Araç kullanma korkum

esracaheleyan

Canım kendim 💃
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2022
979
1.353
31
Kızlar bugün yeni işe başladım, hayırlı olsununuzu alırım :KK76:
Sorun şu ki başladığım departmanda sanayi içinde tedarikçileri ziyaret etmem gereken durumlar olabilir, bir de sanayi içinde başka fabrika daha var bizim ekiptekiler arada oraya arabayla gidip geliyorlarmis.
Şirketin otomatik vites arabaları var, bugün anladım ki benim artık bu korkuyu aşmam gerekiyor ama eve geldiğimde ağladım. Hayatta çoğu şeyden korkmam ama araç kullanma konusunda aşırı ozguvensizim ve üzerine gitmeme rağmen koltuğa oturursam biliyorum ki dizlerim titreyecek, çok gerilecegim ve en önemlisi araba kullanmayı hiç sevmiyorum. Belki çoğu kişiye göre basit gelecek ama bir türlü asamiyorum kızlar çok gerginim napicam ben diyorum.
Manuel ehliyet aldım 4 sene önce ama nasıl aldım inan bilmiyorum şu anda sorsanız gaz fren nerde unuttum. Özel ders de almıştım kadın bı hocadan ama şu anda yine kullanamam. Hani insan kendini bilir ya yapamiycam duygusu aşırı yüksek. Benim sinir sistemimi etkileyecek kadar korkuyorum asla cesaretim yok. Acaba diyorum psikomotor becerim mi yok, üzerine gidip sonra daha da gerilip kendimi üzmek istemiyorum. 😢
Napicam bana tavsiye verin, işyerindekilere bunu söylesem kesin bana gülerler ya da bu kız bişey beceremiyor falan derler, özgüvenim ki yok acaba, kendimi kötü hissediyorum. Kardeşime falan söyledim saçmalama diyorlar kimse anlamıyor benim şu anki halimi ama ben kendimi biliyorum

Tekrar özel ders alın kullandıkça korkunuzu yenersiniz. Kullanmaya başlamadan önce ben de korkuyordum, benim korkum birine çarpmaktı. Özel ders alırken o korkuyu yenersiniz, bir de zaten çok hızlı gitmezseniz ve dikkatli olursanız hata yapmazsınız yapsanız da telafi edebilirsiniz.

Seninle hemen hemen aynı dönemlerde ehliyeti almışız. Bizim dönemimizde ehliyeti almak kolay değildi. Direksiyon sınavında iyi inceliyorlardı. Ehliyeti almaya başarmışsan jüri üyelerinin yarattığı gerginliğe rağmen o arabayı kullanamaman için hiçbir sebep yok.

Arabayı unuttum diyorsun ama unutmazsın. Çünkü bir eylemi öğrenmek beyinle olur, öğrendikten sonra refleks olur onu da omurilik kontrol eder. Sen otursan biraz yabancılık çekeceksin sonra refleks olarak ayağın debriyaja gidecek. Kaldı ki kullanacağın araç otomatik olacakmış anladığım kadarı ile. Sadece direksiyon hakimiyetine dikkat edeceksin.

Profesyonel yardım alabilirsin. Yapamayacağınız hiçbir şey yok çünkü ortada. Umarım başarırsınız 🙏

Tekrar özel ders alın kullandıkça korkunuzu yenersiniz. Kullanmaya başlamadan önce ben de korkuyordum, benim korkum birine çarpmaktı. Özel ders alırken o korkuyu yenersiniz, bir de zaten çok hızlı gitmezseniz ve dikkatli olursanız hata yapmazsınız yapsanız da telafi edebilirsiniz.
Özel ders almam gerekecek sanırım, of çok zorlayacak beni ya kim bilir nasıl gerilecegim 🤦 belki 10 dakikada gidilecek yere 20 dakikada giderim ama yapacak birşey yok gibi 🤷
Ben de hani yandan araba geçerken bakarsın ya bana vuracak mı üstüme geliyor mu diye, onlardanim

Seninle hemen hemen aynı dönemlerde ehliyeti almışız. Bizim dönemimizde ehliyeti almak kolay değildi. Direksiyon sınavında iyi inceliyorlardı. Ehliyeti almaya başarmışsan jüri üyelerinin yarattığı gerginliğe rağmen o arabayı kullanamaman için hiçbir sebep yok.

Arabayı unuttum diyorsun ama unutmazsın. Çünkü bir eylemi öğrenmek beyinle olur, öğrendikten sonra refleks olur onu da omurilik kontrol eder. Sen otursan biraz yabancılık çekeceksin sonra refleks olarak ayağın debriyaja gidecek. Kaldı ki kullanacağın araç otomatik olacakmış anladığım kadarı ile. Sadece direksiyon hakimiyetine dikkat edeceksin.

Profesyonel yardım alabilirsin. Yapamayacağınız hiçbir şey yok çünkü ortada. Umarım başarırsınız 🙏
Evet baya gerilmistim ehliyeti alırken de ama sarı hatam olmuştu sadece, tek seferde geçtim ama nasıl becerdim hayret ediyorum. Babama ilk soyledigimde inanmamisti herkes korkumu bildiği için imkansız gözüyle bakıyordu.

Ben sanırım kendi konfor alanimdan çıkmaktan çok korkuyorum. Beni zorlayan şeyler hemen beni geriyor heyecanlandırmak yerine. Anneme açtım konuyu, ben olsam fırsat gözüyle bakardım artık bunun üstüne git kendine güvenin gelir diyor. Ben böyle düşünemiyorum sanırım, gerçekten cesaretlendirilmeye ihtiyacım var.

Araç otomatik, özel iyi bir hoca araştırıp bunun üzerine gitmem gerekiyor, ilk maaşımı alınca hocayla derse başlayayım en iyisi. En azından para verdim deyip aşka gelirim belki 🥲

hemen bir özel ders alıyorsun 3 4 derse olayı oturtuyorsun ☺️☺️☺️
İlk maasimla parayı ezmek için özel hoca tutmayalim mi ☺️ ay dua et cesaret gelsin, inan çok gerginim kesin babamdan kalan birşey bu, eskiden benim çok şevkimi kırdı bu konuda. Bizim ailenin kadınları genel olarak araba kullanamaz.

Yeni isin hayirli olsun sekerparem :KK50:
Otomatik vitesten korkma bir iki surus yeter, ozel hocaya ihtiyacin olabilir yeniden. Halledersin, trafik evet korkutucu ama bu yarim akilli erkolar drift ata ata geziyo sen mi yapamican
Teşekkür ederim 🌸
Bu iş beni alışkın olduğum alanlardan çıkmaya zorlayacak gibi her konuda. Yaşadığım bazı olumsuz hadiselerden sonra konfor alanimdan çıkmaya çok korkan bı insan haline geldim. Ama bunu aşmam gerekiyor, belkide bana verilmiş bir fırsattır. Yıllardır içimde yer eden korkumu asabilirim umarım 🙏
Özel hocayla başlarsam belki yapabiliyorum der ufaktan başlarım

Yeterince duyuyorsundur ama gerçekten öyle: kullandıkça alışacaksın. Zar zor ehliyet almış, ilk zamanlar titreye titreye arabaya binmiş biri olarak şimdi arabam da arabam. Çok seviyorum araba kullanmayı. Benim de başta kendi arabam yoktu, iş yerinde ama kullanmak zorundaydım. Park edemediğimde ya da arabayı çıkaramadığımda pardon yardımcı olur musunuz diyordum gördüğüme yani napayim. Eğer emin olamadığın bir şey varsa söyle veya sor. Biri ilk sürüşlerde seninle gelebilirse çok iyi olur ama mümkün mü bilmiyorum. Sormaktan kesinlikle çekinme, gülerler mi diye düşünme. Gülecek olan açsın bir tarafına gülsün, senin için rahat o arabaya binmen daha önemli.

Yeterince duyuyorsundur ama gerçekten öyle: kullandıkça alışacaksın. Zar zor ehliyet almış, ilk zamanlar titreye titreye arabaya binmiş biri olarak şimdi arabam da arabam. Çok seviyorum araba kullanmayı. Benim de başta kendi arabam yoktu, iş yerinde ama kullanmak zorundaydım. Park edemediğimde ya da arabayı çıkaramadığımda pardon yardımcı olur musunuz diyordum gördüğüme yani napayim. Eğer emin olamadığın bir şey varsa söyle veya sor. Biri ilk sürüşlerde seninle gelebilirse çok iyi olur ama mümkün mü bilmiyorum. Sormaktan kesinlikle çekinme, gülerler mi diye düşünme. Gülecek olan açsın bir tarafına gülsün, senin için rahat o arabaya binmen daha önemli.
Ekipteki arkadaşlar yardımcı olur ilk zamanlar, zaten daha işi de ogrenmedigim için yanımda gidip gelmek isteyen biri çıkar. Artık mecbur söyleyeceğim ben ehliyetimi alalı zaman geçti, pek iyi değilim bu konuda unuttum biraz da heyecanlaniyorum derim napayım 🤷
Biraz da utanıyorum galiba ama herkes herşeyi çok iyi yapacak değil tabi, bunun da bu kusuru var deyip elleri mecbur yardımcı olacak gibiler bakalım daha konuyu açmadım onlara

Ekipteki arkadaşlar yardımcı olur ilk zamanlar, zaten daha işi de ogrenmedigim için yanımda gidip gelmek isteyen biri çıkar. Artık mecbur söyleyeceğim ben ehliyetimi alalı zaman geçti, pek iyi değilim bu konuda unuttum biraz da heyecanlaniyorum derim napayım 🤷
Biraz da utanıyorum galiba ama herkes herşeyi çok iyi yapacak değil tabi, bunun da bu kusuru var deyip elleri mecbur yardımcı olacak gibiler bakalım daha konuyu açmadım onlara
Evet, ehliyeti alalı çok uzun zaman oldu, pratiğim yok, hiç otomatik kullanmadım, heyecanlanıyorum gibi şeyler diyebilirsin, bunda bir şey yok. Ben de öyle hiç utanmadım diyemem, rahatsız edici bir his ama dürüst davranırsan insanlar da ciddiye alıyor. Birkaç kez aynı arabayı kullanınca zaten hemen alışırsın. İçin rahat olsun ^^

Özel ders almam gerekecek sanırım, of çok zorlayacak beni ya kim bilir nasıl gerilecegim 🤦 belki 10 dakikada gidilecek yere 20 dakikada giderim ama yapacak birşey yok gibi 🤷
Ben de hani yandan araba geçerken bakarsın ya bana vuracak mı üstüme geliyor mu diye, onlardanim
Şeridinizde giderseniz hiçbir şey olmaz, şerit ihlali yapmayın. Çok hızlı gitmezseniz aniden bir araba çıksa bile kurtarabilirsiniz. Onun dışında siz şeritte iken kimse gelip size çarpmaz. Sinyal vermeyi unutmayın, şerit değiştirirken de. Işıklara yaklaşırken ayağınızı gazdan çekin, yavaşça durun. Acemilikte aniden durmak zor oluyor.

Kızlar bugün yeni işe başladım, hayırlı olsununuzu alırım :KK76:
Sorun şu ki başladığım departmanda sanayi içinde tedarikçileri ziyaret etmem gereken durumlar olabilir, bir de sanayi içinde başka fabrika daha var bizim ekiptekiler arada oraya arabayla gidip geliyorlarmis.
Şirketin otomatik vites arabaları var, bugün anladım ki benim artık bu korkuyu aşmam gerekiyor ama eve geldiğimde ağladım. Hayatta çoğu şeyden korkmam ama araç kullanma konusunda aşırı ozguvensizim ve üzerine gitmeme rağmen koltuğa oturursam biliyorum ki dizlerim titreyecek, çok gerilecegim ve en önemlisi araba kullanmayı hiç sevmiyorum. Belki çoğu kişiye göre basit gelecek ama bir türlü asamiyorum kızlar çok gerginim napicam ben diyorum.
Manuel ehliyet aldım 4 sene önce ama nasıl aldım inan bilmiyorum şu anda sorsanız gaz fren nerde unuttum. Özel ders de almıştım kadın bı hocadan ama şu anda yine kullanamam. Hani insan kendini bilir ya yapamiycam duygusu aşırı yüksek. Benim sinir sistemimi etkileyecek kadar korkuyorum asla cesaretim yok. Acaba diyorum psikomotor becerim mi yok, üzerine gidip sonra daha da gerilip kendimi üzmek istemiyorum. 😢
Napicam bana tavsiye verin, işyerindekilere bunu söylesem kesin bana gülerler ya da bu kız bişey beceremiyor falan derler, özgüvenim ki yok acaba, kendimi kötü hissediyorum. Kardeşime falan söyledim saçmalama diyorlar kimse anlamıyor benim şu anki halimi ama ben kendimi biliyorum
Öncelikle yeni işiniz hayırlı olsun.Tekrar ozel ders alabilirsiniz, belki 3-4 saat yetecek size.Benim ehliyetim 17 yıllık.Yillar sonra kendi aracımı alarak şoför koltuğuna oturdum.Ozel ders aldım.İlk üç gün hocayla beraber gezdik, dördüncü gün araçtan indi seni burada bekliyorum bir kısa tur at gel dedi, attım.O cesaretle sabahları kendim her gün yolu uzatarak turladim.Kendi başına sakin cadde ve sokaklarda turlar atmak çok faydalı oluyor.Kendimi geliştiriyorum diye düşünün azmedin yaparsınız.

Ben de sizinle aynı durumdayım o yüzden sizi anlıyorum. İşe alınırken ehliyet şartı koşmuşlar mıydı? Eğer öyle bir şartı önceden biliyor idiyseniz işi kabul etmemeliydiniz ya da baştan söylemeliydiniz. Eğer öyle bir şart sürmedilerse başta o zaman bence işyerinize söyleyin. Ama öyle ezile büzüle söylemeyin de "ben araç sürmüyorum" deyin. Ehliyetim yok diyebilirsiniz veya ehliyetinizin olduğunu biliyorlarsa "ben şehir içi ders almadan araba sürmem" deyin. Sonra kendiniz için özel şehir içi ders alın tabi bu korkunuzu yenmek istiyorsanız.

Bende korkuyorum araçtan ehliyeti manuel almıştım yıllar önce araç almayı düşünüyorum ama önce ders alıcam tabi.bence sürmek zorundayız ya insanı çok kısıtlayan birşey öğrenmek zorundayım Allah korusun bana yada aileme birşey olsa araç lazım olur.ben en geç seneye mutlaka bu işi halletmeyi düşünüyorum sizde geç olmadan halledin mecbur korkularımızı aşacağız bende herşeyin fobisi var çalışma fobiside vardı onu aştım😂evlenme fobisiden devam ediyorum😅araçta beni korkutan şey Allah korusun birine zarar vermek.

1 bucuk sene once 7 aylik hamileyken ehliyet aldim. Direksiyon calistigim surede ve ehliyeti aldiktan sorna kisa surede cok iyi arac kullaniyordum. Direksiyon sinavini tkete gectim. Hem de manuel. Defalarca trafige çıktım, uzun yola bile esimle donusumlu ciktim hem de karnim burnumdayken. Sonra dogurdum. Sezaryen agrilari vs bebegi arka koltukta birakmak istemememden dolayi bi muddet kullanmadim. 6. Haftamda falan ilk kez direksiyona gectim. Ay unutmus gibiyim dedim şakayla ve esim ciddiye aldi, arkada bebegin pusetiyle birlikte oturmak istemedi ve yanima oturmakta israrci oldu. Neyse sorun yok ben yine duzgunce kullandim aslinda. Ama yol bitip eve geldigimizde bebemi duzgun kilitlyemedigimizi iki buklum pusetin asagisina dogru yuvarlandigini gorduk, hem gulduk hem üzüldük. Eşime de kızdım. Sonraki denememde aklim arkada cocukta kaldi resmen ve bin kere stop etirdim. O gun son oldu resmen. 15 ay gecti uzeirnden bi daha direksyona gecemedim. Aglamak istiyorum bu durum karsisinda napicam bilemiyorum ya 🥲

Ben de sizinle aynı durumdayım o yüzden sizi anlıyorum. İşe alınırken ehliyet şartı koşmuşlar mıydı? Eğer öyle bir şartı önceden biliyor idiyseniz işi kabul etmemeliydiniz ya da baştan söylemeliydiniz. Eğer öyle bir şart sürmedilerse başta o zaman bence işyerinize söyleyin. Ama öyle ezile büzüle söylemeyin de "ben araç sürmüyorum" deyin. Ehliyetim yok diyebilirsiniz veya ehliyetinizin olduğunu biliyorlarsa "ben şehir içi ders almadan araba sürmem" deyin. Sonra kendiniz için özel şehir içi ders alın tabi bu korkunuzu yenmek istiyorsanız.
Yok öyle bir şart koymadılar ama benim cv de zaten ehliyetin olduğu yazıyor, bence tahmin etmediler bu kız kullanamaz diye düşünmediler. Ama ben bu korkumun üzerine gidip en azından otomatik araba kullanmak için ders almaya karar verdim.
Çünkü illa ki kullanmam gereken zamanlar olacak kendimi ezdirmeyeyim bu konuda, bir de gerekli ya yavaş da kullansam kötü da kullansam yapacam 😅

Bende korkuyorum araçtan ehliyeti manuel almıştım yıllar önce araç almayı düşünüyorum ama önce ders alıcam tabi.bence sürmek zorundayız ya insanı çok kısıtlayan birşey öğrenmek zorundayım Allah korusun bana yada aileme birşey olsa araç lazım olur.ben en geç seneye mutlaka bu işi halletmeyi düşünüyorum sizde geç olmadan halledin mecbur korkularımızı aşacağız bende herşeyin fobisi var çalışma fobiside vardı onu aştım😂evlenme fobisiden devam ediyorum😅araçta beni korkutan şey Allah korusun birine zarar vermek.
Annem de aynısını dedi, hastane falan birşey olsa bak ben bilmiyorum, babamla kardesine talibiz mecbur. Öğren de az gezelim dedi, bizimki manuel. Şirket aracı otomatik. Ben otomatikte ders alayım diyorum. Üzerine gidelim ya, sen de ders al muhakkak. İlk maaşımı bekliyorum 💸

Çalışma fobisi olmayan var mı 😅 2 ay ara verdikten sonra bana da zor gelmedi diyemem, ama daha aktif olacağız isim biraz insanlarla. Bu da konfor alanimdan çıkmaya zorlayacak beni belki 1 sene zorlanırım, senin de öyle ilk zamanlar alışkanlık değiştirmek zorlayıcı olur ama sonrası bence iyi ki dedirtir. Evlilik fobisi neden ki? Çok mu boşanan insan var çevrende yoksa bdv okumaktan da olmuş olabilir 🤔

X