Araba kullanmak zor mudur , kolay mıdır ? İlk baştaki ve yendiğiniz korkularınız ?

Geri geri giderken napicam :26:

:nazar: woww massallah bacim Allah nazardan korusun :KK1:
Bende bi cesaretleniyorum gitsem cikip tur atsam evin cevresinde diye bide korkuyorum ya kaldiramazsam stop edincede bazen geri calismiyor araba ondanda korkuyorum hararet yaptiriyorum birde :KK30:

geri geri giderken herzaman cok yavas sekilde gitmeliyiz biliyorsun onun icin genellikle gaza hic ihtiyacimiz yok.
debriyaji milim milim birakinca hemen hareket ediyor zaten.
basimizin belasi debriyaj:KK50:

ah ah herseyi biliyorum yapiyorumda bi ehliyetimi alamadim gitti haftaya sinavim var.
türkiyede olsam cokkktan almistim burda (almanya) cok zor offff offf.

geri geri giderken herzaman cok yavas sekilde gitmeliyiz biliyorsun onun icin genellikle gaza hic ihtiyacimiz yok.
debriyaji milim milim birakinca hemen hareket ediyor zaten.
basimizin belasi debriyaj:KK50:

ah ah herseyi biliyorum yapiyorumda bi ehliyetimi alamadim gitti haftaya sinavim var.
türkiyede olsam cokkktan almistim burda (almanya) cok zor offff offf.

Benim surdugum araba dizel deil o yuzden farkli oluyor ayagim alisana kadar esim onla surmemi istiyo bende oyle istiyorum zaten,bende fransadayim tr de cokguzel suruyordum yollari cok dar ve her yerde isiklar var gereksiz hemde ara sokakta isikmi olur kardesim demi :KK19:

Geri geri giderken napicam :26:

:nazar: woww massallah bacim Allah nazardan korusun :KK1:
Bende bi cesaretleniyorum gitsem cikip tur atsam evin cevresinde diye bide korkuyorum ya kaldiramazsam stop edincede bazen geri calismiyor araba ondanda korkuyorum hararet yaptiriyorum birde :KK30:

korkma hayatım korkarsan hiç kullanamazsn stop edicek kalkamıcaksın vites değiştrmeyi unutcaksn park edemiceksn yolları karştrcaksn böyle byle öğreniceksn cesur ol ben arabayı aldığımda direk bndm ve kullandım ki deneyimim yoktu eve geliorum bde aksam saati hava karanlık hiç bişi gremiyorum arabayı park ettim abime dedim ben hiç bişi göremyorum yaa zor kullandım dedi oda farlarımı az gsteriyo acaba dedi ve bnde ampul yandı arabanın farlarını açmayı unutmuşum:KK1:
tabi ben hıı heralde öyledir abi neyse ya ben baktrırım snra diye geçşitrdim :KK52::KK52:
şimdi eşimle tartışıyoruz sen kullanmican yok ben kullancam diye:)))))

çok acemilikler yaşadım bende, el freni çekili gittiğimi hatırlıyorum, arbadan inince yanık lastik kokusu ve lastiklerden duman çıktığını görünce arabayı bırakıp kaçmıştım:KK1:

birde yeni kullananların heyecanından olsa gerek herkes arabaya binmeden hareket etme olayı var. Bir keresinde arkadaşım binmeden gaza bası gitmişim, kızlar bağırıyor x kaldı x kaldı diye, dönüp geri aldım. Bi kerede yeni kullanmaya başlayan arkadaşım beni unutmuştu:KK1: O geri dönmedi de arkasından bakakaldım. :KK1::KK1:

Benim surdugum araba dizel deil o yuzden farkli oluyor ayagim alisana kadar esim onla surmemi istiyo bende oyle istiyorum zaten,bende fransadayim tr de cokguzel suruyordum yollari cok dar ve her yerde isiklar var gereksiz hemde ara sokakta isikmi olur kardesim demi :KK19:

ah evet disel degilse daha zor cok cabuk stop ediyor araba.
evet canim dogru alisana kadar esinle sür yavas yavas orantiyi yakalarsin.
türkiyede 30 luk yolda bile isik var:KK1::KK1::KK1:.
buralarin trafik düzeni cok güzel ama sifir hata ile sürmelisin onu istiyorlar.

ben de eylülde ehliyet sınavına giricem henüz direksiyon dersim başlamadı ama babam 2 gün falan öğretmeye çalıştı ki bizimki kamyonet tarzı bişi bunda öğren geri kalan tüm arabaları rahatça kullanırsın dedi :KK9::KK9:
korktuğum gibi olmadı aslında direksiyonu ilk defa eline almış biri olarak gayet iyiydim ama trafik beni korkutuyor :26:
birde ilk gün bikaç kez istop ettirdim :KK14:
ben genelde dönüşlerde zorluk çekiyorum vitesi düşür aynı zamanda depriyaja tam bas aynaları kontrol et geniş dönüş yap direksiyon hakimiyetini bırakma :18::18::18:
hangi biri ne zaman ayol? :KK55::KK55:
bide direksiyon hakimiyetim pek oturmadı toplayamıyorum arabayı.
hele o debriyaja tam basmak beni öldürüyor :KK4: babam tam bas tam bas dedikçe ayağa kalkıp basasım geliyor gücüm yetmiyor :KK9::KK9::KK9:
zamanla oturcak inş. daha dün 1 bugün 2 olcak olcak inanıyorum :KK31::KK31:

Son düzenleme:
çok acemilikler yaşadım bende, el freni çekili gittiğimi hatırlıyorum, arbadan inince yanık lastik kokusu ve lastiklerden duman çıktığını görünce arabayı bırakıp kaçmıştım:KK1:

birde yeni kullananların heyecanından olsa gerek herkes arabaya binmeden hareket etme olayı var. Bir keresinde arkadaşım binmeden gaza bası gitmişim, kızlar bağırıyor x kaldı x kaldı diye, dönüp geri aldım. Bi kerede yeni kullanmaya başlayan arkadaşım beni unutmuştu:KK1: O geri dönmedi de arkasından bakakaldım. :KK1::KK1:
:KK60: :KK60:

korkma hayatım korkarsan hiç kullanamazsn stop edicek kalkamıcaksın vites değiştrmeyi unutcaksn park edemiceksn yolları karştrcaksn böyle byle öğreniceksn cesur ol ben arabayı aldığımda direk bndm ve kullandım ki deneyimim yoktu eve geliorum bde aksam saati hava karanlık hiç bişi gremiyorum arabayı park ettim abime dedim ben hiç bişi göremyorum yaa zor kullandım dedi oda farlarımı az gsteriyo acaba dedi ve bnde ampul yandı arabanın farlarını açmayı unutmuşum:KK1:
tabi ben hıı heralde öyledir abi neyse ya ben baktrırım snra diye geçşitrdim :KK52::KK52:
şimdi eşimle tartışıyoruz sen kullanmican yok ben kullancam diye:)))))
Ben kullanirim ama cesaretimi toplayamiyorum ehliyetim var aldim da fakat buraya gelince bana bisey oldu ya :KK1:
ah evet disel degilse daha zor cok cabuk stop ediyor araba.
evet canim dogru alisana kadar esinle sür yavas yavas orantiyi yakalarsin.
türkiyede 30 luk yolda bile isik var:KK1::KK1::KK1:.
buralarin trafik düzeni cok güzel ama sifir hata ile sürmelisin onu istiyorlar.
Arabayi ilk surdugumde kaldirirken zorlandim havadan da ucak geciyodu dalga gectiler benle bekle ucak gecsinde oyle kaldirirsin acelemiz yok diye :KK14:
Ama simdi de cesretimi kiran esim oluyor suremezsin sen diyo bana :KK20:

ben de eylülde ehliyet sınavına giricem henüz direksiyon dersim başlamadı ama babam 2 gün falan öğretmeye çalıştı ki bizimki kamyonet tarzı bişi bunda öğren geri kalan tüm arabaları rahatça kullanırsın dedi :KK9::KK9:
korktuğum gibi olmadı aslında direksiyonu ilk defa eline almış biri olarak gayet iyiydim ama trafik beni korkutuyor :26:
birde ilk gün bikaç kez istop ettirdim :KK14:
ben genelde dönüşlerde zorluk çekiyorum vitesi düşür aynı zamanda depriyaja tam bas aynaları kontrol et geniş dönüş yap direksiyon hakimiyetini bırakma :18::18::18:
hangi biri ne zaman ayol? :KK55::KK55:
bide direksiyon hakimiyetim pek oturmadı toplayamıyorum arabayı.
hele o debriyaja tam basmak beni öldürüyor :KK4: babam tam bas tam bas dedikçe ayağa kalkıp basasım geliyor gücüm yetmiyor :KK9::KK9::KK9:
zamanla oturcak inş. daha dün 1 bugün 2 olcak olcak inanıyorum :KK31::KK31:
:KK60: haklisin kiz,bende arabayi ortaliyamiyorum babam arada bi su tarlalara girmeyide unutma diyodu bana bos bir alan surmustum ilk kez:KK55:
Amann onlar anasinin karnindami ogrendi sanki bizde hata yapa yapa ogreniriz elbett :KK51:

:KK60: :KK60:

Ben kullanirim ama cesaretimi toplayamiyorum ehliyetim var aldim da fakat buraya gelince bana bisey oldu ya :KK1:

Arabayi ilk surdugumde kaldirirken zorlandim havadan da ucak geciyodu dalga gectiler benle bekle ucak gecsinde oyle kaldirirsin acelemiz yok diye :KK14:
Ama simdi de cesretimi kiran esim oluyor suremezsin sen diyo bana :KK20:

:KK60: haklisin kiz,bende arabayi ortaliyamiyorum babam arada bi su tarlalara girmeyide unutma diyodu bana bos bir alan surmustum ilk kez:KK55:
Amann onlar anasinin karnindami ogrendi sanki bizde hata yapa yapa ogreniriz elbett :KK51:

tarla olayina cok güldüm:KK1::KK1::KK1:
erkekler zaten moral bozmak icin var.
hic aldirma söylenenlere cesaretini kirmalarina izin verme.
esin belkide sürmeni istemedigi icin öyle söylüyor olabilir:KK53: kiskandigindan:KK19:

bende esimle sürerken adam tetikte bekliyor sanki nolcak:KK1:

tarla olayina cok güldüm:KK1::KK1::KK1:
erkekler zaten moral bozmak icin var.
hic aldirma söylenenlere cesaretini kirmalarina izin verme.
esin belkide sürmeni istemedigi icin öyle söylüyor olabilir:KK53: kiskandigindan:KK19:

bende esimle sürerken adam tetikte bekliyor sanki nolcak:KK1:

Yok istiyor hemde cok gaz vermek icin diyor aslinda ama ben sinir oluyorum ona,yuku ustumden al markete felan kendin git diyo canina minnet onun :KK14:

Konuyu görünce içimden uzun uzun yazmak geldi..

Bu konuyu geçen yık paranoyak derecesinde kafama takmıştm ve takmakta çok haklıydım. Çünkü ehliyetimi 10 sene önce aldım ve sadece cüzdanımda geziyordu. Ehliyet sınavından sonra araba olmadığı için pratik yapma şansım hiç olmadı. Eşim bende 5 yıl donra benim zorlamamla ehliyet aldı yine araba yoktu ama araba kiraladı, arkadaşlarından ödünç aldı vs. bir şekilde arabay kullanmayı başardı. Bende hep korkuyordum. Sonra bir gün araba aldık. Eşim kullanıyordu hep, bana da sözde öğretiyordu ama ne zaman araba kullanmaya çıksak sonuç hep kavga, kıyamet her defasında tövbe ediyordum. Bana sürekli sen yapamazsın sen kullanamazsın vs. diyordu. Sen böyle çıkarsan trafiğe seni biçerler, sen böyle aniden yavaşlarsan gelir sana arkadan gömerler daha niceleri.. Sürekli trafkten gözümü korttu. 2009 de oğlum doğdu. Kapının önünde araba duruyor ben nereye gitsem kucağımda çocuk otobüste minibüste, Her yere taksiyle gidemezsin. Kafama fena halde takıldı ve son bir buçuk yıl boyunca sürekli araba kullanmak için didindim durdum sonuç hep hüsran. En sonunda bu işin eşimle olmayacağını anladım çok iyi bir bayan hoca buldum (Allah razı olsun ondan) Normalde eşim özel hoca fikrine %100 karşıydı sana ben öğretemediysen kimse bu işi öğretemez diyordu hep. Neticede dişimden tırnağımdan artırıp biriktirdiğim paralarla 1 hafta özel ders aldım. ilk günden ilk saat itibariyle akan trafikte kullanmaya başladım 5 gün dersin sonunda hoca önde ben arkada tek başıma kullanır oldum. Hocanın tavsiyesiyle sabahları erken saatte yollar bomboşken çıktım her gün biraz daha uzak mesafeye giderek pratik yapa yapa öğrendim.6 aydır tek başıma işe gidip geliyorum. Oğlumu kreşe bırakıyorum akşam alıyorum. Markete, doktora, arkadaşa gitmek hiç dert değil artık çok şükür. Hala çok iyi bir şöför değilim hep temkinli kullanıyorum. O kadar temkinli olmama rağmen ufak bir kaza bile atlattım maddi hasarlı. İlk başlarda her dur kalkta arabayı onlarca kez stop ettirdim. Yokuşlarda durmak korkulu rüyamdı. Şimdi hepsini çok rahat yapabiliyorum. Ben yapabiliyorsam inanın herkes yapar..

ben de işte ehliyet almışken öyle kenarda boşboş dursun istemem çıkıp gezmem trafiğe karışmak isterim ama ne cambazlar var trafikte şu sıralar özellkle dikkat ediyorum birinin yanına oturduğumda gözüm korkuyor inan ki :KK52:
ama ben azmedip başarıcam bi arkadaşım anlatmıştı akrabası otoyolda okadar yavaş araba kullanmış ki polis durdurup uyarmış beyi trafiğin akışını bozuyorsunuz beyfendi biraz daha hızlı kullanın diye :KK9::KK9::KK9: ben de öyle olurum kesin tin tin tin kağnı arabası gibi gider gelirim :KK9::KK9::KK9:
bu arada kızlar bişi sorucam bu ehliyet kurslarında direksiyon dersi vermek zorundalar dimi?
kaç saat olmalı bu ders? yani bikaç kişiden duydum arabayı eline alır almaz tamam tamam sen biliyon deyip kestirip atmışlar bana doğrudüzgün öğretmeleri gerek valla olmaz yoksa :KK55:

Yok istiyor hemde cok gaz vermek icin diyor aslinda ama ben sinir oluyorum ona,yuku ustumden al markete felan kendin git diyo canina minnet onun :KK14:

Benim ki de hep aynı şeyi söylerdi senin kullanmanı ben senden çok isterim üzerimden yük kalkar diye ama nedense iş öğretmeye gelince sen yapamazsın, edemezsin deyip hevesimi kırardı. Öze ders almaya başlayınca etekleri tutuştu. Senin bu araba kullanma sevdan başımıza iş açıcak dedi durdu. Arabanın anahtarını ilk istediğimde kavga ettik. Bu durumda benden çok istemediği aşikardı yani :) Ama şimdi sormak lazım kendisine. Hala beraber bir yere gidersek o kullanır arabayı. Hiç tercih etmiyorum onunlayken araba kullanmayı, konsantrasyonumu bozuyor, panik oluyorum sürekli eleştiri eleştiri. Bir kere onlar oğlumla bahçede oynarken ben geldim arabayla, her zaman en fazla 2 hamlede park eden ben 8 hamlede park edemedim beni izlediği için. Hala büyük bir baskı oluşturuyor üzerimde.

alısırsın zamanla canım ... yeterkı ısteklı ol hersey olurrr

ben de işte ehliyet almışken öyle kenarda boşboş dursun istemem çıkıp gezmem trafiğe karışmak isterim ama ne cambazlar var trafikte şu sıralar özellkle dikkat ediyorum birinin yanına oturduğumda gözüm korkuyor inan ki :KK52:
ama ben azmedip başarıcam bi arkadaşım anlatmıştı akrabası otoyolda okadar yavaş araba kullanmış ki polis durdurup uyarmış beyi trafiğin akışını bozuyorsunuz beyfendi biraz daha hızlı kullanın diye :KK9::KK9::KK9: ben de öyle olurum kesin tin tin tin kağnı arabası gibi gider gelirim :KK9::KK9::KK9:
bu arada kızlar bişi sorucam bu ehliyet kurslarında direksiyon dersi vermek zorundalar dimi?
kaç saat olmalı bu ders? yani bikaç kişiden duydum arabayı eline alır almaz tamam tamam sen biliyon deyip kestirip atmışlar bana doğrudüzgün öğretmeleri gerek valla olmaz yoksa :KK55:

Hiç korkma yavaş gitmekten kimseye bir zarar gelmez. Geçen aya kadar otobanda hiç 80 in üzerine çıkmamıştım. 5 vitese takmaktan bile korkuyordum. Kullandıkça alışıyorsun deme yanılma biraz. Sen en sağdan yavaş yavaş gidersen kime ne zararın olucak heleki otobanda geçmek isteyen sollasın geçsin ne var? En solda 40 la gitmedikten sonra sorun yok..Ne çok korkak olucaksın ne çok cesur.

Sürücü kursları dreksiyon dersi vermek zorundalar ama kaç saat olduğunu hatırlayamıyorum. Orda verilen direksiyton dersi yeterli gelmezse ek olarak özel ders alırsın saati 35 liradan bile veren var. Ama eğer araban varsa hepsinden ve herşeyden önemlisi bir pazar sabahı 6 da kalkıp direksiyona oturup yakın mesafeye 1 tur atıp gelmek. Ertesi gün biraz daha uzaklaşıp böyle böyle alışmak.bende çok etki gösterdi yavaş yavaş kendine güvenin geliyor.

Hiç korkma yavaş gitmekten kimseye bir zarar gelmez. Geçen aya kadar otobanda hiç 80 in üzerine çıkmamıştım. 5 vitese takmaktan bile korkuyordum. Kullandıkça alışıyorsun deme yanılma biraz. Sen en sağdan yavaş yavaş gidersen kime ne zararın olucak heleki otobanda geçmek isteyen sollasın geçsin ne var? En solda 40 la gitmedikten sonra sorun yok..Ne çok korkak olucaksın ne çok cesur.

Sürücü kursları dreksiyon dersi vermek zorundalar ama kaç saat olduğunu hatırlayamıyorum. Orda verilen direksiyton dersi yeterli gelmezse ek olarak özel ders alırsın saati 35 liradan bile veren var. Ama eğer araban varsa hepsinden ve herşeyden önemlisi bir pazar sabahı 6 da kalkıp direksiyona oturup yakın mesafeye 1 tur atıp gelmek. Ertesi gün biraz daha uzaklaşıp böyle böyle alışmak.bende çok etki gösterdi yavaş yavaş kendine güvenin geliyor.

çok teşekkür ederim canım güzel öneriler bunlar. arabam yok şimdilik ama kısmetse inş olur ozamana kadar babamın kamyonetle falan idare ederim kısa mesafelere gider gelirim :KK14:
sağol canm önerilerin için :KK16:

Benim ki de hep aynı şeyi söylerdi senin kullanmanı ben senden çok isterim üzerimden yük kalkar diye ama nedense iş öğretmeye gelince sen yapamazsın, edemezsin deyip hevesimi kırardı. Öze ders almaya başlayınca etekleri tutuştu. Senin bu araba kullanma sevdan başımıza iş açıcak dedi durdu. Arabanın anahtarını ilk istediğimde kavga ettik. Bu durumda benden çok istemediği aşikardı yani :) Ama şimdi sormak lazım kendisine. Hala beraber bir yere gidersek o kullanır arabayı. Hiç tercih etmiyorum onunlayken araba kullanmayı, konsantrasyonumu bozuyor, panik oluyorum sürekli eleştiri eleştiri. Bir kere onlar oğlumla bahçede oynarken ben geldim arabayla, her zaman en fazla 2 hamlede park eden ben 8 hamlede park edemedim beni izlediği için. Hala büyük bir baskı oluşturuyor üzerimde.

Benim esim ise trenle gider birtek sabahci olursa arabayla gider,anahtari alir gider bazen dur kalk dur kalk yaparim :KK1:
Evet yanimizda olunca insan bunalima giriyor valla,bi kez trafigin ortasinda stop ettirdim bidahada calismadi araba iteklemek zorunda kaldik,bi bagirdi Allahimm neydi gunahim diyee :KK60: yarildim gulmekten,sonra biraz ilerleyince gec cabuk direksiyonun basina dedi bende vallaha binmem korkuom dedim gec diyorum dedi kizdi asagi indirdi kolumdan tutup :) bende surdum o korkuyla bide guzel surdum ki :KK60:

merhaba
ben de ehliyetimi yaklaşık 3 ay önce aldım:KK53: düşünce ne kadar da uzun zaman olmuş:KK53:hala şaşırıyorum daha dün gibi kursa başlayışım sınava girişim
ben ehliyeti aldıktan sonra 2 kez kullandım arabayı çünkü burası küçük bir ilçe ve yolları köy yolu 2 tarafından su akıyor ve şerit yok yol da tek rabalık gibi yani çok dikkat gerektiriyor ufacık bir yanlış suyun içine dalmamıza sebep olabilir Allah korusun
ama ona rağmen iyi sayılırım:KK1:her ne kadar babam daha direksiyon hakimiyetin yok dese de... ama ben normal yolda daha rahat hız yapabiliyorum bu da bi gerçek:KK1:
otobanda hız sınırı minimum 40 maksimum 120 diye hatırlıyorum yani en sağdan 40la gidersen - yani 3. vitestin en yavaş hali.... bişeycik olmaz ama hem dikkatli olacaksın hem de rahat, heyecan dikkati dağıtıyor
kurslara gelince... ben kaydolurken bana 10 derslik bir kağıt imzalattılar ama inceleyemedim bile:KK50: at gitsin dedilr okuma fırsatı vermediler ama göz ucuyla gördüğüm kadarıyla, geri vitesten gece sürüşüne kadar herşey vardı
ekstra ders olayı hiç yoktu ben bile toplamda 6 kez falan düz yol yaptım gel-git ama hep aynı yol, 2 kere sınav alanını yaptım ders bitti dendi, sonra sınav öncesi bir kez daha son denemeyi yaptık toplam 9 defa bindim yarım saat -40 dk anca sürdüm, aslında 1 saat yazıyor kağıtta...toplam 10 saat olması lazım bense taş çatlasın 6 saat olmuştur
sınavda da aynı güzergah vardı onda da sınav heyeti arabam 2 kez stop etmesine rağmen bana sen daha iyi kullanabilirsin dediler ama tabii asıl heyetten geçemedim - babam:KK1:
yani kurslar direksiyon eğitimi vermek zorundalar, bir kağıt imzattılar dedim ya ona ka belgesi deniyor yani yanında bir eğitmenle sürücü adayı olarak yola çıktığında polis çevirmesinde hocan onu göstermek zorunda ehliyet yerine o geçiyor öğrenci sürücü belgesi yani... ha bazı kurslarda eğer biliyorsan ve yeterliyse hoca tamam sen biliyorsun gelmene gerek yok diyebilir ama sen istersen alabilirsin yani onların sana yok sen yeterlisin gelmek istesen de kabul etmeyiz deme lüksü yok:KK20: çünkü arabayı kullanabilsen de bazı konularda eksiklerin olabilir trafik ve arabayla alakalı... mesela sınavda takip mesafesi ile ilgili bir soru çıktı ve doğru şıkkı yapmışım ama kitaptan ezberlemedim direksiyon dersinde uygulamalı öğrendiğim için yapabildim
bu konuda yeni bir ehliyet sahibi olarak yardımcı olabilirim sorularınız olursa...
bu arada ben hızı seviyorum ama düz yolda:KK1: hız dediysem max. 60 yaptırdı hoca ama zamanla 5. vitese çıkarım heralde:KK1:

X