Aracımın tamiri hakkında gerçekten acil cevap gelirse sevinirim

Aracın km çok yüksek. İki sene önce araba alırken dpf çok sıkıntı çıkarıyor diye 2007 Clio 3 dizel aldık dpf yok. O zaman bu dpf li arabaları araştırırken yüksek km de yağ yakmadan ötürü çabuk dolup arıza verdiğini okumuştum. Temizletseniz bile eğer yakıyorsa temizlik çözüm olmaz.
Aracın üzerinden ve beyinden iptal ettirin.

Sizin eviniz nerede ve işiniz kreş nerede
Bir üçgen oluşturun aklınızda bir ucu okul ve kreş, diğer ucu, iş ve bir ucu da ev. Otobüs evden kreşe ve okula yok. Serviste yok. Ortalama 20 km yapıyorum sadece gidiş. Ev annemin. Kreş ve okul bölgesinde şu an ev kiraları 10 bin civarı ödeyemem onu da

Bir üçgen oluşturun aklınızda bir ucu okul ve kreş, diğer ucu, iş ve bir ucu da ev. Otobüs evden kreşe ve okula yok. Serviste yok. Ortalama 20 km yapıyorum sadece gidiş. Ev annemin. Kreş ve okul bölgesinde şu an ev kiraları 10 bin civarı ödeyemem onu da
Seni anlıyorum. Arabaya bu ay 36.500 ödedim bütçem delik deşik oldu. Bir insan kadar masrafı var arabaların.

Evden kreşe ve okula otobüs olmamış çok garip eviniz baya şehrin dışı mı

Evden kreşe ve okula otobüs olmamış çok garip eviniz baya şehrin dışı mı
Ben gaziantepteyim büyük bir iş her semt bir şehir kadar. Mesela bulunduğumuz ilçe sadece 800 bin nüfuslu. Şimdi önceki evimin olduğu yerde çocuklar okula ve kreşe gidiyorlardı. Biz boşandık baba gitti, ev değişti, psikolojileri bozulmasın diye okullarını değiştirmedim. Bir de okul ve kreş aşırı elit yerde oraya otobüs yok gibi. Dolmuş var o da yakın mesafelere gidiyor

Yetkili servis dediginiz yerlerde de o sanayi ustalari calisiyor arkadaslar😄4 yillik fakulte bitiren kaportaci vs yok sonucta.Yetkili servislere okadsr gozu kapali guvenmeyin yani🙈Ariza isigi yaniyor diye komple isigi soken servis ustasi biliyorm .
Ama değiştirilen parça bile bagaja konulup teslim ediliyor,fatura kesiliyor zaten detayli ve en ufak sorunda fatura ile birşekilde ispat edebilirim diye düşünüyorum. Ayrıca her aldığım servis/bakım hizmeti sonunda anket gonderiliyor bana,bir denetim mekanizması var yani bu işin. Pandemi dönemi arabamı servise bırakırken ben daha arabadan inemeden hemen ilaclama yapmaya girişmişti işguzarin biri,oglumu alacakken oto koltuğundan adam pata küte ilaclamaya girişti orada söyledim dur ne yapıyorsun çocuk var diye özür dilendi,servis danışmanına da söyledim belki alerjim var,belki izin vermiyorum nasıl yapabildiler bunu diye,sonra gelen ankete de yazdım,defalarca arandım bu konuda ben ki basit bir mesele bu. Pahalı servis bir tık ama orada öyle kafalarına göre birşey yapabileceklerini sanmıyorum. Minicik bir ilaclama meselesi bu kadar olay oldu orada,kaldi ki parca konusunda katakulli yapacaklar. Ortaya cıkar illaki ve sorun olur bu bence.
2010dan beri arabam var,volkswagen'de kullandım,hyundai de,jeep de,halihazırda bmw asla servis konusunda sorun yasamadım,arabalarım satılirken pek tabi expertiz hizmeti aldık,asla ekstra bilmedigim bir sorun tespit edilmedi.

Ama değiştirilen parça bile bagaja konulup teslim ediliyor,fatura kesiliyor zaten detayli ve en ufak sorunda fatura ile birşekilde ispat edebilirim diye düşünüyorum. Ayrıca her aldığım servis/bakım hizmeti sonunda anket gonderiliyor bana,bir denetim mekanizması var yani bu işin. Pandemi dönemi arabamı servise bırakırken ben daha arabadan inemeden hemen ilaclama yapmaya girişmişti işguzarin biri,oglumu alacakken oto koltuğundan adam pata küte ilaclamaya girişti orada söyledim dur ne yapıyorsun çocuk var diye özür dilendi,servis danışmanına da söyledim belki alerjim var,belki izin vermiyorum nasıl yapabildiler bunu diye,sonra gelen ankete de yazdım,defalarca arandım bu konuda ben ki basit bir mesele bu. Pahalı servis bir tık ama orada öyle kafalarına göre birşey yapabileceklerini sanmıyorum. Minicik bir ilaclama meselesi bu kadar olay oldu orada,kaldi ki parca konusunda katakulli yapacaklar. Ortaya cıkar illaki ve sorun olur bu bence.
2010dan beri arabam var,volkswagen'de kullandım,hyundai de,jeep de,halihazırda bmw asla servis konusunda sorun yasamadım,arabalarım satılirken pek tabi expertiz hizmeti aldık,asla ekstra bilmedigim bir sorun tespit edilmedi.
Filitre değişiminde bile garantisini, faturasını, kutusunu, çıkan eskileri veriyorlar. Servisin herhangi bir hile hurda yapması mümkün değil.

Derdim tam olarak bu. Bir aracım var 2010 model peugeot dizel. Ben bekar bir anneyim. 2 yıldır araç kullanıyorum. Bir araç aldık bana çocukların babasıyla evliyken. İyi bu birkaç bakımla tamamdır dedi ama yaptırmadı gerizekalı. Hatta daha da bozdu. Kendinin aracı bmw baya iyi bir araçtı. Satıp yedi benim aracı da bozdu işte.
Ama ben aracı çok zor şartlarda tamir ettirdim. 2 küçük çocuğum var. Biri bebek kreşe gidiyor diğeri okula. O dönemde birini servise verip diğerini taksiyle kreşe bırakıp ben de tramvayla işe gidip geldim 2 hafta kadar.
1 yıl olmadı araç yine arıza veriyor. Bu defa evim de çok uzak işe okula kreşe.
Arızaya gelince partikül filtresi arızası. Tamirci dedi ki bunu iptal edelim. Masraf 500 lira. Tamam dedim başladılar sökmeye ama araştırdım 2 dakika hem çevreye zarar veriyor hem de muayene de sıkıntı çıkabilirmiş. Hemen işlemi durdurdum. Sonra yenisi ne kadardır dedim onu servis yapar 15-20 bin en az dedi. Bu parayı vermem şu an imkansız. Abim babam falan da yok ki götürüp getirsin. Nokta atışı götürüp yaptırmam lazım. İnternette araştırdım çıkma olabiliyormuş ya da iptal ettirip sorun yaşamayan varmış. Bilen yardımcı olacak beni yönlendirebilecek biri var mı? Valla başım ağrıdı düşünmekten burdan çözüm çıkar belki. Araç benim için gerçekten ihtiyaç çünkü
Arac alirken esimden biliyorum.Partikul fitresi klasik bir sorundur aslinda. Biz araba alirken arac alirken esim peugeot dan kesinlikle uzak duralim demisti. Kendisi zamaninda sanayide ciraklik yapmis. Sizin gideceginiz herhangi bir tamirci degil. Peugeot ustasi olmasi. Ayrica o araci elden cikarip toyota yada opel. Yahut da clio alabilirsiniz. Toyota ve opel daha az ariza verirken clio araclar ariza verse bile piyasada hem ustasi coktur hemde parcasi bol ve ucuzdur.
Not: bu bilgileri esim araba alirken soylemisti. Onun soyledillerini aktardim mesuliyet kabul etmem :)

Sahsi tavsiyem basit isleri sanayide yaptirin. Sileceginiz kirilir, aynayi carparsinjz bunlari sanayide yaptirirsiniz. Kompleks ve teknik isler icin yetkili servis tercih edin. Sanayide astarı yüzünden pahaliya geliyor. Birsey deniyorlar, olmuyor. Hoop baska birsey yine olmuyor derken yetkili servisten daha pahaliya geliyor. Yetkili servis yaptigi islemi rapor ediyor, degisen parcalari size veriyor, daha guvenilir.

Filitre değişiminde bile garantisini, faturasını, kutusunu, çıkan eskileri veriyorlar. Servisin herhangi bir hile hurda yapması mümkün değil.
Tabi ki,silecek bile bagajda oluyor eskiyen /değişen en basitinden.
1 kez orjinal olmayan cam takılması söz konusu olmuştu benim hyundai arabama,onda da beni bilgilendirdiler ve kararı bana bıraktılar zaten,sigorta yılda 1 cam değişimi kabul ediyor,orjinal isterseniz sizin ödemeniz gerekir fiyatı şu,sigortanın ödediğini bedelsiz takabiliriz diye. Kafalarına göre takmıyorlar da cam alt tarafı deyip. Gayet soruluyor zorunluluk durumunda. Birde bakıma gitti ekstra bir sorun cikti,arayip sorup onay almadan kafasina göre tamire girişmiyor ki servis,izin vermezsem kurcalamıyor orasini burasinı arabamin. Bazen aracı bakıma bıraktığimda o gün almam gerekiyor kendimi ona göre ayarlamış oluyorum,ekstra bildirilen şeyi erteleyebiliyorum, ne kadar dayanır 1-2 ay sonra getirsem olur mu dediğim oluyor mesela benim. Olabilecekse tabi olur ,dilerseniz uyarı verdiğinde getirin,siz tekrar ugrasmayin diye bilgilendirdim deyip geciyorlar.

Tabi ki,silecek bile bagajda oluyor eskiyen /değişen en basitinden.
1 kez orjinal olmayan cam takılması söz konusu olmuştu benim hyundai arabama,onda da beni bilgilendirdiler ve kararı bana bıraktılar zaten,sigorta yılda 1 cam değişimi kabul ediyor,orjinal isterseniz sizin ödemeniz gerekir fiyatı şu,sigortanın ödediğini bedelsiz takabiliriz diye. Kafalarına göre takmıyorlar da cam alt tarafı deyip. Gayet soruluyor zorunluluk durumunda. Birde bakıma gitti ekstra bir sorun cikti,arayip sorup onay almadan kafasina göre tamire girişmiyor ki servis,izin vermezsem kurcalamıyor orasini burasinı arabamin. Bazen aracı bakıma bıraktığimda o gün almam gerekiyor kendimi ona göre ayarlamış oluyorum,ekstra bildirilen şeyi erteleyebiliyorum, ne kadar dayanır 1-2 ay sonra getirsem olur mu dediğim oluyor mesela benim. Olabilecekse tabi olur ,dilerseniz uyarı verdiğinde getirin,siz tekrar ugrasmayin diye bilgilendirdim deyip geciyorlar.
Bunların hepsine ek olarak arabasız çok zorda kalacaksak idareten araç da veriyorlar bir iki günlüğüne sorun büyükse ve acilse. Hatta aracı bıraktığımda defalarca eve ya da işe bıraktılar beni. Yolda kaldığımda çok kez aradım, akü bitti, lastik patladı diye hemen yetiştiler. Ve bunlar için herhangi bir ücret talep etmediler. Sigortası bittiği halde iki kez ücretsiz parça değişimi yaptılar. Bunların hepsini göz önüne alınca aslında yetkili servis daha bile ucuza geliyor bence sanayideki ustadan.

Derdim tam olarak bu. Bir aracım var 2010 model peugeot dizel. Ben bekar bir anneyim. 2 yıldır araç kullanıyorum. Bir araç aldık bana çocukların babasıyla evliyken. İyi bu birkaç bakımla tamamdır dedi ama yaptırmadı gerizekalı. Hatta daha da bozdu. Kendinin aracı bmw baya iyi bir araçtı. Satıp yedi benim aracı da bozdu işte.
Ama ben aracı çok zor şartlarda tamir ettirdim. 2 küçük çocuğum var. Biri bebek kreşe gidiyor diğeri okula. O dönemde birini servise verip diğerini taksiyle kreşe bırakıp ben de tramvayla işe gidip geldim 2 hafta kadar.
1 yıl olmadı araç yine arıza veriyor. Bu defa evim de çok uzak işe okula kreşe.
Arızaya gelince partikül filtresi arızası. Tamirci dedi ki bunu iptal edelim. Masraf 500 lira. Tamam dedim başladılar sökmeye ama araştırdım 2 dakika hem çevreye zarar veriyor hem de muayene de sıkıntı çıkabilirmiş. Hemen işlemi durdurdum. Sonra yenisi ne kadardır dedim onu servis yapar 15-20 bin en az dedi. Bu parayı vermem şu an imkansız. Abim babam falan da yok ki götürüp getirsin. Nokta atışı götürüp yaptırmam lazım. İnternette araştırdım çıkma olabiliyormuş ya da iptal ettirip sorun yaşamayan varmış. Bilen yardımcı olacak beni yönlendirebilecek biri var mı? Valla başım ağrıdı düşünmekten burdan çözüm çıkar belki. Araç benim için gerçekten ihtiyaç çünkü
Hangi ildesiniz bilmiyorum ama işin ehli bir usta iptal etmez temizlik yapar o gilitreyi iptal etmek demek araca sıkıntı verir ayrıca i dediginiz fiyat çok ucukmus başka ustalardan da fiyat alin ama şu da bir gerçek pejalarin tamiri de zor hemde dizelmis belki o sebeple işçilik yüksek yazmışlardır lakin iptal etmek saçma temizlik yapılmalı hatta bildiğim kadarıyla cihaza bağlayıp yapılabilen bir işlem yanlış hatırlamıyorsam

Ben kk da kucuk esnafin sesibfndjd

Bunların hepsine ek olarak arabasız çok zorda kalacaksak idareten araç da veriyorlar bir iki günlüğüne sorun büyükse ve acilse. Hatta aracı bıraktığımda defalarca eve ya da işe bıraktılar beni. Yolda kaldığımda çok kez aradım, akü bitti, lastik patladı diye hemen yetiştiler. Ve bunlar için herhangi bir ücret talep etmediler. Sigortası bittiği halde iki kez ücretsiz parça değişimi yaptılar. Bunların hepsini göz önüne alınca aslında yetkili servis daha bile ucuza geliyor bence sanayideki ustadan.
Kaskonuz varsa 48 saati asan arizada kaskodan veriyorlar o araci.yetkili servis arac saglamaz musteriye.Nerden bulcak okadar araci🙂

Aynen haklısın. Bir kez otoparkta kalakaldim 2 çocukla kumandanın pili bitti eve de uzağım,eşim de şehir dışinda aracın start stop sistemini çalıştıramadım , pille gelip hemen değişimini yaptılar sadece pilin ücretini ödedim.
Gidip alamadığımda kapıya teslim ettikleri bile olmuştur ki jeep marka aracımı ki bu servis fiat'ın satın aldığı bir markaydı o dönem. Herhangi bir ücret de istemediler,bahşiş verdim getiren cocuğa. Şu anda kullandığım marka da fazla kalacaksa aracım ikame araç aldıgim oluyor emanet araba kullanmaktan hoşlanmasamda böyle bir alternatifim olduğunu bilmek yeter. Sadece benzin koyup kullanıyoruz ek ücret olmaksızın ikame araci. Servis denince pahalı gibi geliyor ama riske girmektense ,garantili yapilan işleme biraz fazla verip serviste yaptırınca sorun yasanması halinde duzelttirebiliyorsunuz. Araç satılırkende düzenli servis bakimli olması her zaman avantaj sağlar. Manuel vitesli olanlar da dahil olmak üzere ben hicbir aracımi satarken zorlanmadım. Hatta Hyundai aracı takasa vermiştim aracım 2 gün sonra geldiğinde yeni aracımı alırken çocuklar aracınız satıldı diye bilgi vermişlerdi. Düşün 2 günde satıverdiler onu hemen.

Kaskonuz varsa 48 saati asan arizada kaskodan veriyorlar o araci.yetkili servis arac saglamaz musteriye.Nerden bulcak okadar araci🙂
Bende kk'de servislerin savunucusu olarak söyleyeyim :cool: önceden bilgi verip talep oluşturursam alıyorum ikame araç servisten kaskodan bağımsız. Servis sağlıyor bunu. Ha haber vermezsem olmayabiliyor araç ellerinde zaten aynı gün alacaksam istemiyorum genelde ama 3 gün kalacaksa atıyorum,öncesinde servis danışmanı ile görüşüp ayırttırdığım olmuştur. Hatta 1 kez bana verilecek araç gelmemişti müsteriden,kendi kullandiklari araci vermislerdi.

Benimki veriyor 😂 Sabah verip akşam alacağım halde verdikleri oldu ihtiyacım var diye. Kendi çalışanlarının kullandığı araçları veriyorlar. Her müşteriye vermiyorlardır belki bilmiyorum ancak ben 15 yıldır aynı servise gidiyorum, sıfır aracımı da onlardan aldım. O yüzden biraz torpilliyim. Servis müdürümüz de kadın, kanka olduk kendisiyle artık. Hatta komşu olduk 😂

Hangi ildesiniz bilmiyorum ama işin ehli bir usta iptal etmez temizlik yapar o gilitreyi iptal etmek demek araca sıkıntı verir ayrıca i dediginiz fiyat çok ucukmus başka ustalardan da fiyat alin ama şu da bir gerçek pejalarin tamiri de zor hemde dizelmis belki o sebeple işçilik yüksek yazmışlardır lakin iptal etmek saçma temizlik yapılmalı hatta bildiğim kadarıyla cihaza bağlayıp yapılabilen bir işlem yanlış hatırlamıyorsam
Gaziantepteyim yarın servise randevum var temizlenir mi bakacak valla 3-5 bine razıyım temizlik için. İnş işe yarar teşekkür ederim. Kurtarmak için zorlayacağım bakalım

X