Araba alma hayalim var ama zaman geçtikçe hiç alamayacakmışım gibi hissediyorum yardım edebilir misiniz?

Acemi değilim babamın aracını kullanıyorum ama epey eski manuel araç. Büyük şehirlerde yaşadığım için otomatiğe özeniyorum çok yorucu oluyor trafik malum. Evet birde o masraflar var maaşım asla yetmez
Ben yerinizde olsam clio alırdım, bir süre kullanır, bir kaç sene sonra da istediğim aracı alırdım. Clio nun bazı modelleri hem iç mekan olarak güzel hem yakıt tasarruflu hem de otomatik. Ben de ilk heves sizin gibi Suv almıştım ancak motoru çok güçlü değilse araç zorlanıyor, yokuşdan bile zorlanarak çıkıyordu. Yakıt anlamında da işyerim İstanbul dışına çıkınca satmıştım

Bugün bayideydim aracın suanki satış fiyatı bu. Ocakta zam gelecek dedi muhtemelen 1700 bekliyoruz diyor e ben yine yetişemiyorum aralık hiç kapanmıyor artıyor
e tamam, zaten su an oyle ya da boyle araci alamiyorsunuz.
sadece parani arttirmanin yollarini arayin.
ben mesela canim sıkıldıkça kredi cekiyorum cekebildigim kadar hepsiyle altin doviz vs aliyorum ki tl borcum olsun diye. bir sure sonra normalde biriktiremeyecgim param birikmis oluyor..siz de iste mumkun mertebe bir sekilde paranizi arttirin. cogu banka 30 binlik sifir faizli kredi veriyor yeni uyelere. onljne video konferansla uye oluyorsun bankata gitmeden. onlardan cekip cekip doviz yapip birikiminize ekleyin mesela. sifir faiz 3 ayda aldigin parayi geri odersin, isin bitince istersen iptal edersin.
gibi gibi gibi
zaten su an alamiyorsun- yari parasini anca biriktirmissin. ama akilli hamlelerde bulunursan seneye belki cok daha rahat alabilirsin daha cok istedigin bir arabayi.
ya da su an gucun yeten bir araba al, onu kullan. bir yandan da parani biriktirmeye devam et. arac fiyatlari arttikca senin aracinin da fiyati artar - paran denklesince satar, birikimini ekler - gerekirse kredi ceker gonlunden geceni alirsin.
malesef baska ulke calisaninin birkac ay disini sıkıp alabildigu arabalar bizim ulkemizde lüks. ve siz de uzamayan - kisalmayan bir meslek secmissiniz bir ömür ayni ortadirek skalasinda maas alacaksiniz.
o yüzden tek yapman gereken akıllı hamlellerle, uzun gelecek planlariyla, kredilere buluşarak bir sekilde yatirim yapmak

Ben yerinizde olsam clio alırdım, bir süre kullanır, bir kaç sene sonra da istediğim aracı alırdım. Clio nun bazı modelleri hem iç mekan olarak güzel hem yakıt tasarruflu hem de otomatik. Ben de ilk heves sizin gibi Suv almıştım ancak motoru çok güçlü değilse araç zorlanıyor, yokuşdan bile zorlanarak çıkıyordu. Yakıt anlamında da işyerim İstanbul dışına çıkınca satmıştım
Motor olayından çok anladığımı söyleyemem ama abim istediğim aracında clioyla hemen hemen aynı olduğunu söyledi 1.2 motor 130 beygirmiş

e tamam, zaten su an oyle ya da boyle araci alamiyorsunuz.
sadece parani arttirmanin yollarini arayin.
ben mesela canim sıkıldıkça kredi cekiyorum cekebildigim kadar hepsiyle altin doviz vs aliyorum ki tl borcum olsun diye. bir sure sonra normalde biriktiremeyecgim param birikmis oluyor..siz de iste mumkun mertebe bir sekilde paranizi arttirin. cogu banka 30 binlik sifir faizli kredi veriyor yeni uyelere. onljne video konferansla uye oluyorsun bankata gitmeden. onlardan cekip cekip doviz yapip birikiminize ekleyin mesela. sifir faiz 3 ayda aldigin parayi geri odersin, isin bitince istersen iptal edersin.
gibi gibi gibi
zaten su an alamiyorsun- yari parasini anca biriktirmissin. ama akilli hamlelerde bulunursan seneye belki cok daha rahat alabilirsin daha cok istedigin bir arabayi.
ya da su an gucun yeten bir araba al, onu kullan. bir yandan da parani biriktirmeye devam et. arac fiyatlari arttikca senin aracinin da fiyati artar - paran denklesince satar, birikimini ekler - gerekirse kredi ceker gonlunden geceni alirsin.
malesef baska ulke calisaninin birkac ay disini sıkıp alabildigu arabalar bizim ulkemizde lüks. ve siz de uzamayan - kisalmayan bir meslek secmissiniz bir ömür ayni ortadirek skalasinda maas alacaksiniz.
o yüzden tek yapman gereken akıllı hamlellerle, uzun gelecek planlariyla, kredilere buluşarak bir sekilde yatirim yapmak
Evet çok haklısınız beklemem gerekiyorsa dopru planı seçmem gerekiyor. Bende faizsiz olanlardan çekip bilezik almıştım güzel fırsattı :))

Motor olayından çok anladığımı söyleyemem ama abim istediğim aracında clioyla hemen hemen aynı olduğunu söyledi 1.2 motor 130 beygirmiş
1.2 motor fiat için mi tüm bu ikilem...700 e ikinci el borçsuz Ford,Mazda tarzı alın smbir süre onu kullanıp paranızı biriktirin

1.2 motor fiat için mi tüm bu ikilem...700 e ikinci el borçsuz Ford,Mazda tarzı alın smbir süre onu kullanıp paranızı biriktirin
Konu sahibi muhtemelen arabanın görüntüsünü, biçimini çok beğendi.

Ben de Fiat 500 ve türevlerinin görüntüsünü seviyorum, çok minnoş arabalar. Benim onu alacak param yoksa daha uygununu alırım ama konu sahibi " ille de o " diyor.

Bana sadece görüntü için o arabayı istiyorsunuz gibi geldi ama şu an elinizdeki parayla bile işinizi görecek ikinci el çok daha f/p uyumlu bir araç alabilirsiniz. Bu ülkede vergilerden ve yakıt fiyatlarından dolayı araca verilen para bana çok saçma boyutlarda geliyor artık. Ve araç asla yatırım değil bence... Söyle söyleyeyim yeni aldigim araç birikimimin 10 da biri değerinde, gayet orta sınıf ikinci el bir araç ama çok memnunum çünkü gösterişe kaçıp bu ülkede bir araç için birikimimin yarısını filan versem hatta borca girsem kendimi enayi hissederim net biliyorum.

Buradan aldığınız hiçbir öneriyle şu an sıfır istediğiniz araci alamazsınız maalesef çünkü öyle bir yöntem yok. Bence artık Oluru olan şeylere yönelin ki en azından gecikip zamlara kalmayın. Bu kadar çabayı da Fiat için göstermişsiniz ☺️ hoş duruyormuş ama değmez. Şimdi kredi ne kadar cekilebilirse o fiyatta, 2.elinin piyasası yaygın bir araç alın. İleride isterseniz borç bitince yeniden kredi ve birikimle sıfır alırsınız. Bu işin yolu bu.

Konu sahibi muhtemelen arabanın görüntüsünü, biçimini çok beğendi.

Ben de Fiat 500 ve türevlerinin görüntüsünü seviyorum, çok minnoş arabalar. Benim onu alacak param yoksa daha uygununu alırım ama konu sahibi " ille de o " diyor.
Yani o para bu motora bu markaya verilmez benim fikrim ...Netten baktım da kaplumbağa gibi araç :)

Tek yolu hasarsız temiz,ikinci el piyasası olan bir araç alıp,birikime devam etmek. Sonra deģiştirirsiniz. Sizin aldıgıniz 2.elin bile fiyatı artacak,öyle bir dönem bu. Elinizdeki para kadar kredi çekebilecek olsanız dahi çekmeyin araba için,bence çok fazla 700 nakite maksimum 300 bin kredi ekleyerek alın bir araç zira aracın da masrafı ćok,servisi,bakımı,sigortası,kaskosu yakıtı vs derken ek bir harcama kalemi bu da.
Onu odeyince satar yada takasa verir model yükseltirsiniz.

Valla bizim araç punto mis gibi az masraflı, sorun çıkarmayan bir araç. Evdeki bilgisayarlar bile arabadan çok ediyor. Km yükseldiği için değişmek istiyoruz ama yine böyle 2. el temiz bir şey alırız çünkü istanbulda yaşıyoruz lüks araçları, yeni araçları patlatıyorlar sonra uğraş dur. Hem zaten bir yerden başlamak lazım alamadığınız araca kitlenip şu an alabildiğiniz araçları da yarın alamayabilirsiniz.

Benim Range Rover aşkım gibi takılmış bi arabaya napsın yadırgamıyorum😄aşk bu başka bir şey ama başka aşklar da lazım ben yeni bir aşk daha buldum tavsiye ederim siz de bulun😄

X