- 22 Eylül 2017
- 2.605
- 2.746
- 133
- Konu Sahibi littlemermaid993
Kime ne ya. İstersen 6 ay tatil yaparsın istersen 6 yıl. Hayat senin. Tadını çıkar
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben ilk doğumumda işe ara verdim, çok iyi gelmişti, sıkılmaya başladığımda işe dönme vakti geldi.
Sonra eşim istifa etti, birkaç ay evde kaldı, iş aramadı, çok stresliydi önceki işi, o ara ona çok iyi geldi, yenilendi resmen.
Biz bunun keyfini yaşadığımız için arada deriz 2-3 yılda bir birimiz istifa edelim de dinlenelim diye:))
Maddi olarak zorlanmayacaksanız sorun yok ki zaten.
Bu arada ben 2. Doğum iznimdeyim. Artık işe dönmek istiyorum. Artık imkanlara göre eşimin yeniden istifası da gündemde, muhtemelen benim maaşım iyi olursa birkaç ay evde takılacak, ev beyi olacak:)
Ben de kurulu sofralara oturacağım
bu tarz meselesi bence biraz.
bana göre 6 ay çok uzun bir süre mesela.
Canım o zaman sana değer vermiyorlar maalesef sonuçta bu haber oldukça güzel yanı kaç yıldır dinlenme imkanın olmamış seni desteklemek yerine böyle yapmaları bunu düşündürdü. O yüzden hiiiiç takma kafana 6 ay senin hayatında büyük yer edecek inşaAllah dilediğin gibi geçer o süre :)
O zmn bırakın istediğiniz zaman, doktoraya başlamak içinde sağlam kafa lazım biraz.
Arada çok bişey kaybetmezsiniz zaten, bolca okuyup öğreneceksiniz zaten.
Maddi olarakta zorlamayacaksa sizi kafa dinlemek en güzeli.
Kime ne ya. İstersen 6 ay tatil yaparsın istersen 6 yıl. Hayat senin. Tadını çıkar
Bence sen kafaya koymuşsun
Çok güzel anlatmışsınız.
Benim mesleğim gereği düzenli aralıklarla ara verme imkanım yok ama ilk ve son şansımda ben de yenilenmek istiyorum :)
Çevrenizdekiler olaya nasıl desem daha "memur zihniyetli" yaklaşıyolar sanırım. İnsanın her sabah 9 da gidip her aksam 5te çıktığı bi işi, ailesiyle gecirdigi bayram tatilleri ve denize girdigi 15 günlük yıllık izni olmalı, bi hayatı maddi anlamda garantiye almanın yolu budur kafasındalar.Merhaba herkese. Uzun zamandır yapmakta çok kararlı olduğum ama çevrem tarafından çok garip karşılanan bir kararım var. Birkaç ay sonra 25 yaşına gireceğim. Yüksek lisansımı yeni bitirdim. Lisansın ikinci senesinden beri mesleğim ile alakalı çalışıyorum. Aynı zamanda evden çeviri yaparak ek gelir sağlıyorum. Bunun bir kısmını yurtdışında çalıştım. Sanırım 2012 senesinden beri 1 hafta kış, 2 hafta yaz tatili harici uzun bir tatil yapmadım. Hep 3 günlük, koşuşturmalı, zaten bir kısmının uçakta geçtiği tatiller yaptım. Şu an önümde istediğim gibi kullanabileceğim 6 ayım var. Sonrasında doktora eğitimim başlayacak. Ben bu 6 ayı uzun zamandır hevesle bekliyorum. Tamamen kendime ayırabileceğim, gezmek istediğim ülkeleri ve yapmak istediğim sosyal sorumluluk çalışmalarını zaman kısıtlaması olmadan yapabileceğim bir 6 ay fikri beni inanılmaz mutlu ediyor. Zaten çalışma hayatına çok erken başladım ve ömür boyu da çalışacağım düşünülünce, bu 6 ay bana hiç kayıp bir süre gibi gelmiyor. Hatta itiraf edeyim, hak ettiğim bir zaman dilimi olduğunu düşünüyorum. Hem çalışan hem de lisansı da yüksek lisansı da derece ile bitiren biri oldum. Ailem bu süreçte maddi manevi arkamdalar, dinlenmeyi hak ettiğimi düşünüyorlar. Onlar dışında kime sorsam delirdiğimi, şu an güzel bir kariyerim olduğunu ve bu 6 ayın bunu mahvedeceğini söylüyor. Ben zaten hali hazırda doktora eğitimim için işimden ayrılacağım (çünkü eğitim için ülke değiştireceğim) sadece dinlenebilmek için bu süreyi öne çekiyorum. Dediğim gibi maddi bir problem yaşamayacağım bu süreçte, borcum falan yok, ailem de her zaman destek olur bana. Gerçekten dışarıdan bu kadar korkutucu mu gözüküyor ara verecek olmam? En yakınlarım hariç kimse desteklemediği için, yanlış bir şey yaptığıma dair düşünceler oluşmaya başladı, objektif fikirler almak istedim.
niye yanlış anlayayım :)Tam olarak neden uzun sizce?
Yanlış anlamayın lütfen, sadece göremediğim bir perspektif var mı diye sormak istedim.
Alakası yok.
Birşekilde hali hazırdaki işinizi doktoranız için bırakacaksınız.
Neden olmasın ki enerji depolayın lütfen.
KOlay gelsin....
Bizim meslekler de izin vermiyor büyük aralara ama 3-5 aydan kimse ölmez, ki işiniz hazır.
Millet hep bişeyler der, bakın ben en son işe geri döneceğim artık dediğimde kendi en yakınımdaki kişi çocuğunu hiç düşünmüyor musunuz, ne biçim annesin sen dedi. Ama kişi kendine ne iyi gelecek bilir, ara gerekiyorsa ara, çalışmak iyi gelecekse çalışmak. En nihayetinde insanız, işverenimiz de insan. O kadar büyül bir sorunla karşılaşacağınızı ben düşünmüyorum
Çevrenizdekiler olaya nasıl desem daha "memur zihniyetli" yaklaşıyolar sanırım. İnsanın her sabah 9 da gidip her aksam 5te çıktığı bi işi, ailesiyle gecirdigi bayram tatilleri ve denize girdigi 15 günlük yıllık izni olmalı, bi hayatı maddi anlamda garantiye almanın yolu budur kafasındalar.
Tabi bu düsünce yapısı bi gecede olusmuyo, ülkede ekonomik istikrarsızlık var, zam var, vergi üstüne vergi var, e insanların da çekip çevirmeleri gereken bi hayatları var. Bu da insanları eğitim ve iş konusunda çok sınırlı düsünmeye zorluyo.
Size gelince bence güzel bi planınız var ve planınıza bağlı kalmalısınız. Şu anki işiniz zaten sürdürülebilir değil, eğitim sebebiyle öyle ya da böyle sona erecek. Radikal bi karar vermiş değilsiniz yani, sadece tarihin öne alınması söz konusu. Ki öne çekilen bu 6 aylık dilimi maddi ve manevi olarak verimli ve doyurucu bi şekilde planlamışsınız. Spontane savrulan bi zaman olmayacak (ki savursanız nolur o da ayrı mesele)
Sonuç olaraak şimdiden iyi tatiller, iyi yolculuklar. Darısı başıma ama siz şimdilik benim yerime de gezin
niye yanlış anlayayım :)
tamamen kendime göre söyleyeceğim.
iki çocuğum var.
sorumluluklarım var.
benim için yurtdışına git gel kolay değil zaten.
gitmek istediğim bir iki yere belki gidebilirim
halihazırda bir günlüğüne bile şehir dışına bırakıp gitmişliğim yok :S
ama sizin böyle sorumluluklarınız yoksa, işinizle ilgili kaybınız olmayacaksa
sizin için makul olabilir.
dolu dolu geçirecekseniz o altı ayı ara verebilirsiniz.
ama yatmak için olmasın :)
Tabiki bırakmaz senin gibi bir elemanı mümkün olduğu en geç tarihte kaybetmek ister elinden gelse doktora yapma der belkide :)Yok kıskanacak konumda değiller. Mesela şu anki amirim en çok karşı olan. Bana doktoraya gitmeden bir hafta önce bırakmam gerektiğini söylüyor. Kaç defa istifa dilekçemi geri çevirdi, en sonunda ortak bir tarihte anlaştık da öyle kabul etti. İş arkadaşlarım da aynı şekilde, lisanstan arkadaşlarım da. Kimse benim heyecanımı paylaşmadı en yakınlarım hariç