- 16 Eylül 2017
- 7.418
- 13.759
Hepinize iyi bayramlar öncelikle. Direk konuya geçeceğim. Ailem bana araba almak istersen biz sana destek oluruz/borç veririz diyor. Desteği asla kabul etmeyeceğimi biliyorlar. Diyorlar ki 100 sende varsa 100-150 de biz sana borç veririz. Ama ben kararsızım. Zaten şu an araba almak için maddi imkanlarım müsait değil ufak tefek borç ödüyorum ehliyetim bile yok henüz. Nasipse temmuzda falan düşünüyorum. Bir yandan mantıklı geliyor kredi faizleri çok yüksek öbür yandanda diyorum ki ömrü hayatım boyunca ailemin eteğinden kurtulmak için çalıştım meslek buldugumdan beri bir TL destek istemedim her zaman maddi durumum iyiymiş ,her şey yolundaymis gibi davrandım. Hatta şöyle söyleyeyim annem başımın etini yedi diye 3 gün için 3bin tl masraf yapıp memlekete geldim normalde ehliyete yazılacaktım. Babam dönüş uçak biletini vereyim dedi onu bile kabul etmedim. Şimdi şunu düşünüyorum kardeşlerim ailemden borç alıp ödedi/ödüyor herhangi bir sıkıntı olmadı veya biz sana para verdik bizim istediklerimizi yapacaksın/ geri ode,ne zaman ödeyeceksin vs ... Muhabbetleri hiç yapmadılar bir nevi hibe gibi görüyorlar. Ama iş bana gelince muhabbet farklı olur mu diye düşünüyorum. Para aldı bizimle işi bitti bak arabası da var artık hiç gelmez,biz sana araba aldık derler mi diye korkuyorum. Malum özelde çalışırken ayrı eve çıkmak istedim diye kendi paranı kazanıyorsun eline üç kuruş geçti sen havalandın diyen insanlar bunlar. Kararsız kaldım sizlere sorayım dedim.