Araba satıp model düşürmek mantıklı mı ? Fikirlerinize ihtiyacım var :(

2004 modelin düşüğü derken şahin demiyorum 4 yaş küçük arabalar var ayrıca eski olup sağlam arabalarda olabiliyor markası önemli biz 25bin e borcu sıfırlarız aracımız şuan 75 80 arası gidiyor. Ayrıca şahinler şuan gereksiz pahalı. komple satıp üstüne bişey almadan devam edersek o para çarçur olur diye korkuyorum ve araç piyasası da her geçen zaman değişiyor benim 75 sattığım araç daha fazla para edebilir nakit olarak durması çok işe yaramaz piyasa artarsa benim araç almak için vermem gereken fark artar 😟
2000 model araba temizini bulursanız yapın tabi.22 yasında olacak.
Bizim arabamız 2015 model 6 yasında ve artık değistirin beni diyor.
Arac piyasasası hakkında bilginiz var mı bilmiyrm ama 95 model corollalar bile 55-60 bin
,2000 model arabayı temiz yara acmıycak sekilde 50 bine bulamazsınız.Üzmek istemem ama.
Ben otomotiv sektöründeyim.

2000 model araba temizini bulursanız yapın tabi.22 yasında olacak.
Bizim arabamız 2015 model 6 yasında ve artık değistirin beni diyor.
Arac piyasasası hakkında bilginiz var mı bilmiyrm ama 95 model corollalar bile 55-60 bin
,2000 model arabayı temiz yara acmıycak sekilde 50 bine bulamazsınız.Üzmek istemem ama.
Ben otomotiv sektöründeyim.
Dışardan baktık hep hiç gidip incelemedik o yüzden haklısınız bu sektörde çalışıyorsanız biliyorsunuzdur ben ilan sayfalarından bildiğim kadarıyla bakıyorum oralarda da aracı çok süsleyebiliyorlar.

Araba olmadan büyük şehirde zor oluyor araba arıza yaptığında kapının önünde yattığında bile keşke çalışsa dediğimiz acil işlerimiz çıktı hele ki ilerde doğum olacak ki doğumun saati belli olmayabiliyor planlı olsa bile erken geleceği tutabiliyor o yüzden araba olmadan olmaz ama düşürmek yerine borca devam edip en azından şu dar boğazı kurtarma yoluna gidicez satıp bir miktarıyla borcu kapatıp üstüne kredi çekip 2010 model çevresinde araç bakıyoruz

Aynı yerden olursa arıza haklısınız ama arabanın arıza vermediği yer kalmadı nerdeyse şanzımanı trigeri elektriği beyni bunlar hep ayrı bölümler o yüzden masrafı fazla oluyor

Dacia lar güvenlik açısından biraz sorunlu çok sağlam arabalar olmuyor kasa olarak uygun fiyat ama kağıt gibi araba

2004 modelin düşüğü derken şahin demiyorum 4 yaş küçük arabalar var ayrıca eski olup sağlam arabalarda olabiliyor markası önemli biz 25bin e borcu sıfırlarız aracımız şuan 75 80 arası gidiyor. Ayrıca şahinler şuan gereksiz pahalı. komple satıp üstüne bişey almadan devam edersek o para çarçur olur diye korkuyorum ve araç piyasası da her geçen zaman değişiyor benim 75 sattığım araç daha fazla para edebilir nakit olarak durması çok işe yaramaz piyasa artarsa benim araç almak için vermem gereken fark artar 😟

Teşekkür ederim bu durumu yaşamış birinin önerisi önemli. Bakalım düşünüyoruz sizden gelen yorumları eşime de gösteriyorum zamanımız var acelemiz yok şuan iyi düşünüp iş yapmak istiyorum

Bunu bilmiyorumdum eşimin babası zamanında almış hala daha onu söyler iyi arabaydı diye ondan bakın demişti o zaman hiç bulaşmayız ona

Araba masraf evet ama arabasız da olmuyor malesef acil durumlarda ben iyi ki arabam var da dediğim oldu yani borç tüm aracın parası kadar değil bizim elimizde 50 bin kadar bir para kalıyor fazla fazla hemde o yüzden yerini doldurabiliriz. Kredi çekip üstüne eklesek 2010 11 model güzel arabalar var alabildiğimiz ve kredi taksit miktarı da şuan olan borcumuzdan düşük oluyor
Oooo bunu da bilmiyordum 😕 teşekkür ederim.. Bu sayfayı takip etsem iyi olacak 😌

Chevrolet aveo çok güzel arabadır çok piyasa araba olmadığı için çok el değiştirmez ilk sahibinden bile alma olasılığınız yüksek. Çabuk satılan araba yerine bu modele bakmanızı tavsiye ederim. Fiyatı da uygundur.

Aveolar geçen seneye kadar ne kadar uygundu sahi. Geçen sene 60'a aldı bir aile bireyim. 2013 model.
Uygun oldukları için motor sesi göze batmıyordu.
Şu piyasada onlar da çok zamlandı ve gerçekten korkunç motor sesleri var.

Bende 2006 manuel Corsa var, 10 yıldır tık demedi aslan parçası, bı de hor kullandık yani ona rağmen sanayi görmedi tavsiye ederim

bende de 2011 model corsa vardı bundan önce ben de çok memnundum
hatta demin yazdım ya ben de arabayı satıp düşük model almayı düşündüm derken corsa almayı planlıyordum.
ama yine de pahalı bir model corsa şimdi baktım 98 modeli 53.000.

bende de 2011 model corsa vardı bundan önce ben de çok memnundum
hatta demin yazdım ya ben de arabayı satıp düşük model almayı düşündüm derken corsa almayı planlıyordum.
ama yine de pahalı bir model corsa şimdi baktım 98 modeli 53.000.
Ben de baktım şimdi 80 olmuş bizim Düldül :confused: allahtan manuel hastasıyım, bı de otomatik olsa 100 bine bile alamazdik bunun dengini, el insaf yaa ne biçim olmuş fiyatlar.... canım arabam, artık daha iyi bakayım ben ona

otomatiğin kullanımı yoğun trafiği olan yerlerde çok rahat. yoğun trafikte kas yaparsın dur kalk dur kalk :KK70:

ya bi de çok oynak fiyatlar piyasa uçmuş
ben arabanın değerini x sanarken x+20 bin olmuş meğerse
şimdi x modelle y model arası 20binse bu 6 ay sonra 40 bine çıkacak, piyasa bu dengesizlikte şu an.
Yani makas çok açılıyor. O nedenle satıp hemen bir üst modelini almak dışındaki hareketler, yatırımsal açıdan hiç mantıklı değil.

ya bi de çok oynak fiyatlar piyasa uçmuş
ben arabanın değerini x sanarken x+20 bin olmuş meğerse
şimdi x modelle y model arası 20binse bu 6 ay sonra 40 bine çıkacak, piyasa bu dengesizlikte şu an.
Yani makas çok açılıyor. O nedenle satıp hemen bir üst modelini almak dışındaki hareketler, yatırımsal açıdan hiç mantıklı değil.
piyasa bir anda çok değişti corona dönemi çok etkiledi ikinci eli

Onun zevki de ayrı be... otomatikte motoru duymuyorum ben, sürüş keyif vermiyor... şehir içinde yıllardır her gün 100 km yapa yapa kamyon şoförü gibi oldum zaten, manuel den vazgeçmem :KK76:
ben o kadar çok kullanmıyorum daha fazla eşim kullanıyor o da otomatik olsun uzun yolda da rahat şehiriçi de rahat diyo :KK70: uzun yolda hız sabitleyiciyi de açıyor ondan keyif alıyor :KK70:

Aveolar geçen seneye kadar ne kadar uygundu sahi. Geçen sene 60'a aldı bir aile bireyim. 2013 model.
Uygun oldukları için motor sesi göze batmıyordu.
Şu piyasada onlar da çok zamlandı ve gerçekten korkunç motor sesleri var.
Biz 2018de 40a alıp 2020de 80e sattık🙄 bu ülkedeki araç ev ve hatta ayakkabı fiyatlarının insanları delirtmemesi hayret verici.

X