Araba kullanmak zor mudur , kolay mıdır ? İlk baştaki ve yendiğiniz korkularınız ?

ben ehliyetimi geçen sene aldım canım ve kursa gidene kadar arabanın şoför koltuğuna hiç oturmamıştım:KK1:
öncelikle hiç korkma , o koltuğa oturduğunda kendine güvenin gelir zaten eğitmende sana müdahale edebiliyor onlarda da fren falan oluyor :KK1:
sana tavsiyem herşeyi kursta öğrenmen çünkü öncesinde öğreneceklerin yanlış olabilir ve o yanlışları düzeltmen daha zor olur , en iyisi işi ehil olan birinden doğruca öğrenmek..
sakın heyecan yapma araba kullanmak çok zor bir şey değil ama çok zevkli :KK55: şimdiden başarılar dilerim :KK1:

sakin olun,hiç kimse annesinin karnında öğrenmiyor!!

sadece dikkat edin,pratikle herşeyi öğreneceksiniz.

daha sonra araba kullanmak ile bisiklet kullanmak arasında fark kalmıycak sizin için...

88 model bozuk mu bozuk bir arabayla öğrendim ben. Daha sonra yeni model bir araba kullandığımda bu ne uçak gibi demiştim. Yani yeni arabalar bence acayip rahat ve kolay. Hele bir de otomatik vitese hiç bir şey demiyorum, oyuncak gibi. Araba sürmek ne kadar kolay olursa olsun biraz temkinli olmak lazım. Bir kere hız çok kötü, ne olacağı belli olmuyor. Belli bir hızı geçmemek lazım. Bir diğer sıkıntı da özgüven. Bende oraya girerim ordan çıkarım bir şey olmaz rahatlığı var. Bir gün kocaman acayip lüks bi cipe çarpıyordum ince bir yerden dönerken :KK53: :KK53: Heralde o arabaya çarpsam öbür boyu borç öderdim... Temkin, dikkat, sakin olduktan sonra bir şey olmaz. Endişe edersen de gözünde büyür boşver rahatça gider kurs süreci...

Kızlar, çok teşekkür ederim.
Hepsini teker teker okudum söylediklerinizin.
Bana güç ve cesaret verdiniz.
Açıkçası bazen yapabileceğime çok inanıyorum. Trafiği sevdiğimi düşünüyorum.
Bazen de geriliyorum. Ne insanlar gördüm , kullanabiliyorlar. Ben de kullanabilirim inşallah :)
Bu arada, İzmir'in her yerine girip çıkıyorum diyen arkadaşım ben de İzmirliyim. İnşallah ben de girip çıkabilirim :) Hehe.
Carrie, sana da çok güldüm. Trafik canavarıymışım deyişine :)
Ve ehliyeti 2 aylık olduğu halde ustalaşmış arkadaşım , seni de tebrik ediyorummm...
Çok teşekkür ederim kızlar. :KK8:

bence araba sürebilenler ikiye ayrılmalı ; istanbul'da sürebilenler ve diğerleri olarak.:KK34:

Araba kullanmadan önce: Off nasıl sürücem ben bunu ya önümdeki araba durursa, ya önüme biri çıkarsa, ya parkedemezsem, ya yokuşta kaldıramazsam...
Araba kullandıktan sonra: Hadi abicim yürü artık ne öyle nazlı nazlı sürüyosun bide bıyıklara bak tüüüü... :KK53: O öyle parkedilmez bak gösteriyim. :KK52: Amaaan burada da geri kaçırılır mı araba, neyse üç beş metre geriden durayım ki kaldırsın. Bilemiyo çünkü...

Şu araba sürmek banada çok zor geliyor..hele hele debriyaj vites olayı varya hiiç anlamıyorum onları..3 yıl oldu ehliyeti alalı 95 le geçtim direksiyon sınavından...ama 3 yıldır sürmedim hiç..kendime olan güvenimi kaybettim..araba otoparkta duruyor öylece.. ben hala metrolarla otobüslerle gidiyorum çarşıya falan..eşim akşamları çalıştırıyor ama aşırı korkum var..yanlız çıkamıyorum ille birisi olcak yanımda..gerçekten bana çok zor geliyor araba sürmek..özelliklede 3-4 vitesle giderken sağa sola döneceğim zamanlar heyecan yapıyorum çok..bakalım kısmetse bunu satıp otomatik vites alınca büyük ölçüde rahatlıcam..hayır kafam almıyo debriyajla vites olayını almayacakta :)

uygun fiyatlarla direksiyon dersi verilir :KK52::KK52::KK52:
derslerin sonucunda bmw ile kapışmassan adımı değiştiririm :)
makaslara girersiniz animallah :KK1::KK1:

hic zor degil cnm hele sen bi kursa yazil araba kullanmasini ögren hosuna gidecek arabadan inmek istemeyeceksin :KK34:

bende bu yıl öğrenmek istiyorum hiç cesaretim yok.

Ama bilen arkadaşlar hava atıp duruyo ve bana şaşıyorlarmış.

eşimin arbasını ortak kullanıcaz ve arabası yeni düşkün ona.bu da beni kasıyo.ben öğrenince bana ikinci el alabilir ama yaşım 37 pratik düşünmem iyi değil yapabilirmiyim.ama sınavları iyi geçerim onu biliyorum.sen öğren ben eylül gibi deneyimlerini sorabilirim sana.eşiim ilk öğrendiğinde yokuş çıkma,park yapma sorunu vardı.birde aniden arabası duruyordu.herkesi hatalı buluyordu trafikte.şimdi öğrendi bazen aynı hataları o yapıyor.herkes öğrenebiliyor bizde yapmalıyız.belki kurs esnasında yada sonra özel direksiyon dersleri alman iyi olabilir.bizimki otamatik vites değil bakalım nasıl olcak.kolay gelsin.her beceri insana bişey katar.güvenini arttırır.

Kızlar benim derdim, dertten sayılmaz.
Sadece bilinmezlik korkusu var üzerimde.
Ben temmuzda sürücü kursuna yazılıyorum, ehliyet alacağım.
Ve açıkçası , korkuyorum galiba.
Sonuçta , caddeye çıkacağım.Ve orada, çocuklar, yaşlılar,sokak hayvanları, başka başka arabalar var.
Yani trafik akışından korkuyorum. Dikkatim açıktır benim aslında.
Her zaman sürücünün yanına oturur, yolu takip ederim. Ve genellikle ani hareketlerden çok korkmam.
Ama sürücü koltuğuna oturduğumda ya nutkum tutulursa, kısıtlarsam kendimi diyorum.
En çok korktuğumsa, yokuş ve rampalar. Bir de umarım aynaları iyi kontrol edebilirim.
Lütfen yazın, ehliyet almak değil de, araba sürmek zor mu? Kolay mı sizce?
Sizin de ilk araba kullandığınızdaki korkularınız nasıldı ve zamanla nasıl bir hal aldı ? Bunlardan bahseder misiniz ? :KK55:

babam kulağımdan çeke çeke kullanmasını öğretmişti iyikide öğretmiş tabi...cocuk yasta öğrenmeme rağmen zor gelmedi eğer gercekten araba kullanmaya meraklıysan zorlanmazsın

Bende ehlıyet kursuna yazıldım.
Hafta sonu esım dıreksıyon calıstırdı!
O ana dek cok kolay oldugunu dusunurken, artık korkuyorum!
Cunku ben zaten heyecanlı bırıyım, esım de bıraz panık!
Bana heyecan yaptırdıkca ben gaza yuklendım ve aracı defalarca stop ettırdım.
Herseyden ote, ben esım aracı kullanırken dahı yanımızdan otobus gecse, o otobusun bızım uzerımıze dusecegını zannedıyorum.
Kendım kullansam herhalde donarım oldugum yerde.
Kısacası bana gore zor-mus!
Umarım sız kolay ogrenırsınız.

12 13 yaşımda babam trafiğin olmadığı yerlerde öğretmişti. Öyle olunca korkmadım açıkcası :) Hiç otomatik vites kullanmadım hep düz vites kullandım şimdiye kadar. Şu an 18 yaşıma yeni bastım ve nerdeyse her gün araba sürüyorum eve geliş gidiş yollarında :) Ama ehliyetim olmadığı için babam trafiğin çok yoğun olduğu için çarsı gibi yerlerde sürdürmez.(Doğru olanı da yapıyor) İnanın çok kolay araba harekete geçtiği anda korkularınız son buluyor. Ben aştım artık kendimi park ediyorum geri geri arabayı çıkarıyorum falan :KK70: Bu yaz ehliyetimi alıcam inşallahhh.

İlk zamanlar alışana kadar yavaş kullanırsınız zaten bir süre sonra farkında olmadan kendiniz hızlanıyorsunuz :KK70: Çocuklara ve hayvanlara karşı her zaman dikkatli olmak gerekiyor yolmuş vs kavramları çok yok çünkü atlayıveriyorlar. İnşallah hiç korkmadan hayırlısıyla alırsınız ehliyetinizi :KK16:

Afferin babana.:KK51:

Son düzenleme:
Hah konuyu bulmusken bir kac soru sorayim,bacilar bi yardim edin bana kolay yolunu anlatin yaa..ehliyetim var turkiyede ne kadar guzel suruyodum buraya gelince arabayi kaldirmada sorun yasamaya basladim. Neden boyle oldu anlamiyorum yaa,simdi garajda bekliyo araba ben gidip bi alistirma yapsammi diyorum ama korkuyorum ya stop ederde kalirsam diye.. Napicam ben esimde sende o yetenegi goremiyorum diyo suremezsin diyip sinirlerimi ziplatiyo nasil yapcam bilemedim park etmede de sorun yasiyorum bide kaldirmada hadi bana biraz cesaret verin lutfen :KK43:

Zor değil kesinlikle :) 2 yıla yakın oldu ehliyeti alalı ve artık tek başıma kullanıyorum babam gözü kapalı anneni şuraya götür kardeşini okula bırak beni şurdan al diyebiliyosa ben bu işi öğrenmişim demektir :) Hiç korkmayın benim başta hiç deneyimim olmadığı için zorlanmıştım ama zamanla aşılıyor bunlar:)

ne zoruuuuu çoookkkk zevkli arabayı bana verseler diye 4 gözle bekliyorum..ilk başta tabiki zor gelir ama öğrendikten sonra bırakamıyosun..erkeklerdeki araba merakınıda çok net anlamış bulunmaktayım..

Zor değil kesinlikle :) 2 yıla yakın oldu ehliyeti alalı ve artık tek başıma kullanıyorum babam gözü kapalı anneni şuraya götür kardeşini okula bırak beni şurdan al diyebiliyosa ben bu işi öğrenmişim demektir :) Hiç korkmayın benim başta hiç deneyimim olmadığı için zorlanmıştım ama zamanla aşılıyor bunlar:)

ne zoruuuuu çoookkkk zevkli arabayı bana verseler diye 4 gözle bekliyorum..ilk başta tabiki zor gelir ama öğrendikten sonra bırakamıyosun..erkeklerdeki araba merakınıda çok net anlamış bulunmaktayım..

Ne guzell ben de surmek istiyorum artik :KK14:

ben de çok korkuyorum...:18::18:
sanki bütün arabalar bize çarpacak yayalar yola fırlayacak gibi geliyor...

ben de çok korkuyorum...:18::18:
sanki bütün arabalar bize çarpacak yayalar yola fırlayacak gibi geliyor...

Ben ondan korkmuyorum da park edemeyip yolun ortasinda kalirsam arabalar gecemezse bana birsuru laflar sayarlarsa ve de yokuslardaki kirmizi isiklarda durup kalkarken arabayi kaldiramazsam gerideki arabalara carparsam yada stop ettirirsem araba bozulur bidaha calismazsa :18::18:

X