Arabamız Paramparça oldu :(

Kısaca şöyle bilgi vereyim, Araçlarda 2 tane sigorata Bulunur 1- Zorunlu Trafik Sigortası; bu sigorta olmadan karayollarında gezmek yasaktır ve suçtur. Ayrıca bu kazanın içieriği olası bir kazada kazaya karışan tarafların hasarlarını karşılamaktır. 2- Kasko; Bu isteğe bağlı bi sigortalamadır ve sizin aracınızla ilgilidir, yani aracınızın çalınması, yanması, kimliği belirsiz kişilerce çarpıp kaçılması gibi.

Eğer hata karşı tarafta ise, Sizde sigorta ve kasko var ise bence tutanak iptal ettirmeyin. Tutanağı iptal etme istekleri nedir? Eğer aracınızda kasko var ise ve araç pert e çıkacaksa kasko şirketi size arac bedelini ödeyecektir.

Şimdi okudum aracınızda kasko yokmuş sanırım. O zaman hem sizin hemde karşı tarafın sigortası birleşip yaptıracak aracınızı. Ama bu noktada tamir mi yaptırır yeni araç mı verilir bilmiyorum

Her iki tarafında Kaskosu yok zorunlu trafik Sigorta'sı var ve hasar cok ağır bu durumda karşılanır mi?

Aracınız yapılsa bile değeri düşer, sıfırdı diyorsunuz. Ne kadar değer düştüyse tespit ettirip onu bile talep edebiliyorsunuz karşı taraftan. Tutanağı iptal ettirmeyin. Tramer raporunda kim kusurlu, siz mi karşı taraf mı? Karşi tarafsa zaten hiç şansları yok, yaptıracaklar.
Çok geçmiş olsun.

Bu arkadaşlar o tutanağı iptal ettirmenin bir yolunu bulmuşlar herhalde ki bu kadar ısrarcılar. Lütfen asla iptale yanaşmayın. 20 yaşında ehliyetsiz trafiğe çıkmış bu iki serseri ailenizi kaybetmenize sebep olmuş da olabilirdi. Bugün bu işten bir şekilde sıyrılırlarsa ağızlarının payını almamış olacaklar ve kim bilir başka kimin hayatına mâl olacaklar. Tutanakla ilgili işi taciz ve tehdit boyutuna vardırırlarsa polise gidip şikayetçi olun.

Eğer kaskonuz olsaydı kasko zararı karşılayıp hatalı karşı taraf olduğu için meblağı onlara rücu ederdi. Bizim arabamız da bir kere perte çıktı ama yenisini verme gibi bir durum olmadı. Tamiri kasko karşıladı. Satarken büyük değer kaybına sebep oluyor.

Bu durumda da sadece şundan eminim ki hasarınızla ilgili ödeme sizin cebinizden çıkmayacak. Gerekirse bir avukattan yardım ve bilgi alın lütfen.

Her iki tarafında Kaskosu yok zorunlu trafik Sigorta'sı var ve hasar cok ağır bu durumda karşılanır mi?

Zorunlu trafik sigortası belli bir miktara kadar karşılar, o kadar hasarı karşılamaz. Ehliyetsiz sürücü olduğu için o miktarı da karşılamaz.
Çarpıp kaçanın onlar olduğu hatalı oldukları kesin değil mi? Öyle ise sizin hasarınız her şekilde ödenir, ama sigortadan ama ceplerinden.

olay hakkında bilgim yok ama şunu söylemek istiyorum ki ne yapacaksanız kesinlikle tutanakla halledin aynı şey bizim başımıza gelmişti yıllar önce çok büyük bir kaza değildi ama araba çok iyi değildi suçlu karşı taraftı ve babama polis çağırmayalım falan diye çevredeki esnaf acıtasyon yapmış öderiz karşılarız demişlerdi sonra ne oldu ödemedikleri gibi öyle bir olay yokmuş gibi davrandılar ne zararı karşıladılşar ne bişey üstüne mafya bozuntusu adamlar bizi rahatsız etmeye başladı kendi zararlarınıda bize ödettiler kesinlikle artık kaza küçük olsun büyük olsun tutanaksız adım atmaz babam kime nasıl güveneceksiniz ayrıca ehliyetsiz çıkmasaymışlar geçmiş olsun çok ve sakın tutanağı iptal ettirmeyin oluyorsa bile

Hayatım kardeşin savcılığa suç duyurusunda bulunsun bu konuyla ilgili. Beni arayıp böyle böyle şeyler söyleyip usulsüzlük yapmaya zorluyorlar falan desin. Ne malum sizi kandırıp tutanak olayında bir yamuk yapmayacakları? Hemen savcılığa suç duyurusunda bulunun siz.

Onların maksadı, kendi araba masraflarından yırtmak. Sigorta ehliyetleri olmadığı için onların masrafını karşılamaz çünkü. Sizde sıkıntı yoksa, sizin sigortanız arabanın masraflarını karşılar. Ama karşı taraf hatalıysa onun ödemesi lazım.

Geçmiş olsun. .herşey ortada işte ehliyetsiz oldukları için ceza alacaklar. sakin geri almayın cvp vermeyin telefonlara gerekirse de savcılığa gidin. .alkol de varmıydi onlarda??

Bi gibi durumlarda ne yol izlemeliyiz aracımız Sıfır daha yeni almıştık yukarda yazdığım sorular konusunda bizi bilgilendirirseniz sevinirim hepimiz perisaniz suan.

Zaten karşı taraf ehliyetsiz olduğu için olay her türlü polislik bence iptal falan ettirmeyin Allah korumuş ölümle de sonuçlanabilirdi

Oncelikle onlar ehliyetsiz olduklari icin zarari her sekilde karsilamak zorundalar. Yok ben odemiyorum bilmem ne deme gibi bir haklari yok.

Böyle bir durum kabul edilemez. Siz hukuki yoldan yürümeye devam edin.Bu şekilde ısrar ediyorlarsa altında başka sebepler vardır ve zarar edersiniz.

Ahhhh
Yepyeni araba alıyorsunuz
Ama 1500-2000tl lik kaskodan kaçıyorsunuz
Kasko olsaydı, siz hiç uğraşmayacaktınız, kasko sizin zararınızı anında karşılayıp, karşı taraftan masrafları donlarına kadar alacaktı ve üstelik ehliyetsiz oldukları için bir güzel ceza yiyeyeceklerdi. Siz adamlarla muhattap bile olmayacaktınız
Şimdi kaskonuz yok, trafik sigortanız var, karşı tarafın trafik sigortasından karşılancak zarar, ama bunun belli bir limiti var. Mahkeme yolu göründü büyük ihtimalle.
Geçmiş olsun.
Arabanın değeri ne kadardı?

Ben de buna şaşırdım yeni araba alınca kasko muhakkak yapılmalı sıfır araçların kasko ödemeleri de yüksek olmaz zaten.
Motor ve tüm aksam yeni olduğu için kaza yapma ihtimali daha düşük olarak kabul edilir.

Kasko yaptırmayı düşünüyorduk ama çok ihmal ettik .arabanınDeğeri 40bın hepsi ÇÖP oldu gitti. Sigorta bunun nekadarını Karşılar ki .zorluklarla almıştık ( mahkeme uzayacak büyük ihtimal ve biz perişan olacagız

Böyle bir durum kabul edilemez. Siz hukuki yoldan yürümeye devam edin.Bu şekilde ısrar ediyorlarsa altında başka sebepler vardır ve zarar edersiniz.
Aracı kullanan kişiler tamamen suçlu zaten arabayı kaydıra kaydıra sağa sola sallaya sallaya hızlı bi şekilde çarpmışlar kamera kayıtlarına ulaşıcaz ve mahkemeye vericez.ehlıyetı olan adam boyle kullanmazya resmen zevk icin Öldürmek icin çarpmışlar sanki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…