Aracımın tamiri hakkında gerçekten acil cevap gelirse sevinirim

Aynen haklısın. Bir kez otoparkta kalakaldim 2 çocukla kumandanın pili bitti eve de uzağım,eşim de şehir dışinda aracın start stop sistemini çalıştıramadım , pille gelip hemen değişimini yaptılar sadece pilin ücretini ödedim.
Gidip alamadığımda kapıya teslim ettikleri bile olmuştur ki jeep marka aracımı ki bu servis fiat'ın satın aldığı bir markaydı o dönem. Herhangi bir ücret de istemediler,bahşiş verdim getiren cocuğa. Şu anda kullandığım marka da fazla kalacaksa aracım ikame araç aldıgim oluyor emanet araba kullanmaktan hoşlanmasamda böyle bir alternatifim olduğunu bilmek yeter. Sadece benzin koyup kullanıyoruz ek ücret olmaksızın ikame araci. Servis denince pahalı gibi geliyor ama riske girmektense ,garantili yapilan işleme biraz fazla verip serviste yaptırınca sorun yasanması halinde duzelttirebiliyorsunuz. Araç satılırkende düzenli servis bakimli olması her zaman avantaj sağlar. Manuel vitesli olanlar da dahil olmak üzere ben hicbir aracımi satarken zorlanmadım. Hatta Hyundai aracı takasa vermiştim aracım 2 gün sonra geldiğinde yeni aracımı alırken çocuklar aracınız satıldı diye bilgi vermişlerdi. Düşün 2 günde satıverdiler onu hemen.
Ya ben benim aracın 52673838 kullanıcısıyım sanırım. Zaten hiç de anlamıyordum yeni yeni öğreniyorum bu bakım ve aletlerini. Servis işini de ilk defa deneyeceğim. İnş yapıcı olurlar vurguncu değillerdir ben de hep onları tercih ederim. Dua edin lütfen iyi insanlarla karşılaşayım yarın.

Ya ben benim aracın 52673838 kullanıcısıyım sanırım. Zaten hiç de anlamıyordum yeni yeni öğreniyorum bu bakım ve aletlerini. Servis işini de ilk defa deneyeceğim. İnş yapıcı olurlar vurguncu değillerdir ben de hep onları tercih ederim. Dua edin lütfen iyi insanlarla karşılaşayım yarın.
Umarım istediğiniz gibi olur. Çok masraf çıkarmaz size aracınız.

Benimki veriyor 😂 Sabah verip akşam alacağım halde verdikleri oldu ihtiyacım var diye. Kendi çalışanlarının kullandığı araçları veriyorlar. Her müşteriye vermiyorlardır belki bilmiyorum ancak ben 15 yıldır aynı servise gidiyorum, sıfır aracımı da onlardan aldım. O yüzden biraz torpilliyim. Servis müdürümüz de kadın, kanka olduk kendisiyle artık. Hatta komşu olduk 😂
Volvo da veriyomus.Volvo versin zzaten bi volvo olmus kac milyor😅

Tamamdır çok saolun. Sizin nezdinizde teşekkürler herkese bşr şekilde yardımcı olmaya çalıştınız 💕
Merhaba tekrar, kusura bakmayın dönemedim tekrar.
Eşimin yazdıklarını aynen kopyalıyorum;
"Emme manifoldunu söküp temizleyip içine sprey sıktılar. Ama yüksek devirli kullanmakta zaman içinde atmasını sağlıyor.
İki tane manifold var bir dış bir iç
Bizimkinin dışı temizlendi
Egr değişecek dedi ben değiştirmedim. Egr de sorun yokmuş
Sonra iç teki manifold için 2 gün sürer dedi temizlik yaptırmadım. Şehir içinde düşük deviri
Boş yol bulduğumda 2500 3000 devire getiriyor
Telafi ediyorum. 15 20 dakikadan fazla yapmamak önerilir yüksek deviri"
Dış temizlik yeterli gelmeseydi, egr yi değiştitecekmis. İşlem geçen yıl yapıldı. 700 lira tuttu

"Emme manifoldunu söküp temizleyip içine sprey sıktılar. Ama yüksek devirli kullanmakta zaman içinde atmasını sağlıyor.
Sonra iç teki manifold için 2 gün sürer dedi temizlik yaptırmadım. Şehir içinde düşük deviri
Dış temizlik yeterli gelmeseydi, egr yi değiştitecekmis. İşlem geçen yıl yapıldı. 700 lira tuttu
Bu arada dış manifold egsoz, iç manifold da emme manifolduymus.

Tamamdır çok saolun detaylıca da anlatmış eşiniz. Ben de temizlik isteyeceğim yarın. Aynen işe gidip gelirken otomatiği kapatıp 3000 devir yaptırıyorum bir süre bunu da yaparım temizlikte olur ondan sonra Allah büyük. Teşekkür ederim 💕

Eşim bugün gitti ustaya... Yazılımdan olabilir demişler. Ücretsiz yazılım alacakmış yeniden. Adam benim arabamda sabahları duman atiyor demiş... Güler misin ağlar mısın?

Mal mıdır nedir? Bu arabayı sana teslim ettiğimde bu sorun yoktu sonuçta. Neyse çözülmüş sayıyorum ben. Birde zincir değişimi yapidi komşu dükkanda, adamlar tekrar kontrol ettiler herşey yolunda dendi. İş egr iptal edilirken, arıza ışığı sönsün diye atılan yazılımda bitiyor bizim için. Yine bilgi vermeye çalışacağım

Dizel araçlarda partikül filtresi arızası sık görülür. Bu durumlar genelde aracın sürekli şehir içinde kullanıldığında ya da 60 km hız aşılmadığında görülür. Araçla 120-130 km hızlara çıkarak filtrenin açılmasını sağlamak gerekir.
Arıza ışığı yanar yanmaz bu işlemi yaparsanız sorun kalmaz diye düşünüyorum. Arabanız bozulmamış olası şeyler bunlar. Ancak ustalar söyledi ise tamirini yaptırın.
esimin dediigi dogruymus demek :olamaz: bende hizli kullanmak icin uyduruyor zannediyordum :olamaz:

Canım kadınlar teşekkür ederim hepinize. Beni servise yönlendirdiniz. Partikül filtresinin kendisinde sorun yokmuş. Sıvısı azalmış onu tamamladılar. 2 bin lira gibi birşey ödedim. Aracın yaşına göre iyi birkaç masraf yaparsın sırayla seni yormadan tamamdır dediler. O partikül fitresi bozulsa 22-25 bin arası ama bu sıvı sana 200 bin km gider dediler. Arıza da silindi çok şükür. Cesaret verdiniz gittim servise. Serviste şehir dışındaydı ama yaptım bir cesaret gittim 😬

Eşim bugün gitti ustaya... Yazılımdan olabilir demişler. Ücretsiz yazılım alacakmış yeniden. Adam benim arabamda sabahları duman atiyor demiş... Güler misin ağlar mısın?

Mal mıdır nedir? Bu arabayı sana teslim ettiğimde bu sorun yoktu sonuçta. Neyse çözülmüş sayıyorum ben. Birde zincir değişimi yapidi komşu dükkanda, adamlar tekrar kontrol ettiler herşey yolunda dendi. İş egr iptal edilirken, arıza ışığı sönsün diye atılan yazılımda bitiyor bizim için. Yine bilgi vermeye çalışacağım
Ben hallettim çok şükür servis yaptı. Darısı da size inş

Sevindim serviste makul ücretle yaptırabildiğinize. Ne güzel uzun süre sorunsuz kullanacaksinız. Birde büyük meblağlar yada tamamen iptal ettirme gibi durumlardan kurtulmuş oldunuz. Benimde önümüzdeki ay bırakmam gerek servise aracımı yıllık bakım icin,umarım bende ucuza kapatırım.

Sevindim serviste makul ücretle yaptırabildiğinize. Ne güzel uzun süre sorunsuz kullanacaksinız. Birde büyük meblağlar yada tamamen iptal ettirme gibi durumlardan kurtulmuş oldunuz. Benimde önümüzdeki ay bırakmam gerek servise aracımı yıllık bakım icin,umarım bende ucuza kapatırım.
Teşekkür ederim ya sayenizde bi cesaret gittim. Amin amin en uygun yollu olur umarım

Ne kadara hallettiniz? Nasıl bir işlem yaptılar? Nerdeyse biz 12 bin TL ödedik ama zincir değişimi yapıldı
Partikül filtresinde birşey yok iyi ki iptal ettirmemişsiniz dediler. Sıvısı oluyormuş onun o azalmış. 2000 lira işçilikle falan aldılar. Sıvı ekleme yapıldı. Filtrenin ayakları kırılmış onu yapmışlar. 200 bin km gider size bu dediler. Ama partikül filtresi ölseydi eğer 22-25 bin arası masraf çıkardı dediler.

Yetkili servis dediginiz yerlerde de o sanayi ustalari calisiyor arkadaslar😄4 yillik fakulte bitiren kaportaci vs yok sonucta.Yetkili servislere okadsr gozu kapali guvenmeyin yani🙈Ariza isigi yaniyor diye komple isigi soken servis ustasi biliyorm .
Arabayı alıp çözümü bulan mühendis çıktı iyi mi 😬

Partikül filtresinde birşey yok iyi ki iptal ettirmemişsiniz dediler. Sıvısı oluyormuş onun o azalmış. 2000 lira işçilikle falan aldılar. Sıvı ekleme yapıldı. Filtrenin ayakları kırılmış onu yapmışlar. 200 bin km gider size bu dediler. Ama partikül filtresi ölseydi eğer 22-25 bin arası masraf çıkardı dediler.
Geçmiş olsun ucuz kurtulmuşsunuz☺️

Benim de yazın bir arıza geldi başıma
Kuzenım evlilik öncesı eğlence yapacaktı
İllaki pullu simli elbise giyilecekmiş yoksa olmazmış😂neyse gıyındık disko topu gibi bindik 4 kişi
Az gittik gideceğimiz yerde 60 km var araba basıyorum gaza sonuna kadar gitmiyor titriyor yokuş bi yolda 50 üstüne çıkamıyorum sağa geceyım dedim tır dolu arkamda düt düt

Bi boşluk buldum çektim sağa
İndim arabadan pavyon gülleri gibiyiz😂😂😂
Yardımsever halkımız noluyor diye durdular sağolsunlar😬😬😬
Çekiciyi aradım yapamadık bişey
Çekicinin üstünde gittik sonra

Ordan da taksiye bindik

Bize de tıkanıklık ile ilgili bişey demişlerdi sanırım
Sigortasıda mı atmış ne zaten araba calışınca bütün arıza işaretlerı yanıyordu önemsemedim🤦‍♀️

Geçmiş olsun ucuz kurtulmuşsunuz☺️

Benim de yazın bir arıza geldi başıma
Kuzenım evlilik öncesı eğlence yapacaktı
İllaki pullu simli elbise giyilecekmiş yoksa olmazmış😂neyse gıyındık disko topu gibi bindik 4 kişi
Az gittik gideceğimiz yerde 60 km var araba basıyorum gaza sonuna kadar gitmiyor titriyor yokuş bi yolda 50 üstüne çıkamıyorum sağa geceyım dedim tır dolu arkamda düt düt

Bi boşluk buldum çektim sağa
İndim arabadan pavyon gülleri gibiyiz😂😂😂
Yardımsever halkımız noluyor diye durdular sağolsunlar😬😬😬
Çekiciyi aradım yapamadık bişey
Çekicinin üstünde gittik sonra

Ordan da taksiye bindik

Bize de tıkanıklık ile ilgili bişey demişlerdi sanırım
Sigortasıda mı atmış ne zaten araba calışınca bütün arıza işaretlerı yanıyordu önemsemedim🤦‍♀️
Size de geçmiş olsun ama durumu gözümde canlandırdım da hahaha pek hoş 🤣🤣🤣 eğlence oldu mu bari😬

Çok geçmiş olsun. Biz sanayideki ustaların eline kaldık. Neyse artık yapacak bişey yok.

Yeniden yazılım deneyecekler. Kaç oldu 45 km yol git gel yapalı.

X