ARABAYI SÜRTTÜM :((((

mjesecina

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2017
438
174
36
merhaba herkese,
benim derdim araba kullanma korkusu. araba kullanmayı biliyorum... 15 senedir ehliyetim var... ama tek başına çıkamadım bir türlü trafiğe
dün eşim yanımdayken arabayı dönüşte açıktan dönmedim diye sürttüm biraz.. çok kızdı. 50 kere söyledim açıktan al sola dönüşlerde falan söylendi tabi...
şimdi sorum şu...
ben bu korkumu nasıl yenerim... artık onsuz da araba kullanmak istiyorum.. şimdi böyle bir şey geldi başımıza yarın bir gün kendim çıkınca da olursa neler der kim bilir deliricem...

bu ufak tefek kazaları yapmadan ustalaşan var mı Allah aşkına bana söyler misiniz?

Eşiniz varken ekstra heyecen yapıyorsunuz bnce. Esten ogretmn olmaz o yokken bının arabaya. Gerekırse bır hoca tutun veya bır arkadasınız varsa ondan rıca edıp calısın. Esiniz her erkekte oldugu gıbı tam bır kusura bakmayın ama bunlar araba ogretırken kendılerı anasının karnımdan bılerek dogmus gıbı filozof kesiliyor lar

ufak tefek kazalar olur. şu an bir dar sokak ve park duayeniyim diyebilirim ama ilk yıllar arabayı durduğu yerde bir kaç kez sürttüm. otoparkın duvarını görmeyip sürttüm, hastane otoparkında arkamda duran alçak direği fark etmeyip geri geri sürte sürte geldim, jantları sürttüm. olur böyle şeyler. eşiniz anasının karnından schumacher olarak mı doğmuş bir sussun yav

Ben arabayı çok küçükken öğrendim ve onun ekmeğini yedim epey süre ancak geldiğim şehirde ciddi anlamda sorunlu bir yol var. Çok fazla virajlı dar tek şerit ve çoğunlukla tırlarla denk gelinen bir yol. Bu yolda eşimle birlikteyken kullandım ancak o olmadan kullanamam sanıyordum, bir kere eşimi havalimanından almak zorunda kalınca o yolda tek başımayken aslında çok daha iyi kullandığımı stres yapmadığımı fark ettim. Size de tek başınıza çıkıp o stresi üstünüzden atmanızı öneririm. Emin olun korkulacak bir şey olmadığını fark edeceksiniz. Yapabilirsiniz 15 yıllık şoförüm ben diyerek kendinizi ikna edin.

Eşten kaynakli yapıyorsunuz,tek çıksanız daha rahat olursunuz bence trafiğin çok olmadığı yerlerde tek sürün

evet ortak fikirler hep tek sürmem konusunda.. ben de böyle düşünüyorum.. cesaretimi kırmayacağım... öğrenmek zorundayım..

Eşin olmadan trafiğe çıkarak. Eşin varken de kesinlikle araç kullanmayın özgüveninizi yok eder.

Ben iki ay önce aldığım sıfır aracımı sürttüm sağlık olsun napalim. Özel ders alın başka yolu yok malesef. Kocadan hoca olmaz

Mahallede turlar atarak başlayın sonra cesaret gelecek ve daha da iyi kullanacaksınız.

canım vallaha şunu söyliyim herhalde çizilecek yani bu araba göze alıcaksınız olabilir insanlık hali kimseye cana zarar vermedikçe oluyor yani bunda kızacak bişi yok eşiniz saçmalamış olabilir bunu göze alarak devam edin cesur olun bi de kaç senelik söförler ne kazalar yapıyor allah askına mükemmelliyetçi olmayın hayatında bir kere bile arabayı sürtmemiş insan yoktur diye düşünüyorum

Kendi başına çıkınca daha sakin oluyorsun. Sana tavsiyem gece boş bir alanda bol bol pratik yapman sonra da trafiğin olmadığı saatlerde sokak aralarında dolaşman.

Bu korkunuzu ancak tek başınıza araba kullanırsanız yenersiniz.
Yanınızda biri olduğunda gerginliğiniz artar ve hata yapmamaya uğraştıkça hataya daha meyilli olursunuz.
Ayrıca kaza yapabilirsiniz adı üstünde "KAZA".
Rabbim can sağlığı versin, sakın arabayı sürttüm diye kendinizi üzmeyin, eşinizin de üzmesine izin vermeyin.

Yanınızda eşiniz olmadan bir iki hafta kullanın arabayı ondan sonra daha rahat olacaksınız emin olun.

Böyle şeyler her zaman olabilir, daha gecen aylarda 20 senelik şöför eşim arkasindaki koca kayayi görmeyip arabayı zink diye kayaya çarptı.
Bende çok usta degilim gecenlerde arabayi otoparktan cikarirken tamponu hafif sürttüm.
2 3 hafta önce eminimki ömrü direksiyon başında gecmis olan servis şöförü üstüne kus pislese inip ıslak mendille sildiğim arabamın ön tamponunu öptü.
Eşinizin bu kadar yüksek tepkiler vermesine gerek yok o arabaya biniyorsaniz bunlarin her zaman olabilecegini bileceksiniz ama aklinizin bir kosesinde şuan en ufak arac hasari tamirlerinin 30 40 binlerden başladığınıda unutmayip daha dikkat etmeye gayret gostereceksiniz
son olarak araba surme isi kocadan degil hocadan öğrenilir.
youtubeden vs de videolar izleyin bol bol ama tabiki once bir hoca.

Eşinin yanında heyecan yapmışsın bence onun panikliği bu. Ders almak en mantıklısı. Ayrıca eşin söylendiğinde laf söyletme kendine laf söyleyecek diye de çekinme alttan alma. Yeni öğreniyorsun sonuçta

evet sanki analarının karnından öyle doğuyorlar saçma... kendisi taksici yıllardır.. ben senin gibi nasıl kullanabilirim ilk etapta değil mi :) hayır kaldı ki o kadar usta şoförler bile ufak tefek kazalar yapabiliyor.. ben onsuz çıkmalıyım bi kaç hafta evet

Eşiniz tam bi odun.
Arabadan çok onu dert edin bence.
Benim eşim böyle davransa ağzının payını alır.
Eşimin arabasını pert ettim adam yinede canın sağolsun dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…