu gerçekten azalarak tükensin böyle şeyler. Önemli olan insanca yaşamak değil mi? Dinin,mezhebin,ırkın ne önemli var.
Lütfen ailenize bunu anlatın. Oturun ciddi konuşun yani. Aynı mezhepten başka biriyle değil, sevdiğiniz adamla evlenmek istediğinizi söyleyin. Yapılmasın bu tarz ayrımlar artık.

Kesinlikle erkek arkadasin hakli uzatmanin ne alemi var. Anneni ikna etmelisin erkek arkadasin senden vazgecmeden

Hiç gorusulmedi gitmediler de bu konuda aileme çok kızıyorum zaten

Bence kızmakta haklısın karşı tarafın yerine koysalar birazda kendilerini yokuşa sürmenin manası yok ki alt tarafı sohbet edilir, kahve içilir, söz yüzüğü takılır anneni ikna etsen tamamdır o da babanı ikna eder, iş annede bitiyor :)

Zaten tanışıyorlarsa uzatmanın ne anlamı var
Getir şuracıkta kıyalım nikahı

Malesef var ve iki ayrı uçta ailelerimiz ama biz çok seviyoruz birbirimizi ailem de hep insan olsun derdi şimdi neden böyle yaptıklarını anlamıyorum bu arada annem de hep kendi istediği olsun ister anneme nasıl soylemeliyim arayı soğutmak istemiyorum ailesiyle konuşmuş biz istemeye gelicez zaten tanışmaya geldik dediler mi dicem

Bence söyle. Hatta arkasına da belirt,bence de böyle olsun anne neden uzatıyoruz ki insanları zora sokmanın manası yok de.

anneniz işi yokuşa sürüyor... biraz tanıyalım acele etmeyin falan degil olay.
ama sizi oyalar gibi davranmak yerine neden dusuncelerini sammiyetle soylemiyor ki...
erkek arkadasınıza pek renk vermeyin bu konuda, aileniz icin olumsuz dusunmesin, evlenirseniz ilerde sorun cıkarabilir.
annenizi de karsınıza alıp enine boyuna konuşun...
belki neden mezhep degildir, sizin farketmediginiz ama annenizin sorun ettigi kendince mantıklı bir nedeni olabilir

Mezhep değilse de dedim ya ablamin nişandan sonra bi dargın bir barışık devam ettik diye annem ondan da rahatsız bu da düşündürüyordu. Ama en büyük neden mezheptir..

Bence söyle. Hatta arkasına da belirt,bence de böyle olsun anne neden uzatıyoruz ki insanları zora sokmanın manası yok de.

Mezhep değilse de dedim ya ablamin nişandan sonra bi dargın bir barışık devam ettik diye annem ondan da rahatsız bu da düşündürüyordu. Ama en büyük neden mezheptir..

Bu arada annem erkek arkadaşımla ilk tanıştığım gün bile sıcak bakmadı daha adından başka bir şey bilmiyordu.. Eski erkek arkadaşımı söyleyip duruyodu senin kahrini bir tek o çeker diyodu ailesi de kendisi de varlikliydi bana da çok düşündü ama sevmedim mantık işi olsun dedim bitti bir yerde.. annem onla da kiyasliyor bence

Canim öncelikle erkek arkadaşlarının ailesi gelmis,şimdide ailen ziyaret edebilir tanıma amaçlı hem iadeyi ziyaret olurlar veya erkek arkadaşınla oturup aileleri ikna edip disarda bi yerde bulusulabilir.erkek arkadasinda biraz alttan aliversin kız alıyor 1 kilo elma almıyor olaki ailen kabul etmedi gerekirsede 10 kere gelecek ailesini ikna edecek.

ailen haksız
bir önceki arkadaşın önerisini yerinde buldum. madem daha çok tanımak istiyorlar iadei ziyaret yapsınlar hem sevgilinin ailesi de gelmesinler diyemez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…