Aracımın tamiri hakkında gerçekten acil cevap gelirse sevinirim

Çevreye zarar veriyormuş internette öyle okudum. Bir de egzoz emisyonu yaptırırken özelde yaptırmak gerekmiş falan muayene de sıkıntı olursa daha zor olur bana. Aklıma yatmadı hiç. Kuzenime sordum o dedi ki iptal ettir sıkıntı olmaz biz servisçilerin hiçbirinde yok. Ama bu fikir bana uymadı şimdilik araştırayım daha belki bir çözüm bulurum
Egzoz muayenesi kolay birşey. Bizim araba da dizel ve sizin arabadan daha eski. Hemencecik geçiyor hiç korkmayın.

Var var hani iptal yapacaklardı ya söktüler o sırada vazgeçtim taktılar geri. 2010 peugeot 308 dizel yarı otomatik sanırım 1.6 motor da
Aracı değiştirme imkanınız yok mu? Araç yaşlı artık ve 1.6 motor zaten çok yakar ve size fazla. Şehir içi 70 le kullanıyorum dediniz daha genç ve 1.0 motor yeter size. Araç bu yaştan sonra sadece masraf kapısı olur size. Yani tamirine kredi çekeceğinize yenisine çekersiniz belki uygun bir şey bulup

Aracı değiştirme imkanınız yok mu? Araç yaşlı artık ve 1.6 motor zaten çok yakar ve size fazla. Şehir içi 70 le kullanıyorum dediniz daha genç ve 1.0 motor yeter size. Araç bu yaştan sonra sadece masraf kapısı olur size. Yani tamirine kredi çekeceğinize yenisine çekersiniz belki uygun bir şey bulup
Şu an maalesef değiştiremem benim de aklımda bu seçenek ama maddi olarak uygun değilim. 8 ay oldu boşandım. Ev değiştirdim. Üzerime bırakılan borçları ödedim ödüyorum da. Bitmek üzere inş. Ondan sonrA kafayı toparlayıp bakacağım 1 yılı bulur sanırım

Derdim tam olarak bu. Bir aracım var 2010 model peugeot dizel. Ben bekar bir anneyim. 2 yıldır araç kullanıyorum. Bir araç aldık bana çocukların babasıyla evliyken. İyi bu birkaç bakımla tamamdır dedi ama yaptırmadı gerizekalı. Hatta daha da bozdu. Kendinin aracı bmw baya iyi bir araçtı. Satıp yedi benim aracı da bozdu işte.
Ama ben aracı çok zor şartlarda tamir ettirdim. 2 küçük çocuğum var. Biri bebek kreşe gidiyor diğeri okula. O dönemde birini servise verip diğerini taksiyle kreşe bırakıp ben de tramvayla işe gidip geldim 2 hafta kadar.
1 yıl olmadı araç yine arıza veriyor. Bu defa evim de çok uzak işe okula kreşe.
Arızaya gelince partikül filtresi arızası. Tamirci dedi ki bunu iptal edelim. Masraf 500 lira. Tamam dedim başladılar sökmeye ama araştırdım 2 dakika hem çevreye zarar veriyor hem de muayene de sıkıntı çıkabilirmiş. Hemen işlemi durdurdum. Sonra yenisi ne kadardır dedim onu servis yapar 15-20 bin en az dedi. Bu parayı vermem şu an imkansız. Abim babam falan da yok ki götürüp getirsin. Nokta atışı götürüp yaptırmam lazım. İnternette araştırdım çıkma olabiliyormuş ya da iptal ettirip sorun yaşamayan varmış. Bilen yardımcı olacak beni yönlendirebilecek biri var mı? Valla başım ağrıdı düşünmekten burdan çözüm çıkar belki. Araç benim için gerçekten ihtiyaç çünkü
Eşim mekatronik ustası tamirci yani
Kesinlikle iptal ettirmesin temizletsinler dedi hangi sehirdesiniz bilmiyorum belki usta önerebilirdik
Eğer filtre temizlenirse 4. Viteste 4000 bin devirde kullanırsanız kendi kendine bile düzelme ihtimali olabilirmiş.

Eşim mekatronik ustası tamirci yani
Kesinlikle iptal ettirmesin temizletsinler dedi hangi sehirdesiniz bilmiyorum belki usta önerebilirdik
Eğer filtre temizlenirse 4. Viteste 4000 bin devirde kullanırsanız kendi kendine bile düzelme ihtimali olabilirmiş.
Yaa çok teşekkür ederim. Gaziantepteyim beni yönlendirirseniz çok sevinirim 💕

Benim de aklıma hiç yatmadı araştırınca iptal işi.
Siz şey mi diyorsunuz. İlk arabayı çalıştırınca arıza ışığı yanıyor sonra tekrarlamıyor. 1 aydır durum bu. İlk çalıştırınca hemen hız mı yapayım? Bir de kaç dakika yeter buna? Ama usta filtre gitmiş falan dedi bundan bahsetmedi bu hız işini nette okuduklarımda gördüm
Hangi ışık yanıyor, resim atabilir misiniz (arıza lamba ışığı) bizimde başımıza gelmişti aynı sorun mu emin olamadım çünkü

Servisinizle görüşün,taksit de yapabiliyorlar bazen kampanya vs oluyor.
Sanayiye götürmedim hiç aracımı,güvenmiyorum zira,oturup başında da bekleyemem,beklesemde parca değistirse vs anlayamam. Oto pratikte ufak tefek sorunları hallettirdiğim oldu mesela lastik her ne kadar runflat olsada servise gitmeye vaktim olmayınca yaptırdım ,sizde varsa yakinlarda bir sorun,servisten bir tık uyguna gelebilir. Öte yandan o filtrenin önemli bir işlevi var ki araca konulmuş, iptal edilmesi kısa vadeli çözüm olabilir belki ama ilerde sorun yaşayabilirsiniz.

Eklentiler

• 91C9F783-7D46-40BB-A51F-A98830D2ABC3.jpeg
    91C9F783-7D46-40BB-A51F-A98830D2ABC3.jpeg
    149,6 KB · Görüntüleme: 107
  • C5B00013-1CEB-41F1-A823-13743E254FDA.jpeg
    C5B00013-1CEB-41F1-A823-13743E254FDA.jpeg
    130,3 KB · Görüntüleme: 97
281 bin km de mi araç? 12 yaşında bir araç ve bir süredir sizde ise biraz fazla. Bu sorunu çözdükten sonra servise sokup elden geçirin ardından satıp 1.0-1.2 motor küçük bir araca geçin. Eğer uzun süredir servis görmüyorsa başınız ağrır.

Aynı sorunu yeni yaşadık hatta halledemediler bı türlü. Şimdide duman atıyor araba. Servis diyenler olmuş ama donanım haberde falan servislerde bile bazen gereksiz fatura çıkarıp insanları salak yerine koyuyorlarmiş. Diye okudum.

Onun dışında biz ne yaptık? Gittik ustaya önce yazılımla çözmeye çalıştılar, araba kendi kendini temizliyormuş. Sonra yüksek devirde 25 dk gibi kullandık. Tam açılır gibi oldu, yine arıza verdi. Artık iptalden başka çare yok dedi ustalar. Zaten çevreye aşırı zarar vermiyor, egzoz emisyon ölçümü normal çıkıyor dediler. Evet normal çıktı.

Ama şuan yepyeni bı sorunumuz oldu, araba duman atmaya başladı. Ay çıldırmak elde değil.

Ustaya video attık getir bakalım dedi....yarın gelişmelerle birlikte olacağız inşaallah

281 bin km de mi araç? 12 yaşında bir araç ve bir süredir sizde ise biraz fazla. Bu sorunu çözdükten sonra servise sokup elden geçirin ardından satıp 1.0-1.2 motor küçük bir araca geçin. Eğer uzun süredir servis görmüyorsa başınız ağrır.
Ben aracı 2,5 yol önce 42 bin liraya aldım. İdareten almıştık 2. Arabamızdı. Ben yıl da 7-8 bin kilometre yapıyorum öncesi fazlaydı. Şu an değiştirmem zor ama ileride inş halledeceğim

Siz araba işinden anlıyorsunuz. Ben de 2012 hyundai i 20 otomatik var 1.4 sanırım. 57 bin km de. Çok kişi satmadığım halde almayı teklif etti. Sanırım km sinden dolayı. Otomatik araçlarda km çok çok önemliymiş.

Aynı sorunu yeni yaşadık hatta halledemediler bı türlü. Şimdide duman atıyor araba. Servis diyenler olmuş ama donanım haberde falan servislerde bile bazen gereksiz fatura çıkarıp insanları salak yerine koyuyorlarmiş. Diye okudum.

Onun dışında biz ne yaptık? Gittik ustaya önce yazılımla çözmeye çalıştılar, araba kendi kendini temizliyormuş. Sonra yüksek devirde 25 dk gibi kullandık. Tam açılır gibi oldu, yine arıza verdi. Artık iptalden başka çare yok dedi ustalar. Zaten çevreye aşırı zarar vermiyor, egzoz emisyon ölçümü normal çıkıyor dediler. Evet normal çıktı.

Ama şuan yepyeni bı sorunumuz oldu, araba duman atmaya başladı. Ay çıldırmak elde değil.

Ustaya video attık getir bakalım dedi....yarın gelişmelerle birlikte olacağız inşaallah
Ay kötü olmuş. Tabi gerekli ki takılmış aksam. İnş çözülür sizin sorunda. Sizdeki IŞIK sürekli yanıyor muydu? Ben de ilk çalıltırırken bip sesi gelip uyarı veriyor sonra yola çıkınca gidiyor o uyarı.

Gerekli derken, duman tekrar filitre olsun diye yapmışlar. Ama zaten o olmadan da, atık gaz yasal sınırların altında kalıyor. Yoksa egzoz emisyon ölçümü bizde olumlu gelmezdi. Zaten ticari araçları görmüşsünuzdur. Simsiyah duman atiyorlar. Bizim filitre iptalindan sonra hiç duman olmadı, ama başka bı aksilik çıktı. Anlamadılar. Yine sanayi gözüktü. Bu filitre Ekstra bı seçenek olduğu için çabuk doluyor. Tıkanıyor. Sizinde onu iptalden başka şansınız yok maalesef. Bu şekilde yakıt fazla yakıp, çekişten düşmesine sebep oluyor. Zaten az ve pahalı olan yakıt boşa gidiyor.

Siz araba işinden anlıyorsunuz. Ben de 2012 hyundai i 20 otomatik var 1.4 sanırım. 57 bin km de. Çok kişi satmadığım halde almayı teklif etti. Sanırım km sinden dolayı. Otomatik araçlarda km çok çok önemliymiş.
Şu an benim de talip olasım geldi:) İlk sahibiyseniz tadından yenmez. Çevrenizden biri havada alır zaten.

Sanayi ustalarına o kadar güvenmeyin, kusura bakmasınlar da para için neler yapıyorlar. Güvenip de silecekleri değiştirmek için bile arabamı orada bırakmam, araç sahibi arkasını dönünce içini açıp orjinal parçaları çıkmalarla değiştirenleri duydum.
Yetkili servis dediginiz yerlerde de o sanayi ustalari calisiyor arkadaslar😄4 yillik fakulte bitiren kaportaci vs yok sonucta.Yetkili servislere okadsr gozu kapali guvenmeyin yani🙈Ariza isigi yaniyor diye komple isigi soken servis ustasi biliyorm .

Yetkili servis dediginiz yerlerde de o sanayi ustalari calisiyor arkadaslar😄4 yillik fakulte bitiren kaportaci vs yok sonucta.Yetkili servislere okadsr gozu kapali guvenmeyin yani🙈Ariza isigi yaniyor diye komple isigi soken servis ustasi biliyorm .
Yetkili serviste en azından her şey kayıtlı, ben mantıksız abartı bir işlem yapıldığına da şahit olmadım. Kullandıkları şeyler de orjinal en azından. Her şey faturalı dökümlü elinde, karşında muhatap var vs vs. Sadece her oynattıkları somuna bile para aldıklarından pahalı. Sanayide arkamızı dönüyoruz motoru indiren mi dersin içinden orjinal parçaları çalan mı dersin sağlam şeyi bozam deneye deneye sorunu çözeyim diyen mi dersin. Asla güvenmem, siz güvenebilirsiniz o sizin tercihiniz.

Yetkili serviste en azından her şey kayıtlı, ben mantıksız abartı bir işlem yapıldığına da şahit olmadım. Kullandıkları şeyler de orjinal en azından. Her şey faturalı dökümlü elinde, karşında muhatap var vs vs. Sadece her oynattıkları somuna bile para aldıklarından pahalı. Sanayide arkamızı dönüyoruz motoru indiren mi dersin içinden orjinal parçaları çalan mı dersin sağlam şeyi bozam deneye deneye sorunu çözeyim diyen mi dersin. Asla güvenmem, siz güvenebilirsiniz o sizin tercihiniz.
Oyle olmuyo o is ama siz yine de guvenin🙈O arac bayisinde calistim 5 yil.0 arabalar musteriye teslim edilirken bile orasi burasi carpilip boyaniyor.Siz anca satarken bilgi sahibi olursunuz .0 arac alirken kimse ekspertiz raporu sormaz sonucta😑

Mesela cogu aracta park sensoru 0 aracta vardir.O sokulur ya bi miktar indirimli satilir,yada musteriye satarken park sensoru hediyemiz denir😄Halbuki aracin 0 fabrika cikisinda var park sensoru.

Oyle olmuyo o is ama siz yine de guvenin🙈O arac bayisinde calistim 5 yil.0 arabalar musteriye teslim edilirken bile orasi burasi carpilip boyaniyor.Siz anca satarken bilgi sahibi olursunuz .0 arac alirken kimse ekspertiz raporu sormaz sonucta😑
Ben otomotiv sektöründe mühendisim :)

X