Çok kolay :)
Sürdükçe kendine güvenin gelecek emin ol :)
bana zor gelmedi açıkçası.herşey takır takır çorap söküğü gibi geçti...başka forumda da yazdım burda da yazıyorum,çok iyi bi direksiyon hocam vardı,sayesinde öğrendim ve devam ediyorum derse.sınavı da ilk sınava girişimde geçtim.şükürler olsun.
hocam öyle iyiki heryere yazmak istiyorum bütün korkan arkadaşlar faydalanabilsin atiye hocamdan diye. okuyorsanız eğer çok öpüyorum hocam
Cnm ben 14 sene önce aldim ehliyetimi.
Aynen senin gibi öylesine korkuyordum ki anlatamam.
Esime hep diyordum ki " kesin karsidan , tir, kamyon yada büyük bir arac gelirse ben kenara cekerim o gecene kadar " diyordum.
Esim hep gülüyordu.
Rabbime sükürler olsun aldim, hic kaza falanda yapmadim.
Ilk arabamin tekeri yanlislikla kaldirima cikiyor gibi olmustumda boomm diye patlamisti. Bir o var yani, Rabbime sükür baska kaza bela omadi hic
Merak etme, asiri hiz , alkol vb gibi seylerden uzak durursan, kurallarada uyarsan hicbirsey olmaz:)Gerci ben hiz konusunda biraz asiriya kaciyorum ama olsun:)
Birde trafikte güven icinde olmak yalnizca sana bagli degildir, cok dikkatli olmalisin, karsidan gelenleride takipte olmalisin.
Yani güvende olmanin, %50 si senin kurallara uyman, dikkatli olmana bagli ise % 50 de karsi tarafa bagli
12 13 yaşımda babam trafiğin olmadığı yerlerde öğretmişti. Öyle olunca korkmadım açıkcası :) Hiç otomatik vites kullanmadım hep düz vites kullandım şimdiye kadar. Şu an 18 yaşıma yeni bastım ve nerdeyse her gün araba sürüyorum eve geliş gidiş yollarında :) Ama ehliyetim olmadığı için babam trafiğin çok yoğun olduğu için çarsı gibi yerlerde sürdürmez.(Doğru olanı da yapıyor) İnanın çok kolay araba harekete geçtiği anda korkularınız son buluyor. Ben aştım artık kendimi park ediyorum geri geri arabayı çıkarıyorum falanBu yaz ehliyetimi alıcam inşallahhh.
İlk zamanlar alışana kadar yavaş kullanırsınız zaten bir süre sonra farkında olmadan kendiniz hızlanıyorsunuzÇocuklara ve hayvanlara karşı her zaman dikkatli olmak gerekiyor yolmuş vs kavramları çok yok çünkü atlayıveriyorlar. İnşallah hiç korkmadan hayırlısıyla alırsınız ehliyetinizi
Korku elbette oluuyor ben neler cektim ecel terleri dokerdim yapamiycam diye 3 yildir kullaniyor suan cok sukur dikkatli oldugun surece bisey olmuyo hollandada aldim ehliyetimi kayserili bi hocaydi allah bin kere razi olsun cok cok cok dua ederim ona hepp
Kızlar benim derdim, dertten sayılmaz.
Sadece bilinmezlik korkusu var üzerimde.
Ben temmuzda sürücü kursuna yazılıyorum, ehliyet alacağım.
Ve açıkçası , korkuyorum galiba.
Sonuçta , caddeye çıkacağım.Ve orada, çocuklar, yaşlılar,sokak hayvanları, başka başka arabalar var.
Yani trafik akışından korkuyorum. Dikkatim açıktır benim aslında.
Her zaman sürücünün yanına oturur, yolu takip ederim. Ve genellikle ani hareketlerden çok korkmam.
Ama sürücü koltuğuna oturduğumda ya nutkum tutulursa, kısıtlarsam kendimi diyorum.
En çok korktuğumsa, yokuş ve rampalar. Bir de umarım aynaları iyi kontrol edebilirim.
Lütfen yazın, ehliyet almak değil de, araba sürmek zor mu? Kolay mı sizce?
Sizin de ilk araba kullandığınızdaki korkularınız nasıldı ve zamanla nasıl bir hal aldı ? Bunlardan bahseder misiniz ?
bende çok istiyorum ehliyet almayı ama hiç girişmiyorum bile o işe.korkuyorum araba kullanmaktan,panik oluyorum.eşim araba kullanırken hız yaptıgı zaman çıglık çıglıga kalıyorum.ani manevralarda sankı ayagımı frene basıyor gibi dayıyorum yan tarafta triplere giriyorum :)) sizce bende kullanabilirmiyim araba,yoksa hiç bulaşmamı diyorsunuz?